mada82 13.03.07, 16:37 Dziewczyny jak typ filmu ze ślubu wybieracie? Jesteście za taką długą kasetą (3 h) czy może w formie skróconej? Słyszałam, że są to klipy - może ktoś z Was dokłądnie wie czym to się różni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mayagaramond Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 16:59 W weekend widzialam kasete z wesele kolezanki, 4 ha!!! Makabra, ciagle przewijalam. Na prawde nie trzeba pokazywac cioci Zosi najpierw jedzacej zupe, pozniej drugie, deser itp. Nie trzeba rowniez pokazywac wszystkich goscie po kolei przy kazdym tancu. Mylse , ze film powinien miec maksymalnie 60 minut, inaczej umrze sie nudow. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 17:08 Trzygodzinny film to horror. Daję sobie wszystko uciąć, że nigdy go w całości nie obejrzycie Godzina wystarczy, właśnie coś a la klip - migawki z przygotowań, z Mszy powiedzmy wejście, nakładanie obrączek, czytania i wyjście (na pewno bez składania życzeń pod kościołem!), z wesela też tylko pierwszy taniec, parę toastów, oczepiny... i wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 21:50 oj, ja znam takich, którzy potrafią obejrzeć nie dość że 3-godzinny, to jeszcze po kilka razy. w całości oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 17:50 Trzy godziny to masakra. Ja bede miec 1,5 godz (wiekszosc podklad muzyczny - oczywiscie sciszany na przysiege, kawalek zyczen i wazniejsze fragmenty) plus klip - pod jedna dluzsza piosenke (taki skrot ze wszystkiego). Dostaje tez caly material nagrany w ciagu dnia (czyli ponoc ma wyjsc 8 plytek CD czy iles), wiec jak sie bede na stare lata nudzic, to sobie bede mogla obejrzec te 10 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
ac1233 Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 18:00 kto dla Ciebie robi film? mozesz podeslac kontakt na maila gazetowego? czy sesje zdjeciowa tez robi? Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 18:12 Juz wyslalam. Z tego co wiem, to facet robi tylko filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzygirl Re: Film ze ślubu- jaki typ 13.03.07, 18:19 my też mamy tylko skrót z wesela, dobry montaż i dobry podkład muzyczny i wychodzi film, który ogląda się bez przewijania mamy dwie wersje, krótką tj ok godziny i dłuższą półtorej godziny (zawiera dłuższy fragment wesela) byłam zdecydowaną przeciwniczką filmów z wesel dopóki nie zobaczyłam filmu siostry mojego męża... my też mamy zrobiony w ten sposób i absolutnie nie żałujemy tej decyzji pzdr J. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje przewiduję krótki 13.03.07, 19:43 film, jako ze zajmuje sie sama i filmowaniem i skladaniem materialow,to przewiduje,ze nasz film,ktos nam tylko nafilmuje,a ja zloze i to bedzie jakies 40min gora, beda zwolnienia-czyli normalna akcja jak i przejscia na przyspieszeniu w formie teledysku reportazowego, znaczy nie tylko,ze film puszcozny szybko,tylko jakies wyrywki scen,przjescia ,scenariusz juz mam. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje 3 min. 13.03.07, 19:43 a tyle trwa teledysk z wesela mojej siostry,serio sama skladalam i wszyscy siebie na filmie widza . Odpowiedz Link Zgłoś
aga07 Re: Film ze ślubu- jaki typ 14.03.07, 15:06 Nasz film będzie trwał od 90 do 120 minut.Bedzie teledysk z całości i z każdej części osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
mada82 Re: Film ze ślubu- jaki typ 14.03.07, 15:20 już sama nie wiem, ale chyba zrobię tak jak Wy i zamówie ten reportaż. Zależy mi tylko bardzo na tym, żeby ceremonia ślubna była bez żadnego podkładu mam nadzieję, że da się to zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
ola1311 Re: Film ze ślubu- jaki typ 14.03.07, 19:55 Kurcze, dobra sprawa ten reportaż, zaproponuje to mojemu N, bo jestem też przeciwna takiemu długiemu tasiemcowi, co i tak albo będziemy przwijać, albo wogóle na niego nie spożymy poraz kolejny...według mnie dużą wartość mają zdjęcia, bo do nich się o wiele szybciej i łatwiej wraca i miło sie jeprzegląda...(dlatego wybralismy taniego, ajednak dobrego fotografa, którego zdjęcia nie były nudne)..a co do kamerzysty to jeszcze się niezdecydowaliśmy... ale bedę nakręcać atmosferke w kierunku reportażu... Odpowiedz Link Zgłoś
errata1 Re: Film ze ślubu- jaki typ 15.03.07, 00:37 Nasz operator (czy jak to się nazywa mówił, że wszystko zależy od tego, czy jest coś wartego pokazania na płycie w czasie wesela, jeśli jest tego na 2 (lub więcej) godziny to taka właśnie płytę nagra, ale jak nie to robi krótsze aby właśnei na robić bezsensownej dłużyzny, której się później nie ogląda tylko przewija. Odpowiedz Link Zgłoś