Dodaj do ulubionych

-- w poszukiwaniu zaginionego buta :)

08.12.06, 15:25
dziewczyny, szukam srebrnych butów ślubnych podobnych do tych
www.bata.pl/images/katalog/18584.jpg (koniecznie srebrnych)
byłam dziś w sklepie "baty" i załamałam się. w rzeczywistości ten buty są (i
zawsze były) złote... a zdjęcia "baty" umieszczone na stronie przeważnie
odbiegają od rzeczywistości. zdaję sobie sprawę, że z zakupem srebrnych butów
nie ma co zwlekać. po sylwestrze srebrne modele znikają ze sklepów.
pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • wilvo Re: -- w poszukiwaniu zaginionego buta :) 08.12.06, 15:28
      Tu nie ma co pomagać. Musisz zrobić rajd po sklepach i tyle wink Nie zazdroszczę bo sama przeszłam pół miasta zanim znalazłam swoje smile
      • panna_turkus Re: -- w poszukiwaniu zaginionego buta :) 08.12.06, 15:36
        mam już za sobą rajd, ale zdaję sobie sprawę, że w moim prowincjonalnym mieście
        (lublin) nie ma znowu tak wielu sklepów ze srebrnym obuwiem wink
        może jakies sklepy internetowe? może warszawa?
    • gioseppe Re: -- w poszukiwaniu zaginionego buta :) 08.12.06, 15:49
      witam droga Panno_turkus!
      mam pytanie nie-z-tej-beczki smile

czy to Ty jesteś tą panną_turkus tak często obecną na forum wyposażenia wnętrz?smile
      wychodzisz za mąż?smile
      pozdrawiam
      • panna_turkus buuutów szuuukam! 08.12.06, 16:07
        jestem, jestem... remont pochłonął większość pieniędzy i nie starczyło nam na
        część mebli o weselu nie mówiąć. (w domu śmieją się nawet, że w podróż poślubną
        pojadę do ikei wink)
        • gioseppe Re: buuutów szuuukam! 08.12.06, 22:16
          > jestem, jestem... remont pochłonął większość pieniędzy i nie starczyło nam na
          > część mebli o weselu nie mówiąć.

hehe smile
          tak myślałam, że to Ty

remont skończony mówisz... ja rzadziej teraz tam zaglądam, częściej jestem tutaj
          wink no ale warto chyba było?!

nam na szczęście rodzice organizują wesele. Sami nie dalibyśmy rady!
          natomiast mieszkanie (meble) urządziliśmy sami.

> (w domu śmieją się nawet, że w podróż poślubną
          > pojadę do ikei wink)

no wiesz, moi znajomi dostali bon towarowy do ikei w prezencie smile
          przydał się!

a kiedy macie ślub?

pozdrawiam
          gioseppe
          • panna_turkus Re: buuutów szuuukam! 09.12.06, 11:11
            ślub 26 maja. co do remontu jasne, że warto było! smile z ruiny w kamienicy
            zrobiła się mała i całkiem przyjemna dziupla. poza kuchnią, łóżkiem, szafą i
            stołem mamy niewiele... ostatnio wpadliśmy na pomysł sklejenia tymczasowych
            szafek (na książki i część ciuchów) z tekturowych pudeł smile)) i chociaż nie mamy
            drzwi do łazienki (wisi kotara) to ślub i przyjęcie chcemy opłacić sami.
            • gioseppe Re: buuutów szuuukam! 09.12.06, 13:46
              panna_turkus napisała:

> y
              > drzwi do łazienki (wisi kotara) to ślub i przyjęcie chcemy opłacić sami.

super, podziwiam smile
              my odwrotnie, tzn ja - brakuje nam tylko TV w mieszkaniu wink
              N. sam opłaca ślub i wesele a ja prawie sama skompletowałam meble do mieszkania
              smile a ślub organizują finansowo rodzice

ot taki u nas podział ról wink
      • anussia305 Re: -- w poszukiwaniu zaginionego buta :) 08.12.06, 22:30
        srebrne i złote widziałam w la marce na chmielnej róg brackiej w takim sklepie w bramie
        • gioseppe Re: -- w poszukiwaniu zaginionego buta :) 08.12.06, 23:04
          anussia305 napisała:

> srebrne i złote widziałam w la marce na chmielnej róg brackiej w takim sklepie
          > w bramie

warszawa?
        • panna_turkus Re: 09.12.06, 11:18
          dzięki. smile)
    • gioseppe Re: -- w poszukiwaniu zaginionego buta :) 08.12.06, 22:23
      co do butów - niestety takich nie widziałam, ale będę miała na uwadze!
      i Ty daj znać, podobają mi się!
      ja muszę mieć niezbyt wysokie//

i szukam takich: img160.imageshack.us/my.php?image=t6572bz8.jpg
      może nawet skuszę się i kupię bez mierzenia w internecie
      • panna_turkus Re: 09.12.06, 11:24
        ja uparłam się na srebrne. jestem przekonana że białych butów po ślubie nie
        założę. ze względów finasowych szukam butów "nieślubnych" wink "ślubne" są z
        zasady droższe. do mojej sukienki będą pasowały delikatne sandałki albo pantofle
        w stylu retro.
      • magik_77 Re: -- w poszukiwaniu zaginionego buta :) 09.12.06, 12:31
        Przepiękny ten bucik!!!! Co to za firma i skąd jest to zdjęcie? I dlaczego,
        dlaczego, dlaczego nie mozna takiego buta kupić w Polsce??? Tylko ohydne
        tandetne czuby zkoralikami i koronkami??? Ciągle jednak Polskie sklepy
        pozostają daleeeeeeko w tyle...
        • gioseppe Re: -- w poszukiwaniu zaginionego buta :) 09.12.06, 13:48
          magik_77 napisała:

> Przepiękny ten bucik!!!! Co to za firma i skąd jest to zdjęcie? I dlaczego,
          > dlaczego, dlaczego nie mozna takiego buta kupić w Polsce??? Tylko ohydne
          > tandetne czuby zkoralikami i koronkami??? Ciągle jednak Polskie sklepy
          > pozostają daleeeeeeko w tyle...

hm, jeśli chodzi Ci o ten który ja podałam to jest w USA i nie jest bardzo drogi
          bo takie buty mozna jeszcz wykorzystać - kosztuje ok 200zł, teraz nie pamiętam
          firmy, nie jestem przed swoim PC smile

mnie też dobijają te kurale i inne badziewne świecidełka.
          stwierdziłam, że albo buty sobie sprowadzę z USA (możesz się dołączyć jeśli
          jesteś z okolic Krk) albo po prostu kupię buty byle jakie, tanie i nie będę
          patrzeć w dół smile
          • magik_77 Re: -- w poszukiwaniu zaginionego buta :) 14.12.06, 11:50
            Jaką decyzję podjęłaś w związku z butami? Sprowadzasz sobie ze Stanów? Ja
            mieszkam trochę daleko od Ciebie, we Wrocławiu, więc nie wiem, czy
            dogadałybyśmy sie w sprawie dołączenia wink Trochę sie boję kupowac buty bez
            mierzenia...Ciekawa jestem, co postanowiłaś. Pozdrawiam smile
            • gioseppe Re: -- w poszukiwaniu zaginionego buta :) 14.12.06, 12:57
              magik_77 napisała:

> Jaką decyzję podjęłaś w związku z butami? Sprowadzasz sobie ze Stanów? Ja
              > mieszkam trochę daleko od Ciebie, we Wrocławiu, więc nie wiem, czy
              > dogadałybyśmy sie w sprawie dołączenia wink Trochę sie boję kupowac buty bez
              > mierzenia...Ciekawa jestem, co postanowiłaś. Pozdrawiam smile

hej
              na razie mam kupe roboty więc nie mam kiedy wybrać się na zakupy żeby znaleźć
              coś konkretnego. wcześniej chodziłam po sklepach i beznadziejne były WSZYSTKIE
              buty. ale nie szukałam intensywnie

jeśli sie na nie zdecyduję to pewnie dopiero w styczniu. najpierw muszę znaleźć
              sukienkę smile
              poza tym po nowym roku mogą być wyprzedaże w tym sklepie i cena spadnie wink

ale jeśli chodzi o mnie to nie ma problemu - możemy zamówić razem te buty,
              przyjdą w jednej paczce a potem CI je wyślę smile

ja myślę, że nawet jeśli byłyby za małe to paluszek z przodu będzie wystawał i
              na jedna noc to jakoś wytrzymam wink
              jak za duże to się je sprzeda i basta smile

pójdą na allegro.
              nie przejmuj się, jeśli nie znajdziemy innych butów to sobie zamówimy!
              (a ja tak mam że jak już zobaczę coś co mi się podoba to nie ma szans, żeby mi
              się inne spodobały wink)

odezwij się kiedyś na priva.
              pozdrawiam
    • panna_turkus srebrne... i nie tylko 10.12.06, 15:50
      wyszukałam kilka różnych modeli. co o nich myślicie? wink)
      img149.imageshack.us/img149/197/butywe8.jpg
      a tu sukienka
      • magik_77 Re: srebrne... i nie tylko 14.12.06, 11:55
        A czy one nie są zbyt błyszczące i iskrzące do tak delikatnej sukienki?(zresztą
        przepięknej). Może coś delikatniejszego? Bo przynajmniej na tych zdjęciach
        wyglądają na bardzo bogato zdobione, a do Twojej sukni bardziej pasowałoby coś
        skromniej wyglądającego.
      • gioseppe Re: srebrne... i nie tylko 14.12.06, 12:50
        > a tu sukienka

sukienka jest cudowna smile
        co to za firma?
        • panna_turkus Re: srebrne... i nie tylko 14.12.06, 14:38
          uzupełnię tylko że te srebrno-złote i srebrno-różowe jednak nie. widziałam je na
          żywo. oślepnąć można. wink)

...sukienka jest z jakiejś starej kolekcji (2005?). znalazłam ją kiedyś
          przypadkiem na sieci. moja będzie szyta na jej wzór.
          • panna_turkus Re: srebrne... i nie tylko 14.12.06, 14:43
            sukienka będzie skromna i do kostki, więc chciałam zaszaleć z butami. mierzyłam
            w ciągu ostatnich kilku dni kilkanaście srebrnych butów (sandałki, klasyczne, z
            czubem) i coraz bardziej upewniam się, pończocha i sandałek to zestawienie
            hardkorowe. może jakiś retro (chociaż nie widziałam srebrnych)... ewentualnie
            klasyczny czub (jeśli nie będzie kosztował majątku).
          • aluszru Re: srebrne... i nie tylko 14.12.06, 15:01
            Droga panno_turkus, nie żartuj!!! Jeszcze nie zaczęłam biegać po sklepach a Ty
            już mówisz że w naszym "dziurawym" miescie nic nie ma??? O cholerka.
            • panna_turkus Re: srebrne... i nie tylko 14.12.06, 20:43
              białe i czubate wink znajdziesz, złote znajdziesz, tylko srebrnych jak na
              lekarstwo. nie tracę nadziei jutro kolejny wypad po sklepach. mam już na oku
              jedną parę... (własciwie nic specjalnego i niestety czub)
    • gardenia_nowak przejęłam się twoim losem :-) i szukałam na alegro 14.12.06, 12:04
      oto winiki:

www.allegro.pl/item149296536_sliczne_buciki_new_look_srebrne_r_37_nowe.html

www.allegro.pl/item149215596_isabella_cordon_luksusowe_srebrne_sylwester.html

www.allegro.pl/item149352062_eleganckie_buty_dunnes_stores_srebrne_38.html

www.allegro.pl/item150199968_sylwester_karnawal_srebrne_37_hit_na_2007_rok.html

• gioseppe Re: przejęłam się twoim losem :-) i szukałam na a 14.12.06, 12:52
        te są ładne
        www.allegro.pl/item149352062_eleganckie_buty_dunnes_stores_srebrne_38.html#photo
        i te
        www.allegro.pl/item150199968_sylwester_karnawal_srebrne_37_hit_na_2007_rok.html#photo
        reszta to według mnie tandeta, ale to tylko moje zdanie wink
        • gardenia_nowak Re: przejęłam się twoim losem :-) i szukałam na a 14.12.06, 16:11
          ale to raczej nie ty masz wybierać, czyż nie?

mnie się na przykład żadne nie podobają wink
          • panna_turkus Re: przejęłam się twoim losem :-) i szukałam na a 14.12.06, 20:44
            dzięki za zaangażowanie, ale te modele to jednak nie moja bajka. kiss
    • listek_a Re: -- w poszukiwaniu zaginionego buta :) 14.12.06, 12:40
      ale ładne!!!!!!!!!!!
    • siog moze do Warszawy? 14.12.06, 12:55
      nie wiem czy pomoge,bo chodzi o warszawe alemoze wybierzesz sie na jeden dzien
      na zakupy?
      1.Galeria Mokotow: Guidi, Aldo, River Island, Zara
      2.Arkadia (nie pamietam nazwy sklep na parterze)
      no i zajrzyj do sieciowek jakie sa w Lublinie, moze Zara, River Island itp
      Powodzenia!
      • gioseppe a może ktoś doradzi sklepy z butami w KrAkOwIE? 14.12.06, 12:58
        ślubnymi oczywiście
    • panna_turkus znaleziony but? 15.12.06, 09:38
      www.allegro.pl/item146771592_czolenka_damskie_rozmiar_od_34_do_41_producent.html
      zastanawiam się nad tymi biało-srebrne. niby ślubne niby z czubem wink
      miały być retro ale klasyczne chyba bardziej będą pasować do sukienki, co?
      • panna_turkus tfu 15.12.06, 09:39
        miało być "biało-srebrnymi"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka