Dodaj do ulubionych

Alternatywa dla tipsów;)

05.08.06, 14:51
W związku z faktem, iż miałam słabe i łamliwe paznokcie, poważnie rozważałam
założenie sobie tipsów na okres wesela i podróży poślubnej, żeby "to jakoś
wyglądało". Od kilku tygodni piję kolagen i widać pierwsze rezultaty - udało
mi się zapuścić paznokcie na 2-3 mm, wiedziałam jednak, że w ciągu tygodnia
jak na złość mogą się połamać. W dalszym ciągu myślałam o tipsach, chociaż
tak średnio podobają mi się owe sztuczności. I tu niespodzianka. Trafiłam na
super kosmetyczkę, która zaproponowała nałożenie żelu na całe paznokcie, bez
kleju który je tak niszczy przy tipsach. Mam ten żel od kilku dni, paznokcie
wyglądają bardzo naturalnie, a są przy tym mocne i twarde.
Polecam Pannom Młodym, których natura - podobnie jak mnie - nie obdarzyła
mocnymi pazurkami i którym nie podobają się sztuczne wink)
Obserwuj wątek
    • inez_82 Re: Pytanie 05.08.06, 14:58
      Mam pytanko- jak wcześnie trzeba to zrobić przed weselem. Też rozważam taką
      mozliwośc, nie chcę tipsów. Ile kosztuje taka usługa?Pozdrawiam.
      • polciaaa Re: Pytanie 06.08.06, 18:21
        Ja zrobiłam tydzień przed.
        Pani mi powiedziała, że ona tak robi od 2 lat i rzeczywiście ma ładne,
        niezniszczone paznokcie..
        Aha - płaciłam 50 zł.
    • golinda Re: Alternatywa dla tipsów;) 05.08.06, 15:53
      tak się składa, że to również ten żel czy akryl niszczy paznokcie,
      niekoniecznie klej, bo przecież w końcu zrasta ten klejony kawałek i nakłada
      się tylko żel przy uzupełnianiu...
    • aniako13 Ja polecam odżywkę Nailtek 05.08.06, 18:07
      A ja polecam odżywkę Nailtek. Tylko trzeba zacząć ją stosować na 2-3 miesiące
      przed ślubem a więc jest to rada dla tych które mają jeszcze troche czasu do
      ślubu. Ja miałam fatalne paznokcie: łamały się, rozdwajały, mogłam wręcz płatek
      po płatku zrywać, były bardzo miękkie aż mogłam je zginać. Wybrałam się pare
      miesięcy temu do manikurzystki i zapytałam ją o jakąś dobrą odżywkę, którą
      mogłaby polecić. Wspomniałam, że Sally Hansen tak bardzo chwalony odpada bo mi
      nie pomógł. I ona wspomniała o Nailtek'u. Zaznaczyła tylko, że sporo kosztuje -
      ponad 100zł. Zaczęłam szukać w internecie i znalazłam na Allegro kilka ofert i
      to za dużo mniej - ok. 40 zł. Trochę się zastanawiałam czy to nie jakaś
      podróbka bo czemu taka spora różnica w cenie skoro w salonach kosztuje ponad
      100zł ale postanowiłam zaryzykować. Zamawiałam u użytkowniczki kryjącej się pod
      loginem "aniutek21" (jakby ktoś był zainteresowany namiarem) i mogę ją szczerze
      polecić. Na Allegro jest sporo osób sprzedających produkty Nailtek ale akurat
      spróbowałam u Niej i jest w porządku. Warto przed zakupem wejść na stronę
      www.nailtek.pl i poczytać, która odżywka jest odpowiednia dla Was (bo jest ich
      wiele i do różnego typu paznkoci) a następnie zamówić konkretną odżywkę na
      Allegro. Ja szczerze mówiąc umówiłam się z tą dziewczyną telefonicznie na
      odbiór osobisty (w Warszawie). Już po miesiącu zauważyłam widoczną poprawę
      paznokci a po 2 miesiącach miałam już mocne, długie i o dziwo nie rozdwajające
      się pazurki.
      Ja akurat wybrałam dwie odżywki. Jedna to podkładowa odżywka "Foundation II"
      (mleczny kolor) i właśnie tę odżywkę mi najbardziej polecała moja
      manikurzystka. Ta odżywka ma jakieś mikrowłókna czy coś w tym stylu, które
      wypełniają ubytki w paznokciu. Druga przezroczysta odżywka to "Intensiv
      Therapy" i aplikuje się ją na samym końcu, na wierzch a później codziennie
      dokłada nową warstwę. Mimo tych kilku warstw szybko to wysycha i nie ma śladów
      i odciśnięć (co mnie mile zaskoczyło bo wcześniej gdy aplikowałam inne odżywki
      to miałam czesto jakieś ślady mimo że długo czekałam na wyschnięcie). Po kilku
      dniach zmywa się zmywaczem wszystko i całą operację powtarza od początku. Dobra
      jest też nawierzchniowa odżywka "XTRA" ale silnie działa i nie można jej
      stosować dłużej niż 8 tyg i nie można jej stosować zaraz po zdjęciu tipsów.

Ale się rozpisałam smile)
      Ale może niektórym z Was to pomoże.
      Mi pomogło bardzo a z tymi moimi paznokciami nie mogłam sobie poradzić od kilku
      lat a próbowałam wielu odżywek. I w końcu trafiłam na taką odżywkę, którą
      jestem zachwycona. Po tych odżywkach paznokcie się też wzmocniły mojej
      przyszłej teściowej i mojej mamie.
      • agawia84 Re: Ja polecam odżywkę Nailtek 07.08.06, 01:12
        Ja tez kupowałam odżywkę nail tek u tej allegrowiczki. Szczerze polecam bo
        towar ma 100% oryginalny, przy tym jest bardzo sympatyczna i robienie z niż
        interesów to czysta przyjemność!
        • inez_82 Re: Jedwab 07.08.06, 20:39
          A słyszałyście o jedwabiu na paznokcie?Na czym to polega i czy jest skuteczne?
          Do mojego slubu jeszcze miesiąc , staram sie znaleźć coś zeby uratować sie
          przed tipsamismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka