Dodaj do ulubionych

w-wa Kościół Św. Anny vs Św Floriana ślub mieszany

04.02.07, 00:01
Hej Dziewczynysmile Pierwszy post - narazie szukam sali i podoba mi się
Bellisima (nad Wisłą). Mieszkam na Tragówku więc lokalizacyjnie super by bylo
wybrac ktorys z tych 2 kościołów. Do Floriana chodzilam jeszcze z liceum
(zaraz pobok - Władek), w Anny na Starówce pobierali się rodzice, kościół
akadedemicki (a ja z UW). Czy ktoryś z księży może robić problem ze ślubem
katoliczki z ateistą? Ew. jakies uwagi wspomnienia z wlasnego badz cudzego
slubu? Ciekawa jestem ktory wydaje sie przytulniejszy na slub...

(nie chce brac w swoim parafialnym - jest za duzy i wyglada okropnie jak
zajete sa pierwsze 2-3 rzedy sad(
Obserwuj wątek
    • dr_kaczusia Re: w-wa Kościół Św. Anny vs Św Floriana ślub mie 04.02.07, 09:50
      Czesc,
      my bralismy slub we Florianie, super!, polecam. Ksieza przemili, kosciol piekny
      itd juz to pisalam tu kilka razy mozna poszukac wink
      Co do slubu mieszanego - jedna forumka brala taki wlasnie we Florianie i tez
      byli zadowoleni. Najlepiej poszukaj w archiwum to znajdziesz te nasze watki.
      pozdrawiam!
      • dr_kaczusia Re: w-wa Kościół Św. Anny vs Św Floriana ślub mie 04.02.07, 09:51
        a co do ilosci zajetych miejsc... Florian jest waski i dlugi, ale w lawce
        mieszcza sie 4 osoby, wszystko zalezy od tego ilu masz gosci... my mielismy na
        wesele niecale 100 osob + goscie na slub i katedra byla pelna smile
        • nataluk Re: w-wa Kościół Św. Anny vs Św Floriana ślub mie 04.02.07, 10:30
          i św.Anna i katedra Floriana nie są małymi kościołami.
          w św.Annie śluby taśmowe, więc jeżeli już koniecznie wybierać z tych dwóch to
          katedra
          • pelissa81 Re: w-wa Kościół Św. Anny vs Św Floriana ślub mie 04.02.07, 14:02
            dzieki pieknie dziewczyny!!! Na 90% chce by to był Florian. Pasuje mi
            sentymentalnie, logiostycznie, wizualniewink Akademicki jest zbyt barokowy.
            Mysle ze na slub to przyjdzie sporo ludzi, ale wole by bylo im ciasno, niz miec
            poczucie ze tylko 20-3 pierwsze rzedy sa zajetesad jakbym byla jakas sierota.

Boje sie tylko ze proboszcz nie wyrazi zgody na slub mieszanysad( Jak to
            zalatwic i z kims isc najpierw pogadac? Bede bardzo wdzieczna.

Zaraz ide kopac archiwumwink
            • nataluk Re: w-wa Kościół Św. Anny vs Św Floriana ślub mie 04.02.07, 15:13
              Proboszcz nie powinien robić problemu, to trzeba tylko zgodnie z prawem
              kanonicznym przeprowadzić
            • dr_kaczusia Re: w-wa Kościół Św. Anny vs Św Floriana ślub mie 04.02.07, 20:43
              tak jak Ci pisalam, kolezanka z forum brala slub mieszany u Floriana i byla
              bardzo zadowolona, tego dnia mieli jeszcze rozne potkniecia, a ksiadz wyczul
              stres i podobno tak poprowadzil msze, ze zaraz sie lepiej poczuli

nie powinnas miec problemu ze slubem mieszanym, jedna osoba wierzaca chce
              wstapic w zwiazek zgodnie z zasadmi swojej wiary, a druga jej to umozliwia i nie
              przeszkadza. Moi rodzice tak slubowali, moi znajomi i wiele innych osob. Idz po
              prostu do kancelarii i porozmawiaj, zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze.
    • olivia1980 Re: w-wa Kościół Św. Anny vs Św Floriana ślub mie 05.02.07, 13:37
      Ja wybrałam jednak kościół św. Anny.W sezonie i we Florku sluby są taśmowe - to
      akurat nie ma znaczenia bo tak jest w większości najpopularniejszych
      kościołów.Kościół akademicki jest dla mnie bardzo przytulny i "ciepły". Katedre
      zaś bardzo lubię (chodze tam czesto na msze) ale na ślub wydaje mi się zbyt
      mroczna i "zimna". Przeraza mnie tez bliskośc Szpitala Praskiego, który
      przywołuje u mnie bardzo złe wspomnienia i dreszcze.
    • olivia1980 Re: w-wa Kościół Św. Anny vs Św Floriana ślub mie 05.02.07, 13:38
      P.S. My też braliśmy pod uwagę tylko te dwa kościoły wink
    • olivia1980 Re: w-wa Kościół Św. Anny vs Św Floriana ślub mie 05.02.07, 13:41
      Aha jeszcze zapomniałam Ci powiedzieć, że jesli zdecydowalibyscie sie na św.
      Anne jest jeszcze jeden, bardzo duzy plus - jeżeli jestes studentka UW nie
      potrzebujesz starać się o licencję w swojej parafii i płacić za nią oraz
      załatwiac zapowiedzi w swojej parafii, poniewaz przez czas studiow kościoł
      akademicki moze byc Twoja parafią, totez tam beda zapowiedzi.
    • lanka_cathar Św Florian 05.02.07, 13:56
      My braliśmy właśnie w nim ślub. Kościół nie wymaga dodatkowego dekorowania. A
      co do księży, to uważaj, żeby nie trafić na ks. Piotra (niski, przy tuszy).
      Koszmar. Na szczęście w końcu trafiliśmy na drugiego ks. Piotra (Burego).
      Przeniesiono go w czerwcu na Targówek na Echa Leśne, ale ściągnęliśmy go
      stamtąd do Floriana. Cudowny człowiek.
    • lanka_cathar Ślub byl właśnie mieszany. 05.02.07, 13:57

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka