Dodaj do ulubionych

prosba pytanie - noc poslubna

04.09.06, 10:09
Czesc dziewczyny, mam do was pytanie, ale mam nadzieje, ze unikne glupich
komentarzy. Za dwa tygodnie bierzemy slub z narzeczonym, choc znamy sie juz
kilka lat, to nie spalismy jeszcze ze soba - czekamy z tym do slubu, no i w
zwiazku z tym mam pytanie, od 3 miesiecy biore tabletki anty i myslalam, ze to
wystarczy, ale im blizej slubu tym bardziej zaczynam sie denerwowac, to bedzie
moj pierwszy raz, narzeczonego tez, czy tabletki wystarczajaco uchronia nas
przed ciaza, czy powinnam tez naklonic go, zeby zalozyl prezerwatywe.
Strasznie mi glupio pytac o cos takiego...
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 10:10
      Spokojnie, na pewno uchronią smile
      • lucilla Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 10:12
        pod warunkiem, ze nie zapomnisz, nie zwymiotujesz i nie bedzisz miala sensacji
        zolodkowych.
    • amelia00 Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 10:15
      A czy można zapytać, ile macie lat? Bo to naprawdę w obecnych czasach bardzo
      rzadkie, że podjęliście taką decyzję. Gratuluję Wam !smile
      • kasiulenka80 Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 10:23
        Wstyd sie przyznac smile ja mam 25, narzeczony 26 i dluugo na siebie czekalismy i
        naprawde latwo nie bylo, ale teraz z perspektywy tych pozostalych kilkunastu dni
        moge powiedziec, ze warto bylo, zarowno sama ceremonia, jak i noc poslubna
        nabieraja calego swojego znaczenia...
        Tylko zeby nie ten stres, bardzo dziekuje Wam za odpowiedzi smile tabletki biore z
        zegarkiem w reku +/- 5 minut wink bylebym tylko tej strategicznej, bo ostatniej z
        opakowania nie zapomniala, bo wypadnie wlasnie w sobote...
        • mysiak_warszawa Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 10:35
          Nie ma czego się wstydzić jeśli to Wasz wybór!^_^
          Jeśli, tak jak piszesz bierzesz je bardzo regularnie naprawdę nie masz się czego
          bać.Ja biorę od 3 lat, staram się nie dopuszczać do poślizgu większego niż 40
          min w żadną stronę.

Wiem, że czasem pojawiają się dziewczyny, któe mówią, że wpadły mimo pigułek,
          ale w większości (!) przypadków nie przestrzegały tak sumiennie regularnego
          łykania tabletek i stąd zmniejszenie skuteczności...

(Dobrze mieć awaryjne opakowanie - gdybyś przed upływem 12 godzin od łyknięcia
          tabletki miała ze stresu sensacje żołądkowe czy wymioty łyknij drugą - o tym też
          nie wszystkie dziewczyny pamiętają)

Całuski dla zdyscyplinowanych kiss
        • wrobelek0403 Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 10:36
          kochana nie martw sie, ostatnia tabletka z opakowania nie jest strategiczna smile
          zreszta jak mowi moj ginekolog - tylko 7 pierwszysch trzeba brac z zegarkiem w
          reku. nawet do 12 godzin opoznienia w ostatnich dniach nie bedzie miec
          negatywnych konsekwencji.

pozdrawiam i powodzenia
          • amilka1 Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 13:01
            Ja tylko wspolczuje jednego...

Skoro w sobote ostatnia to w niedziele bedzie krwawienie... wiec jedna noc i po
            zabawie...
            chyba ze Twoj mezczyzna nalezy do odwaznych..

"Co to za zeglarz co Morza Czerwonego nie przyplynal".... tongue_out
            • mysiak_warszawa Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 13:07
              Skoro w sobote ostatnia to w niedziele bedzie krwawienie... wiec jedna noc i po
              >
              > zabawie.

Skąd to przypuszczenie? Okres pojawia się w ciągu 7 dniowej przerwy, ale wcale
              niekoniecznie 1-go dnia.U mnie na przykład, jak w zegarku, zawszze 4-go... ^_^
              • anza5 Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 14:17
                U mnie też 4-tego, a biore tabletki od 5 lat. Spokojnie- bedzie dobrze...
                Powodzenia....smile
            • wyszywana Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 13:08
              Tak mi się jakoś skojarzyło jeszcze jedno powiedzenie:
              "Dobry koń i po błocie pójdzie" tongue_outPP
              Oczywiście nie jest to żadna złośliwość w stosunku do założycielki wątku.
        • magdam26 Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 13:56
          My też czekaliśmy do ślubu. Chodziliśmy ze sobą 6 lat (teraz mamy po 26).
          Warto było smile.
          Dzieki temu cała ceremonia jest szczera i prawdziwa a nie jest to
          jedynie "występ teatralny", nabierze ona sensu.
    • paolka25 Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 10:42
      Gratuluję serdecznie takiej wytrwałości bo w dzisiejszych czasach to rzadko się
      zdarzasmilei myslę, że biorąc tabletki nie powinnaś sie niczego
      obawiać...Pozdrawiam.
      • sturbow Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 12:43
        Hm, nie rozumiem tych gratulacji - tak jakby wszyscy ci, co spali ze sobą
        wcześniej byli jacyś gorsi.. Bez sensu.
        No a jeśli to pierwszy raz, to radzę z bardzo dobrze nawilżoną prezerwatywą - im
        więcej zabezpieczeń, tym mniejszy stres. A dobrze nawilżoną, bo jak stres to
        wiadomo..

A tak przy okazji - miałam kuzynkę, która czekała z pierwszym razem do nocy
        poślubnej. Chodziła z chłopakiem 4 lata, on też był "niewinny". Przyjęcie mieli
        krótkie (do 23, w restauracji), a potem poszli do łóżka. Rano kuzynka przyszła
        do mnie cała zapłakana mówiąc, że to był największy koszmar w jej życiu, bo
        próbowali przez 2 godziny, nie wychodziło, ona spięta, a mieli w głowie, ze jak
        noc poślubna to MUSZĄ! No i on w końcu na chama, że tak brzydko powiem...
        Normalnie często nie odbywa się to tak szybko (moja koleżanka podchodziła z
        chłopakiem kilka razy, bo stres skutecznie ją blokował).
        Pewnie ty taka nie jesteś, ale moja rada - nie spieszcie się i powodzenia smile
        • ashton Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 12:46
          Gratulacje to chyba nie dlatego, że są "lepsi", tylko "inni". Przyznajmy sami,
          że to rzadko spotykane w dzisiejszych czasach.
          A co do nocy poślubnej sensu stricto - też radziłabym TĘ noc "odpuścić",
          brzydko mówiąc. Lepiej później i na spokojnie...
    • postka Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 11:06
      nie masz sie czego bacsmile zastanawiam sie tylko, czy rzeczywiscie jest szansa
      na prawdziwa, udana noc poslubna, tym wazniejsza dla was, ze pierwsza, po
      calonocnych tancach i stresie...
      • jeramar Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 12:49
        smile ja tez gratuluje i pozdrawiam!!! to bedzie niezapomniana noc poslubna! ale
        jestli czkaliscie tak dlugo na ta noc ze wzgledow religijnych to naprawde
        gleboka wiara... tylko ze sztuczna antykoncepcja sie z tym kloci...-tylko i
        wylacznie moje zdanie-
        • anusiaczek87 Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 14:23
          tabletki zabezpieczaja 100% po pierwszym tygodniu, wczesniej lepiej
          zabezpieczyc sie dodatkowo gumka, tak wiec napewno jestescie bezpieczni smile

tylko nie robcie nic na sile w noc po weselu, stres i zmeczenie robi swoje smile
          powodzenia smile lepiej odlozyc to o jeszcze jedna noc zeby w pelni cieszyc sie ta
          chwila smile
    • mychakrzycha Re: prosba pytanie - noc poslubna 04.09.06, 14:46
      Pytanie właśnie skąd ta decyzja z czekaniem do ślubu.. jak ze względów
      religijnych, to nie mogę pojąć, że ze współżyciem czekacie, a tabletki zaczęłaś
      już łykać..
      życzę udanej nocy poślubnej i życzę Wam, by nie okazało się, że nie działacie
      na siebie podniecająco i by współżycie ze sobą sprawiało Wam obojgu należytą
      przyjemność (a z tym różnie bywa..)
      • deczko Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 22:19
        mychakrzycha napisała:

> Pytanie właśnie skąd ta decyzja z czekaniem do ślubu.. jak ze względów
        > religijnych, to nie mogę pojąć, że ze współżyciem czekacie, a tabletki zaczęłaś
        >
        >

Pewnie petting rules ;O smile)
    • ginty Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 14:31
      Nie rozumiem...z dziewictwem do ślubu,a już wcześniej faszerujesz się
      tabletkami anty,Twoja sprawa. Nasuwa się na myśl polskie przysłowie: "modlił
      się pod figurą,a diabła ....itd"

to wyłącznie Twoja prywatna sprawa,ja się nie wtrącam i nie chcę naprawiać
      świata,ale zanim sięgnęłaś po hormony radziłabym się zastanowić nad
      konsekwencjami,zdowie ma sie tylko jedno,poczytajcie ulotki dołączone do
      tabletek antysmile,pozdrawiam
      • mysiak_warszawa Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 15:37
        poczytajcie ulotki dołączone do
        > tabletek antysmile,pozdrawiam
        ginty:
        a czytałaś ulotkę dołączoną do ibupromu albo aspiryny?Jeśli nie, szczerze
        doradzam, są równie barwne...
      • mayagaramond Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 20:34
        Nie rozumiem...z dziewictwem do ślubu,a już wcześniej faszerujesz się
        > tabletkami anty,Twoja sprawa. Nasuwa się na myśl polskie przysłowie: "modlił
        > się pod figurą,a diabła ....itd"

co ma piernik do wiatraka??? tabletki diableskim wynalazkiem?!
    • mia1986 Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 15:45
      szczerze to wam troche zazdroszcze, jak sobie pomysle że noc poslubna będzie
      wyglądała jak każda inna to az mi sie nie chce na nia czekac. A mogłoby być
      tak pieknie. A jakie było by porządanie. Podobno zakazany owoc najlepiej
      smakuje. Ja zasmakowałam i musze poszukac innego smile)))
      • ashton Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 15:47
        A jednak większość par celebruje noc poślubną, chociaż nie jest ona już "TAKA".
        Osobiście nie przywiązuję do niej żadnego znaczenia, aż przykro trochę wink
        • natina0 Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 20:36
          wiem ze to nie moja sprawa,ale w takim razie po co faszerujesz się tabletkami
          od 3 lat???
          • anusiaczek87 Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 20:41
            ona bierze je od 3 miesiecy.. z tego co napisala wynika z tego ze chce byc
            pewna ze nie wpadnie..
    • emilkab2 Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 20:39
      Gratulacje!

A pytanie nie jest głupie - tabletki wystarczą smile Nic się nie martw
      • mayagaramond Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 20:43
        wiem ze to nie moja sprawa,ale w takim razie po co faszerujesz się tabletkami
        od 3 lat???

od 3 miesiecy - przeczytaj dokladnie. Lepiej 3 miesiace przed niz wiara w bajki
        typu "za pierwszym razem sie nie zachodzi". Ktos chyba pomyli z "dochodzi", ah
        te przedrostki...
        • natina0 Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 20:49
          rzeczywiscie nie doczytyłam uwaznie,to zmienia postac rzeczy.
          ps.podziwiam!
    • mimi78 Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 20:43
      Nigdy nie powinno Ci być głupiosmile Zawsze pytaj - od tego jest netsmile

Myślę że starczą tabletki. A prezerwatywa, najlepiej uchroni przed jakimiś
      chorobami. Ale skoro ze sobą nie sypiacie (i wogóle z nikim) pewnie nie musisz
      się obawiaćsmile

Zresztą to twoja pierwsza noc! I tak będzie dużo stresu - nie dodawaj jeszcze
      nakładania gumki - to zawsze stresuje faceta jeszcze bardziej!
      powodzeniasmile
    • aniaf222 Re: prosba pytanie - noc poslubna 05.09.06, 21:04
      gratuluje decyzji,ale pamietaj jak za bardzo sie skupisz by bylo super to moze
      nic nie wyjsc.ja czerpie z seksu duzo wiecej radosci po 4 tatach niz przez
      kilka pierwszych miesiecy wiec sie nie poddwaj tylko czwicz cwicz i cwicz....
      a co do tabletek to sie nie przejmuj napewno zadzialaja moje dzialaja juz 4 lata
    • ozi29 Re: prosba pytanie - noc poslubna 06.09.06, 13:39
      na wstepie podziwiam za silna wolesmile wiec tak na pewno tablety cie uchronia ja
      zaczelam brac yasmin i juz po 3 tabletce wiem ze dzialalasmile)))))))takze nic sie
      nie boj na prawde!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka