Dodaj do ulubionych

pomóżcie proszę

14.11.06, 14:29
Witajcie dziewczyny, mam taką sukienkę, proszę doradźcie, jakie dodatki by ją
trochę ożywić? może uszlachetnić? dodam, że jestem blondynką, nie wiem, czy
welon? czy pasują rekawiczki z jakimiś wstawkami koronkowymi? pomóżcie
M.
ps: ślub 01.05.2007 ;o)
Obserwuj wątek
    • kartynka Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:30
      To gdzie ta sukienka?smile
      • maga2121 Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:31
        chwilka, bo walcze ze zdjęciem
        www.allegro.pl/item140824038_mariees_de_paris_francuska_suknia_okazja_.html
        • kacha95 Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:46
          ja bym załozyła cos delikatnego na szyję i delikatne kolczyki - zrezygniwalabym
          z welonu ew. jakis kwiat we włosy... tyle
    • asik801 Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:31
      ale jaką ???
    • tysia.w Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:32
      No trudno bedzie pomoc...
      • kasia_niemcy Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:34

Witaj, kolazanka miala taka suknie i miala do tego dluuugi welon i diadem.
        Wyglandala slicznie.

Pozdrawiam,
        Kasia
        • maga2121 Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:38
          witaj, dziękuję ;o) tylko ja przy moim 160cm. raczej bedę kiepsko z dłuuugim
          welonem, myślałam raczej o króciutkim lub wcale, ale każda porada jes cenna,
          dzięki ;o)
          • olalukasz Re: pomóżcie proszę 01.12.06, 11:19
            wiataj,
            myślę sobie, że ta sukienka jest tak ładna, subtelna, że nie ma
            sensu "zaśmiecać" jej jakimiś dodatkami. Kwiaty we włosach, w jakimś żywym
            kolorze, a la lilie + delikatne, nierzucające się w oczy kolczyki
    • tysia.w Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:37
      Sukienka jest śliczna. Nie potrzebuje ozywienia. Chyba beda pasowac jakies
      delikatne dodatki. Osobiście rękawiczek nie lubie. Jak chcesz welon to bedzie
      pasował. Na szyję może dłuższy wisiorek i dłuższe kolczyki.
    • kartynka Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:37
      Sliczna suknia!!!!smile
      osobiscie nie zaklocalabym jej zbyt duza iloscia dodatkow. Piekny dlugi welon,
      delikatny lancuszek z wisiorkiem na szyi i delikatne kolczyki.
      A kiedy masz slub? Bo jesli jakos zima to jakies bolerko pewnie by sie przydalo.
      • kartynka Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:38
        Ach, no i nie zauwazylam datysmile Tylko welon jak dla mnie w takim raziesmile
        • maga2121 Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:41
          dzięki, cieszę się,że tak piszesz, bo na początku miałam mieszane uczucia, ale
          po przymiarce..., naprawdę jest piękna. chyba tak zrobię.
          Dzieki jeszcze raz, pozdrowionka
          M
          • izimi Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:50
            Dziewczyna, ktora sprzedawała tę sukienkę na allegro miała do tego szal. I moim
            zdaniem taki szal będzie bardziej pasował niż welon. Za rękawiczkami nie
            przepadam, ale jeśli jesteś drobniutka i lubisz, to takie a'la Audrey będą w
            sam raz. Do tego jakieś drobne dodatki... A może krótki sznur pereł ?
            Ewentualnie modne teraz stroiki na szyję (różyczka jakaś czy cóś), ale nie
            przesadzone i jak na mój gust jak stroik, to już nie długie rękawiczki.
            Kolczyki/klipsy w zależności od kształtu twarzy. Jak Ci ładnie, to do tych
            perełek proponowałabym też drobne kolczyki, takie proste kuleczki, mogą być
            ciut większe.
            To moim zdaniem.
            • maga2121 Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:55
              dzięki, wiem, ja też się upieram przy szalu, ale moi "domowi malkontenci": musi
              być welon i basta!!! ;o) chociaż dziewicą i tzw "czystą panną" już nie
              jestem ;o) no ale mam jeszcze trochę czasu,żeby ich przekonać...
              pozdrawiam
              M
    • inkageo Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:43
      Na stronie fotobern widziałam śliczną stylizację do podobnej sukienki (może to
      była ta sama) - karminowa szarfa w pasie, karminowe buciki i kwiat we włosach,
      do tego piękny szal w koloże sukienki. Niestety nie otwiera mi się teraz ta
      galeria (chyba zmienili portfolio). Ale to propozycja dla odważnej dziewczynysmile
      • maga2121 Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:48
        a wiesz, że też o tym myślałam! tylko o zielonych (mój ulubiony kolorek)
        dodatkach, szarfa w pasie itp, gdybyś mogła jeszcze poszperać i odszukać...
        będę Ci baaardzo wdzięczna!
        pozdrawiam
        M
        • inkageo Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:54
          Ja też wolałabym oliwkową zieleń od czerwienismile
          To jest link do strony:
          www.fotobern.fc.pl/galeria.htm
          Niestety te śliczne zdjęcia były w albumie 5, a teraz galeria kończy się na
          albumie nr 4. Jeszcze tydzień temu było chyba 8 albumów.. Albo to problemy
          techniczne, albo zostały zdjęte..sad Dziewczyna wyglądała przecudnie, zamiast
          bukietu miała chyba jeden kwiat.
          • maga2121 Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:59
            dzięki słonko ;o) tylko gdzie ja znajdę oliwkowe butki, takie jak chcę? a nie
            pamiętasz z jakiego materiału mogła być ta szarfa? tiul? ja już dzisiaj znikam,
            ale będę jutro...
            pozdrawiam
            M
            • inkageo Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 15:03
              Chyba satyna/atłas, była dosyć szeroka (ok10 cm), ale na tej szerszej była
              druga węższa i ta była zawiązana. Tak to zapamiętałam. Villais w sukienkach
              miał z kolei takie tiulowe w kolorze oliwki.
              Mam zielone byty ryłki, ale odcień trochę za jasnysmile Myślę, że można znaleźć
              przy odrobinie szczęściasmile
            • inkageo Oliwkowe buty 14.11.06, 15:16
              Na allegro znalazłam tylko to:
              www.allegro.pl/item138880866_przesliczne_kobiece_oliwkowe_czolenkaod_glaiuyf.html
              Chyba są bardzo ciemne.
              Ale zawsze można poszperać na ebayu:
              search.ebay.pl/ws/search/SaleSearch?sofocus=bs&satitle=green+shoes&sacat=11450%26catref%3DC5&fbd=1&sspagename=h%3Ah%
              3Aadvsearch%
              3APL&from=R6&nojspr=y&pfid=0&fswc=1&few=&saprclo=&saprchi=&fss=0&saslop=1&sasl=&
              fls=4%26floc%3D1&sargn=-1%26saslc%3D2&salic=163&saatc=163&sadis=200&fpos=49-
              314&fsct=&sacur=0&sacqyop=ge&sacqy=&ftrt=1&ftrv=1&sabdlo=&sabdhi=&saaff=afdefaul
              t&aftd=&afmp=&fsop=1%26fsoo%3D1&fcl=3&frpp=50
              • inkageo Re: Oliwkowe buty 14.11.06, 15:19
                Nie działa link, za długi. Wpisałam "green shoes" w wyszukiwaniu zaawansowanym
                i dałam lokalizację cały świat, ale okazy się pojawiająsmile
                • maga2121 Re: Oliwkowe buty 15.11.06, 07:10
                  dzięki piękne, zaraz zabieram się do szukania, raczej wykombinuję coś z tą
                  zielenią :o)
                  pozdrawiam
                  M
      • fotobern Re: link do pomarańczowych bucików 01.12.06, 11:14
        inkageo napisała:

> Na stronie fotobern widziałam śliczną stylizację do podobnej sukienki (może
        to
        > była ta sama) - karminowa szarfa w pasie, karminowe buciki i kwiat we
        włosach,
        > do tego piękny szal w koloże sukienki. Niestety nie otwiera mi się teraz ta
        > galeria (chyba zmienili portfolio). Ale to propozycja dla odważnej
        dziewczynysmile

rzeczywiście portfolio na stronie zostało zmienione... Ale specjalnie dla Was
        podaję link do tego albumu www.fotobern.pl/album6.html

Pozdrawiam
    • cinnamon_woman Re: pomóżcie proszę 14.11.06, 14:58
      Cudowna smile
      Gdyby ktoś chciał mi taką sprzedać, ale na 172 zm wzrostu smile to byłabym
      wdzięczna.

A jeśli chodzi o dodatki to moim zdaniem perły są światnym powysłem, jaką masz
      długość włosów? bo jeśli zrobisz wysoki kok, to może kolczyki z
      kilkucentymetrowych, pojedynczych sznureczków pereł by wystarczyły? Nie ma
      sensu dawać zbyt dużej ilości dodatków bo suknia straci swoją subtelnośc smile
    • monalisa.pl slub we wtorek w swieto pracy;-)) ? 14.11.06, 15:10

• maga2121 Re: slub we wtorek w swieto pracy;-)) ? 15.11.06, 07:08
        tak, we wtorek, w święto pracy ;o) przynajmniej dzień świąteczny i zawsze
        wolny, a sobota? każda sobota jest przecież zwykłym dniem, takim samym jak
        wtorek, środa czy czwartek. A tak poza... wesele będzie trwało aż do czwartku 3-
        ci też wolny ;o) no i nie ma problemów z orkiestrą, kamerzystą itp.... ;o)
        pozdrawiam
        M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka