Dodaj do ulubionych

Na ile przed.........

20.07.06, 20:57
wprawdzie jeszcze nie mamy daty ślubu (ale chcemy sierpień za rok)Mojemu
narzeczonu wydaje sie ze to tak raz dwa się wszystko załatwia tzn. ślub w
kościele,rezerwacja sali itp.Na ile wcześnie Wy to ustalaliście?
Obserwuj wątek
    • boulinka82 Re: Na ile przed......... 20.07.06, 21:00
      Juz bylo duzo roznych wypowiedzi na ten temat - generalnie zalezy gdzie robisz
      wesele i slub - moje wesele bedzie na wsi i tu z racji malej konkurencji chocby
      wsrod sal slubnych musialam zarezerwowac ją juz rok temu w lipcu (wesele mam 9
      wrzesnia tego roku). To samo z muzykantami - rok temu. Wiem ze niektore pary
      zalatwiaja wszystko w pol roku a nawet w 2-3 miesiace ale w moim przypadku to
      nierealne.
    • nionczka Re: Na ile przed......... 20.07.06, 21:04
      Zapros go na forum i niech zobaczy sam. Wszystko zalezy od tego gdzie
      mieszkacie, co chcecie zorga i jakimi srodkami dysponujecie. Ja mam juz
      zarezerwowany termin na czerwiec i udallo mi sie tylko daltego, ze biore slub w
      piatek. Na letnie soboty juz nie bylo wolnych terminów od kilku miesiecy. Ale
      niektórym wszytsko sie udaje zorganizowac w ciagu kilku tygodni.
    • agnrek Re: Na ile przed......... 20.07.06, 21:22
      Wszystko wychodzi w praniu, najlepiej wziąć się za organizację jak najwcześniej,
      uniknie się wielu rozczarowań.
    • sierpniowa_julka Re: Na ile przed......... 20.07.06, 21:37
      mój na mnie krzywo patrzy, gdy nieśmiało wspominam o konieczności zarezerwowania
      sali - a też planujemy ślub w sierpniu przyszłego roku... Dla niego rok to cała
      wieczność... ech
    • lanka_cathar Re: Na ile przed......... 21.07.06, 08:34
      Zaręczyliśmy się 9 grudnia, ślub był 14 lipca. Termin zarezerwowany chyba w
      początkach stycznia, a sala na wesele miesiąc przed, bo najpierw była opcja bez
      wesela. Papiery załatwialiśmy dwa miesiące przed, bo Misiek też myślał, że to
      będzie tak hop siup. smile
    • ravna Re: Na ile przed......... 21.07.06, 10:13
      My zaręczyliśmy się w październiku w zeszłym roku a od listopada zaczeliśmy się rozglądać za salą, zespołem i kamerzystą. I już wtedy decydowaliśmy się na wszystko.
      • ninaxxx Re: Na ile przed......... 21.07.06, 10:42
        my zaczelismy wszystko załatwiac w styczniu i myslelismy ze szybciej to pojdzie
        bo pocatkowo myslelismy o slubie w czerwcu ale pierwszy wolny termin w sali
        ktora wybralismy to był 30 wrzesnia i dlatego bedzie 30 wrzesnia.Wszystko
        zalezy od miejsca i jego popularnosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka