kingusia1974 15.07.06, 17:04 Pytanko dla tych , którzy się decydują lub zdecydowali na obiad weselny zamiast hulanki, jakie są u Was ceny takiej imprezy, czego można oczekiwać w ramach takiego obiadu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingusia1974 Re: cena weselnego obiadu 15.07.06, 18:08 o sorry takie pytanko juz było, ale jestem nieuważna Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: cena weselnego obiadu 16.07.06, 14:20 U nas były dwie części - obiad rodzinny + impreza dla znajomych. Za obiad płaciliśmy 110 zł/os. W było: 1. przekąski zimne: talerz warzyw grilowanych; 2. zupy: krem borowikowy w aromacie truflowym (rewelacja!!!) 3. dania gorące: zraziki cielęce w sosoie rozmarynowym (dla 'niejadków' były: trzy razy kurczak w sosie śmietanowym z kluseczkami, raz kurczak gotowany z ryżem i marchewką i raz sola); 4. dodatki: kluseczki ziemniaczane + mix warzyw gotowanych; 5. deser: tiramisu. Kawa i herbata bez ograniczeń. My załatwialiśmy alkohol, soki i wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
bpools Re: cena weselnego obiadu 16.07.06, 14:27 Ja własnie mam podobny plan - zrobić tylko obiad. Proszę powiedz mi jak długo trwa taki obiad, jak to sensownie rozlozyc w czasie? Chce uniknac takiej sytuacji ze goscie siedza i albo "sie nudza" miedzy posilkami albo jedzenia bylo za malo w stosunku do czasu spedzonego przy stole i goscie sa glodni... Mam bardzo duzy dylemat. Prosze poradzcie, jak u Was to wygladalo. Czy za wynajecie sali tez trzeba cos dodatkowo placic? Odpowiedz Link Zgłoś
noxaeterna Re: cena weselnego obiadu 16.07.06, 14:42 Ja jeszcze jestem przed, wiec dokladnie nie wiem jak bedzie. Rozmawialismy jednak z wlascicielem restauracji i szefem kuchni, ktorzy poinformowali nas, ze tylko od nas zalezy jak dlugo obiad (u nas to w zasadzie kolacja, bo zaczniemy o 19) bedzie trwal. Zazwyczaj jest tak, ze kelnerzy obserwuja gosci i moga podawac potrawy jedne po drugich. Czestotliwosc podawania dan moze tez zalezec od nas - np Pan Mlody albo swiadek dyskretnie poinformuje kelnera, ze mozna podac nastepne. Mozna robic dluzsze przerwy, zeby przy takiej ilosci jedzenia mozna bylo chwile odpoczac i porozmawiac. Wlasnie tak to sobie wyobrazam, a nie, ze wszyscy rzuca sie na jedzenie i w ciagu 30 minut kolacja sie skonczy . Wybrana przez nas restauracja ma tez mily ogrodek, gdzie bedziemy mogli przejsc na kawe i deser. Przewiduje, ze nasza impreza bedzie trwala 3-4 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
noxaeterna Re: cena weselnego obiadu 16.07.06, 14:33 U nas kolacja wyniesie ok. 160 zl/os. W tym przystawki, dwie zupy do wyboru, trzy drugie dania do wyboru, deser - tort owocowy, kawa, herbata, soki. Do tego wino, szampan na powitanie. Kazdy z gosci otrzyma menu, na ktorym uwzglednione beda tylko te potrawy i trunki, ktore wybralismy. Kazdy bedzie mogl zjesc to na co bedzie mial ochote (danie rybne, miesne lub wegetariankie). Restauracja zapewnia kwiaty, winietki na stol, ozdobne menu. Nie placimy za nic z gory. Na rachunku pojawi sie tylko to co faktycznie zostalo skonsumowane. Podoba mi sie to rozwiazanie. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Po 26 sierpnia podziele sie spostrzezeniami Odpowiedz Link Zgłoś
piatek.trzynastego Re: cena weselnego obiadu 16.07.06, 15:29 Myslalam o czyms podobnym - o wyborze po kilka przystawek, zup itd... a goscie beda mogli sami sobie zamowic co bedzie im odpowiadalo... Moze jedynie z deserem - tortem weselnym wyjdziemy na taras (bardzo przytulne miejsce), by nieco gosci rozruszac Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: cena weselnego obiadu 16.07.06, 16:09 U nas obiad trwał od 18:00 do 20:00. Goście się nie nudzili, był odstęp pomiędzy posiłkami, jedzenia było dużo. Nie było dań do wyboru, ale przy rozwożeniu zaproszeń zaznaczaliśmy, że jeśli ktoś czegoś jeść nie może (moja Babcia), lub je tylko ryby (moja macocha), albo nic poza schabowym lub kurczakiem + mizeria (mój kolega), lub je tylko kurczaka (ja i dziewczyna mojego chrzestnego), to nie ma problemu i dostaną takie dania, jakie im odpowiadają. I tak było. Nawet moja Babcia próbowała przsytawek i deseru, oraz zupy, chociaż na początku mówiła, że chce tylko gotowany ryż z kurczakiem i marchewką ze względu na żołądek. Odpowiedz Link Zgłoś
costerco Re: cena weselnego obiadu 16.07.06, 19:19 Dziewczyny nie wiem skąd wy jesteście, ale 110 zł za obiad weselny to bardzo drogo!!! W mojej miejscowości za 120 zł od osoby robi się pożądne wesele z poprawinami. Zastanówcie się czy czasem was nie naciągają. Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: cena weselnego obiadu 16.07.06, 21:12 Ja jestem z Warszawy. I to jest bardzo tanio. Jeśli za wesele liczyliby tak, jak liczą w normalnym codziennym cenniku, to za osobę wyszłoby jakieś 200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś