ewelita 28.07.06, 14:27 Mam pomysl, aby zrobić malutki ślub i przyjecie. Tylko my, rodzice i świadkowie. Łącznie okolo 10 osob. Jak zaaranżować to w kościele, aby nie bylo za bardzo pusto (no, na pewno będzie ) aby wyglądało fajnie. Macie podobne doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twitti Re: Malutki ślubik 28.07.06, 14:33 poszukajcie malutkiej kapliczki jesli jestes z Warszawy to znam jedna Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Malutki ślubik 28.07.06, 14:38 kapliczka to świetny pomysł - tez własnie miałam o tym wspomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza6661 Re: Malutki ślubik 28.07.06, 14:43 Jesli w poblizu kosciola jest park i zamierzacie sie pobrac w lecie, to moze ksiadz sie zgodzi udzielic slubu na na dworze ? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: Malutki ślubik 28.07.06, 14:40 to u nas mniejszy - tylko my i swiadkowie Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Malutki ślubik 28.07.06, 14:41 Tak jak zawsze chciałam!!! Zazdroszczę... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: Malutki ślubik 28.07.06, 14:42 a na dodatek powiem ze nie w sobote - a w poniedzialek Odpowiedz Link Zgłoś
kasica1980 Re: Malutki ślubik 28.07.06, 14:43 pomysł super ), ale Rodzinka co na to,u mnie chyba coś takiego by nie przeszło pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: Malutki ślubik 28.07.06, 14:45 slub robimy dla siebie a nie rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Malutki ślubik 28.07.06, 14:45 Właśnie u mnie nie przeszło nie zgodził się ani Narzeczony, ani obie rodziny. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiszcz Re: Malutki ślubik 28.07.06, 14:56 Ja i mój narzeczony też planujemy mały ślub. Co prawda na uroczystości ślubnej będzie sporo osób (bierzemy ślub cywilny) ale później będzie tylko obiad weselny w prześlicznym kameralnym miejscu dla rodziców rodzeństwa i świadków. Rodzina nasze plany przyjęła ze zrozumieniem, zwłaszcza, że wszystko finansujemy plany. A po ślubie planujemy wyjechać gdzieś. Nie planujemy gdzie, bo chcemy aby to było jak najbardziej spontanicznie. Pomimo braku hucznej oprawy wierzę że będzie to niepowtarzalny i cudowny dla mnie dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: Malutki ślubik 28.07.06, 15:13 Jeśli jesteś z Warszawy lub okolic, to możecie zrobić ślub w kościele w Laskach. Mały, drewniany, przytulny. Byłam tam chrzczona i wspominam bardzo sympatycznie. Żeby nie było niedomówień - chrzest miałam w wieku lat 9. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelita Re: Malutki ślubik 31.07.06, 11:51 dzięki. Też pomyślałam o kapliczce. Niestety nie jestem z Warszawy, tylko z Wrocławia, a tutaj nie znam podobnego miejsca. Wymyśliłam sobie taki skromny, mały ślub, potem obiad i deser, a za kilka dni podróż życia ( np. do Indii lub Chin). Tylko mam pewien problem, bo nie chcę zapraszać chrzestnych. Po pierwsze mam z nimi mały kontakt, po drugie są z daleka, więc będzie problemem dla nich dojazd i nocleg. Czy chrzestni są niezbędni na ślubie? Jak było u was? Odpowiedz Link Zgłoś
kcz78 Re: Malutki ślubik 31.07.06, 13:45 my mieliśmy slub na Jasnej Górze wszystkich naszych gości było 13 osób (tylko rodzice, dwóch braci, świadkowie,i trojka przyjaciół)my jestesmy z Pomorza a rodzice i rodzeństwo z dwóch zupełnie różnych miejscowości w centrum Polski.Było pięknie przeżycie niezapomniane bo przed samiutkim Cudownym Obrazem (kapliczka jest malutka) no i "gosci" pielgrzmów było 2 tys. osób a naszą mszę odprawiało 50 księży.A po ślubie mielismy tylko obiadek i deserek... Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Malutki ślubik 31.07.06, 19:05 Jesli we Wrocławiu, to postarajj sie popytać w kurii o możliwość ślubu w Kaplicy Najświętszego Sakreamentu w Katedrze - cudna i maleńka. Są tez dwa malutkie kościółki na Ostrowiu Tumskim - św. Idziego i św. Marcina, może tam będzie Ci się podobało?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: Malutki ślubik 31.07.06, 18:10 U nas nie było chrzestnego mojego męża (nie czuł się na siłach), była za to chrzestna (siostra matki) i z mojej strony mój chrzestny, chrzestnej nie zaprosiłam mimo awantur ze strony mamy. Nie mam z babą kontaktu, mama też nie umiała odpowiedzieć na pytanie, kiedy ostatni raz ją widziała/słyszała/czytała smsa od niej. Zaprasza się tych, z którymi ma się kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 Re: Malutki ślubik 01.08.06, 11:53 Mały ślub to bym proponowała w Zakopanem. Np. kapliczka na Jaszczurówce przepiękna i malutka, a później obiadek dla tych najbliższych. Albo zabawa w karczmie przy góralskiej muzuce (grają codziennie po 20:00)I macie weekend ślubny z najbliższymi w Zakopanem. A jakie zdjęcia piękne! Odpowiedz Link Zgłoś