Dodaj do ulubionych

Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!!

01.03.07, 20:04
Wiajcie,
mam do Was ogromną prośbę, nasz ślub jest w sierpniu i strasznie chcielibyśmy
zrobic sami zaproszenia,zawieszki na alkohol ale wogóle nie mamy pomysłu,
przeglądałam jakieś strony www ale nie znalazłam nic ciekawego, jeżeli macie
jakieś fotki ciekawych zaproszeń, zawieszek które Wam się podobają lub same
zrobiłyście to podajcie link do strony lub wrzucajcie zdjęcia, myślę ze przyda
się to wielu osobomsmile)
na wszelki wypadek podaje tez adres mailowy dablo5@interia.pl

dzieki wielkie z górykiss
Obserwuj wątek
    • tutifrutiii Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 01.03.07, 21:34
      Włąsnie mam ten sam problem-ślub również w sierpniu.Jak cos znajdziesz to daj zancsmile pozdrówka
      • geisha1 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 01.03.07, 22:30
        jasne nie ma sprawy, a którego sierpnia??? ja 25.08, wink
        • elza_lui Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 02.03.07, 08:38
          Ja też 25 sierpnia smile Zamierzam sama robić zaproszenia i karteczki na stół. Mam
          już mniej więcej pomysł, muszę jechać po papier i jak zrobię to mogę podesłać
          zdjęcia.
          Na początek taka rada, może się przyda: zróbcie listę gości pod kątem tego dla
          kogo zaproszenie tylko na ślub, dla kogo na wesele i ślub. Ja robię takie samo
          zaproszenie na ślub dla wszystkich a dla gości których zapraszam też na wesele
          dołączę karteczkę. Poszukajcie sobie tekstu, który chcecie mieć na
          zaproszeniach bo ja miałam z tym duży problem - chciałam oryginalny tekst a
          wszędzie są takie same. Poszukajcie też ładnej czcionki z polskimi znakami;
          ładnych czcionek do ściągnięcia jest bardzo dużo ale trudno znaleźć z polskimi
          znakami. Jak mi się jeszcze coś przypomni to dam znać.
          Mam nadzieję, że was nie zanudziłam smile
          Pozdrawiam
          E.
          • aga_kr3 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 02.03.07, 08:45
            Jeżeli możesz to wklej jakiś oryginalny tekst na zaproszenia lub wyślij na
            gazetowego wink Będę bardzo wdzięczna
          • geisha1 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 02.03.07, 10:22
            nie zanudziąłs nassmile) dzeiki za rady i czekamy na fotke Twojego dzieła, a jak
            mogłabyś nam tekst zdradzic to byoby super, pozdrawiam
            • julia_roberts Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 02.03.07, 10:27
              My tez preferujemy rekodzieło. Zaproszenia zrobi nam ciocia plastyczka,
              natomias zawieszki i winietki bedę robić ja. Jeżeli chodzi o wzory to na
              allegro mozna znaleźć trochę pomysłów. Pozdrawiam.
            • elza_lui Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 13.03.07, 09:44
              Fotki i zaproszenia jeszcze nie zrobione, ale dzisiaj mam zamiar zabrać się do
              drukowania smile A tekst na zaproszeniu to własny pomysł+przerobione pomysły z
              kilku zaproszeń będzie brzmiał tak:

Gdy dni 1843 nasza znajomość mieć będzie,
              nasz afekt do rangi małżeństwa podniesiemy

E Z
              i
              P W

mają zaszczyt zaprosić Sz. P.
              na uroczystość zaślubin, która odbędzie się
              dnia 25 sierpnia 2007 roku o godzinie ...
              w Ratuszu na Pl. Bankowym 3/5 w sali 131

Po ceremonii miło nam będzie gościć Sz. P.
              na przyjęciu weselnym w restauracji ...

Bardzo prosimy o potwierdzenie swojej obecności
              do dnia 1 sierpnia 2007 r. pod nr tel.

E. tel.... P. tel...
        • gatta26 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 03.03.07, 11:31
          Ja tez 25.08. smile. Niestety mam dwie lewe ręce jeżeli chodzi o uzdolnienia
          plastyczno - techniczne, więc pozostanie nam zamówić gotowe zaproszenia i zawieszki.
    • czuczi24 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 02.03.07, 11:13
      Wklejam link do mojego postu ze zdjęciami mojego dzieła.Może kogoś to
      zainspiruje.Pozdrawiam...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=57961777&a=57974820
      • julia_roberts Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 02.03.07, 11:16
        Czuczi24, mam pytanie do Twoich winietek-imię i nazwisko jest nadrukowane na
        osobnej karteczce, która przykleiłaś do kartonika? A jak zrobiłas te zawijaski
        na bokach?
        • czuczi24 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 02.03.07, 11:20
          Ta nazwiska są drukowane na osobnym papierze.Zrobiłam w wordzie tabelkę z 1
          kolumna i wg potrzeb wiersze.Na środku w każdej linijce napisałam nazwiska i
          wydrukowała.Potem powycinałam paseczki i w palcach zrolowałam ten
          papier.Napewno Ci się uda,bo nie ma w tym nic trudnego.
          • julia_roberts Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 02.03.07, 11:23
            A czy te ruloniki jakoś podklejałaś żeby sie nie rozwinęły?
            • czuczi24 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 02.03.07, 11:32
              Na całą długość paseczka przykleiłam taśmę dwustronną.Bardzo dobrze sprawdza
              się przy tego typu pracach.
            • czuczi24 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 02.03.07, 11:33
              A papier i tak sam z siebie cały się nie rozwinie,ponieważ jest sztywny.
    • artpasja Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 02.03.07, 18:00
      Witaj
      Jakbyś potrzebowała materiałów na zaproszenia to napisz do mnie na gazetowego.
      Pozdrawiam
      • geisha1 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 03.03.07, 10:53
        o super stronka!! ciekawe rzeczy na pewno sie przydadzą, liczymy na rabatsmile)
    • geisha1 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 06.03.07, 23:00
      Dziewczyny co sądzicie o tym zaproszeniu, moja koleżanka kupiła papier, zrobiła
      wydruk i pocieła papier po znajomości - dlatego tanio jej wyszło, mnie sie
      bardzo podoba a wy co sądzicie??

www.printko.pl/zaproszenia/strony/s26.htm
      mójsuwaczek
      • mada.d.n Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 06.03.07, 23:18
        ja też robiłam sama te zaproszeia. nie wyglądają moze tak rewelacyjnie jak
        oryginał -chiceliśmy kupić w Printko, ale od listopada nie dotarła do nas
        niestety próbka tego zaproszenia sad( ale zapłaciłam za materiały 50% ceny zakupy

moje zaproszenie nr 1 (narazie tylko to powstało, bo drukarka się zepsuła,
        dalsze są ciut zmodyfikowane pod względem wielkości tekstu i mniejsze kokardki)
        wygląda tak:
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a0bd1e206bc35126.html
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6bc4f9f6c29e79c.html
        sorki za jakość zdjęć, ale były robione komórką ;p

109 dni smile
        Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
        jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
        • geisha1 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 07.03.07, 21:22
          Wow, brawo!! naprawde neiźle wyszły jak na ręczną robótkę, jak będziesz miała
          jeszcze jakieś to wrzuć do forum, pozdrawiamsmile
          • rudaa2 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 08.03.07, 10:24
            Witam Was wszystkie cieplutko.Zajmuję się rękodziełem,m.in:robię zaproszenia
            ślubne.Zapraszam do mojego sklepiku wszystkie mniej zdolne forumowiczki.Jestem
            otwarta na propozycje i sugestie moich klientów.Pozdrawiam
    • aga_kr3 Re: Zaproszenia, zawieszki...- "zrób to sam"!!!!! 12.03.07, 08:23
      Ja zrobilam sama ozdoby na alkohol oraz ozdoby do butonierki dla Panów (nie
      wiem tylko jeszcze ,którą wersję wykorzystam), będę jeszcze robić prezenciki
      dla gości z kremowej organzy (połyskujący materiał) związany zieloną rafią z
      kremową różyczką).... przy okazji wyszły mi kolory ślubu wink

img457.imageshack.us/my.php?image=dsc01431oj1.jpg
      img457.imageshack.us/my.php?image=dsc01432oq8.jpg
      img457.imageshack.us/my.php?image=dsc01433ra4.jpg
      img483.imageshack.us/my.php?image=dsc01434mu8.jpg
      podoba się ? wink
      • gioseppe śliczne :) 12.03.07, 08:36
        przepiękne!
        powiedz mi gdzie kupiłaś te różyczki i czy były drogie?
        bo to zielone rto rafia prawda?
        ja do butonierek zrobię ozdoby z żywych margaretek ale na wódkę chętnie
        wykorzystałabym Twój pomysł jeśli można smile

zdradź prosze gdzie je kupiłaś
        • aga_kr3 Re: śliczne :) 12.03.07, 08:40
          Oczywiście,że można, jak się tylko podoba wink
          w sobotę byłam na giełdzie kwiatowej na balicach (już o 6 rano, uff po całej
          nocy imprezy pojechałam jeszcze lekko zanietrzeźwiona, dobrze,że mamuśka po
          mnie przyjechała wink )
          wszystkie produkty kupowałam właśnie tam w sklepikach.... rafia jest
          praktycznie w każdym... różyczki tylko w jednym (one są z miętego papieru,
          wyglądają jak żywe... jak wysłąlam zdjęcie N, to zapytał czy różyczki nie
          zwiędną do ślubu wink )- jest 20 sztuk w opakowaniu i kosztują chyba 5 zł albo
          4,5... coś koło tego smile rafia też jest bardzo tania.
          • gioseppe Re: śliczne :) 12.03.07, 08:42
            czy możesz mi wytłumaczyć w którym sklepiku są te różyczki?
            kojarzysz?
            byłam tam kilka razy, też o tak durnej porze smile albo może nazwę sklepu i kilka
            słów z której strony giełdy się to zmnajduje?

a rafia jest pakowana w dużych pakach?
            pamiętasz mniej więcej cenę?
            • aga_kr3 Re: śliczne :) 12.03.07, 08:57
              jejku krążyłam tam trochę i już nie bardzo pamiętam który to sklep....ja się
              wchodzi pomiędzy sklepiki a ten wielki hangar z napisem "giełda kwiatowa" to
              zdaje się za nim skręca się w lewo i gdzieś tam.... nie pamiętam niestety nazwy
              sklepu,ale jadę tam jescze w tym tygodniu dokupić różyczek to sprawdzę
              dokłądnie.... rafia w takich nie za dużych paczkach (ja będę potrzebowała na
              wszystkie rzeczy dla 160 osób i 150 wódek jakieś 3-4 opadkowania) jedno
              kosztuje chyba 5-7 zł wink
              • geisha1 Re: śliczne :) 12.03.07, 09:44
                Dziewczyny napiszcie cos o tej giełdzie kwiatowej w jaki dni najlepiej sie
                pojawic i w jakich godzinach no i gdzie to jest??

rózyczki sa slicznesmile) i pomysł super
                • gioseppe Re: śliczne :) 12.03.07, 10:14
                  geisha1 napisała:
                  > Dziewczyny napiszcie cos o tej giełdzie kwiatowej w jaki dni najlepiej sie
                  > pojawic i w jakich godzinach no i gdzie to jest??

ul. balicka, dokladnie tam gdzie gielda elektroniczna smile
                  balicka.pl/index.php?kat=kwiatowa

Czynna: poniedziałek - piątek w godz.4.00 – 10.00, sobota w godz.4.00 – 8.00.
                  Giełda Kwiatowa oferuje kwiaty cięte, sadzonki rabatowe, szeroką gamę roślin
                  doniczkowych, środki do uprawy roślin oraz instrukcje uprawowe. dodatki i
                  akcesoria kwiatowe.
                  ul. Balicka 56
                  telefon 012-637-59-47, 012-637-58-00
                  fax 012-637-57-64
                  • geisha1 Re: śliczne :) 12.03.07, 10:18
                    Dzięki wielkie, dobrze że to Kraków na pewno sie wybiorę po rózyczkismile)
                    • gioseppe Re: śliczne :) 12.03.07, 10:21
                      geisha1 napisała:

> Dzięki wielkie, dobrze że to Kraków na pewno sie wybiorę po rózyczkismile)

naprawdę warto, ja kupiłam tam wszystkie kwiaty do mieszkania.
                      zapłaciłam połowę mniej niż w kwiaciarni smile
                      ale żeby wybrać ładne kwiaty warto jechać naprawdę rano...
                      • geisha1 Re: śliczne :) 12.03.07, 10:35
                        ok, ajk już bede miała wizję ubioru sali tzn głównie kolorystyke to wybiore sie
                        bardzo wczesnie na ta giełde, dziwczyna która ma mi robic bukiety do wazonów
                        bardzo duzo sobie liczy za kwiaty i wogóle, a jak kupie sama to rzeczywiście
                        moze wyjsc o wiele taniej, jesczcze raz dzieki za informację,
                        • gioseppe Re: śliczne :) 12.03.07, 10:39
                          my tez wiekszosc rzeczy planujemy zrobic sami smile
                          mam zmysł tongue_out, poza tym uwielbiam zajmować się takimi rzeczami i mam gdzie kupić
                          tanie kwiaty więc dlaczego miałabym to zlecać komuś?
              • gioseppe Re: śliczne :) 12.03.07, 10:12
                no chetnie, sprawdz i napisz prosze smile
              • gioseppe Re: śliczne :) 12.03.07, 10:20
                a tu jest plan balicka.pl/index.php?kat=kwiatowa&item=plan smile))

mam prośbę - jeśli nie zapomnisz i przy okazji mogłabyś zapytać po ile są
                margaretki i zapamiętać czy to duże czy małe wiązanki to byłabym baaaardzo
                wdzieczna smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka