mimi78 06.01.07, 16:08 Dziewczyny, od jutra pozostaje nam 6 miesięcy do naszego dnia. Jak wam idą przygotowania? Co u was słychać? Może jakieś nowe pomysły macie albo rady?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olera24 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 06.01.07, 16:09 zobaczysz mimi, zleci nawet nie zauwazysz kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 06.01.07, 16:10 o - a gdzie foty twe?) wiem, wiem - nie wiesz jak bardzo się tego boję Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 06.01.07, 16:12 duzo sie usmiechaj tego dnia mimi, i olewaj wszystkie potknięcia, bo raczej nie da sie ich uniknąć, a zawsze mozna obrócic je w żart A moje foty, cóż, dam na pewno ale czekam na reszte, jak narazie te co dostałam rozaczarowujące...pech mnie nie opuszcza Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 06.01.07, 16:14 mimi a jak własciwie stoisz z zespołem bo nie wiem czy cos udało Ci sie załatwić??? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia_851 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 06.01.07, 17:17 hej! no wlaśnie od jutra pozostaje pół roku! juz niemoge się doczekać. Tydzień temu brałam ślub cywilny i stresowałam sie trochę ale wszystko wyszlo świetnie;- ) Jeśli chodzi o przygotowania to w sumie wszystko juz mamy załatwione!!! Suknie mam wybraną) pierwszą przymiarkę mam juz pod koniec stycznia! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 08.01.07, 02:09 olera24 napisała: > mimi a jak własciwie stoisz z zespołem bo nie wiem czy cos udało Ci sie załatwi > ć??? z e r o Jakaś tragedia... Zaczynamy nie długo nauki Za suknią też powolutku Narazie szykują się sukienki druhen... Mam salę i termin w kościele... Ogólnie jakotako - nie chce sama się stresować. Zaproszenia się robią... Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 06.01.07, 17:37 To czasem przerażajace jak ten czas leci..( że błysnę taką niezbyt orginalną myslą...)Pamietem jak pod koniec czerwca ustalalismy datę i myślałam wtedy eee jeszcze mamy masę czasu ,a teraz zostało pół roku a ja mam masę zajęć ,planów i mało czasu na załatwienie ślubnych spraw....I wiem że minie to błyskawicznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kinga23 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 06.01.07, 19:21 Dziewczyny, to tylko 6 miesięcy a ja i narzeczony mamy załatwioną tylko salę, zespół i termin w kościele. Za sukienką zacznę się rozglądać w lutym/marcu, zaproszenia trzeba też niedługo wybrać jakieś.. Powiedzcie mi, jak długo jest ważna metryka chrztu, 3 czy 6 miesięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 06.01.07, 19:36 3 miesiące pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
wilvo Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 06.01.07, 22:15 Na naukach ksiądz mówił że metryka 6 m-cy, papiery z USC 3 m-ce. Ale juz sama nie wiem której wersji się trzymać bo generalnie wszyscy mówią że metryka tez 3 m-ce tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
lobo25 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 07.01.07, 10:53 my wszystkie wazne umowy mamy podpisane, termin w kosciele ustalony, suknia wybrrana i polowa wartosci zaplacona( czeka na mnie w salonie), tylko teraz te drobiazgi pozalatwiac.. a z tych wazniejszych to nauki - spedza mi to sen z powiek tym bardziej ze nie bardzo mamy je jak zrobic ale coz.. jakos sie pouklada pozdrawiam wszystkie 070707!! Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 07.01.07, 11:41 Ja również pozdrawiam! U nas podobnie. Umowy podpisane, zaliczki wpłacone, oprócz zaliczki za samochód, ale to pod koniec miesiąca. Termin w kościele zarezerwowany, suknia wybrana i zapłacona, pozostały ostateczne poprawki, nauki odbyte, zostały tylko dwie wizyty w poradni. Eh! Ale i tak sporo rzeczy jeszcze trzeba załatwić. Ale to stopniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 07.01.07, 12:52 No to i ja się dołączam. Sala zamówiona, kamerzysta i fotograf też, zespół mamy, termin w kościele zarezerwowany, na dniu skupienia dla narzeczonych byliśmy, zaproszenia wybrane, suknia też. Jeszcze trochę czasu przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
aska.231 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 07.01.07, 13:55 Witam siódemki, u nas też pozałatwiane prawie wszystko pozostały zaproszenia i co najważniejsze moja sukienka. jeszcze nie szukałam ale wybieram się w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lumidee23 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 08.01.07, 02:09 Myszki a jak bylo poltora roku to wam ten rok szybkoo zlecial????? Odpowiedz Link Zgłoś
lobo25 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 08.01.07, 10:50 oj lumedee nawet nie wiesz jak szybko zlecialo.. a wydawalo mi sie ze jeszcze tyle czasu, a tu juz pol roku Odpowiedz Link Zgłoś
bosanoga Re: noooo:-) jeszcze 6 mies! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 08.01.07, 12:16 Cześć ja tez się dołacze slubować będę w krakowie. Do załatwienie pozostały: jadłospis, przewóz gości, torcik, buciki i dodatki dla mnie ( suknia juz jest) i całośc stroju pana mlodego. No i bukiecik Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 08.01.07, 23:16 Mi się wydaje że ja prawie nic nie mam Szkoda gadać z tymi zespołami.....jakaś żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
lumidee23 Re: 07.07.07 - to już za pół roku! :) 08.01.07, 23:18 pamietam jak weszlam na to forum na poczatku lipca a to juz pol roku minelo jak nastepne pol tak zleci wy bedziecie najszczesliwsze pod sloncem a do mojego slubu zostanie tyle co od mojego wejscia tutaj do waszego slubu... trzymam mocno kciuki buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
ewusiakrystek Re: Fajowe forum :D 13.01.07, 19:28 Cześć dziewczyny! Ale mi się fajne forum trafiło, a co najważniejsze też biorę ślub 7/7/7 A nawet nie wiecie jakim przypadkiem jest to ta data Jak Was nie zanudzę to chętnie sie podzielę tę historyjką Mianowicie: Zaręczyłam się w grudniu 2005 roku i nie zamierzaliśmy z narzeczonym planować jeszcze daty ślubu... Jedknakże w styczniu 2006 r. chodził Ksiądz po Kolędzie i śmiał się, że przez całe nasze życie (t.j. mojej rodzinki) królują siódemki (bo m.in. mieszkamy pod 7/7, mama rodzona 7 itp.) i pow. że nic innego jak brać ślub 7/7/7. Zaśmiałam się ale pow. że OK, jak to będzie sobota to biorę ślub... I tak właśnie za niecałe pół roku stanę na ślubnym kobiercu He he, zapomniałam dodać, że Ksiądz zadeklarował, że da nam ślub za darmo (hi hi hi) Fiuuuuu i jak na razie koniec A co mam już załatwione? Hm... najważniejsze to chyba : sala kucharz zespół no i młodzi oraz goście a reszta się ułoży (hi hi hi) Poza tym mam już załatwionego: - fotografa - kamerzystę - samochód (he he -> mojego brata), a jak będzie ciepło to mam jeszcze BRYCZKĘ - wódeczka już też stoi w domu i czeka na spożycie Dziś sobie "zaklepałam" termin na szycie sukienki i przymierzyłam kilka sztuk. Czułam się cudownie Żal mi było się z nich rozbierać Podobno zmieszczę się w 2.000 zł (łącznie z butami, welonem itp.) Powiedzcie mi czy to drogo? Niestety nie mam jeszcze: - "ubranego" NARZECZONEGO (ale faceci to się zawsze w ost. chwili sprężają - terminu w kościele (he he -> ale niedługo znów ksiądz będzie chodził po kolędzie to się ustali - nauk (ale mamy takie książeczki ze szkoły średniej i podobno to wystarczy -> jednak nie jestem pewna) - zaproszeń - menu - sukni na poprawiny - dekoratorki - metryki - kosmetyczki (nigdy nie chodziłam), - fryzjera - przewóz gości - bukiet Ojej ale tego tutaj namazałam. Mam nadzieje, że nikogo nie zanudzę Dziewczkątka Kochane poradzcie mi co mam jeszcze zrobić/załatwić Pozdrawiam serdecznie Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: Fajowe forum :D 14.01.07, 10:27 Poza zaklepana restauracja i projektem zaproszen, nic nie mamy Idziemy za tydzien na targi slubne, gdzie mam nadzieje, odbebnimy zakupy, a za trzy tygodnie lecimy do Rumuni zobaczyc restauracje, ksiedza, DJa , fryzjera , ustalic menu i poszukac kiecki w wypozyczalni. Jak bedziemy mieli farta, to wszystko w tydzien zalatwimy Odpowiedz Link Zgłoś