Dodaj do ulubionych

Film ze ślubu- jaki typ

13.03.07, 16:37
Dziewczyny jak typ filmu ze ślubu wybieracie? Jesteście za taką długą kasetą (3 h) czy może w formie skróconej? Słyszałam, że są to klipy - może ktoś z Was dokłądnie wie czym to się różni?
Obserwuj wątek
    • mayagaramond Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 16:59
      W weekend widzialam kasete z wesele kolezanki, 4 ha!!! Makabra, ciagle
      przewijalam. Na prawde nie trzeba pokazywac cioci Zosi najpierw jedzacej zupe,
      pozniej drugie, deser itp. Nie trzeba rowniez pokazywac wszystkich goscie po
      kolei przy kazdym tancu. Mylse , ze film powinien miec maksymalnie 60 minut,
      inaczej umrze sie nudow.
    • ashton Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 17:08
      Trzygodzinny film to horror. Daję sobie wszystko uciąć, że nigdy go w całości
      nie obejrzycie wink Godzina wystarczy, właśnie coś a la klip - migawki z
      przygotowań, z Mszy powiedzmy wejście, nakładanie obrączek, czytania i wyjście
      (na pewno bez składania życzeń pod kościołem!), z wesela też tylko pierwszy
      taniec, parę toastów, oczepiny... i wystarczy smile
      • inaa1 Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 21:50
        oj, ja znam takich, którzy potrafią obejrzeć nie dość że 3-godzinny, to jeszcze
        po kilka razy. w całości oczywiście wink
    • novinka1 Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 17:50
      Trzy godziny to masakra. Ja bede miec 1,5 godz (wiekszosc podklad muzyczny -
      oczywiscie sciszany na przysiege, kawalek zyczen i wazniejsze fragmenty) plus
      klip - pod jedna dluzsza piosenke (taki skrot ze wszystkiego). Dostaje tez caly
      material nagrany w ciagu dnia (czyli ponoc ma wyjsc 8 plytek CD czy iles), wiec
      jak sie bede na stare lata nudzic, to sobie bede mogla obejrzec te 10 godzin wink
      • ac1233 Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 18:00
        kto dla Ciebie robi film? mozesz podeslac kontakt na maila gazetowego? czy
        sesje zdjeciowa tez robi?
        • novinka1 Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 18:12
          Juz wyslalam. Z tego co wiem, to facet robi tylko filmy.
        • jazzygirl Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 18:19
          my też mamy tylko skrót z wesela, dobry montaż i dobry podkład muzyczny i
          wychodzi film, który ogląda się bez przewijania smile
          mamy dwie wersje, krótką tj ok godziny i dłuższą półtorej godziny (zawiera
          dłuższy fragment wesela)
          byłam zdecydowaną przeciwniczką filmów z wesel dopóki nie zobaczyłam filmu
          siostry mojego męża... my też mamy zrobiony w ten sposób i absolutnie nie
          żałujemy tej decyzji smile

pzdr
          J.
          • stworzenje przewiduję krótki 13.03.07, 19:43
            film, jako ze zajmuje sie sama i filmowaniem i skladaniem materialow,to
            przewiduje,ze nasz film,ktos nam tylko nafilmuje,a ja zloze i to bedzie jakies
            40min gora, beda zwolnienia-czyli normalna akcja jak i przejscia na
            przyspieszeniu w formie teledysku reportazowego, znaczy nie tylko,ze film
            puszcozny szybko,tylko jakies wyrywki scen,przjescia smile,scenariusz juz mam.
    • stworzenje 3 min. 13.03.07, 19:43
      a tyle trwa teledysk z wesela mojej siostry,serio sama skladalam i wszyscy
      siebie na filmie widza smile.
    • aga07 Re: Film ze ślubu- jaki typ 14.03.07, 15:06
      Nasz film będzie trwał od 90 do 120 minut.Bedzie teledysk z całości i z każdej części osobno.
      • mada82 Re: Film ze ślubu- jaki typ 14.03.07, 15:20
        już sama nie wiem, ale chyba zrobię tak jak Wy i zamówie ten reportaż. Zależy mi tylko bardzo na tym, żeby ceremonia ślubna była bez żadnego podkładu mam nadzieję, że da się to zrobićsmile
    • ola1311 Re: Film ze ślubu- jaki typ 14.03.07, 19:55
      Kurcze, dobra sprawa ten reportaż, zaproponuje to mojemu N, bo jestem też
      przeciwna takiemu długiemu tasiemcowi, co i tak albo będziemy przwijać, albo
      wogóle na niego nie spożymy poraz kolejny...według mnie dużą wartość mają
      zdjęcia, bo do nich się o wiele szybciej i łatwiej wraca i miło sie
      jeprzegląda...(dlatego wybralismy taniego, ajednak dobrego fotografa, którego
      zdjęcia nie były nudne)..a co do kamerzysty to jeszcze się niezdecydowaliśmy...
      ale bedę nakręcać atmosferke w kierunku reportażusmile...
    • errata1 Re: Film ze ślubu- jaki typ 15.03.07, 00:37
      Nasz operator (czy jak to się nazywa smile mówił, że wszystko zależy od tego, czy
      jest coś wartego pokazania na płycie w czasie wesela, jeśli jest tego na 2 (lub
      więcej) godziny to taka właśnie płytę nagra, ale jak nie to robi krótsze aby
      właśnei na robić bezsensownej dłużyzny, której się później nie ogląda tylko
      przewija.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka