Dodaj do ulubionych

Gołąbki żywe:)

08.08.06, 14:02
Czy miała któraś z Was ale będziecie miały żywe gołabki na ślubie. Chodzi mi
o białe gołąbki, które młodzi wypuszczają w niebo po ceremonii w Kościele. I
co w ogóle o tym sądzicie???
Obserwuj wątek
    • szpilorek Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 14:06

• esmeralda_pl Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 14:08
        w ogóle mi sie nie podoba - kopia z amerykańskich filmów
    • vzorka Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 14:08
      Nie boisz się że tak najzwyczajniej zrobią Ci kupke na głowe jak odlecą albo
      coś... Zastanów się nad fajewerkami też dadzą fajny efekt tylko że wieczorem.
      • asiek06 Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 14:16
        Gołąbki kosztują 100 złotych-fajerwerki chyba 10 razy tyle więc nie mam nad
        czym się zastanawiać bo na fajerwerki mnie nie stać niestetysmile
        • vzorka Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 14:19
          NIe chodziło mi o cały pokaz tylko o pare ale takich lepszych.
    • karmela77 Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 14:19
      nie, nie, nie i jeszcze raz nie.
      • kim5 Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 14:22
        szkoda by mi było tych zwierząt.
      • bacha1979 Nie! 08.08.06, 14:23
        Widziałam na slubie znajomych, jak przerażone były te gołąbki- żal mi ich było.
        • azorek22 Re: Nie! 09.08.06, 18:09
          Pierwszy raz sie z tym spotkalam i jestem zdziwiona. Po co wypuszcza sie te
          golebie? Czy to ma jakis symbol?
          Brzmi troche kiczowato.
    • a.zaleska Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 15:25
      naprawde żaluję, że nie znam żadnej pary gołąbków... poleciłabym im, zeby
      wypusciły Ciebie... jak musisz mieć coś żywego to wypuść myszki, szare!!!
      przynajmniej się odnajdą na wolności
      • asiek06 Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 15:35
        Nie rozumiem po co ta Twoja zgryźliwa uwaga, po prostu chciałam zasięgnąć
        opinii innych na ten temat-czy ja napisałam, że ja takie właśnie będę miała na
        swoim weselu??nic takiego nie napisałam-prosiłam o opinię na ten temat a nie o
        niemiłe uwagi w stosunku do mojej osoby!
        • a.zaleska Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 19:10
          przyjmijmy w takim razie, ze byla to opinia na temat osoba, ktora bedzie miala
          golabki, niekoniecznie na twoj temat, ok? ta hodowla nawet nie troche
          przekonala, ale raczej uwazam to za malo humanitarne
      • annlee000 Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 16:25
        gołabki z hodowli tez sie odnajdasmile
        moi rodzice mieli na rodznicy slubusmile
        pieknie to wygladałosmile
        • sylvi77 Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 17:39
          czy naprawde musisz meczyc zwierzaki z powodu swojego slubu????
          to straszne, jakie ludzie maja pomysly!
    • yamaga Re: Gołąbki żywe:) 08.08.06, 20:28
      www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?t=42449
      tu dziewczyna miała gołąbki
      wg mnie kicz
      • wanderluster Re: Gołąbki żywe:) 09.08.06, 15:29
        A biale sukienki z trenami a'la ksiezniczka, wymyslne fryzury, balony na sali
        weselnej i 90% muzyki na weselach to tez kicz. I co z tego?
        • arieska Re: Gołąbki żywe:) 09.08.06, 18:07
          wanderluster napisała:

> A biale sukienki z trenami a'la ksiezniczka, wymyslne fryzury, balony na sali
          > weselnej i 90% muzyki na weselach to tez kicz. I co z tego?

Co ma tutaj piernik do wiatraka? Jasne,ze na slubach i weselach jest ogrom
          kiczu, ale te nieszczesne golabki to co innego. Raczej nie mozna tego porownywac
          do czyjegos gustu w temacie ubioru. Moze jeszcze kury do dziobania rozsypanego ryzu?
    • arieska Re: Gołąbki żywe:) 09.08.06, 18:03
      > co w ogóle o tym sądzicie???

Sądze,ze to juz duza przesada i wymyslanie udziwnien. Poza tym moga zwyczajnie
      zglupiec i uciec albo narobic gosciom na glowy smile
    • golinda Re: Gołąbki żywe:) 09.08.06, 19:11
      nam zaproponowano to w pałacu, w którym odbędzie się wesele
      skorzystamy...byle na nas nie nasr... big_grinDD
      • izabela.16 a my tak.. 10.08.06, 07:18
        Jezeli kiedys zdecysujemy sie na slub z zalatwimy od kogos biale golabki to je
        wyposcimy gdyz moj chlopak lubi i hoduje golebie pocztowe i moze nie bedzie
        problemy z ich zdobycie.Niwiem jeszcze kiedy mielibysmy je ewentualnie puszczac
        ale pomysl jak na nasza sytuacje suuper.dzieki.ale to tylko dlatego ze moj
        chlopak je hoduje...gdyby nie to oniczym bym takim niepomyslala.pozdr i czekam
        na kolejne negatywne opiniesmile
        • zaba772 Re: a my tak.. 10.08.06, 12:38
          Hmmm tak sobie czytam ten watek i w szoku jestem! Naczytalam sie juz sporo o
          tym jak to bierzecie sluby Koscielne ze wzgledu na wiare i psioczycie na te
          ktore biora je, robiac jakies przedstawienia...Jak to jedna druga poucza o
          Ksiedzu, wierze itp., a nie wiecie po co golabki??? No po prostu pozostawie to
          bez komentarza...Poczytajcie Biblie, to sie dowiecie, ze to nie zaden wymysl,
          nie zadna atrakcja, tylko OFIARA dla Boga w naszej wierze....Pozdrawiam i zycze
          wyrozumialosci, jesli pouczacie w jednych sprawach, a z innych kpicie w
          niewiedzy...
          • esmeralda_pl Re: a my tak.. 10.08.06, 12:52
            od kiedy gołąbek jest ofiarą???? na ołtarz składało się baranka
            tylko czemu tyylko dwa gołąbki - ja widziałam całe stado wypuszczane
            • esmeralda_pl Re: a my tak.. 10.08.06, 12:55
              dodam, że gołąb jest symbolem Ducha Świętego, a nie ofiary... dwa Duchy Swięte?
              Przecież wiadomo, że chodzi o amerykaniżację, bo to taaaaakie romantyczne smile
              • zaba772 Re: a my tak.. 10.08.06, 13:13
                Tak jest to symbol Ducha Swietego, ale rowniez zostal uzyty nie raz jako Ofiara
                dla Boga. Nie popadajmy ze skrajnosci w skrajnosc, jesli juz tak ktos sie tym
                interesuje, wystarczy serio poczytac Bibliesmile
                • esmeralda_pl Re: a my tak.. 10.08.06, 13:14
                  w którym fragmencie - bo aż mnie zaintrygowałaś wink
                  • izabela.16 biblia... 10.08.06, 13:57
                    No mi zawsze wydawalo sie ze golabki to znak pokoju!!!!imyslalam zeby wypuscic
                    je podczas mszy przy przekazywaniu pokoju ale to byloby za duze zamieszanie
                    wychodzic przed kosciol w czasie mszy.i to troszke nie na miejscu.Chyba NOE
                    zobaczyl tecze i gołębice gdy wyladowal na wyspie po potopie.A nie pamietacie ze
                    Papiez zawsze wypuszczal golebie na znak pokoju!!!Duch swiety rzeczywiscie
                    pojawil sie podczas chrztu Jexzusa w jordanie pod postacia golebicy!icio wy na
                    to!!poczytajcie biblie!!!!
                    • esmeralda_pl Re: biblia... 10.08.06, 14:03
                      sama zwróciłaś uwagę na to, ze przy chrzcie - zotaw sbie więc te gołąbki na
                      chrzest swoich dzieci...
                      A z Noem to ci się pokręciło - nie było żadnej tęczy i nie było wyspy, tylko
                      góra - Arrarat
                      • esmeralda_pl Re: biblia... 10.08.06, 14:04
                        dodam, że najpierw Noe wypuścił kruka wink
                        • izabela.16 Re: biblia... 10.08.06, 14:07
                          co prawda dawno juz czytalam biblie ikilka faktow moglo mi umknac dlatego
                          sprawdze i postarm sie napisac...
                          • esmeralda_pl Re: biblia... 10.08.06, 14:14
                            podpowiem: Księga Rodzaju rozdział 8
                        • izabela.16 mam! 10.08.06, 14:20
                          "przeczekawszy zas jeszcze7dni znowu wypuscil z arki golebice i ta wrocila do
                          niego pod wieczor,niosac w dziobie swiezy listek z drzewa oliwnego(...)Iczekal
                          jeszcze siedem dni,po czym wyposcil znow golebice ale ona juz niepowrocila do
                          niego......"A jedank byl gołąbek.Ten watek nie jest o bibli a o wypuszczeniu
                          golabka wiec jak sie wam to nie podoba to trudno,a nie powolujcie sie na
                          wszystkie swietosci"przeciez nie bylo 2duchow swietych"no paranoja!A ja itak
                          wypuszcze i niech kazda z was robi tak jak uwaza.
                          • esmeralda_pl Re: mam! 10.08.06, 14:31
                            halo, przegapiłaś!!!
                            6 A po czterdziestu dniach Noe, otworzywszy okno arki, które przedtem uczynił,
                            7 wypuścił kruka; ale ten wylatywał i zaraz wracał, dopóki nie wyschła woda na
                            ziemi. 8 Potem wypuścił z arki gołębicę, aby się przekonać, czy ustąpiły wody z
                            powierzchni ziemi.
                            • izabela.16 Re: mam! 10.08.06, 14:35
                              nie opuscilam.czytalam o kruku ale wtym momencie byla mowa o golabkach.mam dosc
                              polemiki na ten temat.inie mam czasu na bzdury..nie jestem jakas mocno wqierzaca
                              osoba i te golebie zqawsze sa dlamnie wyrazem pokoju.pozdr.pa
          • arieska Re: a my tak.. 10.08.06, 14:40
            zaba772 napisała:

> Hmmm tak sobie czytam ten watek i w szoku jestem! Naczytalam sie juz sporo o
            > tym jak to bierzecie sluby Koscielne ze wzgledu na wiare i psioczycie na te
            > ktore biora je, robiac jakies przedstawienia...Jak to jedna druga poucza o
            > Ksiedzu, wierze itp., a nie wiecie po co golabki??? No po prostu pozostawie to
            > bez komentarza...Poczytajcie Biblie, to sie dowiecie, ze to nie zaden wymysl,
            > nie zadna atrakcja, tylko OFIARA dla Boga w naszej wierze....Pozdrawiam i zycze
            >
            > wyrozumialosci, jesli pouczacie w jednych sprawach, a z innych kpicie w
            > niewiedzy...

Ale czemu sie tak denerwujesz? Akurat nie wiem, jak to jest w Biblii z
            golabkami, ale ide o kazdy zaklad,ze 99% osob, ktore wpadly na taki pomysl nie
            robi tego z pobudek religijnych i nawet pojecia nie ma o wzmiankach w Biblii.
            Robia, tak, bo albo im sie nudzi i udziwniaja,ile wlezie albo golabki tak jak
            wiekoszosci ludzi kojarza sie z "zakochanymi golabkami",a nie religia.
            • esmeralda_pl Re: a my tak.. 10.08.06, 14:47
              bo to tak fajnie jest... po amerykańsku
    • wrednamadzia Re: Gołąbki żywe:) 10.08.06, 14:26
      Ja nie miałam, bo dla mnie gołąb, nieważne biały, szary czy w różowe paski, to
      zawsze gołąb, czyli... parapetowy wróg nr 1, ale jeśli podoba Ci się ten
      pomysł, to wciel go w życie. Krytyką innych się nie przejmuj. To Twój dzień i
      przeżyj go tak, jak sobie wymarzyłaś. Za rok czy dwa nikt nie będzie pamiętał,
      że na ślubie asiek06 były (wg. zagorzałych przeciwników) kiczowate gołąbki.
      Tobie wspomnienia będą towarzyszyły całe życie, więc zrób tak jak Ci serducho
      podpowiada. I Twojemu wybrankowi naturalnie, bo w końcu to jego dzień także smile
      • karmela77 Re: Gołąbki żywe:) 10.08.06, 15:14
        zgadzam się - gołąb nasz wróg!smile
    • esmeralda_pl Re: Gołąbki żywe:) - chyba nie najlepszy pomysl.. 10.08.06, 18:38
      dobrze, że fotograf to podkreślił - W AMERYKAŃSKIM STYLU

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka