Dodaj do ulubionych

Magnolia www.sala-magnolia.pl - porazka

06.08.06, 19:11
Witam. Chcialabym Was uprzedzic. Bylam w tej sali w sobote i widziałam jak
skromnie bylo na stolach. 1 talerz wedlin na 16 osob!!! Owoce na takiej
powiedzmy "tacy" trzy poziomowej - 1 na caly 32 osobowy stol, a do tego
banany w skorce pokrojone i zczarniale. Poprostu maskra. Nie mowiac juz ze za
swieczki wlascicielka mi powiedziała ze trzeba doplacic ok 80zl. pomyslalam
sobie no fakt duzo ale pewni bedzie duzo swieczek i stworzy sie fajny
nastroj - i co jeden swiecznik z 3 swiaczkami na 1 stol. Lacznie 21 swieczek.
No ale najwazniejsze na koniec - zabralam umowe do domu - i jak dobrze
przejrzalam, nie mowiac ze b. nieprecyzyjnie napisana to jeszcze cena 140zl
za osobe netto. A jak bylam na rozmowie to mialo byc 140zl od osoby,cena
ostateczna. WIec sie pani pytam czy to jest pomysla ze tu jest netto a nie
brutto. Pani mi powiedziala ze nie ze dobrze ze 140zl netto, i ze to bez
vatu. Czyli do 140 zl trzeba doliczyc 22% vat. smile Wychodzi na 170zl za osobe.
Rece mi opadly. Dobrze ze to zauwazylam. Odradzam ta sale i radze porzadnie
czytac umowy. smile Pozdrawiam Kaja
Obserwuj wątek
    • zaraa2 Re: Magnolia www.sala-magnolia.pl - porazka 17.08.06, 17:34
      kajka10 napisała:

TWOJE SŁOWA

> Witam. Chcialabym Was uprzedzic. Bylam w tej sali w sobote i widziałam jak
      > skromnie bylo na stolach.
      Nie mowiac juz ze za
      > swieczki wlascicielka mi powiedziała ze trzeba doplacic ok 80zl. pomyslalam
      > sobie no fakt duzo ale pewni bedzie duzo swieczek i stworzy sie fajny
      > nastroj - i co jeden swiecznik z 3 swiaczkami na 1 stol.

Pani mi powiedziala ze nie ze dobrze ze 140zl netto, i ze to bez
      > vatu. Czyli do 140 zl trzeba doliczyc 22% vat. smile Wychodzi na 170zl za osobe.
      > Rece mi opadly. Dobrze ze to zauwazylam. Odradzam ta sale i radze porzadnie
      > czytac umowy. smile Pozdrawiam Kaja

to sie zastanow czy Ty bylas na tej sali czy to bylo Twoje wesle??
      Bo z Twoich wypowiedzi to wynika ze sama nie wiesz!!!???
      Kazali Ci doplacic za te osoby??
      Placilas wkoncu 170zl czy 140??
      nie duzo z Twojej wypowiedzi udalo mi sie zrozumiec, mozesz odpisac o co Ci
      chodzilo??
    • domi_23 Re: Magnolia www.sala-magnolia.pl - porazka 17.08.06, 17:45
      Magnolię znalazłam w necie i muszę przyznać, że spodobała mi się baaardzo!
      Wrażenie było ogromne. Zarezerwowaliśmy sobie już nawet termin, bo wydawało mi
      się, że znalazłam to, czego szukałam. Emocje opadły po przyjeździe na umówione
      spotkanie z właścicielką sali.. Jednak profesjonalna strona internetowa dużo
      robi... Sala choć nowa i ładna, jest o wiele mniejsza niż mi się wydawała ze
      zdjęć. Duży minus jak dla mnie to także mały parking i lokalizacja bardzo
      blisko ruchliwej ulicy... właściwie nie ma prawie miejsca na zewnątrz, żeby
      wyjść na papierosa czy przewietrzyć się...

Osobiście polecam salę Sevilla smile)) Na nią w końcu zapadła decyzja :] Zupełnie
      z drugiej strony Wawy, ale naprawdę suuuper smile Pozdrawiam
    • sliwka80 Magnolia www.sala-magnolia.pl 08.09.06, 09:20
      Ja byłam w Magnolii wczoraj. Z tego widac, ze sie chyba poprawiło. Ja w umowie
      widze jak wół cena BRUTTO, wiec nie martwie sie, ze bedzie doliczany jakis
      podatek. Jeszcze nie podpisałam umowy, ale wybieram sie w sobote, poniewaz
      ustalilysmy nietypowe menu, dodałam kilka posiłków ciepłych, zrezygnowałam z
      kilku przystawek i cena dlatego jest (jak zreszta podejrzewam z kazdym
      klkientem) ustalana indywidualnie, ale mysle, ze nie bedzie tak zlesmile Wybrałam
      normalne dania a nie zadne tam "ęą" wiec cena chyba nie bedzie wygorowana, lub
      wyzsza niz gdzies indziej. Mi sie sala podoba, mmozna tam zaparkowac z 15
      samochodow i mozna je zostawic nawet na kilka dni. A jesli chodzi o sasiedztwo
      ulicy...hmm, to nie jest ciepłe gniazdko na całe życie, tylko zabawa weselna, i
      nawet lepiej, bo zawsze jest bliżej do autobusu czy pociągusmileŁatwiej jest
      dojechac i wrocic. My juz jestesmy własciwie zdecydowani,menu wybrane, data
      zarezerwowana, chociaz tesciowa ma jakas jeszcze propozycje i moze gdzies
      jeszcze pojedziemy.
      • sliwka80 Re: Magnolia www.sala-magnolia.pl 13.09.06, 14:39
        OK
        umowa posdpisana, zaliczka zapłacona, mam nadzieje, ze to był trafny wybórsmile
        Jesli chodzi o cene, to w zwiazku z tym, ze dodoałyśmy dwa posiłki gorące i
        jeszcze talerze serów do standardowego menu, wyniosła ona 155 od osoby. Pewnie
        troche przepłacimy, ale juz nie bede sie o te 2 złote kłócic, szczególnie, ze
        przywiazałam sie juz i do samej sali, i do terminu, teraz troche ciezko jest
        znalezc cos. Dla mnie było wazne, zeby sala była w miare duza, ale zeby nie
        było takich ograniczen jak np w "Quatro", ze min 100 osob, bo ja nawet na
        liscie tylu nie mam. My mielismy jeszcze jeden typ, mianowicie sale weselna na
        Bronowskiej 10b, tam w terminach majowych była promocja, 140 od osoby, ale
        dodatkowo dochodził koszt co najmniej jednego dania ciepłego (moja mam sie
        uparlawink, owoców i koszt obsługi (pomiedzy 600 a 1000 PLN) wiec po przeliczeniu
        wszystkiego wyszło na to samo, albo nawet wiecej, no i mi sie "Magnolia" po
        prostu podoba. Jesli ktos z Was miał w Ząbkach wesele, to błagam, piszcie,
        jakie macie wrażenia.
        Hmmm... a moze nie piszczie, bo jak jest kaszana, to sie tylko bez sensu
        zestresujesad
    • joanna77771 Re: Magnolia www.sala-magnolia.pl - porazka 17.09.06, 18:03
      lepiej umawiając sie zapytać dokładnei co będzie w menu i w jakich ilosciach -
      ewentualnei zamówić wiekszą opcję ;P

--
      tu uszyłam: suknie ślubne
      • zaraa2 Re: Magnolia www.sala-magnolia.pl - porazka 03.10.06, 11:44
        my tez zdecydowalismy sie na ta sale!
        z wlascicielka wybieralismy menu
        cena sie nie zmienila 140 brutto od osoby (choc powiem szczerze ze na poczatku
        na umowie byla cena 140 netto to po rozmowie z wlascicielami od razu to
        zmienilismy. Byla to poprostu pomylka)
        Własciciele zrobili na nas bardzo dobre wrazenie.

Powiem szczerze, ze miałam nadzieje ze sala bedzie wieksza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka