Dodaj do ulubionych

Wazne pytanie

01.11.06, 22:02
Czy znajde w Polsce fotogafa ktory robi zdjecia w podobnym stylu?
www.marknixon.com/index.html
(galeria weddings)
Obserwuj wątek
    • olera24 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 08:34
      niektóre zdjęcia są przepiękne...ach rozmarzyłam się, bo ja na takiego fotografa
      nie mogę sobie pozwolić
      • beata2802 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 09:14
        Bardzo romantyczne zdjęcia, piękne, profesjonalne, ach! Takich bym się nie
        wstydziła pokazać wnukom. W Polsce chyba nie ma szans na taki poziom.
        Poponuję zaprosić tego fotografa do naszego kraju (jesli Cię na to stać), albo
        odpuścić sobie.
        • asia_fiksik Re: Wazne pytanie 02.11.06, 09:20
          Piekne zdjecia, naprawde... ja będę miała świetnego fotografa, choc neistety nie
          aż tak dobrego jak z tej stronki. dla mojego narzeczonego fotograf to byl jeden
          z priorytetow ze wszystkich spraw zwiazanych z przygotowaniami. i wybral
          naprawde swietnie.
    • emilkab2 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 09:28
      Nie wiem czemu się tak zachwycasz. Do mnie to jakoś nie trafia zupełnie. Są
      takie od jednej miary skrojone, nienaturalne.
      Nie trafia to w moją estetykę.
    • siog Re: Wazne pytanie 02.11.06, 10:41
      wlasnie dzisiaj bede zamawiac tego fotografa, tylko pomyslalam ze jezeli w Pl
      mozna znalezc takiego to bedzie taniej (slub w Irlandii) bo ten niestety jest
      bardzo drogi...
      • asia_fiksik Re: Wazne pytanie 02.11.06, 10:45
        A ile kosztuje ten irlandzki fotograf? pytam z ciekawosci... jakie tam sa w
        ogole ceny uslug slubnych
        • siog Re: Wazne pytanie 02.11.06, 10:47
          w calosci na wesele wychodzi 20-30 tys euro. ten fotograf ma pakiet podst. ok 4
          000 tys. Rozmawialismy z nim co chcemy i nam wychodzi ok. 5tys.euro. no ale nie
          chce juz zadnego innego...
      • asia_fiksik Re: Wazne pytanie 02.11.06, 10:47
        Jak chcesz moge Ci poslac namiary na mojego fotografa - moze chcialoby mu sie
        pojechac do Irlandii? smile
    • martynka825 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 10:54
      Myśle że bez problemu, dobry fotograf zrobi zdjęcia w taki spsób jaki bedziecie
      sobie życzyli ... Wszystko kwesta ceny i umiejęcności
      • adrianna79 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 12:38
        dla mnie te zdjecia nie robia wrazenia, moze z wyjatkiem miejsc w ktorych te
        fotografie byly robione. nie wiem za co on sobie liczy 4 tysiace, moze za sam
        papier na ktorym beda zdjeciasmile zauwazylam ze na zachodzie zdjecia slubne nie
        sa takie ustawiane, ale tak zwane "free style;" wlasnie ten fotograf robi
        zdjecia z takim stylu.
        • dusia0701 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 13:05
          I właśnie ten "free style" jest w tych zdjeciach najpięknieszy.Ehhh... co tu
          gadać...są poprostu świetne.
          • adrianna79 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 13:20
            ja wlasnie poprosze moje fotografa zeby nie robil ustawianych zdjec, bo takich
            nie lubie i nie wygladam fotogenicznie. rowniez chce miec wiekszosc czarno-
            bialych zdjec to te sa najpiekniejszse!
            • dusia0701 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 13:28
              Własnie o to w tym wszystkim chodzi.Zdjęcia powinny byc naturalne.My równiez
              w większości bedziemy miec zdjecia czarno - białe i w stylu "sepia".Wiem że
              nie będą one tak profesjonalne jak prezentowane na tej stronie ale i tak
              głęboko wierze w twórczą wene naszego fotografasmile
              • anusiaczek87 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 13:47
                nie jest wcale taki och i ach smile w Polsce tez sa dobrzy fotografowie smile
                • agajac Re: Wazne pytanie 02.11.06, 14:01
                  Oczywiście, że w Polsce też są zdolni i wybitni fotograficy. Niestety wielu z
                  nich nie chce zajmować się fotografia ślubną, gdyż ta branża ciągle traktowana
                  jest w Polsce po macoszemu. U nas nie ma ona takiego statusu jak na zachodzie i
                  ciągle kojarzy się z przaśnymi produkcjami typu kolumienki, bydlątka,
                  fontanny... ale chyba powoli zaczyna to się zmieniać. I nawiązując do innego
                  wątku - wcale nie trzeba jechać do Egiptu smile
    • ozi29 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 14:05
      Jak znajdziesz to prosze daj na niego namiary;P bo zdjecia sa piekne jak na moj
      amatorski gust;P
    • siog Re: Wazne pytanie 02.11.06, 21:26
      Mam go!!! dla mnie te zdjecia sa jak najbardziej naturalne, nienawidze
      ustawianych sztucznych zdjec... wiekszosc bede zamawiala czarno-biale.
      • karolata Re: Wazne pytanie 02.11.06, 21:35
        Pamiętaj tylko o tym że taka sesja to często kwestia kilku dni - jesli chcesz
        zrobić takie foty w ciągu 2 godzin w dniu ślubu możesz zapomnieć. Pomimo że
        zdjęcia wyglądają na spontaniczne - takie nie są - sa ustawiane - niestety
        często to kwestia nawet kilku do kilkunastu dobrych minut - do tego światło - o
        które w dzień z "przeplataną" pogodą trzeba naprawdę walczyć.
        Dziewczyny, a może poszukajcie laureatów któregoś z konkursów fotograficznych
        np. nikon czy olympus - tacy "niby amatorzy - potrafią zdziałać cuda.
        • siog Re: Wazne pytanie 02.11.06, 21:45
          Jego sesja trwa 5-6 godz. i na pewno wiekszosc nie jest ustawiana. wiem na 100%
          bo byl fotografem na slubie naszych znajomych oraz kuzynki mojego narzeczonego.
        • agajac Re: Wazne pytanie 03.11.06, 08:46
          Dokładnie tak - nie da się zrobic naprawde dobrych zdjec w pól godziny czy nawet
          godzine. Fotografia wymaga czasu i starań, a pośpiech jest dużą przeszkodą.
    • przytul.anka Re: Wazne pytanie 02.11.06, 22:19
      Może to Ci będzie pasowaćsmilewww.blechman.art.pl.
      I my i znajomi robiliśmy u niego zdjęcia, bardzo pozytywne wrażenia, a przy tym
      widać,że dobre zdjęcia to nie przypadek tylko umiejętnoścismile
      • foto_slubik Re: Wazne pytanie 02.11.06, 22:27
        przytul.anka napisała:

> Może to Ci będzie pasowaćsmilewww.blechman.art.pl.
        > I my i znajomi robiliśmy u niego zdjęcia, bardzo pozytywne wrażenia, a przy tym
        > widać,że dobre zdjęcia to nie przypadek tylko umiejętnoścismile

Uuuu... do wspomnianego Marka Nixona to mu brakuje lata świetlne...
        • sliwka80 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 22:37
          he he
          czepiasz sietongue_out
          a mi sie tam podobajasmile
      • sliwka80 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 22:36
        Witajsmile
        wlasnie przejzalam stronke...fajnasmile
        Podobaja mi sei zdjecia.
        Czy mozesz mi napiasc, ile placiliscie za zdjecia??
        • przytul.anka Re: Wazne pytanie 03.11.06, 13:12
          Plener, ślub, błogosławieństwo i wesele ok 2500PLN. Dostaliśmy ok 1300 zdjęć po
          wstępnej selekcji z czego do albumu mamy wybrać 140. Ponadto, ale już oddzielnie
          można poprosić o zrobienie mniejszych albumów dla rodziców (54 odbitki po 2pln
          +album ok. 60pln.). Tanio nie jest, można znaleźć fotografa za połowę tej ceny,
          ale my uznaliśmy, że warto tyle wydać, żeby mieć pamiątkę na resztę życia i nie
          martwić się czy zdjęcia nie będą sknoconesmile
          • adrianna79 Re: Wazne pytanie 03.11.06, 13:16
            ah, to nie jest tak zle, myslalam ze biora 4! smile mialam nadzieje ze sie
            zmieszcze w 2tys, ale 500 w ta czy w ta! czekam na ich odpowiedz. jak nie beda
            mieli wolnego terminu to wezme pospiesznych. najbardziej wzieci we wroclawiu.
    • dusia0701 Re: ............... 02.11.06, 23:03
      A oto dowód na to że Polak też potrafi smile
      www.moment.com.pl/www_moment/ourpeople/index.htm
      Ale to tylko moje skromne zdanie.
      • adrianna79 Re: ............... 02.11.06, 23:10
        Ja bede sie z nimi kontaktowac zeby miec ich na swoim weselu. O wiele lepszy
        niz ten obcokrajowiec!!!! dzieki dusia!!!!
        • dusia0701 Re: ............... 02.11.06, 23:13
          A za co mi dziękujesz ? smile
          Poprostu uważam że są dobrzy.Już Ci zazdroszcze tych zdjęć smile
          I czekam na nie z niecierpliwością
          • adrianna79 Re: ............... 02.11.06, 23:30
            dziekuje za linka. ja jestem w ich zdjeciach zakochana!!! mam nadzieje ze beda
            mieli wolna date w dniu mojego slubu. Ciekawa jestem czy tez beda mogli
            przyjechac do wrocka. Na ich stronie ponoc dojezdzali gratis wszedzie w polsce.
            ciekawa jestem czy to samo bedzie obowiazywac w 2007...
            • siog Re: ............... 02.11.06, 23:33
              a czy znasz moze ich ceny mniej wiecej?
            • dusia0701 Re adrianna 02.11.06, 23:33
              A "powiedz" mi jeszcze na ile oni się wyceniają smile
              Może i ja bym zaszalała smile Tylko obawiam się że już jest za późno ....
              • adrianna79 Re: Re adrianna 02.11.06, 23:37
                nie wiem. czekam na mail'a. ja mieszkam w stanach, wiec jestem 6 godzin do
                tylu. bede sprawdzac mail'a jutro o 12 w poludnie polskiego czasu, wiec od razu
                do ciebie napisze jak dostane od nich odpowiedz. mam nadzieje ze w 2tys. sie
                zmieszcze. wolalabym zeby bylo taniej. a ty w jakim miescie bedziesz miala
                slub? kiedy?
                • foto_slubik Re: Re adrianna 02.11.06, 23:41
                  adrianna79 napisała:

> mam nadzieje ze w 2tys. sie zmieszcze. wolalabym zeby bylo taniej.

Jesli chodzi o "Moment" to nie sądzę, żebyś zmieścila sie w 2 tys....
                  • adrianna79 Re: Re adrianna 02.11.06, 23:53
                    a ile sobie zycza?
                    • foto_slubik Re: Re adrianna 03.11.06, 00:03
                      Nie wiem dokladnie, ale juz w ubieglym roku kosztowali sporo ponad 2 tys...
                    • foto_slubik Re: Re adrianna 03.11.06, 00:03
                      najlepiej zawsze pytac u źródła smile
                • dusia0701 Re: Re adrianna 02.11.06, 23:47
                  Ja jestem z Zamościa ( nie zdziwie jesli nie bedziesz wiedziałą gdzie to
                  jest smile )A ślub 28 kwietnia. Odezwij się koniecznie jak juz bedziesz coś
                  wiedziała. A Twój ślub kiedy i gdzie sie odbędzie ?
                  • adrianna79 Re: Re adrianna 02.11.06, 23:52
                    oczywiscie ze wiem gdzie zamosc. moze nie mieszkam w polsce, ale wiem gdzie co
                    jest. moj slub bedzie 11-go sierpnia 2007 roku we wroclawiu.
                    • dusia0701 Re: Re adrianna 02.11.06, 23:58
                      W takim razie jes mi niezmiernie miło smile
                      Poprostu zdaje sobie sprawe że niektórzy nie mają zielonego pojęcia gdzie to
                      jest smile Jeśli Cie uraziłam to przepraszam - nie miałam takiego zamiaru
                      Pozdrawiam
                      • adrianna79 Re: Re adrianna 03.11.06, 00:07
                        nie ma sprawy. wyglada na to ze za zdjecia, wedlug foto_slubik, bede musiala
                        zaplacic ponad 2tys.. ciekawa jestem ich ceny... i nie urazilas mnie. ja jestem
                        bardzo zwiazana z polska chociaz mieszkam tak daleko od ponad 9 lat.
                        • dusia0701 Re: Re adrianna 03.11.06, 00:11
                          Oooooo to "ładna" cena smile Chociaż ja uważam że na zdjęciach nie warto
                          oszczędzać. Gdybym miała wybierać miedzy dobrymi zdjęciami a np filmowaniem
                          całej uroczystości i wesela, bezapelacyjnie wybrałabym to drugie smile
                          To pamiątka na całe życie. I widać że to profesjonaliści.
                          • adrianna79 Re: Re adrianna 03.11.06, 00:19
                            wlasnie sie zastanawiam czy by nie kupic kamerki i dac ja komus z gosci zeby
                            filmowal i wtedy cala kase przeznaczyc na fotografa. ciekawa jestem ich ceny i
                            co w nia wchodzi. dam tobie znac jutro. buzka. ide sie uczyc... dobranoc smile
                            • dusia0701 Re: Re adrianna 03.11.06, 00:31
                              W takim razie życze owocnej nauki. Ja ide popracować (urok pracy w hotelu smile )
                              • adrianna79 Re: Re adrianna 03.11.06, 11:52
                                witam. mail'a jeszcze nie dostalam od nich. w miedzy czasie znalazlam we
                                wroclawiu takiego fotografa www.pospieszni.pl tez maja piekne zdjecia.. chociaz
                                ustawiane.
      • olera24 Re: ............... 03.11.06, 08:55
        te zdjecia tez są bardzo dobre i nad kilkoma równiez wydałam westchnienie
        zazdrości... a talent zreszta nie zalezy od narodowoścismile Polak potrafi a jakże,
        Ale tamten pan tez potrafismileI trzeba sie tylko cieszyc że tylu zdolnych
        fotografów na świeciesmile
    • dusia0701 Re: .................... 02.11.06, 23:18
      www.fotografiaslubna.art.pl/
      Te też niczego sobie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka