Dodaj do ulubionych

Restauracja Prowansja lub Castello - Warszawa

26.07.06, 16:08
Szukam informacji na temat tych dwóch restauracji. Czy któraś z Was coś wie
na ich temat?
Bardzo proszę o jakieś info - cena od osoby, ilość miejsc, obsługa itp.
Obserwuj wątek
    • magdaliena1 Re: Restauracja Prowansja lub Castello - Warszawa 26.07.06, 16:41
      Ja mogę odpowiedzieć jeżeli chodzi o Castello (w Wilanowie?). Odradzam. Może
      ktoś miał tam wesele i zaraz na mnie naskoczy, ale ja z serca odradzam.

1. Koleżanka siostry ciotecznej miała tam mieć wesele ze dwa lata temu. To miało
      być pierwsze wesele w tej restauracji (była otwarta kilka miesięcy). Po
      dogadaniu się (nie podpisali umowy, niestety) restauracja wycofała się na jakieś
      2-3 miesiące przed ślubem. Bez podania wyraźnej przyczyny. Nie bo nie. Wyobraź
      sobie co to było, ślub miał być chyba w czerwcu. Znajdź restaurację na taki termin.

2. Niezrażona tym poszłam tam jakiś rok temu (ślub w kościele w Wilanowie, więc
      blisko, a i może się zmienili - myślałam). Rozmawiałam z właścicielem, który
      przewracał oczami, że wybrałam jego restaurację. Mówił, że straci stałych
      klientów. Proponował:
      - inny dzień tygodnia, niż sobota
      - wynajem jednej lub dwóch sal, byle nie całości (stali klienci)
      Ogólnie musiałabym go błagać na kolanach, żeby uczynił mi tę łaskę. Trochę ponad
      moje nerwy.

3. Jedzenie wbrew temu co się w "Warszawce" mówi bez rewelacji. Poszłam tam
      przed feralną rozmową z właściecielem na rekonesans. Moje danie było zjadliwe
      (na 3+), ale Narzeczonego już nie.

4. Restauracja znajduje się wśród domków jednorodzinnych. Jak sąsiad z boku
      zechce kosić trawę, a inny zrobi kinderbal na podwórku - wszystko tam słychać.

5. Jest kilka pomieszczeń, nie ma jednej sali. Tańce mogą się odbywać tylko w
      piwniczce (taka przynajmniej wersja była dla nas)

6. Mało miejsc parkingowych.

Wylałam trochę żółci, ale naprawdę spośród dwudziestu kilku restauracji, które
      zwiedziłam poszukując tej jednej-jedynej tu zostałam potraktowana najgorzej. Aż
      mi głupio było, że śmiałam wyjechać z taką propozycją.

Pozdrawiamsmile
      • dorcik_wk Re: Restauracja Prowansja lub Castello - Warszawa 26.07.06, 17:09
        To w takim razie może mi cos podpowiesz - jak znaleźć restaurację na 1,5
        miesiąca przed ślubem. Ślub cywilny 23 września, obiad od około 13 do 17 na 40
        osób.
        Może masz jakieś doświadczenie smile
        Z góry dzięki.
        • dorka21 Re: Restauracja Prowansja lub Castello - Warszawa 26.07.06, 17:12
          może spróbuj w LaCastello na Pradze przy Florianie, bardzo miłe miejsce.
      • dorka21 Re: Restauracja Prowansja lub Castello - Warszawa 26.07.06, 17:09
        zgadzam się z opinią magdaliena1, rozmawialiśmy ze dwa miesiące temu z panią
        która chyba organizuje imprezy. Do tej pory mieli tam jedno wesele i to
        znajomych, tak twierdzila. Zupełnie nie przygotowana i mało kompetentna. Zero
        pomocy jeżeli chodzi o jakieś pomysły na wesele. Skandalicznie drogie ceny na
        alkohol chyba 60 zł za 0,5l i to promocja bo normalnie 90 zł/0,5 l i to
        wyborowej! mozna miec swoj alkohol ale jak dobrze pamietam "korkowe" 1500 zł.
        Brak opcji przestrzeni, kilka sal gdzie ludzie sie nie widza. Zeby tańczyc
        trzeba schodzic wąskimi schodami. I ogólnie złe wrazenie. Także ja też nie
        polecam, przede wszystkim z uwagi na brak doświadczenia w tej dziedzinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka