smiled2 19.07.06, 14:24 Kogo możecie polecić????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulle Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 09:33 Jeżeli chodzi o fryzjerke moge polecić p Małgosię z Chabrów, dokładnie nie znam ulicy, w każym razie salon mieści sie za lidlem czy lewiatanem (te nazwy mi sie teraz myą) - stary megasam ( na przeciwko Zebry)- w takim pawilonie, na pietrze. podam Ci tel. 077 456 8168. A makijazystki sama jeszcze szukam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 09:46 Dziękuję za namiary na fryzjerkę.. przejde się tam zobaczyć.. Ja wstępnie mam wybraną makijażystkę - na Niemodlińskiej (pawilon karo) salon Sothys - tel.44-195-70. Podobno najlepiej makijaż robi właścicielka salonu, ale w tym czasie jak ja będę się malować - ona jest na urlopie.. Ale zobaczę jak będzie po próbnym -29.08. Jeśli coś bedzie nie tak - to muszę mieć wyjscie awaryjne pozdrawiam.. a kiedy jest Wasz dzień?? i gdzie zamawiacie kwiaty?? - ja zdecydowałam się wstępnie na kwiaciernię na Placu Piłsudskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
agulle Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 09:56 my 02.09. A ja przejde sie do Karo jezeli chodzi o bukiet ślubny, to jeszcze nie mamy, ale moj narzeczony nie jest z opolskiego, a podobno juz powinien przyjechac do mnie z bukietem, wiec bedzie kupowac u siebie. O wystrój kościoła troche sie martwie, bo kwiaciarka nam teraz podniosła cene (po wpłaceniu zaliczki), więc sie zastanawiam, czy nie szukac gdzie indziej. Pozdrawiam/ Aga Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 11:52 Jeśli chodzi o wystruj kościoła - to my zamawiamy kwiaty na Cytrusku "hurtem" (eustomy i markaretki) a siostry zakonne, które zawsze przystrajają kościół mają i tym razem się tym zająć... Mają doświadczenie.. i na bank nas to wyjdzie taniej.. może Wy też tak spróbujcie?? Bo z tym podnoszeniem cen to jest skandal!! trzeba się o wszytko prawie szarpać..wykorzystują człowieka..aż szkoda mówić.. a która to taka kwiaciarka - żebym przypadkiem do niej nie trafiła?? Buzka Aga P.S. Myślę, że Twój narzeczony może też odebrać kwiaty dla Ciebie w Opolu - zanim przyjedzie po Ciebie?? Żeby kwiaty w czasie drogi nie klapły.. Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 09:41 Mogę polecić makijażystkę - panią Halinę. ZWM, ul. Skautów Opolskich. Niestety nie pamiętam dokładnie adresu. Chyba 9 ale nie jestem pewna. Osobne wejście na przeciwko biblioteki, blisko parkingu. Z daleka widać szyld. Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 09:50 Dzięki Dark.. A Ty przed czy już po tym najważniejszym dniu?? Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 09:54 Jeszcze 3 tygodnie, 12.08 Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 10:27 To tak jak my-12.08!!!!!!!!!!! Gdzie robicie zdjęcia plenerowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 10:45 tego jeszcze nie wiem ale na pewno nie w okolicach Opola, bo ślub i wesele nie odbędzie się w Opolu. Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 11:32 A no tak..ale gafa z mojej strony..poznałyśmy się na forum już przy okazji innego wątku - "Chrząszczyce k. opola-plener". Pozdrawiam..serdecznie.. A jak przygotowania?? Jakaś trema?? Bo ja wczoraj wybichłam histerią , płaczem..itd..ale dziś jest mi juz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 12:52 Dziwny spokój, może dlatego że udało nam się kupić w sobotę obrączki od ręki Nie musieliśmy czekać 3 tyg. tylko od razu kupiliśmy. Nawet grawer nam zrobili. Teraz mam inne problemy i jakoś wesele poszło na drugi plan. Wszystko prawie załatwione Odpowiedz Link Zgłoś
olaszka1 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 13:51 Dziewczyny a wiecie może, gdzie w opolskim można wynająć samochód do ślubu. Będę wdzięczna za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 14:05 602 28 48 65 - ten nr dostałam od kolezanki, ona wynajmowala tę limuzyne.. my nic nie wynajmujemy.. za wysoki koszt - chyba od 1200 pln.. ;-( (ja osobiscie wole te kwote dołożyć do m-ca miodowego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majcia7 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 14:07 Witam Was Kochane! Już myślałam, że nie znajdę tu nikogo z moich okolic a jednak... W odpowiedzi na pytanie o fryzjera i makijażystkę polecam salon Laurent na ul. Piastowskiej. Pani Edytka potrafi przepięknie uczesać, a właścicielka robi wspaniałe makijaże. Jeżeli natomiast szukacie jakiegoś autka, polecam jednego z opolskich mechaników posiadającego kilka starych (ale zadbanych modeli aut - choć nie pamiętam teraz nazwiska wystarczy w wyszukiwarce wpisać: Essex Opole i powinna się pojawić jego strona. Opowiedzcie o swoich przygotowaniach, gdzie ślubujecie, w jakim miejscu urządzacie przyjęcie, który fotograf będzie robił Wam zdjęcia, jaki Dj (lub zespół) zagra.... Niech na tym forum Opole zacznie być widoczne Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 14:25 Cześć Majcia! Ja też już zaczynałam się denerwować, że tylko ja tu z Opola jestem Ah..u mnie przygotowania całą parą.. za 3 tygodnie bedzie ten dzień!!! Dzięki za wkazówki odnośnie fryzury i make-up... My wesele mamy w Chrząszcycach - ok 5 km od opola jak sie na winów jedzie.. a kościół.. w Opolu.. A zespół .. mamy "Riff".. nie wiem jak to będzie... strach mnei ogarnia.. A ile czasu jeszcze Tobie zostało?? Kiedy ślub i jak przygotowania?? Buźki Aga.. P.S. Moja krawcowa nie wywiązuje sie z obowiązków.. i nie wim czy dziś nie podejmę jeszcze decyzji o zmianie sukni... strach się bać Odpowiedz Link Zgłoś
majcia7 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 20.07.06, 14:55 Mam troszkę więcej czsu. Ślubuję 16 września więc tak naprawdę gorączka przygotowań pewnie jeszcze przede mną. jeżeli okaże się (odpukać!) że masz problem z suknią polecam Ci salon na damrota (w budynku gdzie swoją siedzibę ma Poliglotus w piwnicach) prowadzony przez dwie młode dziewczyny. Wypożyczają suknie z tegorocznych kolekcji za 1/4 ceny! Trafiłam tam przypadkiem i dziękuję za to losowi Mam troszkę obaw dot. Dj-a (jeden z tych prowadzących imprezy w Drake'u), który miał się z nami kontaktować na początku tygodnia a jak na razie cisza Jeżeli szukasz tańszego środka transportu niż ta limuzyna w kosmicznej cenie zajrzyj na stronę którą podałam w ostatniej wiadomości. Wypożyczenie jednego z oferowanych przez właściciela samochodów wyniesie nas zaledwie 500zł! A teraz zyczę miłego dnia i do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 21.07.06, 07:42 Dziękuję za wsparcie.. A DJ-em się nie martw, tylko najlepiej sama zadzwoń do niego.. i troszkę go przyspiesz A jeśli chodzi o wypożyczalnię sukien - to czy to nie jest przypadkiem na ul. Reymonta- tak w bramie, w podziemiu?? Bo na Damrota nie kojarzę gdzie to może być.. Dziś idę na przymiarkę do mojej krawcowej..jestem dobrej myśli, ale jak to będzie to się dopiero okaże.. A co do tych samochodów - to dziękuję..może się jeszcze skusimy na jakiś Agdzie robicie wesele?? Buźka.. Odpowiedz Link Zgłoś
majcia7 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 21.07.06, 13:14 Oczywiście że chodziło mi o Reymonta Zawsze mylę te dwie nazwy Wesele - ponieważ niewielkie (45-osobowe) postanowiliśmy zorganizować w Medyku (przy ul. Grunwaldzkiej). Ponieważ sama kilka razy obsługiwałam tam wesela (jako kelnerka oczywiście wiem ile serca wkłada się tam w opięcie wszystkiego na ostatni guzik. Martwi mnie tylko mała ilość miejsca w "sali tanecznej" mam jednak nadziję że się pomieścimy. Czy nadal chodzicie na nauki przedślubne? Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 21.07.06, 13:42 Byłam kiedyś na Reymonta.. Ale jak dziś będę miała nici z przymiarki - to tam też się wybiore!!! W Medyku - też kiedyś byłam na jakiejs imprezce- bardzo przyjemny lokal - i myślę, że miejsca do tańczenia jest wystarczająco - penwie i tak wszyscy na raz nie będą szaleć na parkiecie Nauki przedślubne mieliśmy już w marcu - na szczęście, ale Poradnię Rodzinną - w czerwcu - to była katastrofa!! Ale jesteśmy już po.. Pozdrawiam..Buźka.. Fajnie, że na OPOLU cos zaczeło się dziać Nie wiem czy będę podczas weekendu na necie - dziś jestem do 15.30 na necie, później w poniedziałeek 3-maj sie.. Aga.. P.S. Gdzie robicie zdjęcia - plener?? Odpowiedz Link Zgłoś
majcia7 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 21.07.06, 14:21 Przy której parafii chodziliście do Poradni i dlaczego było aż tak źle? Decyzję o pobraniu się podjeliśmy na początku lipca więc wszystko organizowane jest "na szybko" - obyśmy nie mieli żadnych wpadek Boję się tylko o protokół przedmałżeński (chyba tak to się nazywa bo jego podpisanie jeszcze przed nami a i gromadzenie wszelkich potrzebnych dokumentów nie zostało zakończone, liczę jednak na to że ksiądz spojrzy na nas przyjaznym wzrokiem W jakiej parafii bierzecie ślub? I - rzecz najważniejsza dla każdej panny młodej - w jakiej sukni masz zamiar wystąpić Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 21.07.06, 15:22 Chodziliśmy do św. Piotra i Pawła. Nauki w kościele były -ok - 4 spotkania, na nauki w Poradni musieliśmy czekac az do czerwca, ze wzgledu na brak terminów (każda para ma 3 potkania).. O protokól nie masz sie co martwic.. tylko zabiera sporo czasu - u nas ok 1 godz. I musicie też dać zapowiedzi- także zapytjacie sie księdza na ile przed..itd. I zanim spszecie protokól przedślubny w kościele- to trzeba udać sie do USC ..i kolejny protokół spisać... A sukienka..porażka.. nic już nie wiem.. al ma być ecru jasny .. dziś ide do krawcowej na przymiarke do krawcowej.. która mnie strasznie zwodzi - i jak sie wkurzę to ja oleję i będę na gwał szukać czegoś w salonach !!!! a jak Twoja ma wyglądać Suknia ogólnie ecru z tafty, gorset,, w kształcie litery A - klasyczna Mięłgo weekendu!! Buźka... ujuz sie zbieram na 0przymiarke - strach w oczach..paapapa mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
majcia7 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 28.07.06, 13:18 smiled2 napisz jak tam suknia! Czy krawcowa się sprawdziła? Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 28.07.06, 14:26 Cześć Majcia, Tak krawcowa na szczęście stanęła na wysokości zadania...i mam nadzieje że będzie wszytko ok.. Cieszę się, że Wam nauki tak się pzydały...i całe szczęście.., że do Poradni już nie musicie chodzić!!! A my w ten weekend idzimy na wesele do znajomych..wczoraj ich widielismy - byli tak zdenerwowani, ze nie wiedzieli prawie jak się nazywaja - masakra!! Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 21.07.06, 10:06 Na ul. Strzeleckiej mieści się ten zakład samochodowy. Nie wiem, czy na forum powinnam napisać nazwisko tego pana Faktycznie ma kilka bardzo ładnych egzemplarzy. Jednym miałam okazję jechać, bo uczestniczy też w rajdach pojazdów zabytkowych. Niestety właściciel nie zrobił na mnie dobrego wrażenia (jego zachowanie) ale to jest tylko moja opinia, bo inni są nim zachwyceni. Nie chodzi mi o jego kwalifikacje, bo facet ma głowę na karku i jest bardzo dobrym organizatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
olaszka1 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 24.07.06, 11:28 POMÓŻCIE!!!! Czy znacie jakiegoś dobrego fryzjera/fryzjerkę w Opolu lub na terenie województwa opolskiego, który dojechałby do domu klientki ( a konkretnie do Prudnika )? Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 24.07.06, 11:39 Cześć Olaszka.. Niestety nie znam takich fryzjerów, ale może podzwoń po zakładach fryzjerskich i popytaj czy fryzjer nie może do Ciebie przyjechać?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majcia7 Re: Opole-fryzjer, makijaż ?? 28.07.06, 08:17 Witam po dłuższej nieobecności Strasznie zaganiana jestem ostatnio - pewnie dlatego, że do ślubu pozostało zaledwie 50 dni!!!!!! Wczoraj byłam na pierwszej lekcji tańca. Było REWELACYJNIE!!! Pan Krzysiu z Novomexu wykazał się niebywałą cierpliwością a do tego fantastycznym poczuciem humoru, dzięki któremu tak totalnym amatorom jak my, zdecydowanie łatwiej było się odprężyć Wczoraj również skończyliśmy nauki - kurcze podobały mi się, i to nawet bardzo. Po pierwszym spotkaniu byliśmy zaskoczeni, że tak naprawdę poruszali problemy życia codzienniego i podpowiadali jak je rozwiązywać. Po ostatnim natomiast byliśmy zachwyceni - nie wiedzieliśmy że tak prosto można mówić o rzeczach trudnych! Przed nami jeszcze poradnia. A propos - można któraś z Was ma informacje gdzie są teraz wolne terminy - obawiamy się że będziemy mieć problem ze znalezieniem wolnego miajsca. UUUfff rozpisałam się troszkę, ale chciałam podzielić się moją radością z bardzo udanych wczorajszych przygotowań Odpowiedz Link Zgłoś