Dodaj do ulubionych

duży biust - jaka suknia?

09.11.06, 11:50
Proszę o pomoc. Zaczynam szukać sukni i nie wiem jaka powinna być "na górze".
Może miałyście podobny problem? Proszę wklejcie linki do przykładowych sukni.
Dziekuję smile
Obserwuj wątek
    • ewa741 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 11:52
      Równie duża jak biust.
    • nives1 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 11:55
      Z dużym dekoltem ;P
      Ale poważnie to moja świadkowa tak własnie miała -młody był wniebowzięty smile
    • martynka825 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 11:59
      w gre powinna wchodzic taka żebyś się dobrze w niej czuła i tyle.
      Bedziesz się dobrze czuła to i zabawa będzie dobra.
      • epox123 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 12:11
        U mnie musi być wycięcie góry w serek-szpic i obowiązkowo,ramiączka,albo szelka
        • monia76 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 13:52
          taki krój chyba właśnie powiększa biust!
          • kaatkaa Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 22:30
            raczej optycznie pomniejszasmile
    • ida179 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 12:18
      podaj rozmiar miseczki
    • stokrottka2 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 12:19
      Moim zdaniem duży biust najładniej prezentuje się w dekolcie "w serek".
      • dzastyna Mialam taki sam problem... 09.11.06, 13:37
        Mam dosc duzy ale jakos z tego wybrnelam i bylam bardzo zadowolona z koncowego
        efektu... zdjecia ponizej...
        Pozdrawiam
        • skarbeczek Re: Mialam taki sam problem... 09.11.06, 13:52
          na pewno trójkątny dekold i ramiączka, żeby podtrzymać biust żebyś czuła się
          komfortowo (nie musiała ciągle się poprawiać)
          • krzysia2 Re: Mialam taki sam problem... 09.11.06, 13:55
            Dekolt w serek właśnie optycznie zmniejsza biust.
            Natomiast najgorsza dla duzego biustu jest sukienka "pod szyję" lub z pół
            golfem.
    • justi54 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 13:57
      Jeśli bardzo duży to go maskuj a jeśli duży to uczyń z niego swój atut właśnie
      go podkreślając. Włóż opinający talię gorset ale dobrany taki rozmiar żeby
      biust dobrze leżał a nie wylewał się z niego. Do kościoła wersja maskująca np
      dyskretne bolerko.
    • aserath Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 15:08
      z dużym wcięciem V. ja mam duży biust i dlatego miałam bardzo prostą suknię, bez
      żadnych udziwnień i koronek, i tylko z mega dekoltem zeby ten biust podkreślić big_grin

www.galeria.krucza.net/galeria/index.php?gallery=Slub%2012%20sierpnia%202006r.
      • sliwka80 Re: duży biust - jaka suknia? 10.11.06, 15:05
        He he
        obejzalam zdjecia
        bardzo ladnesmile
        ale ja myslalam, ze macie na mysli duzy biust tj. 95E czy 100Fsmile
    • vzorka Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 15:43
      Niestety ja tez mam ten problem sad chociaż może mniejszy od innych bo 75d.
      Słyszałam że suknie 2-częściowe z gorsetem jeszcze bardziej powiększają biust.
      • ozi29 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 15:46
        O tak i to strasznie, mojego kuzyna zona ma 80 D i w gorseci, bez obrazy ale
        wygladała jak dojna krowa!
    • inkageo Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 15:58
      Oj chciałabym mieć duży biust..... Póki co kupiłam koncentrat powiększający
      piersi Dax Cosmetics i naiwnie wcieram rano i wieczoremwink Gdzie mój
      rozum??smilesmilesmile A wracając do tematu to widziałam na allegro zdjęcia dziewczyny w
      Jupiterze Pronoviasa, w Madonnie taki fason z koronkowymi ramiączkami zalecają
      właśnie dziewczynom z dużym biustem (mi pani nawet nie chciała dać do
      przymerzenia...). Jak chcesz to wyślę Ci zdjęcia tej dziewczyny, ocenisz samasmile
      • vzorka Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:01
        wysli mi prosze na gazetowego smile
      • aneczka_ Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:01
        bardzo prosze na mejla aneczka_@gazeta.pl
        Uwierz mi, że ciężko jest dostać dobry i ładny stanik na 75D, a co za tym idzie
        nie wszystkie bluzki, sukienki, żakiety mogę założyć, żeby nie wyglądać śmiesznie.

Przytyj pare kilo lub zacznij brać tabletki anty to przytyjesz (jak tak mialam).

Pozdrawiam smile
        • vzorka Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:05
          oj znam ten ból... ja jak ide do jakiegoś centrum handlowego i robie maraton po
          sklepach z bielizną to z ledwosciom moze znajde jakies 5 szt. które pasują i nie
          wygladają tak jakis stanik pancerny.
        • isa_dora A propos biustu 09.11.06, 16:05
          Ja biorę od kilku lat i jestem chuda jak szczapa a biust nie drgnął nawet o centymetr. Waga zamiast w górę to leci w dół. Także tabletki to też żadne wyjście
          • ozi29 Re: A propos biustu 09.11.06, 16:07
            Mam dokładnie to samo;P choc na biust nie narzekam 70 c mi w zupełnosci
            starczabig_grin ale nic ani to nic po anty nie przytyłamcrying
            • isa_dora Re: A propos biustu 09.11.06, 16:08
              70C... Nieosiągalne marzenie....
              • ozi29 Re: A propos biustu 09.11.06, 16:10
                Mowisz jak moj misiek big_grin
                Pamietaj, małe jest piekne...
                • isa_dora Re: A propos biustu 09.11.06, 16:20
                  Mojemu się podoba. Ale ja nigdy nie zakceptuję siebie w takim rozmiarze. Do końca życia będę musiała nosić staniki wypchane gąbkami, wkładkami i innymi ulepszaczami. Małe jest piękne, ale niekoniecznie jeśli chodzi o biust.
            • ashton Re: A propos biustu 09.11.06, 16:09
              Ej, na 80A (czy nawet AA) jeszcze trudniej dostać sad
              • wilvo Re: A propos biustu 09.11.06, 16:13
                Łączę się w bólu - 70A (z tych mniejszych A).
              • vzorka Re: A propos biustu 09.11.06, 16:14
                Ja oprócz staników to mam jeszcze jeden problem z moim biustem, otórz jak kupuje
                sobie jakąś bluzke czy sweterek tez mam problemy i tu nie chodzi o krój tylko o
                to że wszystko leży ładnie z tyłu a z przodu sie podwija do góry i mam goły brzuch.
                • stokrottka2 Re: A propos biustu 10.11.06, 20:34
                  Skąd ja to znam? Mam dokładnie te same problemy. Z kupieniem stanika i z
                  bluzkami. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z biustem 75D smile
            • mloda2008 ja też z biuściastych-70 D:-( 09.11.06, 16:16
              Skąd ja znam ten problem. Istniej mit że jak duży biust to pewnie w ogóle duża
              włąścicielkawinkJak ciężko dostac bieliznę, sukienkę i w ogole cokolwiek na
              szczupłą dziewczynę z dużym biustem. Ja coparawda ślub mam dopiero w 2008 roku
              ale juz od jakiegoś czasu czytam forum i udzielam się troszeczkę. też
              zastanawiam sie jakie suknie mierzyc w przyszłości a na któe w ogóle nie
              zwaracać uwagi włąśnie ze wzgledu na ten rozmiarwink
              Wszyscy mowią, że dobrze skrojony i usztywniony gorset trzyma się sam i nawet
              nie drgnie bez wględu na rozmiar biustu, ale ja jakoś nie moge w to uwierzyćwink
              Poza tym faktem jest że piersi w gorsecie jakoś tak obsuwają się w okolice
              brzucha-a im większe tym niżej pewniewink?
              Ładnie wyglądaja suknie w kształcie litery A z głębokim dekoltem ale tylko w
              kształce V. Odpadają kwadratowe bo pogrubiają i powiększają, oczywiscie te pod
              szyję i zabudowane też out bo nie widać czy to tłuszczyk czy piersi pod nimi
              sie kryją (czyt. pogrubiająwink )
              • ozi29 Re: co ty, nieprawda;P 09.11.06, 16:18
                Ja mam 167cm 57 kg i biust 70 C i wcale duza nie jestem;D
                • mloda2008 Re: co ty, nieprawda;P 09.11.06, 16:22
                  Ja wiem, że nie prawda-sama też jestem chodzącym przykładem jak Ty- 162 cm, 55
                  kg i 70D (czasem 70DD-E)
                  takie krasnoludki z dużymi piersiami z Nas wink hhihi... winka im niższa
                  dziewczyna tym bardziej rzuca sie To... w oczy wink
                  • ashton Re: co ty, nieprawda;P 09.11.06, 16:23
                    Zapewniam, że duża dziewczyna z małym biustem wygląda gorzej wink
                  • ozi29 Re: co ty, nieprawda;P 09.11.06, 16:39
                    Wiesz ja bym chciala miec tyle wzrostu co Ty;P
                • olera24 Re: co ty, nieprawda;P 09.11.06, 19:41
                  no prosze Ozi, toż ty jesteś niemal idealnawink z suknią raczej nie będziesz mieć
                  problemów
                  • ozi29 Re: co ty, nieprawda;P 12.11.06, 20:28
                    Nie nie jestem idealna!
                    Jak wiekszosc kobiet mam kompleksy...
                    Figura to nie wszystko, choc na nia akurat -zgadza sie- nie narzekam!
        • dzastyna A tak wogole co to znaczy duzy biust??? 09.11.06, 16:10
          75D to chyba nie taki duzy problem, ja nosze staniki 75G i juz slyszlaam
          zdziwienie kiedys na tym forum ze cos takiego istnieje??? Owszem istnieje! I to
          juz jest naprawde problem! Musialam miec tak gore sukienki uszyta zebym mogla
          zalozyc normalny stanik, ktory bedzie mi dobrze utrzymywal biust.

A tak wogole co to znaczy duzy biust??? Jesli chodzi o staniki to do miski D
          mozna kupic praktycznie kazdy. Ja na swoj biust nie kupie dobrego stanika
          ponizej 150 zł sad Tylko moge placic i plakac... Z reszta nie mam co marzyc o
          naprawde ładnym i fajnym staniku, fakt slubny udalo mi sie kupic naprawde
          ladny, ale to stanik Feliny i kosztowal prawie 300 zł... sad
          • ashton Re: A tak wogole co to znaczy duzy biust??? 09.11.06, 16:13
            Mi się udało ślubny kupić za 17 zł. Traf. Na co dzień mam problemy, bo
            większość staników z miseczkami A jest szytych na 70 cm pod biustem, a ja mam
            osiemdziesiąt parę tych centymetrów.
            I za dużo niedobrze, i za mało niefajnie.
          • releena Polecam sklep internetowy z przepiekna bielizna 12.11.06, 16:58
            Dziewczyny, tutaj znajdziecie przepiekna bielizne i to w pelnej palecie
            rozmiarowej, tzn. od miseczki AA do HH a nawet J. Ceny nie sa niskie, ale
            bielizna jest na prawde wspaniala. www.figleaves.com/uk/home.asp
            Rozmiary sa podane w numeracji angielskiej, tzn. 32=70, 34=75, 36=80 itd.

Do cen dochodzi koszt przesylki (4 funty).

Osobiscie polecam bielizne Rigby & Peller, ale niestety do najtanszej nie
            nalezysad

Na ebay.co.uk jest masa sprzedawcow, ktorzy sprzedaja nowiusienka bielizne ok.
            50% ponizej ceny figleaves.com - mozna sobie na figleaves wyszukac konkretny
            model i potem na ebayu probowac go za male pieniazki dostac (przewaznie sie
            udaje smile.

• maith Re: Polecam sklep internetowy z przepiekna bieliz 15.11.06, 12:00
              Sklepów internetowych z fantastycznym wyborem dla biuściastych jest znacznie
              więcej. Dziewczyny opisują je tam (na innym forum):
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27002630
              Firm robiących piękne staniki na duży biust (do J, H, G albo przynajmniej F)jest
              już naprawdę sporo. To niesamowite, jak piękne staniki można już teraz kupić na
              duży biust.

Wszystkie są opisane na forum Lobby biuściastych, gdzie powstał nawet wątek
              zbiorczy, z którego można sobie do nich przechodzić:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=43676955
              Natomiast akurat Rigby & Peller to bodaj najdroższa dostępna bielizna. Ich
              klientką jest brytyjska królowa i w dużej mierze z tego powodu mają
              nieprzyzwoicie wywindowane ceny. Na szczęście mając duży biust nie jest się
              skazaną na jej wyroby smile
        • inkageo Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:14
          Wysłanesmile Anty biorę 6 lat...i nic... A jak tyję to tylko w biodrach, ręce i
          klatkę piersiową mam jak u kościotrupasmilesmile Ale jest sposób, kupuję biustonosze
          o rozmiar większe i tym nadrabiamwink
          • vzorka Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:18
            do dzastyna:
            naprawde jest juz trudno kupić stanik na miseczke D.

Śmieszy mnie to że jeszcze w stanikach z miseczką D daja do srodka wkładki które
            z 1cm grubości maja.
            • ashton Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:20
              I na odwrót: ze świecą szukać push-upa z miseczką A (albo ja szukać nie umiem).
              Wszystkie staniki takie delikatniutkie...
              • inkageo Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:22
                Oj jak ja bym chciała nosić takie cieniutkie jak mgiełka.... A zostają mi tylko
                sztywne jak pancerzsad I gąbczaste...jak w lecie w nich gorąco.... Fujwink
              • isa_dora Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:23
                Ja kupuję w H&M. Tam mają idealną bieliznę na mały biust.
                • inkageo Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:31
                  Ja przywożę zawsze całą walizkę biustonoszy z angielskiego Primarka, bardzo
                  tani sklep, a ma świetne biustonosze powiększające biustwink Są po 5 funtów,
                  polecamsmilesmile
            • dzastyna Do vzorka 09.11.06, 16:21
              Jak chce kupic stanik i np jakis mi sie spodoba to zawsze słysze ze najwiekszy
              to z miska D...
              Ale jesli mówisz ze jest juz problem to co ja mam powiedziec z moim G????

A jak mialam z 10 lat to chcialam miec duzy biust.... kiedys ktos mi powiedzil
              ze powinnam sparowac cebula... hehe chyba poskutkowala... wink hehe
    • inkageo Vzorka Aneczka 09.11.06, 16:33
      Dostałyście te fotki? Ta dziewczyna ma 75 C-D.
      • aga96961 Re: Vzorka Aneczka 09.11.06, 18:39
        Piszecie że macie problem ja też mam problem ze stanikami bo mam 70D-E i
        ostatnio zamawiałam i czekałam na stanik trzy tygodnie aż go sprowadzą, a jak
        mój o tym usłyszał w sklepie to się roześmiał ale dopiro do niego dotarło jaki
        problem (zmartwienie) mam.
      • aruana Re: Vzorka Aneczka 09.11.06, 18:44
        Czy ja też mogę poprosić?
        U mnie problem podobny, nieco większy 80G, tudzież 75H... szkoda gadać, staniki
        to zawsze był problem, w końcu znalazłam sklep internetowy, specjalizujący się
        w dużych rozmiarach i jestem szczęśliwa! Prawie, bo koszty wprost
        proporcjonalne do wielkości biustu wink
        • emeelka Re: Vzorka Aneczka 09.11.06, 18:53
          Ja mam 80c i też poproszę zdjęcia
        • inkageo Aruana 09.11.06, 18:53
          Wysłanesmile Dorzuciłam jeszcze fotki bleir z forum, wg mnie miała świetnie
          dobraną sukienkęsmile
          • aruana Re: Aruana 09.11.06, 19:05
            Dzięki jeszcze raz wielkie!
            Niestety u mnie kwadratowy dekolt daje efekt dramatyczny - jakbym była
            wieeeelka, a tak naprawdę mam wąską, bardzo zaznaczoną talię, szersze biodra -
            takie kobiece ciałko wink Szczerze powiedziawszy, oglądając zdjęcia w necie na
            modelkach - w życiu bym nie powiedziała, że Pronovias Jupiter to taka ładna
            sukienka, jak na "prawdziwej" dziewczynie!
    • nowa23 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 19:30
      a moze cos takiego www.imogene.eu/imogene/collectie7.htm
      tylko nie patrz na modelke smile
      • aniatko Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 19:52
        Mi w salonie pani powiedziała, ze jeżeli wybiorę taką bez ramion, prostą to
        będzie kosmicznie wielki...i faktycznie.KOSZMAR! Wybrałam coś innego, kobiecego
        smile i sie cieszę. A co wyszło - zdjęcie w podpisie smile
        • kartynka Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 21:51
          Kurcze! Taka dyskusja mnie ominela!
          Ja mam 70E i rzeczywiscie cale szczescie, ze mieszkam w UK bo nie tylko bez
          problemu dostane tutaj moj rozmiar, ale tez czasem piekne koronki na wyprzedazy
          sa za £5. Sprawdze na stronie internetowej, czy dostarczaja do POlski i jakby
          co to podam linka na przyszloscsmile
          A co do sukienki...Tez myslalam, ze bede miala problem bo w talii dalej jestem
          waska a biust duzy. Sama zdecydowanie wole obcisle gorsety od czegokolwiek na
          szeleczkach a juz z dekoltem w serek to dla mnioe odpadalo. Jak stalam przed
          lustrem to tylko moj biust widzialam. I o ile meskiej czesci moze sie to
          podobac to ja jestem przeciwna wystawianiu mojego biustu na widok publiczny w
          dniu mojego slubu.
          Dodatkowo zauwazylam, ze gorset do duzego biustu najlepiej jak jest wiazany z
          tylu (latwiej biust utrzymac i jest to BARDZO wygodne!), a zeby nie powodowac
          wlasnie wrazenia 'pancernej zbroi'dobrze jest jesli na gorze sa malenkie ozdoby
          (koraliki i koronki) wychodzace poza gorna linie gorsetu.
          Zreszta co ja tu bede gadac. W sobote ide jeszcze raz mierzyc ta moja wymarzona-
          jak juz bede miala zdjecia to Wam podesle i same oceniciesmile
          POzdrawiam te biusciaste i te mniej biusciastesmile Jak to jest ze zadna z nas
          nie jest zadowolonasmile
    • popea1 duzy biust-zapraszam na forum 10.11.06, 09:56
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
      Znajdziecie tu wiele porad i wskazówek. Na pewno warto poczytać.
      pozdrawiam
      • magdazielinska Re: duzy biust-zapraszam na forum 10.11.06, 14:35
        ja mam 70 C i postanowiłam uczynić z mojego biustu atut zamiast go maskować -
        wybrałam dwuczęsciową sukienkę z pięknie wydekoltowanym gorsetem - oczywiście
        moja mama dostała prawie zawału serca jak mnie zobaczyła i pwoeidziała, ze
        wygladam za seksownie jak na slub smile ale uważam, że do mojej figury i
        piersiastych warunków - to był dobry wybór wink wyłagudziłam cały efekt sznurami
        drobniutkich koralików spływających mi z szyji smile
        • aruana Re: duzy biust-zapraszam na forum 10.11.06, 19:16
          a można by jakieś zdjęcie zobaczyć? wink
    • maith Tam są fajne podpowiedzi właśnie na duży biust :-) 12.11.06, 14:57
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=48406926
      Ten temat jest aktualnie przerabiany na forum "Lobby biuściastych".
      Zatem jeśli masz duży biust i szukasz konkretnych podpowiedzi i sensownych
      sugestii od osób, które sprawdzały suknie ślubne na własnych
      dużych biustach i albo już wybrały, albo właśnie wybierają, to skorzystaj z
      podanego linku. Będziesz mogła pogadać z innymi biuściastymi Pannami Młodymi smile
    • mimi78 Re: duży biust - jaka suknia? 12.11.06, 17:20
      aniu

ale to wszystko zależy
      czy masz poprostu duży biust
      czy wogóle duży rozmiar
      czy jesteś wysoka czy niska
      czy masz szerokie ramiona czy wąskie smile

dla dużych jest coś tu

www.sydneyscloset.com/asp/category.asp?categoryid=50&pagesize=all

jak widać przeważają sukienki bez ramionczek, z dekoltem oraz takie które mają
      cięższy dół smile

mi podoba się pillow talksmile
      • maith Duży biust a duża kobieta to całkiem różne sprawy 13.11.06, 02:04
        Z tych podanych na stronie dla puszystych Panien Młodych sukienek większość
        skutecznie oszpeciłaby każdą biuściastą dziewczynę.
        Więc to się absolutnie nie przekłada. Cięższy dół (maskujący biodra) do tego
        maskowanie talii, to dla biuściastych dziewczyn generalnie horror wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka