lenkaaa 22.01.09, 19:02 W sygnaturce, jeszcze niewyklute Macie jakies pomysly na imiona, jak juz sie urodza ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milka323 Re: mam 2 smoki :) 22.01.09, 20:07 Szymon i Stefan. nie pytaj dlaczego, tak jakoś mi przypasowały ;d. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: mam 2 smoki :) 22.01.09, 20:25 Pierwszy jest adoptowany, bo ktos go porzucil, a drugi i trzeci sa swisnieci smokom z pieczary. To juz mam trzy teraz. Za tydzien powinny sie wylegnac Ciekawe jak beda wygladaly? Odpowiedz Link
ka_thy Re: mam 2 smoki :) 22.01.09, 20:40 Jak masz dwa to Lech i Jarosław , a jak trzy to Atos, Portos i Aramis Odpowiedz Link
agamasia Re: mam 2 smoki :) 22.01.09, 20:47 A ja właśnie miałam się pytać co za jajo masz w sygnaturce Ale nie wiesz czy to będą smoki czy smoczyce? Byłaś już na USG?? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: mam 2 smoki :) 22.01.09, 21:04 agamasia napisała: > Ale nie wiesz czy to będą smoki czy smoczyce? Byłaś już na USG?? Hehehehhe no właśnie bo nie wiadomo jakie imiona proponować. Jeżeli to będą faceci to Mietek, Zdzisiek i Bronek . A jak dziewczyny to Krycha, Zocha i Hermenegilda . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: mam 2 smoki :) 22.01.09, 21:06 USG nic tu niestety nie da, bo ona sie okreslaja plciowo dopiero w okresie dorastania (tak wyczytalam). Wiec bedzie problem z imieniem. No ale nic, dawajci wiecej typow, bo jak juz kiedys takie imie bylo innemu smokowi nadane, to mi nie zarejestruje tego imienia. Nietypowe musza byc Tak sie wciagnelam w te smoki, ze mam ochote na jeszcze jednego, ale chyba sie jednak powstrzymam, bo jak sie wszystkie wykluja na raz, to sobie rady nie dam z ich wychowaniem Odpowiedz Link
aniuta75 Re: mam 2 smoki :) 22.01.09, 21:09 Lenka a może Sam, Dean i John ku pamięci Winchesterów? <lol> Odpowiedz Link
lenkaaa Re: mam 2 smoki :) 22.01.09, 21:13 Pomysl niezly, tylko trzebaby im cos jeszcze dodac do tych imion, liczyb jakies albo litery, np. DJ Dean, bo sam Dean juz pewnie zajety, albo "Dean Super Dragon 1" Odpowiedz Link
aniuta75 Re: mam 2 smoki :) 22.01.09, 21:15 Hmmm to może Dean Eyes Of The Tiger <lol>? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: mam 2 smoki :) 22.01.09, 21:16 Sprobuje, na razie sobie zapisuje wszystkie propozycje, bo nie moge imienia nadac dopoki sie nie wykluje. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: mam 2 smoki :) 22.01.09, 21:17 Oj albo po prostu - Sam Winchester, Dean Winchester i John Winchester . Ja bym tak dała no ale ja nawiedzona <lol>. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: mam 2 smoki :) 22.01.09, 21:22 Wszystko po kolei bede probowac, moze byc jeszcze "Sam Winchester Waleczny" Odpowiedz Link
lenkaaa hej, a wy nie chcecie jakiegos smoka ? 22.01.09, 21:10 Razem by sie wychowywaly na Lolumie ! W kupie razniej Odpowiedz Link
aniuta75 Re: hej, a wy nie chcecie jakiegos smoka ? 22.01.09, 21:17 Ja już miejsca nie mam. A nawet jakbym miała to bym dała linka do loluma. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: hej, a wy nie chcecie jakiegos smoka ? 22.01.09, 21:21 ale moznaby jednego smoka dac do wstepu forum i niech sie tam wykluwa, co wy na to ? Patrzcie ile porzuconych smoczkow tam jest: dragcave.net/abandoned Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: hej, a wy nie chcecie jakiegos smoka ? 22.01.09, 22:22 taaak na pcozatlu jak mialas dwa smoki to chcialam zeby jeden byl lo drugi lum.. ale trzeci psuje mi wizje.. no chyba ze by mu dac na imie forum;P Odpowiedz Link
lenkaaa Re: hej, a wy nie chcecie jakiegos smoka ? 22.01.09, 22:25 Ja teraz jestem za tym, zeby Milka wybrala jakies porzucone smocze jajo, wkleila je we wstepie i jak sie wykluje, to nazwiemy go wlasnie "Lolumiatko" albo "Lolum" albo jakos tak Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: hej, a wy nie chcecie jakiegos smoka ? 22.01.09, 22:33 tak tak popieram nie napisalam tego wczesniej? echh, glowa mi peka, chya pora isc spac;D Odpowiedz Link
lenkaaa uwaga ! 27.01.09, 12:45 Zielony zaczal sie na powaznie wykluwac, juz zrobil dziure w skorupce !!! Ale napiecie Mam nadzieje, ze jakis ladny sie wykluje Jeszcze 2 dni ! Odpowiedz Link
agamasia Re: uwaga ! 27.01.09, 13:43 No Lenka dziura jak się patrzy Też jestem ciekawa co to z tego jaja wyskoczy Odpowiedz Link
lenkaaa Re: uwaga ! 27.01.09, 15:19 ciekawe czy z pomaranczowego wyjdzie pomaranczowy ? Odpowiedz Link
luczijka Re: uwaga ! 27.01.09, 21:19 Oj i niebieski też już wyskoczył ;P A jaki duży <lol>. Natomiast ten zielony jakiś taki niedorobiony Odpowiedz Link
lenkaaa Re: uwaga ! 27.01.09, 21:22 ten blekitny jest najpiekniejszy !!! Zielony rzeczywiscie taki jakis niesmialy, malenki... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: uwaga ! 27.01.09, 21:23 a zielony to mi sie z nietoperzem za kazdym razem kojarzy Odpowiedz Link
lenkaaa a niebieski... 27.01.09, 21:27 ...sie wyklul ze skrzydlami odrazu i mozna mu juz nadac imie, to co jak proponujecie go nazwac ??? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: a niebieski... 27.01.09, 21:30 Chyba Stefan... Czy on wyglada na Stefana ? Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: a niebieski... 27.01.09, 21:31 oj ale ten zielony jest uroczy, i pewnie czuje sie niedoceniony. wracajac zas do niebieskiego, trzeba mu jakies.. potezne imie dac Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: a niebieski... 27.01.09, 21:34 jakos nie mam natchnienia nie ma jakiejs ksiazki imion dla smokow? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: a niebieski... 27.01.09, 21:36 nie wiem wlasnie... Jest ksiazka "sceny z zycia smokow" ale nie mam jej w domu. Mnie sie Stefan podoba, wiec jesli nikt nie zaproponuje mi czegos innego, to bedzie Stefan Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: a niebieski... 27.01.09, 21:41 mi ten zielony bardziej na stefana lezy Odpowiedz Link
luczijka Re: a niebieski... 27.01.09, 21:52 lenkaaa napisała: > nie wiem wlasnie... Jest ksiazka "sceny z zycia smokow" ale nie mam jej w domu. > Mnie sie Stefan podoba, wiec jesli nikt nie zaproponuje mi czegos innego, to > bedzie Stefan Co Wy z tym Stefanem??? <lol> Przyznam, że mnie to nie bardzo leży, bo to imię mojego ojca ;P I jak to tak, smoka ochrzcić w ten sposób??? Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: a niebieski... 27.01.09, 21:54 to moze by ich tak serialowo? jakis mcsmok czy cos;> Odpowiedz Link
luczijka Re: a niebieski... 27.01.09, 21:57 ilekobietamalat napisała: > to moze by ich tak serialowo? jakis mcsmok czy cos;> Np. ten pomarańczowy może być Gregory, lub też Greg na cześć Hałsa <lol>. Niebieski Alex, a zielony-niewydarzony to Dżordżu ;P ;> Odpowiedz Link
lenkaaa Re: a niebieski... 27.01.09, 22:03 Na razie moge nazwac tylko niebieskiego No tak mi jakos ten Stefan w glowie siedzi, bo to ladne imie jest Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: a niebieski... 27.01.09, 22:06 lenkaaa napisała: > Na razie moge nazwac tylko niebieskiego No tak mi jakos ten Stefan w glowie > siedzi, bo to ladne imie jest > my juz przyszlosciowo myslimy;D a serio serio,w koncu to twoje dzieci my mozemy co najwyzej podpowiadac Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: a niebieski... 27.01.09, 22:05 tak! zielony to wykapany dzordzu niebieski tez na alexa pasuje, albo na marka ale jak dla mnie z doktoru halsu to bym sie wstrzymala do tego.. rozowego;P Odpowiedz Link
luczijka Re: a niebieski... 27.01.09, 22:14 agamasia napisała: > Pomarańczowy to przyczajkę robi jak Desiu Hihihihi. Może niech raczej szary będzie Deksiem, bo ma "najmroczniejszy" kolor ;P A który będzie Billem i Patrickiem??? Odpowiedz Link
luczijka Re: a niebieski... 27.01.09, 22:11 ilekobietamalat napisała: > tak! zielony to wykapany dzordzu niebieski tez na alexa pasuje, > albo na marka To może niech pomarańczowy będzie Mark??? <lol> O albo jeszcze lepiej Owen, bo taki niby-rudy ;P Odpowiedz Link
lenkaaa Sceny z Zycia Smokow 27.01.09, 22:05 Znalazlam w necie: www.mhkm.mud.pl/ksiega/ulubione/proza/sceny_smokow.html Strasznie bym chciala miec te ksiazke Odpowiedz Link
agamasia Re: a niebieski... 27.01.09, 21:40 Ja bym je jakoś pod kolor nazwała, łatwiej zapamiętać będzie, tym bardziej, że smoków Ci przybywa Ale tak nie do końca kolorowo, tzn. zielony -> zie Lony -> Leon czy jakoś tak poprzekręcać niebieski -> blue -> Blues albo Bruce i coś w tym stylu Odpowiedz Link
luczijka Re: a niebieski... 27.01.09, 21:54 Dobry pomysł Aga <hihihi>. Tyle, że imię Leon moim zdaniem pasuje do niebieskiego smoka Odpowiedz Link