Dodaj do ulubionych

czy nie za późno?

07.07.06, 16:27
Ja, mam ślub za 1,5miesiąca a papiery do kościoła jeszcze nie zaniesione. w
kościele to tylko godzine mam zapisaną. i zaczynam sie martwić czy nie za
pózno to wszystko.bo muszę oddać te papierki do innego kościoła p,nie tam
gdzie mam ślub,ale tam gdzie mój rejon. mam już stracha. a wy też tak późno?
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:30
      My termin zaklepaliśmy na pół roku wcześniej. Na 4 m-ce wcześniej spisaliśmy
      protokół - mieliśmy już świadectwa chrztu i bierzmowania z naszych rodzimych
      parafii.
      Na 3 m-ce wcześniej załatwialiśmy dokumenty z USC.
      • anabia Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:34
        to znaczy że ja mam już problem?
        mam wszystkie papierki w domu, które są potrzebne do kościoła, ale jeszcze nie
        zaniosłam. muszę po niedzieli szybko. ten kościół w moim rejonie, musi przesłać
        do tamtego który wybrałam.
        • agnrek Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:35
          Dobrze, że wszystko masz smile Myślałam, że nic nie załatwiłaś.
          Zrób to teraz, bo im bliżej ślubu, tym mniej czasu.
          • anabia Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:40
            tzn jeszcze nie mam tego czegoś smile) co z urzędu sie dostaje potrzebne na ślub
            konkordatowy.
            • agnrek Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:43
              Z USC dostajesz zaświadczenie o braku przeszkód do zawarcia ślubu wyznaniowego
              ze skutkiem cywilnym. Musicie iść oboje z odpisami skróconymi aktów urodzenia
              (chyba, że jest ten akt sporządzony w tym urzędzie) i albo dostajecie na
              miejscu albo odbieracie za kilka dni.
              • twitti Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:45
                my sprawy koscielne zalatwilismy jakis tydzien temu, slub jest 9 wrzesnia.
                mysle ze powinnas isc lub zadzwonic do kosciola zamiast tutaj dumacsmile szybko
                biegnijcie w poniedzialek do kosciola, we wtorek do usc i potem z dokumentami
                z powrotem do kosciolasmile my wszystko zalatwilismy w jeden tydziensmile
                • anabia twitti 07.07.06, 16:48
                  dumam bo dzisiaj i tak nic nie załatwie smile więc moge troche podumać, jutroteż
                  nic i w niedziele nic. ale w poniedziałek sie biore za to smile
                  • twitti Re: twitti 07.07.06, 17:06
                    smile w poniedzialek idalna porasmile jak sie sprezycie to wszystko tez w jeden
                    tydzien zalatwiciesmile zycze powodzeniasmile buziak
                    • anabia Re: twitti 07.07.06, 17:09
                      no dziękuje że życzysz powodzenia zawsze to będe silniejsza i pewniejsza w tych
                      urzędach wink a teraz jeszcze przez weeken poleniuchuje podumam, jutro na plaże
                      pojade smile ale w poniedziałek to muszę już lecieć do urzędu, szkoda że nie
                      pracujesz tam to bym Ci udowodniła wink
                      • twitti Re: twitti 07.07.06, 17:13
                        nie musiszsmile poprostu malo macie czasu i kazdy dzien jest waznysmile
              • anabia Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:45
                no dziękuje ci agnereksmile tylko słuchaj, ja mam ten odpis aktu urodzenia z tego
                miesiąca a mój narzeczony z kilku lat wcześniej. może tak być?
                • agnrek Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:47
                  My mieliśmy nowe, ale powinni Wam uznać starsze.
                • noxaeterna Re: czy nie za późno? 07.07.06, 17:05
                  W moim USC, gdzie skladalismy dokumenty wyjasnili nam, ze jezeli skladasz odpis
                  aktu urodzenia w swoim urzedzie to nie musi byc najnowszy bo i tak Cie maja w
                  papierach i nawet nie oryginal, wystarczylo dac kserokopie, za to moj
                  narzeczony musial miec oryginalny odpis aktu, ale tez nie najnowszy.
                  Z drugiej strony to rozne USC roznie do tego podchodza i warto sie zapytac,
                  zeby uniknac niepotrzebnego stresu.
                  pozdrawiam,
                  nox
                  • twitti Re: czy nie za późno? 07.07.06, 17:08
                    a ja mialam z roku urodzniesmile czyli byl tak stary jak ja - 24 latawink i przyjeli
                    bez problemusmile za to narzeczony musial kupic do swojego nowego znaczki bo nie
                    mialsmile
            • ravna Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:44
              Załatwienie w USC odpowiednich dokumentów zajmie Wam do 30 min i dostaniecie je od ręki. A wtedy szybko do kościoła, jak mieliście zaklepany termin ślubu, to dobrze i nie jest za późno.smile)Pozdrawiam
              • agnrek Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:46
                Oj, z tym USC to jest różnie. Ja kiedyś na forum napisałam, że dostałam od ręki
                ( a była to wczesna wiosna), a masa dziewczyn odpisała, że bzdury gadam, bo one
                w tym samym urzędzie czekały do 7 dni. Teraz jest sezon na śluby, więc i
                kolejki dłuższe.
                • monikakum Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:50
                  ja w USC na Bemowie czekałam 3 dni na zaświadczenie.
                  • monikakum Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:50
                    W czerwcu
                    • ravna Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:56
                      My byliśmy w tamtym tygodniu i udalo się od ręki, zależy ile jest par. A jesli chodzi o odpis aktu urodzenia ja miałam z 2 lat i pani z USC jak dzwoniłam to powiedziała, że po 1992r(jak dobrze pamiętam) są ważne. Zadzwoń i się dowiedz dokładnie bo jak będzie wazny to nie ma sensu płacić kolejne pieniądze.
                      • anabia Re: czy nie za późno? 07.07.06, 16:58
                        szkodaże mój narzeczony tak to odwlekał, miałam jechać w tym tygodniu i nie
                        pojechaliśmy, jesu sie nie śpieszy bo on nic nie wie jak to wygląda, jak to
                        wygląda w praktyce... sad
                  • twitti Re: czy nie za późno? 07.07.06, 17:08
                    na pradzie - czekalam 2 dnismile
                  • mealong Re: czy nie za późno? 07.07.06, 17:38
                    Na Ursynowie 3 dni (robocze) sie czeka na zaswiadcznie z USC (to jest zdaje sie
                    max. termin wedlug ustawy, pod warunkiem dostarczenia odpisow aktow urodzenia).

Na Jezuickiem podobno wydaja od reki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka