Dodaj do ulubionych

Galop w Zielonce

03.02.07, 16:48
Co sądzicie o Galopie w Zielonce?
Czy ktoś z Was był tam na weselu, niech podzieli sie swoimi wrażeniami.
Podoba mi sie to miejsce i chciłam zarezerwowć tam sale.
Obserwuj wątek
    • martolinea Re: Galop w Zielonce 04.02.07, 22:02
      też chcieliśmy jednak się zastanawiamy ze trochę drogo i sala mniejsza dla nas
      będzie za mała a duża (super) nieco za wielka... za obsługę kelnerską się płaci
      oddzielnie po 250pln za osobę za pokrowce białe na te drewniane krzesła również
      i to nie mało...kosztów dodatkowych jest więcej

szukamy czegoś klimatycznego okolice marki zielonka kobyłka otwock józefów trakt
      lubelski jeśli ktoś z Was ma jakąs ciekawą sale na 200 osób w tej okolicy -
      proszę o kontakt : )

p.s. proponuje na tym forum założyć wątek "sale weselne" miasto -opis -mogą
      pisać również te osoby które już mają uroczystość weselną za sobą smile
      • agulka01 Re: Galop w Zielonce 04.02.07, 22:45
        Galop ma ten specyficzny wystrój który nam się podoba, byłam tam raz na weselu i
        było super. Oglądałam rowiez sele w Ząbkach- Magnolia i Quatro ale obie nam się
        nie podobały. Szukam bardziej sali w części Izabelina i Babic (Puszcza
        Kampinoska) bo tu mamy bliżej.
        Oglądaliśmy dzisiaj sale w Wierzbinie DW Margo, sala fajna maja tez pokoje,
        miejsce na grila i ładnie zadbane otoczenie wokól domu. Koszt 170zł za osobę.
        Porównując Galop gdzie koszt wynosi 160zł i Margo 170zł to suma wychodzi podobna
        biorąc pod uwagę wszystkie opłaty w Galopie wink
        To miejsce mnie naprawdę urzekło.
    • martolinea Re: Galop w Zielonce 04.02.07, 22:09
      a świetna sala jest w Markach - byliśmy tam u naszych znajomych-park
      wojskiego-zdjęcia na stronie nie oddają uroku - warto obejrzeć
      osobiście.niestety my tam nie zrobimy bo mamy tych samych znajomych i już się
      tam bawiliśmy wszyscy : )we wrześniu
    • j-jonaszka Re: Galop w Zielonce 05.02.07, 12:02
      My będziemy mieli wesele w Galopie w sierpniu. Jak dotąd sprawy organizacyjne
      załatwia się u nich bardzo miło. Są otwarci, elastyczni. Więcej będę mogła
      napisać po naszym weselu. Jak dotąd nie słyszałam złego słowa o Galopie. Były
      dziewczyny na forum, które miały tam wesele i były bardzo zadowolone. Myślę, że
      koszty wcale nie są tak wysokie, teraz wszędzie koszt to 160-170zł/os. Od
      dziewczyn, które miały tam wesela, wiem, że jeśli jest ponad 100 osób to można
      ponegocjować - one miały np. gratis pokrowce, powitanie, czy dekoracje
      kwiatami.
      Najważniejsza rada - terminy rozchodzą się u nich jak ciepłe bułeczki - trzeba
      rezerwować szybko i z dużym wyprzedzeniem. A Ty kiedy planujesz slub?
      Dla mnie inne miejsca nie wchodziły w grę, choć do Zielonki mamy bardzo daleko.
      Tam jest pięknie, jest mnóstwo zieleni i przestrzeni - idealne miejsce na
      letnie wesele. Można za niewielką dopłatą zamówić grill. Własne rzeczy można
      przynosić bez dopłat - alkohol czy własne produkty na wiejski stół. Dla mnie
      największy minus tego miejsca to odległość i niewiele miejsc noclegowych.
      Reszta - supersmile
      • agulka01 Re: Galop w Zielonce 05.02.07, 12:41
        My planujemy wesele w czerwcu 2008, nawet wstepnie juz termin mamy zarezerwowany
        w galopie na 21 czerwiec. Ze wzgledu na to ze w galopie terminy trzeba
        rezerwowac z duzym wyprzedzeniem, zdecydowalismy sie juz teraz zrobic rezerwacje.
        Ja tez nie słyszałam złego słowa na Galop, bylam zadowolona z wesela kolezanki
        ktota tam robila przyjecie, wszystko bylo dopiete na ostatni guzik, nie bylo
        mowy o jakims niedopatrzeniu.
        Jesli chodzi o koszt 160zł - menu i 170zl z kelnerami i pozostałymi dodatkami
        które oferuja,to kwota rozsadna i generalnie zblizona do pozostałych miejsc.
        Nie wiedziałam ze mozna samemu zaopatrzyc stół wiejski.
        Jesli chodzi o odległosc to dla mnie tez daleko bo mieszkamy na Żoliborzu, ale
        zawsze mozna wynajac pokoje.
        Czy Wy bedziecie robili poprawiny?
        • j-jonaszka Re: Galop w Zielonce 06.02.07, 11:03
          Poprawin chyba nie robimy, ale jeszcze się zastanawiamysmile To zależy od tego czy
          będzie można zrobić uroczyste późne śniadanie dla osób, które tam nocują, bo
          coś muszę tym gościom zaproponować do zjedzenia zanim opuszczą hotel - zobaczę
          co mi zaoferują. Oni nic sami nie mówią o własnym zaopatrzeniu, ale o cokolwiek
          pytaliśmy, nigdy nie odmówilismile A z tym stołem wiejskim to tak z ciekawości
          pytaliśmy, bo pewnie go nie zrobimy (poza podstawowym menu mamy gril i udźce
          dodatkowo, więc dużo tego). Jeśli zarezerwowaliście termin na czerwiec, to
          polecam Galop tym bardziej! Ja nie lubię imprez w zamkniętych pomieszczeniach -
          gdy jest ciepło pomysł grill i piwo na zewnątrz wydaje mi się super. No ale
          wszystko zależy od tego co kto lubi, podobnie jak z wystrojem bardzo
          specyficznym w Galopie. My planujemy imprezę na max. 70 osób i nie będzie to
          typowe wesele z tańcami. Dj będzie, jakby ktoś chciał zatańczyć, ale nie
          planujemy żadnych zabaw weselnych itp., więc dla nas Galop z częścią imprezy na
          zewnątrz to super rozwiązanie.
          Jak się zdecydujesz - daj znaćsmile
    • karolin-k byłam 05.02.07, 14:31
      kilka razy,nie tylko na weselu
      wystroj rzeczywiście specyficzny, mnie się akurat nie podoba, ale jedzenie
      bardzo dobre, obsługa tez
      jedyny minus, to ta terakota, na której się fatalnie tańczy

no i nie dbają o zwierzęta
      trzymali żółwia wodnego w oczku wodnym, do którego wpływała woda z zewnętrznego
      strumyka - w styczniu
      zółw chyba juz zdechł, ciekawe czy męczą następnego?
    • juliam1 Re: Galop w Zielonce 05.02.07, 14:40
      ja bylam tam 2 razy na weselu, obsluga byla dobra, nie narzekam. A co do
      wystroju czy klimatu to juz kwestia gustu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka