kasia_beb 16.03.07, 13:33 Zastanawiamy się właśnie nad wcześniejszym, oddzielnym ślubem cywilnym. I jestem ciekawa ile płaci się w USC za ślub cywilny? I jak jest z terminami? Najchętniej chciałabym poznać sytuację w Krakowie, ale i za resztę informacji będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani_kasia Re: Opłaty -USC 16.03.07, 13:44 Ja w Lublinie za cywilny zaplacilam 84 zl, no i odpis skrocony aktu urodzenia narzeczonego 22 zl. (odpis aktu jest potrzebny gdy slub bierze sie w innym miescie niz to w ktorym sie urodzilo). Termin na 23 czerwca zamawialam jakis tydzien temu i najmniejszych problemow z nim nie bylo... Chociaz pare par na ten dzien juz bylo zapisane... Lepiej to wczesniej zalatwiz zeby potem nie bylo problemow Odpowiedz Link Zgłoś
tom2812 Re: Opłaty -USC 16.03.07, 17:14 Opłaty w USC sa takie same w całym kraju. Reguluje to ustawa. Wykaz opłat: www.weseleonline.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=323&Itemid=110 --- www.weseleonline.pl www.fotoservice.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tom2812 Re: wysokośc opłaty -USC 17.03.07, 13:31 Czy opłaty skarbowe za ślub są takie same wszędzie? Podobno nie? To może żeby nie było wątpliwości poniżej link do Ustawy o opłatach skarbowych. W dolnej części znajduje się odpowiednia tabela bap-psp.lex.pl/serwis/du/2006/1635.htm Możliwe że jest ustawa, która mówi że Prezydenci Miast, Burmistrzowie oraz Wójtowie sami ustalają wysokość opłat skarbowych za niektóre czynności takie jak np ślub. Jeśli tak jest to przydałby się taka informacja na forum, wysokość opłat jest bardzo istotna. Może da się wybrać USC gdzie opłaty są niższe?. --- www.weseleonline.pl www.fotoservice.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_beb Re: Opłaty -USC 16.03.07, 23:27 Dzięki za informacje. Jestem pozytywnie zaskoczona, że tak niskie są koszty tej imprezy) Odpowiedz Link Zgłoś
folavril niskie??? 17.03.07, 20:29 płacimy niemałe i bezsensownie wyliczone podatki, to powinno Państwu wystarczyć. mnie akurat stać na wydanie stu kilku złotych na tą "przyjemność", ale pomyśl o kimś kto zarabia np. 600 zł na rękę i musi tyle zapłacić. ślub powinien być ZA DARMO, tym bardziej że koszt wydrukowania tych dokumentó jest bliski zeru... Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: niskie??? 17.03.07, 21:57 zgadzam sie folavirl a tymbardziej w dobie ustawy o bykowym Odpowiedz Link Zgłoś