aniuska24 18.01.07, 11:58 Ostatnio nurtuje mnie pytanie na które nikt ze znajomych nie potrafi mi odpowiedzieć. Czy za kurs przedmałżeński się płaci? Jak tak to ile? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetina Re: Kurs przedmałżeński 18.01.07, 12:00 nie wiem chyba nie zaczęliśmy robić, ale nawet nie wiem muszę się zapytać księdza Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_24 Re: Kurs przedmałżeński 18.01.07, 12:08 Cześc PŁaci sie PŁACI , ale tylko za nauki w tzw. trybie weekendowym (przyspieszonym ), jesli z jakis przyczyn nie możecie odbyc kursu normalnie (za darmo) czyli przez okres nie wiem 2 czy 3m-cy we wlasnej parafii po mszy co niedziela. My z moim przyszłym mężem robimy kurs weekendowym -płacimy 70 zł. Kurs trwa dwa weekendy i gotowe . POZDRWiam Serdecznie mimi_24 Odpowiedz Link Zgłoś
gojka23 Re: Kurs przedmałżeński 18.01.07, 12:11 za nauki w przyspieszonym tempie ok 80-100 zł płacisz-robisz je w ciągu 2 dni- weekend. Jeśli zdecydujesz się robić nauki w normalnym tempie....to trwają 10 stygodni i jeszcze do tego masz 3 spotkania w poradni. I to jest bezpłatne-my trafiliśmy na fajnego księdza także fajne nawet były te nauki Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Kurs przedmałżeński 18.01.07, 12:47 my placilismy po 20 zl na glowe (podobno jest to oplata za przygotowywany dla nas podarunek, indeks i zaswiadczenie). Nauki w soboty i niedziele, trzy weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_sz Re: Kurs przedmałżeński - warszawa? 18.01.07, 13:29 Sluchajcie, gdzie w Warszawie odbywaja sie weekendowe kursy? I czy trzeba sie wczesniej zapisywac czy przychodzi sie i dopiero wtedy. Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
polabb Re: Kurs przedmałżeński - warszawa? 18.01.07, 13:34 W Bielsku-Białej w parafi w Aleksandrowicach płaci sie 40 zł od osoby i nie jest to kurs przyspieszony tylko normalnie chodzi sie co tydzień w piątki. Strasznie mnie to zdenerowało ze kasa i tylko kasa w kosciele .....draństwo....zzzzzzzzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Nie mam na kurs bo wydałem na wódkę 18.01.07, 18:48 A koścół i sale lekcyjne niech sobie utrzymują z czego chcą. Restauracyjną salę, albo inną to wynajmują w moim mieście za darmo.! GDZIE? NIDGDZIE! Ale jak tanio!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stella_22 Re: Kurs przedmałżeński - warszawa? 18.01.07, 19:27 A na Leszczynach za kurs weekendowy 50 zł, natomiast ten, który odbywa się co niedziele (4 spotkania) kosztuje 30zł od pary. W Bielsku chyba wszędzie się płaci... Odpowiedz Link Zgłoś
agnes2605 Re: Kurs przedmałżeński - warszawa? 18.01.07, 13:36 kurs jednodniowy u Pallotynów, www.waw.pallotyni.pl/?page=445 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nantu Re: Kurs przedmałżeński - warszawa? 18.01.07, 13:45 my placilismy 30zl od pary (za spotkania z paniami z poradni)-wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
kajka10 Re: Kurs przedmałżeński - warszawa? 18.01.07, 13:59 Byłam na tym kursie u Pallotynów bardzo fajnie prowadzony. Ksiadz b. mily, Pani z poradni tez. Koszt to 75 zl od osoby jesli dobrze pamietam. Jesli ktos chce moge na prv podac maila lub tel. do ksiedza. Pozdrawiam Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
aleaska Re: Kurs przedmałżeński - warszawa? 12.02.07, 23:05 Cześć, czy mogłabym prosić o przesalnie mi nr telefonu do ksiedza który zajmuje się sie prowadzeniem nauk przedmałżeńskich? Bardzo prosze Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 weekendowo - Warszawa 18.01.07, 14:03 wspomniani PALLOTYNI - aktuazlicują tę listę, więc na pewno w okresie kwiecień - czerwiec jeszcze będą kursy www.waw.pallotyni.pl/?page=445 DOMINIKANIE na Freta, tera będzie w styczniu, i powinien być jeszcze jeden przed wakacjami, ale to nie jest pewne, ponieważ w zeszłym roku mieli kurs 8- tygodniowy wiosną, weekendowy coś w czerwcu, weekendowy we wrzesniu i potem cisza... www.freta.dominikanie.pl/?aktualnosci/81 Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: weekendowo - Warszawa 18.01.07, 19:17 Ale miesiące czy tygodnie poświęcone na nauki to przecież bardzo względne pojęcie. U jednych trwają 2 miesiące a u innych 10dni pod rząd. To tyle samo ale brzmi zupełnie inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: kraków 13.02.07, 08:28 u krakowskich dominikanów zapłaciliśmy 60zł od pary (4 wykłady, kurs trwa miesiąc). Jeszcze czekają nas 3 spotkania w poradni, ale one, jak głosi broszura, w krakowie są bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś