sloneczko13 25.07.06, 18:03 Planujemy slub przed sala weselna w pieknym ogrodzie. Gdzie szukac ksiedza ktory odda nam slub?Jaka jest procedura w takiej sytuacji?Moze ktoras z Was sie orientuje. Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jossowska Re: slub w plenerze 25.07.06, 20:00 Witam, My również chcieliśmy wziąć ślub w plenerze, ale niestety usłyszeliśmy od księży, że w wyznaniu katolickim nie ma takiej możliwości. Nie wiem czy mieliśmy pecha do księży ( odesłano nas z kwitkiem z dwóch różnych parafii) czy naprawdę prawo kanoniczne nie dopuszcza takiej możliwości. Jak na nam wyjaśniał ksiądz, musimy mieć licencję jeśli chcemy się pobrać poza naszym kościołem parafialnym, a "licencji nie można wystawić do nie określnego bliżej miejsca, tylko ewentualnie do innego kościoła." Może jednak Wam się uda. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: slub w plenerze 25.07.06, 20:38 mozna wziac slub w plenerze tylko wtedy kiedy w tym plenerze jest kosciol, w sensie jest oltarz, ktory zostal poswiecony przez biskupai przed ktorym normalnie co niedziela odbywaja sie msze sw. widzialam takie w gorach i w miejscowosci Przyjezierze, ale w okolicach mojego miasta nie ma, wiec slub w plenerze pozostaje w marzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś