cosmojadka 07.03.07, 11:11 no wlasnie, jaki kolor beda mieli wasi panowie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paola_23 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:13 mój miał ecru - komponował się z kolorem mojej suknii (też ecru) a garnitur miał koloru brązowego... Wyglądał jak super przystojniak... Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:14 to dokładnie tak jak u mnie, paola Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:15 Mój miał białą, do garnituru szarego w beżowe prążki. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmojadka Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:17 czyli tylko albo ecru albo biel,tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:20 Błękitnookim panom pasują niebieskie koszule, do garnituru czarnego lub ciemny granat - ale wtedy dobry byłby jakiś niebieski akcent w stroju Panny Młodej, chociażby bukiet. Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:28 ja mam niebieskie dodatki w sukni Młody ma ciemnogranotowy garnitur - ma w myślach, bo jeszcze ostatecznie nie wybraliśmy do tego będzie jasnoniebieska koszula Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:18 Miał koszulę ecru, krawat w kolorze starego złota i garnitur (kazmizelka też) grafitowo-czarny Odpowiedz Link Zgłoś
bajsarka Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:56 Paola, a jaki miał krawat? Kolor czy też ecru? Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:10 miał musznik i kamizelkę koloru ecru. super pasowało to zestawienie do garnituru! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia22.09.2007 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 14:04 wszystko bedzie zalezalo od tego jaki kolor sukni bede miala, ale chyba to bedzie erci Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:20 raczej nie powinno się ubierać pana młodego w koszulę w innych kolorach niż biały i ecru i na pewno nie w koszulę w paski - taka nawet nie nadaje się na spotkania biznesowe Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:37 zgadzam sie! oczywiscie znam takie pary co mialy nawet rozowe koszule i garnitury w tym odcieniu i nie wygladalo to zle. kazdemu co innego pasuje. my ubralismy sie sie tak ze nie wywolalismy jakiegos szoku a sa tacy ktorym taki styl odpowiada. sa tez kobiety uwielbiajace rozowy kolor i ich faceci tez dobieraja dodatki w rozu. ja nie znosze tego koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:06 hmm.... a od kiedy koszula w paski nie nadaje się na spotkania biznesowe? nie mam na myśli tutaj pasków proponowanych przez nasze rodzime firemki - czyli jak ja to określam "paski piżamowe", ale klasyczne, np tzw. "brytyjskie"? )) na ślub - oczywiście tylko o wyłącznie koszula biała (plus smoking) Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:20 nie nadaje się i tyle, tak jest przyjęte w każdej dużej firmie, kancelarii prawnej etc. od razu ci powiedzą, że tak właśnie jest ja też nie rozumiem dlaczego - takie zasady mąż mojej koleżanki jak kiedyś założył na ważne spotkanie koszulę w paski, to szef mu powiedział: zmień albo koszulę albo żonę, bo widać nie wie, jak cię powinna ubierać... tak samo jak na ważną kolację wypada założyć tylko białą koszulę i krawat gładki albo we wzorki, które nie są paskami Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:41 1/ tak nie jest wcale przyjęte - nie nadają się na pewno "paski piżamowe" - paski tzw brytyjskie - jak najbardziej - na codzień, ale zgadzam się - w przypadku baaardzo ważnego spotkania - najlepsza jest koszula gładka; 2/ w każdej dużej firmie? kancelarii? mam kumpla, kt pracuje w dużej korporacji - i teoretycznie obowiązuje ich dress-code, a wielu panów przychodzi w koszuli z guziczkami przy kołnierzyku plus krawat (!!!!!) (firma IT, W-wa) podobnie - banki etc - widzę, jak wyglądają "ubrani porządnie" bankowcy z Warszawy, którzy bywają u mnie w firmie - włos się na głowie jeży.... Kancelarie prawnicze - owszem są najlepiej ubrane, ale tez nie pozjadały wszystkich rozumów, ponieważ... w firmach nie obowiązują zasady wieczorowe, tylko ewentualnie protokół dyplomatyczny dość okrojony w formie. 3/ krawat w paski - jeśli ktoś "wychował" się na krawatach oferowanych przez polskie sklepy - mam tutaj na myśli panów - to faktycznie można sobie wypaczyć pojęcie dobrego smaku... Czy pojęcie "krawat klubowy" jest teraz komukolwiek znane? niestety nie - nawet nadzwyczaj dobrze ubranym kancelariom. Na kolację służbową wypada także założyć koszulę bardzo delikatnie błękitną - nie tylko białą. Biała jest obowiązująca jako element stroju wieczorowego, a późne spotkanie służbowe nadal nie jest galą wieczorową, tylko spotkaniem służbowym Oczywiście - biała/błękitna koszula, krawat "klubowy", marynarka klubowa i grafitowe spodnie - to najlepszy z możliwych strojów męskich, ale... są osoby, które nie dorosną do takiego ubrania nawet w drugim pokoleniu )) podobnie jak i do smokingu (vide: pomysły innych kolorów koszuli niż biała - przy smokingu) Kancelarie i korporacje też raczej noszą garnitury - a nie ubranie "klubowe" - dlaczego? nieczęsto mają pojęcie "czym to się je" - w tym drugim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:16 Biała sukienka - biała koszula. Odpowiedz Link Zgłoś
nantu Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:25 a jezeli moja suknia dwukolorowa-biala z ecru...? to dobrze zrobilismy wybierajac czekoladowy garnitur i koszule ecru? Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:29 Mój K będzie miał czarną koszulę. Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:31 czarną?!? na pogrzeb idziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:31 Strasznie nie podobają mi się faceci w białych koszulach a ecri to już porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:52 Ok masz prawo mieć swoje zdanie! Ja za to nie wyobrażam sobie mojego ukochanego na naszym ślubie w czarnej koszuli... dla mnie byłby to koszmar. a tak z ciekawości jakiego koloru garnitur w takim razie?! a dodatki?! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:43 Ja bym wzięła ten kolor, który dominuje na sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
nantu Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:58 no wlasnie gora gorsetu i dol suki jest ecru, a reszta biale, ale bolerko i welon tez beda ecru, dlatego pomuslalm, ze koszula lepiej ecru niz biala, tym bardziej,ze garnitur-ciemny braz.. Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 13:20 Poza tym nie uważam, że para powinna być ubrana w takich samych kolorach, jak to będzie wyglądało. Moja suknia ma kolor szampański i mój facet ma być ubrany również w kolorze szampańskim?? Może niech wygląda trochę inaczej? A do czarnej koszuli jest mu do twarzy i wygląda super, a garnitur będzie ciemny oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
koraa2 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 16:25 a jaki kolorek koszuli proponujecie w takim wypadku:biala sukienka,bezowy(cos w tym stylu)garnitur i koszula....no wlansie jaka bedzie najlepiej wygladac i jaki do tego krawat,jestescie doswiadczonepomozcie Odpowiedz Link Zgłoś
lotka81 Re: kolor koszuli p.mlodego 08.03.07, 10:14 mój N będzie miał prawdopod ecru -do ciemnobrązowego garnituru w cieniutkie pionowe paseczki-lekko jaśniejsze. w zeszłym roku byłam na dwóch weselach-na jednym do ciemno-grafitowego garnituru młody miał białą koszulę, a na drugim--garnitur był w kolorze-jakby ciemny beż(albo taki blady bardzo brąz-nie wiem jak to opisać, generalnie był bardzo jaśniutki) i do tego ostro-pomarańczową koszulę--> wg mnie lepszy był ten pierwszy zestaw z bielą pzdr asia Odpowiedz Link Zgłoś