Dodaj do ulubionych

Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę?

13.02.07, 14:05
ale tak bez przesadysmile
Obserwuj wątek
    • andziashea Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 14:06
      25 lat.
    • andziashea Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 14:07
      A bez przesady masz w wyszukiwarce.
      • milkablabla1 Re: do andziashea 13.02.07, 14:21
        przeglądam sobie od czasu do czasu forum i zauważyłam że na każde pytanie
        odpowiadasz dziewczynom, żeby sobie sprawdziły w wyszukiwarce. Czy nie wydaje
        Ci się, że 99% tematów, które są tu obecnie poruszane już kiedyś były i prawie
        każdy z nich można sobie sprawdzić w wyszukiwarce. Ale chyba nie chodzi o to.
        Bo w takim razie po co forum?
        • andziashea Re: do andziashea 13.02.07, 14:24
          >Ale chyba nie chodzi o to.
          No owszem, chodzi o to, żebys mogła głowić się, czy o to chodzi.

> Bo w takim razie po co forum?
          A jak myslisz?
          • mary_popins Re: do andziashea 14.02.07, 10:22
            Daj se luz. To juz sie zle czyta. Jak nie podoba Ci sie dyskusja na forum to po
            jaka cholere tu siedzisz?
        • epox123 Re: do andziashea 13.02.07, 14:27
          to zalezy od modelu i salonu,czasami 3 miesiace,ale czasami i do 6 miesiecy
          przed,ja np.będe szyła moja sukienke u krawcowej,ale termin musze zarezerwowac
          juz w marcu-ślub w sierpniu,na pierwszej wizycie wpłacam zaliczke i biora
          wymiary,a potem moge wybrac sukinke-wzór z modeli juz uszytych,albo
          zaprojektować od podstaw moja suknie
    • magdiii 3 m-ce przed ślubem 13.02.07, 14:22

• ashton Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 14:35
      3 miesiące powinny spokojnie wystarczyć. Ja zamawiałam 1,5 miesiąca przed
      ślubem i też dało radę smile
    • anetina ja 4 m-ce 13.02.07, 16:06

• dagps Re: ja 4 m-ce 13.02.07, 16:52
        u mnie z szyciem tak jak pisala epox, ale kupno roznie: np cymbeline ktora zamowilam (slub w sierpniu) sprowadzona bedzie dopiero na 30 maja (zamowienie tydzien temu). na polowe czerwca i na koniec czerwca umawiam sie na obcinanie i zwezanie sukni, ostania przymiarka w tygodniu slubu. gdyby nie urlop teraz i czas na chodzenie po salonach pewnie bym do kwietnia czekala z suknia, ale juz tej bym nie mogla miec.
    • inkageo Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 17:13
      Ja mam ślub we wrześniu, wybrałam już suknię i szukam używanej, jeżeli mi się
      nie uda to zamawiam nową najpóźniej 4 miesiące przed ślubem (teraz taki jest
      termin realizacji zamówienia w Madonnie). 4 miesiące to strasznie długo, ale w
      Anglii czy Irlandii potrzeba aż 6 miesięcy.. Figura mi się nie zmienia, więc
      najchętniej już trzymałabym kreację w szafiewink A tak to ciągle o niej myślę i
      usiłuję sobie przypomnieć jak właściwie wyglądawinkwinkwink Lepiej nie czekać do
      ostatniej chwili, bo nie ma nic gorszego niż działanie w stresiewink A jak
      zajdzie pomyłka i zostanie sprowadzona inna suknia, w niewłaściwym kolorze lub
      rozmiarze.. Niestety to się zdarza..
      • dagps Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 17:58
        mi sie figura poza biustem tez nie zmienia od podstawowki, ale na ostatnia przymiarke mam isc w tygodniu slubu zeby suknia bez ramiaczek nie okazala sie spadujacawink
        • inkageo Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 18:07
          A mi się niestety nawet biust od podstawówki nie zmienił...uncertain
    • sensiblue Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 18:32
      4 miesiące od zamówienia suknia jest w salonie, a potem muszą ją jeszcze
      zmienić zapięcie i ogólnie dopasować - potrzebują na to miesiąc. Ostatnia
      przymiarka i ewentualnie zmiany - dzień przed ślubem smile
    • aga_kr3 Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 19:58
      Ja zamawialam dwa tygodnie temu i bede miala pod koniec kwietnia (14 tygodni).
      Dzis bylam w Madonnie z przyjaciolka i wybralysmy model, ktory jezeli ma byc na
      14 lipca musi zostac zamowiony do konca przyszlego tygodnia.
      • inkageo Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 20:05
        Aga na jaki model trzeba czekać 20 tygodni?? Mi powiedziano, że max 14 tygodni
        na wszystkie modele.. Zwlekam z zamówieniem, mam nadzieję, że nie zostanę bez
        sukienki..
        • aga_kr3 Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 20:09
          Wybralysmy La Sposa model Santana- duzo lepiej wyglada niz na modelce, jest
          cudna... przyjaciolka ma bardzo delikatne rysy twarzy a koronka na sukni ma
          bardzo delikatny motyw - idealnie sie komponuje smile
          • inkageo Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 20:14
            Ślicznasmile W te 20 tygodni nie chce mi się wierzyć....
            • aga_kr3 Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 20:17
              Uwierz mi,ze ja tez nie chcialam uwierzyc,ale kobieta przy nas dzwonila i
              powiedziala,ze bezpiecznie byloby zamowic do konca przyszlego tygodnia. Ja
              swoja zamawialam tak jak pisalam z 2-3 tyg temu i bede miala 22 kwietnia, tj. w
              tygodniu slubnym, bo slub 28 kwietnia wink tez sie boje,ale co tam... mam jeszcze
              resztki zaufania do ludzi, mam nadzieje,ze sie nie przejade wink
              • dagps Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 20:27
                ja na swoja czekam 16tygodni, wierze w te 20
                • inkageo Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 20:31
                  W takim razie jeszcze bardziej chciałabym kupić używaną i mieć ją w domu od
                  razu, niż czekać na suknię tak długo....sad Jak dobrać dodatki w ostatniej
                  chwili.. A bez sukni nie potrafię..sad
                  • aga_kr3 Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 23:23
                    No nie powiem z dodatkami jest kiepsko... buty kupilam w tym samym dniu co
                    suknie(prawie nie do wiary w przypadku moich zachcianek wink ), wzielam je pod
                    pache i wrocilam sie przymierzyc je do sukni (wymowilam sobie buty na 3 dni,ale
                    wolalam zalatwic to od razu)- byly idealne... bizuteria... wiedzialam co chce-
                    cos w kolorze zlota, bardzo delikatnego i tak.... kiedys szlam sobie z moim
                    narzeczonym do kina i kupilam sliczny kamyczek Svarowskiego na cieniutkim
                    zlotym lancuszku i takie same kamyczki do uszu wink tez pasuja jak ulal wink moze
                    mam duzo szczescia, ale narzekac nie moge, poki co (odpukac) wszystko idzie
                    gladko... czekam na problemy zatem wink
        • sensiblue to prawda 13.02.07, 23:01
          niestety... ja na swoją czekam 4 miesiące - umowę podpisałam wczoraj, a w
          połowie czerwca - suknia bedzie w salonie. Takie terminy są jednak "normą" sad(
          • mayagaramond Re: to prawda 13.02.07, 23:30
            Powaznie? Myslalam, ze jak bede w marcu w W-wie i zamowie sukienke, to ja
            odbiore w maju, jak bede na weselu u mojej przyjaciolki... Nie ma to jak dobre
            wiadomosci na dobranoc.
            • sensiblue Mayagaramond 14.02.07, 11:30
              to zalezy wszystko od salonu, w którym kupujesz - ja mówię o warunkach w
              poznańskim salonie Madonna. Z kolei w Cymbeline - czeka się 3 miesiące (plus
              czas na dopasowanie) - tak więc - co miejsce, to inny czas. Ale należy jednak
              założyć, że nalezy poczekac smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka