j_o_asia 14.09.06, 11:13 Czy przy przy takich wynikach męża mogą być problemy z zajściem w ciążę? Plemniki typu A - 18% (norma pow. 25%) Plemniki typu B - 28% W sumie (A+B) - 48% (norma pow. 50%) Reszta wyników w normie. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiunia555 Re: Wyniki męża 14.09.06, 11:28 Asiu mój mąż miał tylko 8%A i mniej B niż Twój i tylko 30% prawidłowo zbudowanych a ja bezowulacyjne cykle i często torbiele jeśli coś rosło. i właśnie od wtorku wiem że jestem w ciąży. także jak najbardziej u Was jest OK)) Odpowiedz Link Zgłoś
j_o_asia Re: Wyniki męża 14.09.06, 12:01 No to super Dzięki za odp. I serdecznie gratuluję!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: Wyniki męża 14.09.06, 12:56 Twoje wyniki sa jak najbardziej w normieMoze maz mial gorszy dzien, moze laboratorium mialo bardzo wygorowane normy. Z takimi parametrami mozna zajsc w ciaze)Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
j_o_asia Re: Wyniki męża 14.09.06, 14:40 No to się bardzo cieszę Tak też podejrzewałam, ale chciałam się upewnić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Wyniki męża 21.09.06, 19:01 No to ja sie tutaj dopisze.U nas totalny dol,moj maz ma cholernie zle wyniki,albo mial zly dzien.w kazdym razie,typowych i prawidlowo zbudowanych tylko 3 % !!!! A- 10 % B - 10 % Najgorsze to ilosc,norma to 20-200 milion/ml a on ma ...0,30 milion/ml. On jeszcze nie widzial tych wynikow.Konkluzja na koniec...Znaczne oslabienie w ilosci i ruchliwosci ogolenej oraz w charakterystyce kinetycznej plemnikow,z duza iloscia anomali morfologicznych. Dziewczyny,powiedzcie,choc wiem,ze nalezy badanie powtorzycz,zeby sie upewnic. Jednak,jesli to sie potwierdzi...jakie sa medoty zeby nas sie jednak udalo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sky1980 Re: Wyniki męża 21.09.06, 21:08 netty u nas podobnie!!!M ma 0,6x10 do szostej /ml a norma od 20 w gore!!!do tego zmiany patologiczne w brebie glowki.hormony ma ok,usg ok,chlamydia wykluczona...jutro robimy dalsze badania nasieniaplus powtorke ogolnego i za mnie ciekawosc zzera co wyjdzie!!!!daje mu salfazin i AplusE.nie wiem tez jak swinka wplywa na nieplodnosc,bo ze wplywa to wiem ale jak i czy na stale?jak bada juz te wyniki to ide do invimedu bo raczej tylko in vitro wejdzie w gre i to tylko wtedy gdy glowki beda zdrowe!!!ruch przy in vitro nie gra roli.trzymaj sie dzielnie! Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Wyniki męża 21.09.06, 21:45 Hej,dzieki sky za odzew. Ja nie wiem jak mam sie do tego wyniku ustosunkowac.Podobno trzema powtorzyc min.3 razy i jesli wyniki beda podobne,wtedy mozna stawiac diagnoze. Ja sie balam,ze to u mnie cos nie tak.Bo i bardzo dlugie cykle,na dodatek jakies cysty na jajnikach.Zrobilam hsg,wyszlo ok.Hormony u mnie tez ok. Teraz sie skupimy na leczeniu malzonka.Myslisz,ze jesli wyniki pozostana w tej niskeij granicy,to TYLKo in vitro nas ratuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
sky1980 Re: Wyniki męża 21.09.06, 21:58 no z tego co poczytalam i co mowil lekarz i pani w lab to tak-in vitro badz ktorac z metod inseminacji...ale do tego musza byc glowki zdrowe!!!boje sie co bedzie u nas ale na 100%trzeba powtorzyc badania!!!ja jestem na szczescie zdrowa-mam juz corke z poprzedniego zwiazku - zero problemu z zajsciem i ciaza...mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ale nie mam pojecia jak lecza facetow!!wiesz-zrobcie usg jader,czasem zylak powrozka hamuje produkcje i jakosc plemnikow,po usunieciu go plodnosc wraca,zrobcie tez hormony ,najlepiej komplet badan plus chlamydie.nie boj sie na zapas!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Wyniki męża 21.09.06, 22:05 Bac sie nie boje.Ale duzo o tym mysle.Lekarz nam powie jakie maja szanse no powtorka badania. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek19776 Re: Wyniki męża 22.09.06, 21:47 Witam, wyniki mojego mężą wyglądają tak: A)ruch progresywny szybki 0 B) ruch progresywny wolny 10 C) ruch w miejscu 20 D) brak ruchu 70 liczba plemników 6. Czy są szanse na naturalną ciąże?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś