Dodaj do ulubionych

kolor koszuli p.mlodego

07.03.07, 11:11
no wlasnie, jaki kolor beda mieli wasi panowie??
Obserwuj wątek
    • paola_23 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:13
      mój miał ecru - komponował się z kolorem mojej suknii (też ecru) a garnitur miał
      koloru brązowego... Wyglądał jak super przystojniak...
      • golinda Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:14
        to dokładnie tak jak u mnie, paola smile
        • ashton Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:15
          Mój miał białą, do garnituru szarego w beżowe prążki.
          • cosmojadka Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:17
            czyli tylko albo ecru albo biel,tak??
            • ashton Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:20
              Błękitnookim panom pasują niebieskie koszule, do garnituru czarnego lub ciemny
              granat - ale wtedy dobry byłby jakiś niebieski akcent w stroju Panny Młodej,
              chociażby bukiet.
              • anetina Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:28
                ja mam niebieskie dodatki w sukni
                Młody ma ciemnogranotowy garnitur - ma w myślach, bo jeszcze ostatecznie nie
                wybraliśmy
                do tego będzie jasnoniebieska koszula
          • nikitka78 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:18
            Miał koszulę ecru, krawat w kolorze starego złota i garnitur (kazmizelka też)
            grafitowo-czarny
      • bajsarka Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:56
        Paola, a jaki miał krawat? Kolor czy też ecru?
        • paola_23 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:10
          miał musznik i kamizelkę koloru ecru.
          super pasowało to zestawienie do garnituru!
      • kasia22.09.2007 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 14:04
        wszystko bedzie zalezalo od tego jaki kolor sukni bede miala, ale chyba to
        bedzie erci smile
    • golinda Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:20
      raczej nie powinno się ubierać pana młodego w koszulę w innych kolorach niż
      biały i ecru i na pewno nie w koszulę w paski - taka nawet nie nadaje się na
      spotkania biznesowe
      • paola_23 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 11:37
        zgadzam sie! oczywiscie znam takie pary co mialy nawet rozowe koszule i
        garnitury w tym odcieniu i nie wygladalo to zle. kazdemu co innego pasuje. my
        ubralismy sie sie tak ze nie wywolalismy jakiegos szoku a sa tacy ktorym taki
        styl odpowiada. sa tez kobiety uwielbiajace rozowy kolor i ich faceci tez
        dobieraja dodatki w rozu. ja nie znosze tego koloru.
      • sensiblue Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:06
        hmm.... a od kiedy koszula w paski nie nadaje się na spotkania biznesowe? nie
        mam na myśli tutaj pasków proponowanych przez nasze rodzime firemki - czyli jak
        ja to określam "paski piżamowe", ale klasyczne, np tzw. "brytyjskie"? smile))

na ślub - oczywiście tylko o wyłącznie koszula biała (plus smoking)
        • golinda Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:20
          nie nadaje się i tyle, tak jest przyjęte
          w każdej dużej firmie, kancelarii prawnej etc. od razu ci powiedzą, że tak
          właśnie jest
          ja też nie rozumiem dlaczego - takie zasady
          mąż mojej koleżanki jak kiedyś założył na ważne spotkanie koszulę w paski, to
          szef mu powiedział: zmień albo koszulę albo żonę, bo widać nie wie, jak cię
          powinna ubierać...
          tak samo jak na ważną kolację wypada założyć tylko białą koszulę i krawat
          gładki albo we wzorki, które nie są paskami
          • sensiblue Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:41
            1/ tak nie jest wcale przyjęte - nie nadają się na pewno "paski piżamowe" -
            paski tzw brytyjskie - jak najbardziej - na codzień, ale zgadzam się - w
            przypadku baaardzo ważnego spotkania - najlepsza jest koszula gładka;
            2/ w każdej dużej firmie? kancelarii?
            smile mam kumpla, kt pracuje w dużej korporacji - i teoretycznie obowiązuje ich
            dress-code, a wielu panów przychodzi w koszuli z guziczkami przy kołnierzyku
            plus krawat (!!!!!) (firma IT, W-wa)
            podobnie - banki etc - widzę, jak wyglądają "ubrani porządnie" bankowcy z
            Warszawy, którzy bywają u mnie w firmie - włos się na głowie jeży....
            Kancelarie prawnicze - owszem są najlepiej ubrane, ale tez nie pozjadały
            wszystkich rozumów, ponieważ... w firmach nie obowiązują zasady wieczorowe,
            tylko ewentualnie protokół dyplomatyczny dość okrojony w formie.
            3/ krawat w paski - jeśli ktoś "wychował" się na krawatach oferowanych przez
            polskie sklepy - mam tutaj na myśli panów - to faktycznie można sobie wypaczyć
            pojęcie dobrego smaku...
            Czy pojęcie "krawat klubowy" jest teraz komukolwiek znane? niestety nie - nawet
            nadzwyczaj dobrze ubranym kancelariom.

Na kolację służbową wypada także założyć koszulę bardzo delikatnie błękitną -
            nie tylko białą. Biała jest obowiązująca jako element stroju wieczorowego, a
            późne spotkanie służbowe nadal nie jest galą wieczorową, tylko spotkaniem
            służbowym smile
            Oczywiście - biała/błękitna koszula, krawat "klubowy", marynarka klubowa i
            grafitowe spodnie - to najlepszy z możliwych strojów męskich, ale... są osoby,
            które nie dorosną do takiego ubrania nawet w drugim pokoleniu smile)) podobnie jak
            i do smokingu (vide: pomysły innych kolorów koszuli niż biała - przy smokingu)
            Kancelarie i korporacje też raczej noszą garnitury - a nie ubranie "klubowe" -
            dlaczego? nieczęsto mają pojęcie "czym to się je" - w tym drugim przypadku.
    • agnrek Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:16
      Biała sukienka - biała koszula.
      • nantu Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:25
        a jezeli moja suknia dwukolorowa-biala z ecru...? to dobrze zrobilismy
        wybierajac czekoladowy garnitur i koszule ecru?
        • monitchka1 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:29
          Mój K będzie miał czarną koszulę.
          • golinda Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:31
            czarną?!?
            na pogrzeb idziecie?
        • paola_23 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:30
          bardzo dobrze!
          • monitchka1 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:31
            Strasznie nie podobają mi się faceci w białych koszulach a ecri to już porażka.
            • paola_23 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:52
              Ok masz prawo mieć swoje zdanie! Ja za to nie wyobrażam sobie mojego ukochanego
              na naszym ślubie w czarnej koszuli... dla mnie byłby to koszmar. a tak z
              ciekawości jakiego koloru garnitur w takim razie?! a dodatki?!
        • agnrek Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:43
          Ja bym wzięła ten kolor, który dominuje na sukni.
          • nantu Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 12:58
            no wlasnie gora gorsetu i dol suki jest ecru, a reszta biale, ale bolerko i
            welon tez beda ecru, dlatego pomuslalm, ze koszula lepiej ecru niz biala, tym
            bardziej,ze garnitur-ciemny braz..
            • monitchka1 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 13:20
              Poza tym nie uważam, że para powinna być ubrana w takich samych kolorach, jak
              to będzie wyglądało. Moja suknia ma kolor szampański i mój facet ma być ubrany
              również w kolorze szampańskim?? Może niech wygląda trochę inaczej? A do czarnej
              koszuli jest mu do twarzy i wygląda super, a garnitur będzie ciemny oczywiście.
    • koraa2 Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 16:25
      a jaki kolorek koszuli proponujecie w takim wypadku:biala sukienka,bezowy(cos w
      tym stylu)garnitur i koszula....no wlansie jaka bedzie najlepiej wygladac i
      jaki do tego krawat,jestescie doswiadczonewinkpomozciesmile
      • ar.pl Re: kolor koszuli p.mlodego 07.03.07, 22:46
        Wylacznie biala.
        • lotka81 Re: kolor koszuli p.mlodego 08.03.07, 10:14
          mój N będzie miał prawdopod ecru -do ciemnobrązowego garnituru w cieniutkie
          pionowe paseczki-lekko jaśniejsze.
          w zeszłym roku byłam na dwóch weselach-na jednym do ciemno-grafitowego garnituru
          młody miał białą koszulę, a na drugim--garnitur był w kolorze-jakby ciemny
          beż(albo taki blady bardzo brąz-nie wiem jak to opisać, generalnie był bardzo
          jaśniutki) i do tego ostro-pomarańczową koszulę--> wg mnie lepszy był ten
          pierwszy zestaw z bielą smile
          pzdr
          asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka