Dodaj do ulubionych

Ciemna strona Włoch

IP: *.pool8249.interbusiness.it 06.10.04, 23:44
mieszkam we Wloszech od 15 lat i moj maz jest elektrykiem , nie jest tak
slotko.
Obserwuj wątek
    • Gość: blanka Re: Ciemna strona Włoch IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 09.01.05, 23:17
      jestem pielęgniarką z 24 letnim starzem zaczynam uczyć sie włoskiego mam zamiar
      wyjechać do legalnej pracy trochę się obawiam
      • Gość: ILKE Ortografia!!!! IP: 207.134.76.* 12.01.05, 13:18
        Staz pisze sie przez samo"Z"
    • Gość: karola Re: Ciemna strona Włoch IP: *.baiso.bzmw.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:40
      z tego co wiem to nawet włochom trudno znaleźć pracę...
      • Gość: prawietubylec Re: Ciemna strona W?och IP: *.pool8022.interbusiness.it 10.01.05, 15:24
        srednia 1500??? chyba brutto ale netto to mysle ze w sakli kraju ok 900...
        ta pani narzeka ale jak zarabia 800 i jedzenie ma za darmo to ma nastepne 300, mieszka za
        darmo nastepne 350 -400. Razem wychodzi 1500 a to juz niezle jak na Wlochy....
        W mojej firmie product manager w marketingu ma od 1200 do 1500. Wiekszosc ludzi zatrudnia
        sie jako stage - za darmo na 3-6 miesiecy, potem okres probny 6 miesiecy (urlopy nieplatne,
        chorobowe nieplatne w zgodzie z prawem pracy) potem kontrakt terminowy - na 1 rok. Po tym
        czasie nie przedluza sie umowy bierze sie nastepnego mlodego po studiach ze znajomoscia 3
        jezykow obcych i znow STAGE -potem okres probny potem rok i czesc itp itd. To sposob
        traktowanaia wlochow przez wlochow. Od mlodego do 32 roku zycia jest ZUS w normie potem 20
        % drozej dla pracodawcy. Dlatego mlodzi maja wieksze szanse bo mniej wymagaja i taniej
        kosztuja.
        • pia.ed Re: Ciemna strona W?och 11.01.05, 15:59
          Dlatego Wlosi coraz pozniej zawieraja malzenstwa.
          Czesto, nawet do 35-roku zycia mieszkaja w domu u rodzicow i odkladaja
          pieniadze, zeby po slubie moc kupic mieszkanie i zeby zone po urodzeniu
          dziecka bylo stac na zostanie na jakis czas w domu.

Dobrze ze takie artykuly sie ukazuja, bo Polacy widza Wlochy
          i inne kraje Unii w perspektywie zarobienia pieniedzy na czarno
          i wydania ich w Polsce,
          a nie maja pojecia, jak to jest ZYC na stale w tym kraju!!!
          • pia.ed Re: Ciemna strona W?och 11.01.05, 16:02
            Chodzilo mi o to, ze artykul, nawet z bledami, daje mozliwosc DYSKUSJI na ten
            temat i skorygowania bledow w artykule.
            • Gość: ela Re: Ciemna strona W?och IP: 195.136.246.* 11.01.05, 16:33
              mam do ciebie wielką prośbe,czy mogłabyś mi pomóc znaleść prace sezonową we
              Włoszech,ja bardzo przepraszam że tak wyskoczyłam z tą prośbą ale może jak
              mieszkasz już troche to masz lepsze rozeznanie,szukam tu w Polsce i jakoś nie
              idzie mi to za dobrze.Bardzo dziekuje i przepraszam.
              • Gość: Agata Praca we wloszech IP: *.arkonskie.v.pl 03.04.05, 18:10
                Poszukuje dziewczyn do pracy we Wloszech w charakterze hostessy na
                dyskotekach.Praca 6 dni w tygodniu, 50 euro za wieczor plus dodatki
                konsumpcyjne, lokum gratis nad morzem w mieszkaniu z innymi dziewczynami.
                Jedzenie we wlasnym zakresie.
                Agata
                bella_agata@hotmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka