zaba002 25.08.06, 15:06 Już wypatrzylam sobie suknie. Jest ona zapinana z tyłu na suwak. Mam pytanie czy miałyście w dniu ślubu awarię z suwakiem ) i czy lepiej mieć wiązanie gorsetowe z tyłu? Pozdrawiam, nasz ślub będzie za… Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 15:08 Moja będzie na suwak. Wygląda solidnie, ale kto wie... Z drugiej strony jak się ma pecha to i tasiemki od gorsetu mogą pęknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 15:11 koleżanke w tym ważnym dniu zszywałyśmy igłą i nitką,bo oczywiśce suwak się sp.....ale uratowaliśmy sytuację,ja wybiorę opcje wiązania,albo guzika. Odpowiedz Link Zgłoś
anabia Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 15:09 Moja suknia była na suwak, ale panie z salonu zadecydowały że będzie na wiązanie gorsetowe, bo jest bardzo ciężka i na suwak może sie nie utrzymać. Uważam jednak że lekkie sukienki fajnie wyglądają na suwak Odpowiedz Link Zgłoś
kacha95 Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 15:11 ja mialam suknię z suwakiem byłam zadowolona bawiłąm sie do białego rana i nic sie niewydarzyło jeśli bedzie dobrze dopasowana nic się nie powinno stać (dodatkowo na samej górze miała jeszcze zapięcie na haftkę) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrottka2 Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 15:19 Moja siostra miała suknię na suwak, a z tyłu miała jeszcze dodatkowo sznurowanie, żeby się nie zsuwała. I było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 15:31 miałam sukienkę na suwak z tyłu i nie była żadnej awarii. Myślę że jeżeli sukienka jest jednoczęściowa to lepiej wygląda zapięcie na suwak - jeżeli natomiast jest to gorset - to może być to wiązanie "gorsetowe" Odpowiedz Link Zgłoś
kim5 Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 15:39 Suwak ładniej dopasuje sukienkę do figury. Natomiast musi być świetnej jakości, niestety wiem z doświadczenia i oglądania sukien w salonach, że często krawcowe oszczędzają na dodatkach. Acha, ja mam gorset ze spódnicą - gorset na suwak (szyłam sama, więc wiem, że zamek nie pójdzie) Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 15:46 nie ma nic okropniejszego niz te wiązane sznurówką gorsety rodem z saloonu na dzikim zachodzie... ja nie miałam żadnego problemu z suwakiem, idealnie się zapinał Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 15:49 Sznurówką - tak, ale szarfą moim zdaniem są bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
anabia Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 16:29 A mi się podobają wiązania i szczypta dzikiego zachodu. chciałaś chyba powiedziec że dla Ciebie nie ma nic gorszego... Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 15:48 Ja od razu zażyczyłam sobie zmianę suwaka na wiązanie gorsetowe. Bardziej mi się podobało, a i w razie paru gratisowych kg nie masz stresa, że nagle suknia się nie dopnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 15:54 jeżeli ktoś ma częste wahania wagi - to oczywiście lepiej mieć wiazanie gorsetowe, tak samo kobiety w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 16:20 ja mialam awarie z zamkiem ot poprstu sie rozszedl i trzeba bylo suknie na szybko poszyc i musze oczywiscie dodac ze wahania wagi nie mialam Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 16:36 przymierzalam taka z suwakiem i wiazana. przy wiazanej mialam poczucie niestabilnosci, jakby miala sie zaraz rozsznurowac. za to na suwak lezala jak druga skora wybralam na suwak Odpowiedz Link Zgłoś
keksi Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 16:51 tez mam suwak Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 17:13 dziewczyny nie straszcie mnie bo ja tez mam na suwak i mam nadzieję że sie nie rozejdzie i nie popruje Odpowiedz Link Zgłoś
reszka.ja Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 17:37 ja miałam sukienkę na suwak, duża (z trenem) , ciężka ale suwak sprawił się znakomicie, zero awarii ale druga sprawa jest taka że kupowałam sukienkę w dośc dobrym salonie i jednak dosc dużo zapłaciłam Odpowiedz Link Zgłoś
szara82 Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 25.08.06, 18:19 Wybiorę wiązanie. Ładne może być ozdobą sukni (nie wulgarną mam nadzieję). Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Haftki... 26.08.06, 12:32 Osobiście miałam na suwak, i było ok. Jeżeli suknia jest dobrze uszyta, nic nie powinno się stać, a "niewidzialny" zamek błyskawiczny potrafi być naprawdę niewidzialny. Jeżeli ktoś się mimo to boi suwaka, polecam haftki. Z wielkim powodzeniem stosowane przez krawcowe w teatrze, gdzie wszystko musi się trzymać na mur beton. Są specjalne taśmy do kupienia w pasmanterii z dowolnie długim rzędem haftek - jak się toto inteligentnie wszyje, jest równie niewidzialne jak zamek. Nie przeczę, jest trochę upierdliwości z zapinaniem, ale za to sto procent pewności, że nic się nie popsuje i nie rozlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
bleir1 Re: Haftki... 26.08.06, 13:39 mialam suknie La Sposy z krytym zamkiem z tylu))))) Choc byla maksymalnie dopadowana, zeby nie powiedziec nawet troszke ciasna (pani w salonie mi powiedziala ze tak ma byc, ze material sie troche w noszeniu rozejdzie- rzeczywiscie tak bylo)) ) zamek sie swietnie trzymal))) U gory byla jeszcze malenka haftka.)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: ???Czy macie uwagi do sukien na suwak??? 26.08.06, 17:43 Ja miałam suwak, który był zaktyty guziczkami i trzeba było założyć na nie całą masę pętelek! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: To się pan młody nagimnastykował :) n/t :))) 26.08.06, 21:52 No tak, musiał mnie potem w tego odguzikować Każda pętelka jakby na gumce i trzeba było prawie zębami to robić. Odpowiedz Link Zgłoś