martucha55 13.02.07, 14:05 ale tak bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziashea Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 14:06 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
andziashea Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 14:07 A bez przesady masz w wyszukiwarce. Odpowiedz Link Zgłoś
milkablabla1 Re: do andziashea 13.02.07, 14:21 przeglądam sobie od czasu do czasu forum i zauważyłam że na każde pytanie odpowiadasz dziewczynom, żeby sobie sprawdziły w wyszukiwarce. Czy nie wydaje Ci się, że 99% tematów, które są tu obecnie poruszane już kiedyś były i prawie każdy z nich można sobie sprawdzić w wyszukiwarce. Ale chyba nie chodzi o to. Bo w takim razie po co forum? Odpowiedz Link Zgłoś
andziashea Re: do andziashea 13.02.07, 14:24 >Ale chyba nie chodzi o to. No owszem, chodzi o to, żebys mogła głowić się, czy o to chodzi. > Bo w takim razie po co forum? A jak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_popins Re: do andziashea 14.02.07, 10:22 Daj se luz. To juz sie zle czyta. Jak nie podoba Ci sie dyskusja na forum to po jaka cholere tu siedzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: do andziashea 13.02.07, 14:27 to zalezy od modelu i salonu,czasami 3 miesiace,ale czasami i do 6 miesiecy przed,ja np.będe szyła moja sukienke u krawcowej,ale termin musze zarezerwowac juz w marcu-ślub w sierpniu,na pierwszej wizycie wpłacam zaliczke i biora wymiary,a potem moge wybrac sukinke-wzór z modeli juz uszytych,albo zaprojektować od podstaw moja suknie Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 14:35 3 miesiące powinny spokojnie wystarczyć. Ja zamawiałam 1,5 miesiąca przed ślubem i też dało radę Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: ja 4 m-ce 13.02.07, 16:52 u mnie z szyciem tak jak pisala epox, ale kupno roznie: np cymbeline ktora zamowilam (slub w sierpniu) sprowadzona bedzie dopiero na 30 maja (zamowienie tydzien temu). na polowe czerwca i na koniec czerwca umawiam sie na obcinanie i zwezanie sukni, ostania przymiarka w tygodniu slubu. gdyby nie urlop teraz i czas na chodzenie po salonach pewnie bym do kwietnia czekala z suknia, ale juz tej bym nie mogla miec. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 17:13 Ja mam ślub we wrześniu, wybrałam już suknię i szukam używanej, jeżeli mi się nie uda to zamawiam nową najpóźniej 4 miesiące przed ślubem (teraz taki jest termin realizacji zamówienia w Madonnie). 4 miesiące to strasznie długo, ale w Anglii czy Irlandii potrzeba aż 6 miesięcy.. Figura mi się nie zmienia, więc najchętniej już trzymałabym kreację w szafie A tak to ciągle o niej myślę i usiłuję sobie przypomnieć jak właściwie wygląda Lepiej nie czekać do ostatniej chwili, bo nie ma nic gorszego niż działanie w stresie A jak zajdzie pomyłka i zostanie sprowadzona inna suknia, w niewłaściwym kolorze lub rozmiarze.. Niestety to się zdarza.. Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 17:58 mi sie figura poza biustem tez nie zmienia od podstawowki, ale na ostatnia przymiarke mam isc w tygodniu slubu zeby suknia bez ramiaczek nie okazala sie spadujaca Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 18:07 A mi się niestety nawet biust od podstawówki nie zmienił... Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 18:32 4 miesiące od zamówienia suknia jest w salonie, a potem muszą ją jeszcze zmienić zapięcie i ogólnie dopasować - potrzebują na to miesiąc. Ostatnia przymiarka i ewentualnie zmiany - dzień przed ślubem Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 19:58 Ja zamawialam dwa tygodnie temu i bede miala pod koniec kwietnia (14 tygodni). Dzis bylam w Madonnie z przyjaciolka i wybralysmy model, ktory jezeli ma byc na 14 lipca musi zostac zamowiony do konca przyszlego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 20:05 Aga na jaki model trzeba czekać 20 tygodni?? Mi powiedziano, że max 14 tygodni na wszystkie modele.. Zwlekam z zamówieniem, mam nadzieję, że nie zostanę bez sukienki.. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 20:09 Wybralysmy La Sposa model Santana- duzo lepiej wyglada niz na modelce, jest cudna... przyjaciolka ma bardzo delikatne rysy twarzy a koronka na sukni ma bardzo delikatny motyw - idealnie sie komponuje Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 20:14 Śliczna W te 20 tygodni nie chce mi się wierzyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 20:17 Uwierz mi,ze ja tez nie chcialam uwierzyc,ale kobieta przy nas dzwonila i powiedziala,ze bezpiecznie byloby zamowic do konca przyszlego tygodnia. Ja swoja zamawialam tak jak pisalam z 2-3 tyg temu i bede miala 22 kwietnia, tj. w tygodniu slubnym, bo slub 28 kwietnia tez sie boje,ale co tam... mam jeszcze resztki zaufania do ludzi, mam nadzieje,ze sie nie przejade Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 20:27 ja na swoja czekam 16tygodni, wierze w te 20 Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 20:31 W takim razie jeszcze bardziej chciałabym kupić używaną i mieć ją w domu od razu, niż czekać na suknię tak długo.... Jak dobrać dodatki w ostatniej chwili.. A bez sukni nie potrafię.. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Ile czasu przed ślubem zamawiać sukienkę? 13.02.07, 23:23 No nie powiem z dodatkami jest kiepsko... buty kupilam w tym samym dniu co suknie(prawie nie do wiary w przypadku moich zachcianek ), wzielam je pod pache i wrocilam sie przymierzyc je do sukni (wymowilam sobie buty na 3 dni,ale wolalam zalatwic to od razu)- byly idealne... bizuteria... wiedzialam co chce- cos w kolorze zlota, bardzo delikatnego i tak.... kiedys szlam sobie z moim narzeczonym do kina i kupilam sliczny kamyczek Svarowskiego na cieniutkim zlotym lancuszku i takie same kamyczki do uszu tez pasuja jak ulal moze mam duzo szczescia, ale narzekac nie moge, poki co (odpukac) wszystko idzie gladko... czekam na problemy zatem Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue to prawda 13.02.07, 23:01 niestety... ja na swoją czekam 4 miesiące - umowę podpisałam wczoraj, a w połowie czerwca - suknia bedzie w salonie. Takie terminy są jednak "normą" ( Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: to prawda 13.02.07, 23:30 Powaznie? Myslalam, ze jak bede w marcu w W-wie i zamowie sukienke, to ja odbiore w maju, jak bede na weselu u mojej przyjaciolki... Nie ma to jak dobre wiadomosci na dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue Mayagaramond 14.02.07, 11:30 to zalezy wszystko od salonu, w którym kupujesz - ja mówię o warunkach w poznańskim salonie Madonna. Z kolei w Cymbeline - czeka się 3 miesiące (plus czas na dopasowanie) - tak więc - co miejsce, to inny czas. Ale należy jednak założyć, że nalezy poczekac )) Odpowiedz Link Zgłoś