Dodaj do ulubionych

Ile czasu przed...

12.07.06, 22:23
Ile czasu przed ślubem zaczeliscie wszystko organizowac. bo my tu myslimy o
slubie w pazdzierniku i jeszcze nic nie jest zalatwione i teraz martwie się,
czy wogle zdąrze w tym roku!!!!!
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Ile czasu przed... 12.07.06, 22:28
      My na 7 m-cy wcześniej i już było późno. Sala i termin w kościele wadły nam
      afrtem - ktoś zwolnił. To samo z fotografem. najgorzezj z zespołem - 2 miesiące
      szukałam.
      Ale to warszawa, wiadomo, masa ślubów.
      Na pewno coś znajdziesz, październik to nie jest wysoki sezon na śluby.
      Najważniejsze - nauki przedmałżeńskie, bo trwają 10 tygodni, a latem mało gdzie
      są organizowane. I poradnia małżeńska.
      • michal_powolny1 Re: Ile czasu przed... 15.07.06, 23:02
        Moja siostra wychodzi za mąż na początku września i ma już termin w USC.
        Pozostałe "gadżety" jak się wyraziła załatwi w wolnej chwili w sierpniu. Do
        owych gadżetów zaliczyła sukienkę (bo są wypożyczalnie, najwyżej kupi jakąś
        bluzkę, zaproszenia i oprawa gastronomiczna). TAXI można załatwić w ostantiej
        chwili a rodzinny obiadek będzie na własnej działce. I po co tyle nerwów.
    • chmurcia4 Re: Ile czasu przed... 12.07.06, 22:29
      Hej,

my też myśleliśmy o załatwieniu wszystkiego w pół roku, ale jak się okazało -
      to problem powstał przy rezerwacji sali (nie było wolnych miejsc na najbliższe
      2 lata). więc w ubiegłym roku "zaklepałam" salę na koniec przyszłego roku sad

Ale wszystko zależy od miejscowości, w której ma być ślub, kasy przeznaczonej
      na ten cel i czasu, który poświęci się na organizację smile
    • quali1 Re: Ile czasu przed... 13.07.06, 08:46
      My mamy slub 30 wrzesnia zareczyny bylo w lisotpadzie ubieglego roku a
      zalatwiac na dobre zaczelismy w grodniu i z sala mielismy straszny problem mimo
      ze nie bylismy przywiazani do zadnego terminu. Reszte zalatwialismy jak do tej
      pory z lekkim wyprzedzeniem. Ale teraz zaczynam sie zastanawiac i popadam w
      lekka panike ze nie zdaze calej reszty drobiazgow zalatwic na czas.
      Ale w sumie mysle ze czas jaki jest potrzebny do zalatwienia wszystkiego zalezy
      od tego gdzie jest slub i wesele w duzych miastach jest gorzej
    • mrowka05052007 Re: Ile czasu przed... 13.07.06, 08:52
      My zaczęliśmy przygotowania na rok przed ślubem - ale nie oznacza to ,ze mamy
      już wszystko zarezerwowane. Skądże znowu - na razie mamy czas na poszukiwania i
      wybory.
      Wydaje mi się, ze do października dasz radę. Musisz się tylko zabrac do pracy.
      Da się wszystko zorganizować w niecałe trzy miesiące.
      • ziemia3 Re: Ile czasu przed... 13.07.06, 08:54
        my zaczęliśmy w drugiej połowie maja a ślub mamy 15 lipca I jakoś wszystko
        lądnie ię udalo zalatić bez niepotrezbngo stresu smile Dasz radę smile
    • bacha1979 Re: Ile czasu przed... 13.07.06, 09:03
      My zraęczyliśmy się pod koniec sierpnia 2005 roku, a pod koniec września na
      spokojnie zaczeliśmy wszystko organziować. I okazało się, że sierpień i
      wrzesień (wtedy chcieliśmy mieć wesele i ślub) są już pozajmowane.Został 15
      lipiec, więc wzieliśmy ten termin, potem okazałosię, że z bardzo niefajnych
      przyczyn musimy z tego terminu i sali zrezygnować. działo się to w
      kwietniu!!!!!!Alez wtedy była jazda i nerwówka, poszukiwanie czegoś ładnego, a
      zostawały typowe hangary, bez ładnego wystaroju i otoczenia. Na szczescie
      niedalwko mnie otwarli nowy hotel z resteuracją i tam jeszce mieli 22 i 8
      lipca. 22 nie pasował orkietsrze, więc został 8. I nie żałujemy, bo pogoda była
      cuuuuuudna. smile
    • gostr2 Re: Ile czasu przed... 13.07.06, 09:08
      Nasz ślub- 7.10.2006. Przygotowania zaczęliśmy od początku lipca. Sporo jeszcze
      przed nami, ale już sale, DJ, sukienke i księdza mamy...
      Dasz radę! Trzymam kciuki!
    • katrine Re: Ile czasu przed... 13.07.06, 10:42
      W moim przypadku tylko 5 m-cy wcześniej - jak na razie z wszystkim
      się 'wyrabiam' i wcale nie zaluje. Chyba sobie nie wyobrazam tych przygotowac 2
      lata wstecz wink
      • agnieszka5661 Re: Ile czasu przed... 13.07.06, 10:44
        hehe my zarezerwowaliśmy już salę na nast. lato, bo tam gdzie rezerwowaliśmy
        jest duże zainteresowanie tą salą
    • golinda Re: Ile czasu przed... 13.07.06, 10:43
      my zaczęliśmy w listopadzie, a jeszcze mamy trochę do zrobienia smile
      • jadwiga1984 Re: Ile czasu przed... 14.07.06, 19:49
        trafiłam na bloga gdzie dziewczyna opisuje właśnie dwuletnie przygotowania.
        jeśli jej się to podoba to fajnie smile natomiast ja bym tego nie zniosła....
        zaczęłam przygotowania 2-3 tygodnie temu i juz tylko wprowadzenie wszystkiego w
        życie mi zostało. większość najważniejszych rzeczy już do końca tego miesiąca
        załatwię i zostana tylko te które, nie ma siły, mozna załatwiać dopiero na 3-2
        miesiące przed terminem smilea i na nie mam już dokładną rozpiskę(bo dla mnie
        grunt to uporządkowanie ) a ślub i wesele będą w drugi tydzień września
        przyszłego roku. jeśli chodzi o restauracje to na wrzesień terminy mogłam sobie
        dowolnie wszędzie wybierać. natomiast już miesiące wcześniejsze pozajmowane...
        za 1-2 miesiące najprawdopodobniej wszędzie będą terminy pozajmowane na
        wrzesień 2007. takze idealnie wtrafiłam smile
        póki co zaręczyny za 2 tygodnie u niego i dwa tygodnie póżniej u mnie smile to
        będzie cudooowne smile kiedy facet prosi rodziców o waszą rękę ... eh...
        aha. polecam: www.slub-wesele.pl bo w początkowej fazie bardzo mi ta stronka
        pomogła smile
    • angelsy Re: Ile czasu przed... 15.07.06, 19:13
      my mamy we wrzesniu i juz mam sukienke (2 tyg temu zamowiona) i zaproszenia.
      sale mamy od roku. kosciol tez. wiec teraz juz tylko drobiazgi
    • joasia84 Re: Ile czasu przed... 16.07.06, 20:01
      NA rok wcześniej sala, orkiestra i tyle reszta póóóóóóóóóóóóżniej
    • joasia84 Re: Ile czasu przed... 16.07.06, 20:03
      NA rok wcześniej sala, orkiestra, fotograf i caterin a inauki bo akurat były u
      mnie w parafii i tyle reszta póóóóóóóóóóóóżniej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka