Gość: kaska IP: *.pool8249.interbusiness.it 06.10.04, 23:44 mieszkam we Wloszech od 15 lat i moj maz jest elektrykiem , nie jest tak slotko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blanka Re: Ciemna strona Włoch IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 09.01.05, 23:17 jestem pielęgniarką z 24 letnim starzem zaczynam uczyć sie włoskiego mam zamiar wyjechać do legalnej pracy trochę się obawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ILKE Ortografia!!!! IP: 207.134.76.* 12.01.05, 13:18 Staz pisze sie przez samo"Z" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Ciemna strona Włoch IP: *.baiso.bzmw.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:40 z tego co wiem to nawet włochom trudno znaleźć pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawietubylec Re: Ciemna strona W?och IP: *.pool8022.interbusiness.it 10.01.05, 15:24 srednia 1500??? chyba brutto ale netto to mysle ze w sakli kraju ok 900... ta pani narzeka ale jak zarabia 800 i jedzenie ma za darmo to ma nastepne 300, mieszka za darmo nastepne 350 -400. Razem wychodzi 1500 a to juz niezle jak na Wlochy.... W mojej firmie product manager w marketingu ma od 1200 do 1500. Wiekszosc ludzi zatrudnia sie jako stage - za darmo na 3-6 miesiecy, potem okres probny 6 miesiecy (urlopy nieplatne, chorobowe nieplatne w zgodzie z prawem pracy) potem kontrakt terminowy - na 1 rok. Po tym czasie nie przedluza sie umowy bierze sie nastepnego mlodego po studiach ze znajomoscia 3 jezykow obcych i znow STAGE -potem okres probny potem rok i czesc itp itd. To sposob traktowanaia wlochow przez wlochow. Od mlodego do 32 roku zycia jest ZUS w normie potem 20 % drozej dla pracodawcy. Dlatego mlodzi maja wieksze szanse bo mniej wymagaja i taniej kosztuja. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Ciemna strona W?och 11.01.05, 15:59 Dlatego Wlosi coraz pozniej zawieraja malzenstwa. Czesto, nawet do 35-roku zycia mieszkaja w domu u rodzicow i odkladaja pieniadze, zeby po slubie moc kupic mieszkanie i zeby zone po urodzeniu dziecka bylo stac na zostanie na jakis czas w domu. Dobrze ze takie artykuly sie ukazuja, bo Polacy widza Wlochy i inne kraje Unii w perspektywie zarobienia pieniedzy na czarno i wydania ich w Polsce, a nie maja pojecia, jak to jest ZYC na stale w tym kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Ciemna strona W?och 11.01.05, 16:02 Chodzilo mi o to, ze artykul, nawet z bledami, daje mozliwosc DYSKUSJI na ten temat i skorygowania bledow w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Ciemna strona W?och IP: 195.136.246.* 11.01.05, 16:33 mam do ciebie wielką prośbe,czy mogłabyś mi pomóc znaleść prace sezonową we Włoszech,ja bardzo przepraszam że tak wyskoczyłam z tą prośbą ale może jak mieszkasz już troche to masz lepsze rozeznanie,szukam tu w Polsce i jakoś nie idzie mi to za dobrze.Bardzo dziekuje i przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Praca we wloszech IP: *.arkonskie.v.pl 03.04.05, 18:10 Poszukuje dziewczyn do pracy we Wloszech w charakterze hostessy na dyskotekach.Praca 6 dni w tygodniu, 50 euro za wieczor plus dodatki konsumpcyjne, lokum gratis nad morzem w mieszkaniu z innymi dziewczynami. Jedzenie we wlasnym zakresie. Agata bella_agata@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś