Dodaj do ulubionych

Gorące danie?

20.09.06, 10:00
Witam przyszle i obecne mezatki!
Mam pytanie siostra robi weselicho i ma problem z goracymi daniami(procz
obiadu)! Co dziewczyny proponujecie? Na pewno w nocy krokiecik z barszczem,
udka pieczone i co jeszcze? a Moze te 2 gorace wystarcza? Slub rozpocznie sie
o 16 zanim na sale dojedziemy i podadza nam obiad bedzie ok18 wiec ile tych
dan goracych! Dziekuje za rady
Obserwuj wątek
    • monia76 Re: Gorące danie? 20.09.06, 10:03
      z mojego doswiadczenia wynika, ze 4 dania gorace (dwudaniowy obiad na poczatek
      włączając) wystarczą. my mielismy tradycyjne menu, na goraco podalismy flaki i
      schab z ziemniakami i surowkami na poczatek, ok. 22 rozne miesa z grilla, a nad
      ranem pasztecika z barszczem czerwonym.
    • mb800 Re: Gorące danie? 20.09.06, 10:11
      Ja miałam wesele od 18 do 5 rano (niedobitki nawet do 7 rano zostały wink i
      wesele miałam w restauracji i tam standardowo jest 5 dań gorący - były pyszne
      ale chyba dużo bo zimne przystawki zostały prawie nienaruszone.
      Menu:
      1. Rosół albo krem z borowików z kulkami mięsnymi - do wyboru, krem był
      rewelacyjny
      2. Zaraz po zupie: takie tzw koszyki warzywne, ale to było jakieś upieczone
      mięsko, które owijało warzywa gotowane, do tego ziemniaki gotowane i surówki-
      świetne
      3.Póżniej (nie pamiętam godziny)było mięsko pieczone z brzoskwinią , z
      pieczonymi ziemniakami i surówką
      4. Następnie: kluski śląskie też z jakimś mięskiem i surówką
      5. No i na końcu barszczyk czerowny z krokietami i pasztecikami- do wyboru.
    • agnrek Re: Gorące danie? 20.09.06, 10:13
      My mieliśmy ślub o 19.00 w czerwcu, wesele trwało do 4.00.
      Na początku podaliśmy rosół i drugie danie (było już po 20.00) - polędwiczki
      wieprzowe w kolorowym pieprzu. Za 2 godziny kolejne danie - piersi indyka na
      słodko z fasolką szparagową, o 24.00 tort, a około 2.00 - barszcz z
      pasztecikiem. Było sporo lekkich przystawek (nie jesteśmy zwolennikami
      schabowych, flaków, bigosu, śledzi i sałatki jarzynowej), na przykład sałatka
      grecka czy pomidory z mozarellą. Wystarczyło to w zupełności.
    • adgam71 Re: Gorące danie? 20.09.06, 12:20
      Dziekuje za odpowiedzi! U Mojej siostry bedzie po 3 kawalki miesa na glowe do
      obiadu glownego! Miesko , ktore zostanie bedzie lezalo na stole, poniewaz jak
      powiedzial Pan kucharz miesa nadaja sie na zimno do zjedzenia!Potem zamowili
      pelno roznych przystawek! Moja siostra panikuje ze trzeba zamowic cos jeszcze
      procz udek smazonych i krokietow z barszczem! Ja jestem innego zdania bo wiem,
      ze orkiestra bedzie swietna wiec ludzie nie beda chcieli jesc tylko sie bawic a
      tego jedzenia na pewno zostanie bardzo duzo!Tam Mysle wink! A koszt juz ja
      wyniosl od osoby 142 zł bez alkoholu. owocow i ciast!!!!i ona sie upiera przy
      dodatkowy daniu! Poczyta dzisiaj Wasze opinie to moze jej przejdzie!
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka