dianam 17.08.06, 11:49 dziewczyny!!! chodzi mi o ilość alkoholu (dokładnie wódeczki) na weselu; jak to przeliczacie? 0,5 na osobę? 3/4 na parę? zawsze lepiej gdyby zostało po weselu niż miałoby zbraknąć w trakci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: alkohol - pytanie 17.08.06, 12:02 Też mi się wydaje, że na "wesele do białego rana" liczyć trzeba pół litra na łebka. Nawet ci na co dzień nie pijący wódki pewnie strzelą sobie co nieco Odpowiedz Link Zgłoś
quali1 Re: alkohol - pytanie 17.08.06, 12:03 my liczylismy 0,5 na pare i sporo winka a jak zabraknie no to coz nie zyjemy w czasach glebokiego PRL, sklepy sa czynne całą dobe poprostu kupimy, a jak ma mi zostac kilka litrów to ja dziekuje bardzo my i tak nie pijemy i nasi znajomi tez chetniej winko wie ja wole zeby zostalo winko Odpowiedz Link Zgłoś
happyness3 Re: alkohol - pytanie 17.08.06, 12:55 liczę pół litra na osobe pełnoletnią, Ale będzie jeszcze wino (dla mnie i kilku laseczek), piwo (dla kuzynostwa koło 18 - stwierdzili jednoznacznie że wolą browar), oraz kilka butelek whisky (pomysł narzeczonego bo on na wódke krzywo patrzy) normalnie monopolowy otwieram Odpowiedz Link Zgłoś