Dodaj do ulubionych

Wyniki męża

14.09.06, 11:13
Czy przy przy takich wynikach męża mogą być problemy z zajściem w ciążę?
Plemniki typu A - 18% (norma pow. 25%)
Plemniki typu B - 28%
W sumie (A+B) - 48% (norma pow. 50%)
Reszta wyników w normie.

Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • asiunia555 Re: Wyniki męża 14.09.06, 11:28
      Asiu mój mąż miał tylko 8%A i mniej B niż Twój
      i tylko 30% prawidłowo zbudowanych
      a ja bezowulacyjne cykle i często torbiele jeśli coś rosło.
      i właśnie od wtorku wiem że jestem w ciąży.
      także jak najbardziej u Was jest OKsmile))
      • j_o_asia Re: Wyniki męża 14.09.06, 12:01
        No to supersmile Dzięki za odp.
        I serdecznie gratuluję!!!!!
    • aaaaaaa37 Re: Wyniki męża 14.09.06, 12:56
      Twoje wyniki sa jak najbardziej w normiesmileMoze maz mial gorszy dzien, moze
      laboratorium mialo bardzo wygorowane normy. Z takimi parametrami mozna zajsc w
      ciazesmile)Powodzenia
      • j_o_asia Re: Wyniki męża 14.09.06, 14:40
        No to się bardzo cieszęsmile
        Tak też podejrzewałam, ale chciałam się upewnić.
        Pozdrawiam.
        • netty2 Re: Wyniki męża 21.09.06, 19:01
          No to ja sie tutaj dopisze.U nas totalny dol,moj maz ma cholernie zle
          wyniki,albo mial zly dzien.w kazdym razie,typowych i prawidlowo zbudowanych
          tylko 3 % !!!!
          A- 10 %
          B - 10 %
          Najgorsze to ilosc,norma to 20-200 milion/ml a on ma ...0,30 milion/ml.
          On jeszcze nie widzial tych wynikow.Konkluzja na koniec...Znaczne oslabienie w
          ilosci i ruchliwosci ogolenej oraz w charakterystyce kinetycznej plemnikow,z
          duza iloscia anomali morfologicznych.
          Dziewczyny,powiedzcie,choc wiem,ze nalezy badanie powtorzycz,zeby sie upewnic.
          Jednak,jesli to sie potwierdzi...jakie sa medoty zeby nas sie jednak udalo ??
          • sky1980 Re: Wyniki męża 21.09.06, 21:08
            netty u nas podobnie!!!M ma 0,6x10 do szostej /ml a norma od 20 w gore!!!do
            tego zmiany patologiczne w brebie glowki.hormony ma ok,usg ok,chlamydia
            wykluczona...jutro robimy dalsze badania nasieniaplus powtorke ogolnego i za
            mnie ciekawosc zzera co wyjdzie!!!!daje mu salfazin i AplusE.nie wiem tez jak
            swinka wplywa na nieplodnosc,bo ze wplywa to wiem ale jak i czy na stale?jak
            bada juz te wyniki to ide do invimedu bo raczej tylko in vitro wejdzie w gresad
            i to tylko wtedy gdy glowki beda zdrowe!!!ruch przy in vitro nie gra
            roli.trzymaj sie dzielnie!
            • netty2 Re: Wyniki męża 21.09.06, 21:45
              Hej,dzieki sky za odzew.
              Ja nie wiem jak mam sie do tego wyniku ustosunkowac.Podobno trzema powtorzyc
              min.3 razy i jesli wyniki beda podobne,wtedy mozna stawiac diagnoze.
              Ja sie balam,ze to u mnie cos nie tak.Bo i bardzo dlugie cykle,na dodatek
              jakies cysty na jajnikach.Zrobilam hsg,wyszlo ok.Hormony u mnie tez ok.
              Teraz sie skupimy na leczeniu malzonka.Myslisz,ze jesli wyniki pozostana w tej
              niskeij granicy,to TYLKo in vitro nas ratuje ?
              • sky1980 Re: Wyniki męża 21.09.06, 21:58
                no z tego co poczytalam i co mowil lekarz i pani w lab to tak-in vitro badz
                ktorac z metod inseminacji...ale do tego musza byc glowki zdrowe!!!boje sie co
                bedzie u nas ale na 100%trzeba powtorzyc badania!!!ja jestem na szczescie
                zdrowa-mam juz corke z poprzedniego zwiazku - zero problemu z zajsciem i
                ciaza...mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ale nie mam pojecia jak lecza
                facetow!!wiesz-zrobcie usg jader,czasem zylak powrozka hamuje produkcje i
                jakosc plemnikow,po usunieciu go plodnosc wracasmile,zrobcie tez
                hormony ,najlepiej komplet badan plus chlamydie.nie boj sie na zapas!!!!
                • netty2 Re: Wyniki męża 21.09.06, 22:05
                  Bac sie nie boje.Ale duzo o tym mysle.Lekarz nam powie jakie maja szanse no
                  powtorka badania.
                  • misiek19776 Re: Wyniki męża 22.09.06, 21:47
                    Witam, wyniki mojego mężą wyglądają tak: A)ruch progresywny szybki 0 B) ruch
                    progresywny wolny 10 C) ruch w miejscu 20 D) brak ruchu 70 liczba plemników
                    6. Czy są szanse na naturalną ciąże??????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka