Dodaj do ulubionych

Fotograf - Paweł Dzik

07.11.06, 14:43
Witam
myślałam, ze tego uniknę, ale jednak muszę rozpocząć nowy wątek, ponieważ
moje usilne próby przemycenia tego nazwiska w innych wątkach spełzły na
niczymsmile
Mam pytanko, co myślićie na temat prac Pana Pawła Dzika?
podale linka do strony:
www.paweldzik.com.pl
Tak tylko pytam, co sądzicie?smile
Obserwuj wątek
    • monia76 Re: Fotograf - Paweł Dzik 07.11.06, 15:15
      pod karą cielesną zakazałabym mu robienia "ukośnych" zdjęć. co to za durna moda
      z tym przekręcaniem obiektywu????
      poza tym generalny zarzut, który dotyczy przynajmniej połowy fotografii
      ślubnych jakie widziałam - zdjęcia przedstawiają scenkę, a nie parę młodą. ich
      widać tylko w tle lub pod dziwnym kątem.

• dafni Re: Fotograf - Paweł Dzik 07.11.06, 15:23
        To przekręcanie kadrów jeśli jest użyte poprawnie może dodać dynamiki zdjęciu,
        ale zgadzam się w pełni z monią, że w przypadku tego pana to zabieg bezsensowny,
        jakaś dziwna maniera. To co mnie najbardziej razi to dosyć kiczowata obróbka
        niektórych zdjęć - nadmierne podkręcanie kolorów, które w efekcie wyglądają
        sztucznie, jakieś ramki i ten paskudny sposób na umiesczanie w rogu zdjęcia
        drugiego zdjęcia. Raczej nie zaufałabym temu panu.
        • sliwka80 Re: Fotograf - Paweł Dzik 07.11.06, 15:40
          Hmm
          czy mozesz mi przeslac linka ze zdjeciem, gdzie sa dwa zdjecia razem, ja chyba
          nie doszlam do takiegosmile
          moze rzeczywiscie za slabo ogladalam ta stronke. Mi sie podobaja szczegolnie
          zdjecia plenerowe.
        • sliwka80 Re: Fotograf - Paweł Dzik 07.11.06, 18:39
          dobra, przyjzalam sie uwanie i doszlam downiosku dafni, ze chyba mowimy o innej
          stroncesmile nie widzialam tam zadnych ramek
          • arieska Re: Fotograf - Paweł Dzik 07.11.06, 19:12
            sliwka80 napisała:

> dobra, przyjzalam sie uwanie i doszlam downiosku dafni, ze chyba mowimy o innej
            > stroncesmile nie widzialam tam zadnych ramek

Haha, moze nie widzisz, poniewaz...sa wszedzie? Kazde zdjecie z sesji slubnej
            jest w bialej ramce smile

Co do oceny zdjec-faktycznie koszmarny zwyczaj "przechylania" obrazu, akurat
            tutaj nie ma to kompletnie zadnego uzasadnienia i nic nie wnosi poza bolem karku
            ogladajacego. Czesc zdjec nawet ujdzie, w koncu koles dopiero sie uczy.
            Nienajlepiej rokuje fakt,ze "jedzie" on na samych cyrowkach i to od poczatku
            swojej dzialnosci. Bardzo sobie cenie praktycznosc cyfrowek w codziennym
            zastosowaniu, ale ktos, kto nie skalal sie praca z analogami nie powinien sie w
            moim odczuciu nazywac artysta i jeszcze niewiele wie o profesjonalnej fotografii.
            • zkat Re: Fotograf - Paweł Dzik 07.11.06, 20:34
              A czy ten pan jest z warszawy?
              • sliwka80 Re: Fotograf - Paweł Dzik 07.11.06, 23:21
                Niestety nie, ze Stargardu szczecińskiego. Dlatego właśnie jeszcze się waham,
                echsmile
            • sliwka80 Re: Fotograf - Paweł Dzik 07.11.06, 23:24
              No dobra, juz wiem, o co chodzi z tymi ramkami. Ja myśle, ze wywołać można i z
              nimi i bez, jak się komu podoba (tak prztynajmniej ja wywołuję zdjęcia), ale te
              ramki są chyba na potrzeby galerii internetowej. Ale jeśli chodzi o te zdjęcia
              dwa na jednym, to nie wiem, o które chodzi, bo ja tam takich nie widziałąm,
              chyba przegapiłamsmile
              • arieska Re: Fotograf - Paweł Dzik 08.11.06, 00:23
                sliwka80 napisała:
                > Ale jeśli chodzi o te zdjęcia
                > dwa na jednym, to nie wiem, o które chodzi, bo ja tam takich nie widziałąm,
                > chyba przegapiłamsmile

Tutaj jest takie:
                tiny.pl/rjns
                W prawym dolnym rogu jakby zblizenie fragmentu zdjecia. Glupio to wg mnie wyglada.
                • sliwka80 Re: Fotograf - Paweł Dzik 08.11.06, 09:13
                  oj, jednosmile
                  ale faktycznie, nie wyglada za specjalniesmile
      • malbru Re: Fotograf - Paweł Dzik 07.11.06, 22:11
        Oooo! Zgadzam się z monią76. Te same wrażenia.
    • magdalena9920 Re: Fotograf - Paweł Dzik 07.11.06, 23:05
      a mi się podoba - super! Nie jestem specjalistą, więc nie wiem czy jakościowo
      są dobre czy nie, dla mnie ważne jest pierwsze wrażenie. Jak na moje niewprawne
      oko zdjęcia są świetne. Ja już mam wybranego fotografa (prawie - w piątek
      podpisuję umowę), ale jakby coś to będę miała również tego pana na uwadze.
      • sliwka80 Re: Fotograf - Paweł Dzik 07.11.06, 23:22
        magdalena9920 napisała:

... Ja już mam wybranego fotografa (prawie - w piątek
        > podpisuję umowę), ale jakby coś to będę miała również tego pana na uwadze...

A można wiedzieć, na kogo się zdecydowaliście??smile
        • magdalena9920 Re: Fotograf - Paweł Dzik 08.11.06, 22:02
          u nas będzie robił zdjęcia pan Paweł Otto www.utrwalacz.com.pl
          pozdrawiam!
          • sliwka80 Re: Fotograf - Paweł Dzik 08.11.06, 22:30
            My tez o nim myslelismysmile
            • magdalena9920 Re: Fotograf - Paweł Dzik 08.11.06, 23:14
              No proszę, czyli podobne mamy gusta wink a kiedy Wasz ślub? Jeśli możesz napisać
              mi na gazetowego jaki jest koszt sesji u Pawła Dzika to byłabym wdzięczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka