Dodaj do ulubionych

usadzenie gości

30.08.06, 10:06
Moja mama zaproponowała abysmy na weselu wskazali gościom miejsca, które maja
zająć przez przygotowanie karnetów przed kazdym telerzykiem dla każdego z
gości. Co myslicie o takim rozwiazniu?
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:08
      jak najbardziej dobry pomysł! My mieliśmy tylko 52 osoby, ale też był problem.
      Wiadomo, nikt się z nikim nie bił, ale lekkie zamieszanie się zrobiło. Miał
      usadzać świadek, ale poszedł wypakować kwiaty z samochodu, a teść w ogóle był
      tak wzurszony, że to jego trzeba było usadzać smile
    • kasica1980 Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:08
      rozwiązanie idealne smile
      ja sama jestem za i będziemy robic wizytówkismile
      dla gości to lepiej,bo nie musza się stresowac koło kogo usiąść,a my już
      dopasujemy smile

• angy78 Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:13
        jak i moje poprzedniczki uważam że to świetny pomysł. My wcześniej naszym
        gościom powiemy że maja przydzielone miejsca ( co zapobiegnie wbieganiu na salę
        i szukaniu " najlepszego miejsca " )i wtedy spokojnie każdy bedzie mógł wypić
        lampkę szampana nie błądząc myślami jak tu najszybciej dobiec i zająć sobie
        super miejsce przy stole. Oczywiście wcześniej powinno się dobrze pomyśleć jak
        rozplanować usadzenie gości. My pójdziemy na salę, zobaczymy jak ustawione są
        stoły, zrobimy odręczny planik na kartce i w domu spokojnie ustalimy kto gdzie.
        • slubujacy Re: usadzenie gości 30.08.06, 13:19
          A co to za dziwowanie?
          WY nie decydujecie jak stoly beda ustawione???
    • mysza_klapsiara Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:09
      Rozwiązanie jest bardzo dobresami się nad takim zastanawiamy. Pozwala uniknąć
      zamętu przy siadaniu do stołu, szczególnie przy większej ilości gości. Ale
      musisz wiedzieć kto się z kim lubi i dobrze czuje. Pozdrawiam
    • mimma Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:13
      u mnie tez tak bedzie. fajny pomysl. najczesciej zna sie gosci i wie sie kto z kim lubi gadac. zawsze lepsze to dla gosci niz miejsca wsrod nieznajomych. POzdrawiam.
      • ashton Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:14
        Zdecydowanie jakiś plan usadzenia musi być. Pozwoli to uniknąć zamętu, wiadomo
        każdy chciałby siedzieć jak najbliżej młodej pary wink
    • golinda Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:16
      my też mieliśmy winietki i uważam, że to był bardzo dobry pomysł
      nie ma bałaganu i każdy wie, gdzie jest jego miejsce
      przyznam jednak, ze to neilatwa sztuka usadzic gosci... (tym bardziej, że
      mieliśmy stoły 6 i 8-osobowe)
    • emiliawo Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:27
      Ok przy niedużej ilości gości, i gdy wszystkich znasz i wiesz, kto z kim się
      lubi. U mnie było to nierealne ze względu na za dużą ilość gości. Ja żałuję że
      nie zrobiłam wizytówek na stół młodej pary. Było zimno na dworze, więc gdy
      dojechaliśmy z kościoła wszyscy już pozajmowali miejsca, i okazało się, że przy
      naszym stoliku siedzieli całkowicie obcy mi ludzie.
      • justynam24 Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:30
        u mnie by to calkowicie nie przeszlo...zreszta bylam ostatnio na slubie...gdzie
        byly winietki i goscie sobie bardzo szybko porozkladali je po swojemu...
        Jedynie co robimy to umieszczamy gosci przy mniejszym stoliku przy mlodej
        parze...
    • monia76 Re: usadzenie gości 30.08.06, 10:34
      u mnie to sie sprawdzilo, mimo iz musialam stoczyc niezly boj o winietki z moja
      mama, bo rodzina jest do tego zupelnie nie przyzwyczajona.
      kosztowalo nas to sporo pracy, ale bylo warto. oczywiscie, ze kilkoro gosci sie
      przesiadlo tam, gdzie im bardziej pasowalo, ale skoro byla taka mozliwosc to
      tylko dobrze. generalnie uratowalo nas to przed zamieszaniem i walka o miejsca,
      a wiekszosc gosci zachwalala to jak byli usadzeni.
    • asiek06 Re: usadzenie gości 30.08.06, 11:24
      Mi bardzo zależało na winietkach i na tablicy, która miała stać przed salą z
      planem usadzenia gości ale teściowej ten pomysł się kompletnie nie podobał-o
      czym zresztą już kiedyś tu pisałam- w końcu winietek nie było i tej tablicy też
      nie-goście sobie doskonale poradzili i nie było żadnego problemu-było ich 55
      więc w pewnym sensie teściowa miała rację-chociaż ja bardzo chciałam tych
      winietek. Sądzę, że gdyby gości było więcej-czyli tyle ile miało być na
      początku naszych planów weselnych-około 80 to wtedy bym je postawiła.
      • justm Re: usadzenie gości 30.08.06, 12:34
        na rpzekór rodzinie męża były winietki.
        usadzenie sprawdziło się rewelacyjnie i nawet teściowie musieli potem przyznac
        rację smile
    • stokrottka2 jestem za 30.08.06, 15:51
      Ja uważam że jest to bardzo dobre rozwiązanie. Byłam na kilku weselach gdzie
      były takie wizytówki i na kilku gdzie ich nie było i to 1. rozwiązanie lepiej
      sie sprawdzało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka