mriz75 19.03.07, 10:49 Poszukuję piosenki dla rodziców ! Z tego co wyczytałam i poleca mój zespół są dwie piosenki "Cudownych Rodziców Mam" i BAYER FULL-Walc Dla Rodzicow. A może ktoś ma inne propozycje z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: Piosenka dla rodziców 19.03.07, 10:50 Dla mamów "A ja wolę moją mamę" Majki Jeżowskiej. Dla tatów: "Co powie tata" Natalki Kukulskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mriz75 Re: Piosenka dla rodziców 19.03.07, 10:56 ciekawa propozycja a co dla mamów+tatów Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Piosenka dla rodziców 19.03.07, 10:57 Muminki! Tam coś takiego było "tatatatatatata mamamamamama" Odpowiedz Link Zgłoś
mriz75 Re: Piosenka dla rodziców 19.03.07, 11:01 ciekawe czy zespół da rade to zagrać Odpowiedz Link Zgłoś
ashton mam wizje ;-) 19.03.07, 11:05 Jak rodzice nie są aż tak starymi ramolami, to na przykład "Gdy nie ma dzieci" Kultu. A jak ktoś ma z rodzicami takie stosunki jak ja, to na przykład "Rodzina słowem silna" Piersi... Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: mam wizje ;-) 19.03.07, 11:13 A "Rodzina, ach rodzina" - to chyba Kabaret Starszych Panów? Też pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mriz75 Re: mam wizje ;-) 19.03.07, 11:23 czekam na propozycje jak jeszcze wpadnie ci do głowy jakaś pioseneczka bo jakiś taki ubogi wybór Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: mam wizje ;-) 19.03.07, 11:23 Jeszcze jedna piosenka z dzieciństwa mi się przypomniała. To dla rodzin wszechpolskich. "Jest malutki domek koło rzeczki W nim czterech synków, trzy córeczki A oprócz tego jeszcze mama, tata, baba, dziadzia" Odpowiedz Link Zgłoś
mriz75 Re: mam wizje ;-) 19.03.07, 11:26 kurcze fajnapiosenka ale liczba dzieci się nie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: mam wizje ;-) 19.03.07, 11:57 o kurde wysluchalam sobie tej "rodzina slowem silna" moja matka by zawalu dostala jakby to uslyszala Odpowiedz Link Zgłoś
mrowkencja Re: Piosenka dla rodziców 20.03.07, 18:07 Mój ojciec sam sobie zaproponował... "Daddy cool" Boney M Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Piosenka dla rodziców 20.03.07, 21:49 Dobre! A dla mamy "Ma Baker" tej samej grupy Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Piosenka dla rodziców 19.03.07, 12:09 Tyklo nie "Cudownych....", to jest koszmarek. W zeszłym roku na dwóch weselach to słyszeliśmy i az się nam i reszcie gości flaki przewracały od tej żałosnej tandety. O ile podziękowania są wzruszające dla młodych i rodziców, to o tyle są nudne dla reszty gości. Może po prostu piosenke z ich młodości? Z perwnością bedzie to coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
cinnamon_woman Re: Piosenka dla rodziców 19.03.07, 13:38 np. Ja mam dwadzieścia lat, Ty masz dwadzieścia lat Odpowiedz Link Zgłoś
lubna Re: Piosenka dla rodziców 19.03.07, 16:50 Proponuję piosenkę, którą bardzo lubią oboje rodzice Niekoniecznie "o rodzicach". Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: Piosenka dla rodziców 20.03.07, 21:10 Cudownych rodziców mam bryluje na listach weselnych kiczów. A Bayer Full, cóż, sam zespół mnie odrzuca. Wydaje się, że ładniej i efektowniej wybrać piosenki dla rodziców ważne (wcześniej podpytać, co im się dobrze, romantycznie kojarzy). Byłam na ślubie, gdzie najpierw była piosenka dla rodziców panny młodej (przy której pierwszy raz tańczyli), potem dla rodziców młodego (też jakaś symboliczna). Odpowiedz Link Zgłoś