magda131030 30.08.06, 10:06 Moja mama zaproponowała abysmy na weselu wskazali gościom miejsca, które maja zająć przez przygotowanie karnetów przed kazdym telerzykiem dla każdego z gości. Co myslicie o takim rozwiazniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:08 jak najbardziej dobry pomysł! My mieliśmy tylko 52 osoby, ale też był problem. Wiadomo, nikt się z nikim nie bił, ale lekkie zamieszanie się zrobiło. Miał usadzać świadek, ale poszedł wypakować kwiaty z samochodu, a teść w ogóle był tak wzurszony, że to jego trzeba było usadzać Odpowiedz Link Zgłoś
kasica1980 Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:08 rozwiązanie idealne ja sama jestem za i będziemy robic wizytówki dla gości to lepiej,bo nie musza się stresowac koło kogo usiąść,a my już dopasujemy Odpowiedz Link Zgłoś
angy78 Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:13 jak i moje poprzedniczki uważam że to świetny pomysł. My wcześniej naszym gościom powiemy że maja przydzielone miejsca ( co zapobiegnie wbieganiu na salę i szukaniu " najlepszego miejsca " )i wtedy spokojnie każdy bedzie mógł wypić lampkę szampana nie błądząc myślami jak tu najszybciej dobiec i zająć sobie super miejsce przy stole. Oczywiście wcześniej powinno się dobrze pomyśleć jak rozplanować usadzenie gości. My pójdziemy na salę, zobaczymy jak ustawione są stoły, zrobimy odręczny planik na kartce i w domu spokojnie ustalimy kto gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
slubujacy Re: usadzenie gości 30.08.06, 13:19 A co to za dziwowanie? WY nie decydujecie jak stoly beda ustawione??? Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:09 Rozwiązanie jest bardzo dobresami się nad takim zastanawiamy. Pozwala uniknąć zamętu przy siadaniu do stołu, szczególnie przy większej ilości gości. Ale musisz wiedzieć kto się z kim lubi i dobrze czuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mimma Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:13 u mnie tez tak bedzie. fajny pomysl. najczesciej zna sie gosci i wie sie kto z kim lubi gadac. zawsze lepsze to dla gosci niz miejsca wsrod nieznajomych. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:14 Zdecydowanie jakiś plan usadzenia musi być. Pozwoli to uniknąć zamętu, wiadomo każdy chciałby siedzieć jak najbliżej młodej pary Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:16 my też mieliśmy winietki i uważam, że to był bardzo dobry pomysł nie ma bałaganu i każdy wie, gdzie jest jego miejsce przyznam jednak, ze to neilatwa sztuka usadzic gosci... (tym bardziej, że mieliśmy stoły 6 i 8-osobowe) Odpowiedz Link Zgłoś
emiliawo Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:27 Ok przy niedużej ilości gości, i gdy wszystkich znasz i wiesz, kto z kim się lubi. U mnie było to nierealne ze względu na za dużą ilość gości. Ja żałuję że nie zrobiłam wizytówek na stół młodej pary. Było zimno na dworze, więc gdy dojechaliśmy z kościoła wszyscy już pozajmowali miejsca, i okazało się, że przy naszym stoliku siedzieli całkowicie obcy mi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
justynam24 Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:30 u mnie by to calkowicie nie przeszlo...zreszta bylam ostatnio na slubie...gdzie byly winietki i goscie sobie bardzo szybko porozkladali je po swojemu... Jedynie co robimy to umieszczamy gosci przy mniejszym stoliku przy mlodej parze... Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:34 u mnie to sie sprawdzilo, mimo iz musialam stoczyc niezly boj o winietki z moja mama, bo rodzina jest do tego zupelnie nie przyzwyczajona. kosztowalo nas to sporo pracy, ale bylo warto. oczywiscie, ze kilkoro gosci sie przesiadlo tam, gdzie im bardziej pasowalo, ale skoro byla taka mozliwosc to tylko dobrze. generalnie uratowalo nas to przed zamieszaniem i walka o miejsca, a wiekszosc gosci zachwalala to jak byli usadzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek06 Re: usadzenie gości 30.08.06, 11:24 Mi bardzo zależało na winietkach i na tablicy, która miała stać przed salą z planem usadzenia gości ale teściowej ten pomysł się kompletnie nie podobał-o czym zresztą już kiedyś tu pisałam- w końcu winietek nie było i tej tablicy też nie-goście sobie doskonale poradzili i nie było żadnego problemu-było ich 55 więc w pewnym sensie teściowa miała rację-chociaż ja bardzo chciałam tych winietek. Sądzę, że gdyby gości było więcej-czyli tyle ile miało być na początku naszych planów weselnych-około 80 to wtedy bym je postawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: usadzenie gości 30.08.06, 12:34 na rpzekór rodzinie męża były winietki. usadzenie sprawdziło się rewelacyjnie i nawet teściowie musieli potem przyznac rację Odpowiedz Link Zgłoś
stokrottka2 jestem za 30.08.06, 15:51 Ja uważam że jest to bardzo dobre rozwiązanie. Byłam na kilku weselach gdzie były takie wizytówki i na kilku gdzie ich nie było i to 1. rozwiązanie lepiej sie sprawdzało. Odpowiedz Link Zgłoś