Dodaj do ulubionych

obrączki APART- informacje

20.03.07, 14:56
Jesteśmy w trakcie załatwiania obrączek...Niby przyjemne zajęcie, a problemy
piętrzą się i piętrzą...Wybraliśmy model z kolekcji ekskluzywnej firmy Apart
model 250. Te obrączki różnią się od tradycyjnych jedynie tym, że profil
wewnętrzny tych obrączek jest wypukły. No i tu pojawia się problem...
Obrączki ślicznie leżą i wygodne są ale okazuje się że o zmianie rozmiaru nie
ma mowy! Z odświeżaniem powierzchni też podobno sa problemy!! Takie
informacje otrzymałam w sklepie firmowym. Więc pytam się Was Forumki - czy
któraś z was wybrała te obrączki, a może świeża mężatka tu zaglądająca ma
podobną na palcu??? Za wszelkie opinie będę wdzięczna. Głos eksperta też mile
widzianywinkPozdrawiam
Obserwuj wątek
    • inkageo Re: obrączki APART- informacje 20.03.07, 15:00
      www.udanyslub.com.pl/inc/apart/img/250.jpg
      One są całe z jednego rodzaju złota, więc powinna być możliwość korekty
      rozmiaru..dziwne.. Powiedziano mi, że jest z tym problem, gdy złoto jest
      łączone i są kamienie.. Może przez brylant nie można..
    • aga_kr3 Re: obrączki APART- informacje 20.03.07, 15:02
      My tez kupilismy APAT'a obraczki. Tez dostalismy info,ze nie ma mozliwosc
      zwiekszac ani zmniejszac, jedynie wymiana w trakcie 2 lat gwarancji.... wlasnie
      2 lat- prawie wszedzie jest dozywotnia gwarancja na obraczki sad ale juz trudno,
      kupione leżą i czekają na ślub... jeżeli robicie grawer to uważajcie!
      zapytajcie jakimi literami robia, bo nam nawet do glowy nie przyszlo,zeby
      zapytac jakie beda litery- niestety do megadelikatnych obraczek grawer zrobili
      literami drukowanymi. Tragedia!! Bedziemy go ścierać u złotnika i robić sami.
      Poza tym do mojej obrączki były krzywo wklejone brylanciki i czekam teraz na
      wymiane 4 tygodnie!! A co gdyby ślub był wcześniej?? "Poszła by Pani w tej a
      później byśmy wymienili" - na Boga, przecież obrączki się święci w kościele!!
      Póki co jestem bardzo rozczarowana!
      • andziashea Re: obrączki APART- informacje 20.03.07, 15:10
        > Poza tym do mojej obrączki były krzywo wklejone brylanciki i czekam teraz na
        > wymiane 4 tygodnie!! A co gdyby ślub był wcześniej?? "Poszła by Pani w tej a
        > później byśmy wymienili" - na Boga, przecież obrączki się święci w kościele!!
        A ty uwaszasz, ze dosaniesz nową obrączkę? Będzie ta sama, tyle że brylant
        lepiej osadzony.
        • aga_kr3 Re: obrączki APART- informacje 20.03.07, 15:12
          na swojej mialam juz grawer, wiec sie zorientuje czy to ta sama.... Pani
          poinformowala, iz obraczka zostanie wymieniona na inna, jak nie to oddamy
          obydwie i kupimy u innego jubilera, laski nie robia. Ja nie kupuje obraczki za
          5 zl (chyba zadna z nas) i nie na 2 tygodnie a na cale zycie.
      • mrowka05052007 Re: obrączki APART- informacje 20.03.07, 15:53
        Nam też zrobili drukowanymi literami (ale nie w Aparcie)
    • flame28 Re: obrączki APART- informacje 20.03.07, 15:09
      No właśnie. Jeden rodzaj- 14-karatowe złoto. Zamawiamy dwie "męskie"wink tzn. bez
      brylantów. Moim zdaniem nie powinno być z niczym problemów. A jednak! Może te
      problemy związane są z "wewnętrznym profilem wypukłym"...cytat ze sprzedawcy hi
      hi. Sama już nie wiem. Może jest ktoś na tym forum kto nosi, nosić będzie
      podobne albo po prostu zna się na temacie. Proszę o opinie.
      • lacitadelle Re: obrączki APART- informacje 20.03.07, 15:27
        myśmy właśnie zrezygnowali z apartu ze względu na tę 2 letnią gwarancję -
        kupujemy w red rubin, gwarancja dożywotnia, a ceny wcale nie wyższe, może nawet
        ciut niższe. Poza tym w aparcie białe złoto jest tylko w wariancie rodowanym, z
        którego kolor się ściera.

Pani w red rubin była mega cierpliwa, a wybieraliśmy (obrączki klasyczne) chyba
        ze 40 minut. Opowiadała nam między innymi o obrączkach o takim profilu, o którym
        piszesz (z tym, że ona to nazywała "soczewkowe"). Mówiła, że takie obrączki są
        dla osób, które mają kostki szersze od podstawy palca, bo się wtedy łatwiej
        nakładają i zdejmują. My nie mamy tego problemu i szczerze mówiąc zwykłe były
        dla nas wygodniejsze. Natomiast jeżeli chodzi o zmniejszanie/powiększanie
        rozmiaru, to zrozumiałam, że u nich nie ma z tym żadnego problemu i wydaje mi
        się (choć nie mogę ręczyć), że to dotyczy także tych obrączek soczewkowych.

Spróbuj może się tam przejść czy zadzwonić, myślę, że warto, choćby ze względu
        na gwarancję.

W sprawie graweru - można sobie wybrać: drukowany - od ręki, pismo ręczne
        jubilera - trzeba powiedzieć wcześniej, bo to może potrwać klika dni. Tak czy
        siak usługa bezpłatna i dostępna w każdym momencie. Podobnie jak zmienianie
        rozmiarów czy odświeżanie obrączek - wszystko w ramach gwarancji.
        • misumi lacitadelle 20.03.07, 15:41
          Możesz mi napisać jakie są ceny w red rubin? Spodobały mi się tam obraczki
          zwykłe z żółtego złota "płaskie" i zastanawiam się jak kształtują się ceny.
          Za informację bede wdzięczna wink
          • lacitadelle Re: lacitadelle 20.03.07, 15:47
            my bierzemy białe złoto (ale ponoć nie ma różnicy w cenie) zwykłe, takie trochę
            grubsze, 3,5 mm szerokości i za komplet (rozmiary 11 i 20) zapłacimy pomiędzy
            600 a 700 zł. Ceny ostateczne podawane są już po zrobieniu obrączek, bo to
            zależy od ich dokładnej wagi.
    • ladyjane Re: obrączki APART- informacje 20.03.07, 16:06
      My kupiliśmy takie "z profilem wewnnętrznym wypukłym" w Yes.
    • emma514 Re: obrączki APART- informacje 20.03.07, 16:49
      My również mamy obrączki z takim wypukłym wnętrzem zakupione w Gold Commerce i
      tam nam powiedziano że to "wypukłe wnętrze" nazywa się wyobleniem i zapobiega
      puchnięciu paluszków. Ja mam właśnie problem z opuchniętymi palcami, i jak dla
      mnie takie obrączki noszą się rewelacyjnie. Nie było też żadnych problemów ze
      zmniejszeniem, mimo że mam w obrączce kamyczki, podobnie również jak z
      ichodświeżeniem.
      Pozdrawiam
    • agawia84 Re: obrączki APART- informacje 20.03.07, 23:07
      Ja od dawna byliśmy zdecydowani na kol. ekskluzywną, model 361. Poszliśmy do
      salonu aby je zamówić a w końcu okazało się, żę wybraliśmy całkiem inny model
      (kol. nowoczesma, model 363)! Powód: sprzedawca poinformował nas , że obrączek
      nie można zmniejszyć i grawerować tez jest bez sensu, bo to uwypuklenie traci
      sfoją funkcję (antypotową)! Teraz czekam na obrączki i nie mogę się doczekać!
      Jeśli chodzi o grawer, to nie w każdym Aparcie mają litery drukowane. My
      zamówiliśmy w Aparcie w Galerii Kazimierz w Krakowie i tam mają pisane literki!
      • k.mat Re: obrączki APART- informacje 20.03.07, 23:40
        ja prawdopodobnie zamówię w Gold Commerce bo tam mozna zamówić wg swojego
        widzimisię, gwarancję mają dożywotnią - tak jest praktycznie u każdego jubilera
        poza Apartem i właściwie tylko tam nie mozna modyfikować wzorów. Ja też wybiorę
        na soczewce bo mam problemy, że w zależności od temperatury zmienia mi się
        rozmiar palca +/- 2 rozmiary. Obrączki na soczewce można zwiększać/zmniejszać i
        soczewka nie powinna ulec "wchłonięciu", porozmawiaj w innych salonach zrobią
        Ci obrączki jakie chcesz i z nieograniczoną gwarancją bez problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka