Dodaj do ulubionych

Zdjęcia z salonu c.d.

14.11.06, 16:26
Hej dziewczyny!
Zdjęcia w salonie zrobiłam bez problemu. Panie nie miały nic przeciwko. Nie musiałam się nawet tłumaczyć po co mi one. Także moje obawy, że będzie problem nie potwierdziły się (na szczęście).
Dzięki wszystkim za rady.
Poniżej zamieszczam link do zdjęcia jakby kogoś interesował efekt mojej wyprawy. Co prawda suknia jest o 2 rozmiary za duża, ale cośtam widać smile
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/186d7dfcbb752c2e.html
Obserwuj wątek
    • kasia_niemcy Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:32

Ladna wybralas suknie.
      Gratuluje
    • kartynka Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:36
      Slicznie Ci w tej suknismile
    • ewa741 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:36
      Suknia moze i ładna, ale raczej o dwa rozmiary za MAŁA, skoro wżyna ci się w
      ciało i biust wyplywa.
      • ozi29 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:37
        Ewa tylko nie mow, ze ona jest gruba;P ;P ;P
        • ozi29 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:38
          A tak na marginesie, to bardzo dobrze dobrałas suknie!
          Gratuluje!
          • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:39
            Dzięki! Jak widać udało mi się zamaskować moją koszmarną chudość skoro dla koleżanki jestem... gruba. Hahahahaha!
            • ozi29 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:40
              Szczuplutenka jestes bardzo- to fakt! Ale bardzo ładnie Ci w niej!
            • ewa741 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:40
              Za to nieumiejętności czytania ze zrozumieniem nie zamaskowałas;p
        • ewa741 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:38
          A gdzie tak napisałam?! Mówię tylko, że sukienka z całą pewnością nie jest o
          dwa numery za duza.
          • ozi29 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:39
            Nie, no nigdzie nie napisałas!
            • ewa741 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:40
              No to czytaj ze zrozumieniem. Najłatwiej przypisać komuś coś, czego nie napisał.
              • ozi29 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:43
                Dobrze proszę Pani, to był ostatni raz!
          • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:40
            Dziewczyno! Ta suknia to roz. 38 a ja mam 60 w pasie i 80 w biuście. Waże 45 kg a Ty mi mówisz że ona nie jest za duża? Jest na mnie upieta żeby nie spadła!
            • ewa741 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:42
              Moze i jest upięta, czego w pierwszym poscie nie napisałas. Po prostu poproś o
              uszycie ciut większej niż na zdjęciu widać. Tak ze dwa centymetry wystarczy,
              zeby efekt wzynania zlikwidować.
              Twoja waga mnie nie interesuje, więc nie musisz się łumaczyć.
              • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:46
                Ale ja muszę mieć mniejszą a nie większą. Ja tam nie widzę żeby ona mi się wżynała. Cała góra jest pod spodem pusta. Jakby mi uszyli taką to by ze mnie spadła. A piszę to nie żeby sie tłumaczyć tylko pokazać Ci że nie masz racji ze swoimi wywodami.
                • ewa741 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:53
                  Słuchaj, jak dla mnie mozesz i w worku pokutnym wystąpić. Chcesz mieć wżynającą
                  się kieckę, to miej, tylko po co ci opinie z forum, skoro od razu jestes na
                  nie.
                  • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:55
                    A czy ja prosiłam o opinię? Kilka dziewczyn mnie prosiło o zdjęcie to dałam. Za Twoją dziekuję, nie skorzystam.
      • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:38
        Hahahahahahhaha, ale się uśmiałam smile Gdzie Ty zobaczyłaś że ona się wżyna? A biust to ma sukienka a nie ja. Z tyłu jestem ściśnięta klamrami bo inaczej sukienka by mi spadła do pasa.
        Dobre... hihihihi
        • inkageo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:52
          Witajsmile
          Ładnie wyglądasz w tym fasoniesmile Ja mam podobną figurę, 3 kg więcej. Ze swojego
          doświadczenia wiem, że lepiej w biuście trochę oszukać, niech sukienka będzie
          większa, nadrobi się bieliznąwink Krawcowa trochę przesadziła z dopasowywaniem
          sukni mojej koleżance (też chudzinie) i w rezultacie lepiej wyglądała na
          zdjęciach z salonu (też mierzyła rozmiar 38), niż później w swojej bo dosyć
          mocno ją spłaszczała..wink
    • lacitadelle Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:50
      Śliczna z Ciebie dziewczyna.

Jednak nie mam przekonania, że ta sukienka jest dla Ciebie idealna. Faktycznie,
      jesteś wyjątkowo szczupła i nie wiem, czy nie bardziej by Ci pasowało coś z
      zakrytą górą, taką choć trochę zakrytą, może np. takie coś zbierane za szyją?
      Nie wiem, ale jakoś tak się światłocienie na tym zdjęciu układają, że Ci widać
      wszystkie kosteczki na dekolcie.
      • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:53
        Mierzyłam z zakrytą górą i niedobrze wyglądałam. Kości nie było widać ale suknia za bardzo mnie przytłaczała. Dekold zakryję trochę naszyjnikiem i dam długi tiulowy welon. Dzięki temu odciagnę uwagę od dekoldu. A swoją drogą to może uda mi się z 5 kg prztyć do ślubu i problem sam się rozwiąże
        • ozi29 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:55
          A mi sie tam takie chudzinki podobaja, bez skojarzen oczywiscie,
          heteroseksualna jestem ;D
          • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 16:58
            Dzięki smile Szkoda tylko że chudość = brak biustu w moim przypadku sad Nawet do baletu, gdzie pracuję, jestem już ciut za chuda i to jest mój wielki kompleks. Dobrze że narzeczonemu i tak się podobam, czym nieustannie mnie zadziwia smile
            • ozi29 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 17:03
              wilvo napisała:

Do
              > brze że narzeczonemu i tak się podobam, czym nieustannie mnie zadziwia smile

Bo Cie kocha dziewczyno!
              I pewnie dla niego sie nie liczy, czy masz mały czy tez wielki biust!
              I tak ma byc!
              • ozi29 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 17:05
                Aha i powiem Ci, ze w tej sukience Twoj biust nie wyglada na malutki;P
              • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 17:05
                Ale ja bym chciaaaaaaaaaaała mieć. Taki jak mam w tej sukni... hihihihi. Niestety sztuczny jest sad
                • ozi29 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 17:07
                  E tam wazne, ze w sukni jest;P
                  • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 17:10
                    Ale w mojej taki nie będzie. Bałabym się, że jak się pochylę to bedzie widać co jest pod spodem... a raczej czego nie ma wink Ale jakiś tam sobie doprawię na pewno smile Na razie mój pomysł to kupno miseczek push-up w sklepie z art. tańca towarzyskiego, które zostaną wszyste zamiast stanika do sukni. Choć na pewno nie będą tak wielkie jak na tym zdjęciu wink
        • lacitadelle Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 17:16
          www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=1&poz=450
          chodziło mi o coś w takim klimacie - też mierzyłaś?
          • lacitadelle Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 17:17
            albo takie:
            www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=3&poz=465
            sporo ich jest w nowych kolekcjach i nie wydaje mi się, żeby były przytłaczające.
            • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 17:22
              Bardzo ładne, ale raczej poza moim przedzialem cenowym
              • lacitadelle Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 17:24
                poza moim też - pokazywałam jako przykład, zawsze przecież można uszyć na wzór.
          • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 17:21
            Niestety w takim fasonie strasznie wyglądały moje wystające obojczyki i chude ręce. Bo koronka zakrywa dekold ale eksponuje ramiona. Widać też nieproporcjonalną górę w stosunku do dołu. Bo ja w biodrach taka szczupła nie jestem. Mam 60 w pasie ale w biodrach 90cm.
            • lacitadelle Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 17:23
              no to już nie wiem, co powiedzieć - trudno tak jednak doradzić przez internet sad

sama ciągle nie mam czasu i chęci, żeby się wybrać do salonu, a czas leci...

Pozdrawiam serdecznie!

PS: jeżeli naprawdę chcesz przytyć, to chyba nie powinno być z tym problemu, co?
              • inkageo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 17:43
                Oj przytyć jest czasem dużo trudniej niż schudnąć..sad Też mam 60-90 i jak tyję
                to tylko w biodrach, od pasa do góry wymiary nie zmieniają mi się od 10 latwink A
                jak się denerwuję to nic nie jemsad
                • a.bc Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 19:36
                  a wcale nie widac ze jest za duża- gdybyś tego nie napisała to bym na to nie
                  wpadłasmile
                  A tak poza tym prześliczna suknia i bardzo ładnie wyglądasz
                  • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 21:41
                    Dzięki za miłe słowa smile Ja tam się sobie mimo wszystko podobam w tej sukni. Wiem że nie wyglądam idealnie, bo pewnych rzeczy nie ukryję. No trudno... Ale w tej przynajmniej nie wyglądam jak w sukience starszej siostry, ani jakbym do I Komunii szła.
              • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 21:45
                Przytyć jest ciężko. Uwierz mi, że to nie jest tak, że schudnąć jest trudno a przytyć łatwo. Nie wystarczy opychać się ciastkami, jeść frytki i hamburgery. To nic nie daje.
                Ale nie tracę nadzei wink
    • dodi2121 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 21:55
      Bardzo ładna sukienka, gratuluje wyboru jest w moim stylu.A jesli można
      wiedziec to co to jest za model i firma??
      • wilvo Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 21:58
        To jest polska firma Gala, model Wiktoria. Ale nie znajdziesz tej sukni w ich katalogu, bo została dołączona do kolekcji w maju chyba i nigdzie nie ma jej zdjęć.
    • niunia792 Wilvo 14.11.06, 22:33
      Mieszkam w Niemczech i ostatnio bedac w Peek&Cloppenburg natrafilam na
      identyczna w dziale sukni balowych... kosztowala 89 Euro (przecena)... "Biust"
      nie byl zdobiony (gladki)... poza tym-identyczna!
      Nie wiedzialam czy ja kupowac (jest skromna ale ma cos w sobie)... Teraz bede
      sie na nowo zastanawiac... Bardzo mi sie podoba na Tobiesmile Na mnie wygladala
      troche inaczej (rozmiar 40) smile) Chyba jeszcze raz pojade ja przymierzycsmile)
      • wilvo Re: Wilvo 14.11.06, 22:42
        Ja mogę tylko polecić smile Sądzę dokładnie tak samo jak Ty - niby prosta ale ma coś w sobie. Mnie się ona bardzo podoba z długim tiulowym welonem smile
    • wrobelek0403 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 14.11.06, 23:45
      slicznie wygladasz, wcale nie widac, ze suknia za duza smile panie dobrze ja upiely.

pozdrawiam
    • panna_turkus Re: Zdjęcia z salonu c.d. 15.11.06, 07:30
      wyglądasz bardzo ładnie! nie powiedziałabym, że "za chudo" raczej: "akuratnie" wink
    • wilvo Klamry 15.11.06, 08:18
      Suknia faktycznie była tak upięta, że na zdjęciach wyszła ok. Tylko osoby, które mnie znają od razu zwracaja uwagę, że mi biust o 3 numery podskoczył wink Panie pospinały mnie z tyłu takimi specjalnymi klamrami. Jak chcecie zobaczyć to tu jest zdjęcie:
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/de12cf3b6edf4ee6.html
      Widać w lustrze. Najlepiej kliknąć na zdjęcie i powiększyć to są lepiej widoczne.
      • liste_k Re: Klamry 15.11.06, 10:12
        A mogłabyś mi powiedzieć co to sukienka... bo bardzo mi się podoba. I jeszcze
        jaki to salon smile
        Wielkie dzięki
        • wegeta23 Re: Klamry 15.11.06, 13:16
          czy to jest salon Marietta w gdyni?
          • wilvo Re: Klamry 15.11.06, 14:36
            Sukienka to Gala, model Wiktoria. Salon Cymbeline w Łodzi smile
            • mrowka05052007 Re: Klamry 16.11.06, 12:13
              własnie jakiś znajomy mi się wydawał
    • monalisa.pl a co to za salon jesli moge zapytac??? ps piekna!! 15.11.06, 14:39

• wilvo Re: a co to za salon jesli moge zapytac??? ps pie 15.11.06, 14:47
        Dzięki smile Salon Cymbeline w Łodzi
        • monalisa.pl Re: a co to za salon jesli moge zapytac??? ps pie 15.11.06, 15:16
          naprade b.ładnie Ci w niej
          welon długi do niej? a moze kapelusz z wielkim rondem?
          • monalisa.pl Re: a co to za salon jesli moge zapytac??? ps pie 15.11.06, 15:17
            ps w salonie w wawie nie ma chyba tej sukni - przynajmniej na str nie ma...
            • wilvo Re: a co to za salon jesli moge zapytac??? ps pie 15.11.06, 15:20
              Długi tiulowy welon będzie smile A sukni nie ma w żadnym katalogu bo weszła do kolekcji w połowie roku. Tylko w salonach można zobaczyć smile
              • monalisa.pl Re: a co to za salon jesli moge zapytac??? ps pie 15.11.06, 15:25
                a to kolekcja 2006 rozumiem?
                ja nie wiem co robic - czy czekac do kolekcji 2007 czy kupowac ta z 2006 co mi
                sie najbardziej podoba...
                • wilvo Re: a co to za salon jesli moge zapytac??? ps pie 15.11.06, 15:29
                  Kolekcja 2006 jak najbardziej smile Teraz warto kupować suknie z wyprzedaży. Są duże obniżki. Ale jesli możesz sobie pozwolić na większy wydatek to moim zdaniem warto poczekać do nowych kolekcji. Zawsze to coś świeżego, mniej opatrzonego smile
                  Ja kupiłam wcześniej bo dobrze w tej sukni wyglądam (moim zdaniem) a nie było łatwe dobrać coś do mojej postury. Więc jak zobaczyłam się w tym modelu to od razu zamówiłam smile
                  • monalisa.pl Re: a co to za salon jesli moge zapytac??? ps pie 15.11.06, 15:31
                    mi jest wszystko jedno czy to nowa czy stara kolekcja - ma mi sie podobac i
                    tylesmile ale wiadomo - kwestia kasy tez jest dla mnie wazna
                    waham sie - do konca roku musze podjac decyzje na bank
            • monalisa.pl aha i jeszcze cos: 15.11.06, 15:25
              jak ja bylam w salonie Cymbeline to mi panie nie pozwoliły robic zdjec;-(
              moze pozwola jak juz zaplace np zaliczke zeby miec pewnosc ze nie pojde z foto
              do krawcowej hehe
              • wilvo Re: aha i jeszcze cos: 15.11.06, 15:31
                Ale pewnie nie w Łodzi, co? Bo ja co prawda robiłam zdjęcia zapłaconej sukni, ale moja koleżanka robiła w trakcie przymiarki telefonem i problemu nie było i tak smile
                • monalisa.pl Re: aha i jeszcze cos: 15.11.06, 15:32
                  nie, w wawie - nie pozwolila
                  moze dlatego ze to byla moja 1 przymiarka i sie bały hehe
                  ide teraz tam znowu w grudniu - moze mi pozwola wtedysmile
                  • wilvo Re: aha i jeszcze cos: 15.11.06, 15:39
                    Ja z tego co czytam tutaj na forum, to miałam szczęście z tym salonem. Dziewczyny bardzo narzekają na Cymbeline a ten w Łodzi jest moim zdaniem super. Złego słowa nie mogę o nim powiedzieć.
                    A jeśli chodzi o suknię, to myslę że skoro nie napaliłaś się jeszcze na żaden model, to spokojnie możesz poczekać. Chyba że znajdziesz coś na wyprzedaży.
                    • monalisa.pl Re: aha i jeszcze cos: 15.11.06, 15:47
                      napalilam sie na model z 2006 i jakos mnie nie ciagnie zeby czekac na kolekcje
                      07 na co wiele mnie namawia
                      po zatym jak pisalam cena tez ma dla mnie znaczenie, ale mam czas jeszcze - 6
                      tyg na podjecie decyzjismile
                      • wilvo Re: aha i jeszcze cos: 15.11.06, 15:48
                        A jaki? Możesz pokazać?
                        • monalisa.pl Re: aha i jeszcze cos: 16.11.06, 09:02
                          chetnie ale nie wiem jak wkleicsmile
                          • wilvo Re: aha i jeszcze cos: 16.11.06, 09:23
                            A masz link do strony czy zdjęcie w komputerze?
                            • monalisa.pl Re: aha i jeszcze cos: 16.11.06, 09:34
                              suknia Nathy (3 mies temu kosztowala 5 tys - jesli cena spadnie to ją biorę
                              chyba): www.pl.katrin.com.pl/strona.php?4096
                              • monalisa.pl albo: 16.11.06, 09:35
                                Cedrine: www.pl.katrin.com.pl/strona.php?4099
                                obie mi sie podobaja i obie różne...

dobrze ze mam dylemat tylko z dwoma kieckami a nie z 10smile
                                • wilvo Re: albo: 16.11.06, 09:42
                                  Cedrine mniej mi sie podoba. Tzn. wogóle to suknia jest cudna i widziałam wiele dziewczyn w takim modelu, ale na żywo nie wygląda tak dobrze. Trzeba brać poprawkę na upiększanie katalogów.
                                  • monalisa.pl Re: albo: 16.11.06, 09:44
                                    wiesz co ale ja ją juz mialam na sobie, i w realu wygada pieknie i jest taka
                                    lekka i delikatna nie czuć ze sie ja ma na sobie...
                              • wilvo Re: aha i jeszcze cos: 16.11.06, 09:38
                                Wooooow. Piękna! Wcale się nie dziwię że taka cena bo suknia superoryginalna. Bardzo mi się podoba smile Gratuluję wyboru smile
                                • monalisa.pl Re: aha i jeszcze cos: 16.11.06, 09:43
                                  dziekuje ale wiesz...ta cena mnie zabiłasad
                                  nie zwariowalam zeby placic za kiecke na jeden wieczor 5 tys, ba!nawet za 4 jej
                                  nie kupie, jak zejdzie do 3 albo 3, 5 to dopierosmile
                                  ta druga 2700
                                  • wilvo Re: aha i jeszcze cos: 16.11.06, 09:46
                                    Ech... Ten sam problem miałam. Ta którą kupiłam wcale nie jest moją wymarzoną. Postanowiłam wydać na suknię góra 2500zł a w tej cenie to nie ma mowy o jakichś rewelacyjnych modelach. A uzywane tez odpadaja ze względu na moje wymiary sad
                                    • monalisa.pl Re: aha i jeszcze cos: 16.11.06, 10:32
                                      ja uzywanej nie chcialabym zakładac z roznych wzgledów
                                      wydac na suknie planuje 3,5 tys ale z dodatkami
                                      za sama suknie zaplace góra 2, 5 tys
                                      i nie ma znaczenia czy to nowa czy stara kolekcjawink
    • agusiaa7 Re: Zdjęcia z salonu c.d. 15.11.06, 14:49
      ładna suknia smile mi sie podoba smilepozdro
    • isa_dora Piękna!!!!! 16.11.06, 08:30
      Zazwyczaj nie komentuję zdjęć ze ślubów, przymiarek itp. Ale tym razem się nie mogę powstrzymać. Nareszcie widzę suknię idealnie dobraną do figury. Pasuje i do postury, i do urody. Tak trzymać!
      • wilvo Re: Piękna!!!!! 16.11.06, 10:23
        A dziękuję, dziekuję smile
        • luna-26 Re: skromna 16.11.06, 11:37
          troche mało efektowna ... ale ok ... mała uwaga ... podpięcia nie są już
          modne smilejakby kogoś to interesowało ...
          • wilvo Re: skromna 16.11.06, 11:52
            Nie interesuje mnie bycie modną za wszelką cenę, efekciarstwo i suknie za 5 tysięcy. Inaczej kupiłabym sobie suknię u Very Wang.
            • luna-26 Re: skromna 16.11.06, 12:02
              A kto mówi o efekciarstwie ,musisz to umieć rozgraniczyć -ślepe gnanie za modą
              a bycie poprostu modnym... nie musisz się zaraz złoscić.Tylko wtraziłam swoje
              zdanie ... i wcale nie negatywne ...
              • wilvo Re: skromna 16.11.06, 12:10
                Po prostu argument że coś jest skromne a jakiś element niemodny do mnie nie trafia. Chodzenie za modą w sukniach ślubnych jest bez sensu. Czy wszyscy muszą mieć suknie z najnowszej kolekcji? Efekt jest taki, że co druga panna młoda wygląda tak samo.
                • luna-26 Re: skromna 16.11.06, 12:51
                  miałam na myśli styl klasyczny jak już,który zawsze i wszędzie pasuję ...
                  natomiast sukien podpinanych jest cała masa ... nie ma w nich nic
                  orginalnego ,a to że nie sa już modne to tylko dodatkowa uwaga ... ale nie
                  sugeruj się tym ,a już napewno nie denerwuj ... suknia jest ładna smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka