Dodaj do ulubionych

Terminy - Warszawa

09.10.06, 09:49
Witajcie, na razie wstępnie przymierzamy sie do zaplanowania ślubu i chciałam
sie Was zapytać - czy faktycznie jest tak żle jak mówią moje koleżanki? wink Tj.
czy faktycznie najbliższe tygodnie (powiedzmy max 2 miesiące) to za późno na
załatwianie ślubu i wesela we wrzesniu 2007? Pytam Was bo nie chcę chodzić po
kościołach i salach przed zaręcyznami smile Czy to znaczy, że chcąc wziąć ślub i
urządzić wesele w miesiącach VI-X, jestem skazana na 2008 rok??? Jeśli tak to
ja się chyba załamię... Czy naprawdę nie można tego załatwić w ciągu 10, 9
miesiecy przed? Podkreslam, że pytam tylko o Warszawę.
pozdrawiam Was serdecznie!
Obserwuj wątek
    • sierpniowa_julka Re: Terminy - Warszawa 09.10.06, 10:24
      Plizzz.... nie daj się tak zwariować koleżankom!!! moja koleżanka załatwiła
      wesele w 5 miesięcy (ślub był w sierpniu), a dziewczyna z pracy zaczęła teraz
      wszystko załatwiać na grudzień i mówi, że nie ma żadnych problemów.
      • sierpniowa_julka Re: Terminy - Warszawa 09.10.06, 10:50
        Jeżeli to Cię pocieszy, to dodam jeszcze, że my sali jeszcze nie
        zarezerwowaliśmy, a ślub w przyszłym roku w sierpniu. Jednak gdzie nie wyślę
        zapytania, to miejsca są. Dodam jeszcze, że jestem potwornie wybredna i nie
        zadawalają mnie byle jakie miejsca. A już na pewno kiczowate - w moim
        przekonaniu - sale weselne!
        • warsawfreak Re: Terminy - Warszawa 09.10.06, 11:29
          Dziękuję, czuję sie troche pocieszona. Ja najbardziej chciałabym zorganizować
          ślub we wrzesniu. Mam nadzieję, że jednak cos się uda załatwić. Boję sie tez o
          kościół bo myślimy o Dominikanach (słuzewskich albo na Freta) a tam podobno tłum
          chętnych.
          pozdrawiam wszystkie panny na wydaniu smile
    • malgoszac Re: Terminy - Warszawa 09.10.06, 10:25
      maj i pazdziernik sa zwykle luzniejsze i na pewno cos znajdziesz. Musisz
      jednak zaczac min w lutym, bo pozniej mozesz miec klopoty z wynajeciam sali,
      szczegolnie jezeli bedziesz potrzebowala duzej (na pow. 100os)
    • j-jonaszka Re: Terminy - Warszawa 09.10.06, 10:27
      Wszystko zależy od tego, gdzie chcesz robić wesele... bo ze ślubem jeszcze nie
      powinnaś mieć problemu. Jeśli nie masz zbyt dużych wymagań co do sali, to
      mnóstwo sal i domów weselnych jest jeszcze wolnych (przynajmniej na wrzesień
      2007). Jeśli jednak jesteś bardziej wymagająca i chcesz zrobić wesele w jakiejś
      fajnej restauracji, to może być problem.
      Ja w czerwcu szukałam miejsca na małe wesele w lipcu 2007 i nic nie znalazłam.
      W mojej wymarzonej restauracji w pobliżu Warszawy mieli terminy dopiero od
      października. W końcu wzięliśmy jedyny wolny w sierpniu piąteksmile
      Pozdrawiam!
    • agnrek Re: Terminy - Warszawa 09.10.06, 10:29
      Ja załatwiałam ślub w Warszawie na 6 m-cy wcześniej. W restauracji akurat
      zwolnił się termin i go wzięliśmy, ale sporo firm mi odmawiało, bo już mieli
      rezerwacje. Kościół wybraliśmy mało popularny,a nasza godzina już byłą
      zarezerwowana.
      • natalii_2 Re: Terminy - Warszawa 09.10.06, 12:07
        nasz slub w sierpniu przyszłego roku.. jutro podpisujemy umowe na salę i
        wpłacamy zaliczkę bo do tej pory bylismy zapisani jedynie wstępnie.. od tego
        tygodnia zaczynamy rozglądac się za jakimś kosciołem i całą resztą.. nie
        uważam, żeby było za późno.. słyszłam lamenty na temat tego ze tak późno się
        organizujemy ze wszystkim ale w eilu miejscach gdzie pglądalismy ale okazywao
        się że mają jeszcze wolne terminy ...
        • mimilka001 Re: Terminy - Warszawa 09.10.06, 13:30
          Wszystko zależy od terminu, czy jest popularny, czy nie. My bierzemy ślub
          07.07.2007 i rok czasu w niektórych salach i firmach to było za mało. Na
          szczęście mamy już wymarzoną salę i zespół (fartem, bo ktoś zrezygnował), mamy
          kamerzystę i fotografa (termin był, bo do najtańszych nie należą). Ale
          największy problem mieliśmy z kościołem (tego w ogóle się nie spodziewałam!!!)
          Zaczęliśmy szukać dopiero od teraz (3 października), bo od 2.10. można było
          rezerwować katedrę Św. Floriana tam bardzo chciałam i na nią specjalnie
          czekaliśmy sad i się nie udało sad Więc szukaliśmy dalej i jedyne wolne godziny
          to 19:30, 20:00, albo 12:00, a zwiedziliśmy chyba z 20 kościołów. Koszmar. Nam
          odpowiadała jedynie godz. 17:00, góra 18:00. I znowu fart lub cud, jak kto woli
          udało nam się zarezerwować msze, bo zwolnił się termin w archikatedrze Św. Jana
          Chrzciciela na Starym Mieście. I tym sposobem mamy swoją wymarzoną 17:00smile
          • dr_kaczusia Re: Terminy - Warszawa 26.10.06, 12:20
            Loooojejku, u sw.Floriana nie udalo Wam sie ?! Ja poszlam tydzien po tym jak
            zaczynaja przyjmowac zapisy i udalo mi sie na wymarzona godzine.. w kazdym razie
            wzielabym u nich dowolna smile slub byl piekny smile))
            A date tez mialam popularna bo 9.09 wink
        • zajenta Re: Terminy - Warszawa 26.10.06, 12:02
          Natalii_2 a czy mogłabyś np udostępnić wzór takiej umowy na maila gazetowego,
          na co zwrócić uwagę... itd???
          Jesteśmy na etapie wyboru sali...
    • patina3 Re: Terminy - Warszawa 09.10.06, 18:32
      Można załatwić i w 3 miesiące ale nie w okresie letnim. Dlatego My np
      zdecydowaliśmy się na ślub w grudniu między świętami a sylwestrem gdyż:

1) jest cudowna świąteczna atmosfera
      2) można wybierać i przebierać w lokalach
      3) foto i video tańsze
      i masa innych korzyści

Zaczeliśmy przygotowania od lipca i na spokojnie ze wszystkim sie wyrabiamy.

Polecam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka