aneczka_ 09.11.06, 11:50 Proszę o pomoc. Zaczynam szukać sukni i nie wiem jaka powinna być "na górze". Może miałyście podobny problem? Proszę wklejcie linki do przykładowych sukni. Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nives1 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 11:55 Z dużym dekoltem ;P Ale poważnie to moja świadkowa tak własnie miała -młody był wniebowzięty Odpowiedz Link Zgłoś
martynka825 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 11:59 w gre powinna wchodzic taka żebyś się dobrze w niej czuła i tyle. Bedziesz się dobrze czuła to i zabawa będzie dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 12:11 U mnie musi być wycięcie góry w serek-szpic i obowiązkowo,ramiączka,albo szelka Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 13:52 taki krój chyba właśnie powiększa biust! Odpowiedz Link Zgłoś
kaatkaa Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 22:30 raczej optycznie pomniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
stokrottka2 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 12:19 Moim zdaniem duży biust najładniej prezentuje się w dekolcie "w serek". Odpowiedz Link Zgłoś
dzastyna Mialam taki sam problem... 09.11.06, 13:37 Mam dosc duzy ale jakos z tego wybrnelam i bylam bardzo zadowolona z koncowego efektu... zdjecia ponizej... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skarbeczek Re: Mialam taki sam problem... 09.11.06, 13:52 na pewno trójkątny dekold i ramiączka, żeby podtrzymać biust żebyś czuła się komfortowo (nie musiała ciągle się poprawiać) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: Mialam taki sam problem... 09.11.06, 13:55 Dekolt w serek właśnie optycznie zmniejsza biust. Natomiast najgorsza dla duzego biustu jest sukienka "pod szyję" lub z pół golfem. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 13:57 Jeśli bardzo duży to go maskuj a jeśli duży to uczyń z niego swój atut właśnie go podkreślając. Włóż opinający talię gorset ale dobrany taki rozmiar żeby biust dobrze leżał a nie wylewał się z niego. Do kościoła wersja maskująca np dyskretne bolerko. Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 15:08 z dużym wcięciem V. ja mam duży biust i dlatego miałam bardzo prostą suknię, bez żadnych udziwnień i koronek, i tylko z mega dekoltem zeby ten biust podkreślić www.galeria.krucza.net/galeria/index.php?gallery=Slub%2012%20sierpnia%202006r. Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka80 Re: duży biust - jaka suknia? 10.11.06, 15:05 He he obejzalam zdjecia bardzo ladne ale ja myslalam, ze macie na mysli duzy biust tj. 95E czy 100F Odpowiedz Link Zgłoś
vzorka Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 15:43 Niestety ja tez mam ten problem chociaż może mniejszy od innych bo 75d. Słyszałam że suknie 2-częściowe z gorsetem jeszcze bardziej powiększają biust. Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 15:46 O tak i to strasznie, mojego kuzyna zona ma 80 D i w gorseci, bez obrazy ale wygladała jak dojna krowa! Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 15:58 Oj chciałabym mieć duży biust..... Póki co kupiłam koncentrat powiększający piersi Dax Cosmetics i naiwnie wcieram rano i wieczorem Gdzie mój rozum?? A wracając do tematu to widziałam na allegro zdjęcia dziewczyny w Jupiterze Pronoviasa, w Madonnie taki fason z koronkowymi ramiączkami zalecają właśnie dziewczynom z dużym biustem (mi pani nawet nie chciała dać do przymerzenia...). Jak chcesz to wyślę Ci zdjęcia tej dziewczyny, ocenisz sama Odpowiedz Link Zgłoś
vzorka Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:01 wysli mi prosze na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka_ Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:01 bardzo prosze na mejla aneczka_@gazeta.pl Uwierz mi, że ciężko jest dostać dobry i ładny stanik na 75D, a co za tym idzie nie wszystkie bluzki, sukienki, żakiety mogę założyć, żeby nie wyglądać śmiesznie. Przytyj pare kilo lub zacznij brać tabletki anty to przytyjesz (jak tak mialam). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vzorka Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:05 oj znam ten ból... ja jak ide do jakiegoś centrum handlowego i robie maraton po sklepach z bielizną to z ledwosciom moze znajde jakies 5 szt. które pasują i nie wygladają tak jakis stanik pancerny. Odpowiedz Link Zgłoś
isa_dora A propos biustu 09.11.06, 16:05 Ja biorę od kilku lat i jestem chuda jak szczapa a biust nie drgnął nawet o centymetr. Waga zamiast w górę to leci w dół. Także tabletki to też żadne wyjście Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: A propos biustu 09.11.06, 16:07 Mam dokładnie to samo;P choc na biust nie narzekam 70 c mi w zupełnosci starcza ale nic ani to nic po anty nie przytyłam Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: A propos biustu 09.11.06, 16:10 Mowisz jak moj misiek Pamietaj, małe jest piekne... Odpowiedz Link Zgłoś
isa_dora Re: A propos biustu 09.11.06, 16:20 Mojemu się podoba. Ale ja nigdy nie zakceptuję siebie w takim rozmiarze. Do końca życia będę musiała nosić staniki wypchane gąbkami, wkładkami i innymi ulepszaczami. Małe jest piękne, ale niekoniecznie jeśli chodzi o biust. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: A propos biustu 09.11.06, 16:09 Ej, na 80A (czy nawet AA) jeszcze trudniej dostać Odpowiedz Link Zgłoś
wilvo Re: A propos biustu 09.11.06, 16:13 Łączę się w bólu - 70A (z tych mniejszych A). Odpowiedz Link Zgłoś
vzorka Re: A propos biustu 09.11.06, 16:14 Ja oprócz staników to mam jeszcze jeden problem z moim biustem, otórz jak kupuje sobie jakąś bluzke czy sweterek tez mam problemy i tu nie chodzi o krój tylko o to że wszystko leży ładnie z tyłu a z przodu sie podwija do góry i mam goły brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrottka2 Re: A propos biustu 10.11.06, 20:34 Skąd ja to znam? Mam dokładnie te same problemy. Z kupieniem stanika i z bluzkami. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z biustem 75D Odpowiedz Link Zgłoś
mloda2008 ja też z biuściastych-70 D:-( 09.11.06, 16:16 Skąd ja znam ten problem. Istniej mit że jak duży biust to pewnie w ogóle duża włąścicielkaJak ciężko dostac bieliznę, sukienkę i w ogole cokolwiek na szczupłą dziewczynę z dużym biustem. Ja coparawda ślub mam dopiero w 2008 roku ale juz od jakiegoś czasu czytam forum i udzielam się troszeczkę. też zastanawiam sie jakie suknie mierzyc w przyszłości a na któe w ogóle nie zwaracać uwagi włąśnie ze wzgledu na ten rozmiar Wszyscy mowią, że dobrze skrojony i usztywniony gorset trzyma się sam i nawet nie drgnie bez wględu na rozmiar biustu, ale ja jakoś nie moge w to uwierzyć Poza tym faktem jest że piersi w gorsecie jakoś tak obsuwają się w okolice brzucha-a im większe tym niżej pewnie? Ładnie wyglądaja suknie w kształcie litery A z głębokim dekoltem ale tylko w kształce V. Odpadają kwadratowe bo pogrubiają i powiększają, oczywiscie te pod szyję i zabudowane też out bo nie widać czy to tłuszczyk czy piersi pod nimi sie kryją (czyt. pogrubiają ) Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: co ty, nieprawda;P 09.11.06, 16:18 Ja mam 167cm 57 kg i biust 70 C i wcale duza nie jestem;D Odpowiedz Link Zgłoś
mloda2008 Re: co ty, nieprawda;P 09.11.06, 16:22 Ja wiem, że nie prawda-sama też jestem chodzącym przykładem jak Ty- 162 cm, 55 kg i 70D (czasem 70DD-E) takie krasnoludki z dużymi piersiami z Nas hhihi... a im niższa dziewczyna tym bardziej rzuca sie To... w oczy Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: co ty, nieprawda;P 09.11.06, 16:23 Zapewniam, że duża dziewczyna z małym biustem wygląda gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: co ty, nieprawda;P 09.11.06, 16:39 Wiesz ja bym chciala miec tyle wzrostu co Ty;P Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: co ty, nieprawda;P 09.11.06, 19:41 no prosze Ozi, toż ty jesteś niemal idealna z suknią raczej nie będziesz mieć problemów Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: co ty, nieprawda;P 12.11.06, 20:28 Nie nie jestem idealna! Jak wiekszosc kobiet mam kompleksy... Figura to nie wszystko, choc na nia akurat -zgadza sie- nie narzekam! Odpowiedz Link Zgłoś
dzastyna A tak wogole co to znaczy duzy biust??? 09.11.06, 16:10 75D to chyba nie taki duzy problem, ja nosze staniki 75G i juz slyszlaam zdziwienie kiedys na tym forum ze cos takiego istnieje??? Owszem istnieje! I to juz jest naprawde problem! Musialam miec tak gore sukienki uszyta zebym mogla zalozyc normalny stanik, ktory bedzie mi dobrze utrzymywal biust. A tak wogole co to znaczy duzy biust??? Jesli chodzi o staniki to do miski D mozna kupic praktycznie kazdy. Ja na swoj biust nie kupie dobrego stanika ponizej 150 zł Tylko moge placic i plakac... Z reszta nie mam co marzyc o naprawde ładnym i fajnym staniku, fakt slubny udalo mi sie kupic naprawde ladny, ale to stanik Feliny i kosztowal prawie 300 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: A tak wogole co to znaczy duzy biust??? 09.11.06, 16:13 Mi się udało ślubny kupić za 17 zł. Traf. Na co dzień mam problemy, bo większość staników z miseczkami A jest szytych na 70 cm pod biustem, a ja mam osiemdziesiąt parę tych centymetrów. I za dużo niedobrze, i za mało niefajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
releena Polecam sklep internetowy z przepiekna bielizna 12.11.06, 16:58 Dziewczyny, tutaj znajdziecie przepiekna bielizne i to w pelnej palecie rozmiarowej, tzn. od miseczki AA do HH a nawet J. Ceny nie sa niskie, ale bielizna jest na prawde wspaniala. www.figleaves.com/uk/home.asp Rozmiary sa podane w numeracji angielskiej, tzn. 32=70, 34=75, 36=80 itd. Do cen dochodzi koszt przesylki (4 funty). Osobiscie polecam bielizne Rigby & Peller, ale niestety do najtanszej nie nalezy Na ebay.co.uk jest masa sprzedawcow, ktorzy sprzedaja nowiusienka bielizne ok. 50% ponizej ceny figleaves.com - mozna sobie na figleaves wyszukac konkretny model i potem na ebayu probowac go za male pieniazki dostac (przewaznie sie udaje . Odpowiedz Link Zgłoś
maith Re: Polecam sklep internetowy z przepiekna bieliz 15.11.06, 12:00 Sklepów internetowych z fantastycznym wyborem dla biuściastych jest znacznie więcej. Dziewczyny opisują je tam (na innym forum): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27002630 Firm robiących piękne staniki na duży biust (do J, H, G albo przynajmniej F)jest już naprawdę sporo. To niesamowite, jak piękne staniki można już teraz kupić na duży biust. Wszystkie są opisane na forum Lobby biuściastych, gdzie powstał nawet wątek zbiorczy, z którego można sobie do nich przechodzić: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=43676955 Natomiast akurat Rigby & Peller to bodaj najdroższa dostępna bielizna. Ich klientką jest brytyjska królowa i w dużej mierze z tego powodu mają nieprzyzwoicie wywindowane ceny. Na szczęście mając duży biust nie jest się skazaną na jej wyroby Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:14 Wysłane Anty biorę 6 lat...i nic... A jak tyję to tylko w biodrach, ręce i klatkę piersiową mam jak u kościotrupa Ale jest sposób, kupuję biustonosze o rozmiar większe i tym nadrabiam Odpowiedz Link Zgłoś
vzorka Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:18 do dzastyna: naprawde jest juz trudno kupić stanik na miseczke D. Śmieszy mnie to że jeszcze w stanikach z miseczką D daja do srodka wkładki które z 1cm grubości maja. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:20 I na odwrót: ze świecą szukać push-upa z miseczką A (albo ja szukać nie umiem). Wszystkie staniki takie delikatniutkie... Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:22 Oj jak ja bym chciała nosić takie cieniutkie jak mgiełka.... A zostają mi tylko sztywne jak pancerz I gąbczaste...jak w lecie w nich gorąco.... Fuj Odpowiedz Link Zgłoś
isa_dora Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:23 Ja kupuję w H&M. Tam mają idealną bieliznę na mały biust. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 16:31 Ja przywożę zawsze całą walizkę biustonoszy z angielskiego Primarka, bardzo tani sklep, a ma świetne biustonosze powiększające biust Są po 5 funtów, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dzastyna Do vzorka 09.11.06, 16:21 Jak chce kupic stanik i np jakis mi sie spodoba to zawsze słysze ze najwiekszy to z miska D... Ale jesli mówisz ze jest juz problem to co ja mam powiedziec z moim G???? A jak mialam z 10 lat to chcialam miec duzy biust.... kiedys ktos mi powiedzil ze powinnam sparowac cebula... hehe chyba poskutkowala... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Vzorka Aneczka 09.11.06, 16:33 Dostałyście te fotki? Ta dziewczyna ma 75 C-D. Odpowiedz Link Zgłoś
aga96961 Re: Vzorka Aneczka 09.11.06, 18:39 Piszecie że macie problem ja też mam problem ze stanikami bo mam 70D-E i ostatnio zamawiałam i czekałam na stanik trzy tygodnie aż go sprowadzą, a jak mój o tym usłyszał w sklepie to się roześmiał ale dopiro do niego dotarło jaki problem (zmartwienie) mam. Odpowiedz Link Zgłoś
aruana Re: Vzorka Aneczka 09.11.06, 18:44 Czy ja też mogę poprosić? U mnie problem podobny, nieco większy 80G, tudzież 75H... szkoda gadać, staniki to zawsze był problem, w końcu znalazłam sklep internetowy, specjalizujący się w dużych rozmiarach i jestem szczęśliwa! Prawie, bo koszty wprost proporcjonalne do wielkości biustu Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Aruana 09.11.06, 18:53 Wysłane Dorzuciłam jeszcze fotki bleir z forum, wg mnie miała świetnie dobraną sukienkę Odpowiedz Link Zgłoś
aruana Re: Aruana 09.11.06, 19:05 Dzięki jeszcze raz wielkie! Niestety u mnie kwadratowy dekolt daje efekt dramatyczny - jakbym była wieeeelka, a tak naprawdę mam wąską, bardzo zaznaczoną talię, szersze biodra - takie kobiece ciałko Szczerze powiedziawszy, oglądając zdjęcia w necie na modelkach - w życiu bym nie powiedziała, że Pronovias Jupiter to taka ładna sukienka, jak na "prawdziwej" dziewczynie! Odpowiedz Link Zgłoś
nowa23 Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 19:30 a moze cos takiego www.imogene.eu/imogene/collectie7.htm tylko nie patrz na modelke Odpowiedz Link Zgłoś
aniatko Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 19:52 Mi w salonie pani powiedziała, ze jeżeli wybiorę taką bez ramion, prostą to będzie kosmicznie wielki...i faktycznie.KOSZMAR! Wybrałam coś innego, kobiecego i sie cieszę. A co wyszło - zdjęcie w podpisie Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: duży biust - jaka suknia? 09.11.06, 21:51 Kurcze! Taka dyskusja mnie ominela! Ja mam 70E i rzeczywiscie cale szczescie, ze mieszkam w UK bo nie tylko bez problemu dostane tutaj moj rozmiar, ale tez czasem piekne koronki na wyprzedazy sa za £5. Sprawdze na stronie internetowej, czy dostarczaja do POlski i jakby co to podam linka na przyszlosc A co do sukienki...Tez myslalam, ze bede miala problem bo w talii dalej jestem waska a biust duzy. Sama zdecydowanie wole obcisle gorsety od czegokolwiek na szeleczkach a juz z dekoltem w serek to dla mnioe odpadalo. Jak stalam przed lustrem to tylko moj biust widzialam. I o ile meskiej czesci moze sie to podobac to ja jestem przeciwna wystawianiu mojego biustu na widok publiczny w dniu mojego slubu. Dodatkowo zauwazylam, ze gorset do duzego biustu najlepiej jak jest wiazany z tylu (latwiej biust utrzymac i jest to BARDZO wygodne!), a zeby nie powodowac wlasnie wrazenia 'pancernej zbroi'dobrze jest jesli na gorze sa malenkie ozdoby (koraliki i koronki) wychodzace poza gorna linie gorsetu. Zreszta co ja tu bede gadac. W sobote ide jeszcze raz mierzyc ta moja wymarzona- jak juz bede miala zdjecia to Wam podesle i same ocenicie POzdrawiam te biusciaste i te mniej biusciaste Jak to jest ze zadna z nas nie jest zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
popea1 duzy biust-zapraszam na forum 10.11.06, 09:56 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Znajdziecie tu wiele porad i wskazówek. Na pewno warto poczytać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdazielinska Re: duzy biust-zapraszam na forum 10.11.06, 14:35 ja mam 70 C i postanowiłam uczynić z mojego biustu atut zamiast go maskować - wybrałam dwuczęsciową sukienkę z pięknie wydekoltowanym gorsetem - oczywiście moja mama dostała prawie zawału serca jak mnie zobaczyła i pwoeidziała, ze wygladam za seksownie jak na slub ale uważam, że do mojej figury i piersiastych warunków - to był dobry wybór wyłagudziłam cały efekt sznurami drobniutkich koralików spływających mi z szyji Odpowiedz Link Zgłoś
aruana Re: duzy biust-zapraszam na forum 10.11.06, 19:16 a można by jakieś zdjęcie zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
maith Tam są fajne podpowiedzi właśnie na duży biust :-) 12.11.06, 14:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=48406926 Ten temat jest aktualnie przerabiany na forum "Lobby biuściastych". Zatem jeśli masz duży biust i szukasz konkretnych podpowiedzi i sensownych sugestii od osób, które sprawdzały suknie ślubne na własnych dużych biustach i albo już wybrały, albo właśnie wybierają, to skorzystaj z podanego linku. Będziesz mogła pogadać z innymi biuściastymi Pannami Młodymi Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: duży biust - jaka suknia? 12.11.06, 17:20 aniu ale to wszystko zależy czy masz poprostu duży biust czy wogóle duży rozmiar czy jesteś wysoka czy niska czy masz szerokie ramiona czy wąskie dla dużych jest coś tu www.sydneyscloset.com/asp/category.asp?categoryid=50&pagesize=all jak widać przeważają sukienki bez ramionczek, z dekoltem oraz takie które mają cięższy dół mi podoba się pillow talk Odpowiedz Link Zgłoś
maith Duży biust a duża kobieta to całkiem różne sprawy 13.11.06, 02:04 Z tych podanych na stronie dla puszystych Panien Młodych sukienek większość skutecznie oszpeciłaby każdą biuściastą dziewczynę. Więc to się absolutnie nie przekłada. Cięższy dół (maskujący biodra) do tego maskowanie talii, to dla biuściastych dziewczyn generalnie horror Odpowiedz Link Zgłoś