anetina Re: poduszeczki na obraczki 31.03.07, 21:27 a nie można samemu poszukać? Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: poduszeczki na obraczki 31.03.07, 21:28 Mozna, ale wciaz sa te same wzory. Dziekuje za odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: poduszeczki na obraczki 31.03.07, 21:30 my jeszcze nie wybraliśmy ale ze względu na to, że obrączki będzie niósł chłopiec i dodatki nasze są niebieskie, poduszka będzie w odcieniu niebieskim Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: poduszeczki na obraczki 31.03.07, 21:32 Ja chce ecru, ale nie wiem jeszcze jak zdobiona.A jakie rozmiary powinna taka poduszka miec??Moja Mama moze mi uszyc, dlatego szukam podpowiedzi.Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: poduszeczki na obraczki 31.03.07, 21:36 rozmiaró to nie musi chyba mieć konkretnie jakiś nie może być oczywiście wielka ani malutka nie wiem, ile centymentrów ma klasyczna ale my chcemy takiej mniej wiecej wielkości, jak połowa klasycznej klawiatury, aby dziecku dobrze się niosło Odpowiedz Link Zgłoś
anetina zobacz tą 31.03.07, 21:40 www.allegro.pl/item178056720_poduszka_na_obraczki_piekna_pamiatka_slubna.html Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: zobacz tą 31.03.07, 21:45 www.allegro.pl/item178056732_poduszka_na_obraczki_piekna_pamiatka_slubna.html Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: zobacz tą 31.03.07, 21:47 Dzikeuje Ci za zdjecia ) Bardzo ladne sa te z haftem. Podobaja mi sie.A Wy bedziecie mieli z haftem?? Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: zobacz tą 31.03.07, 21:50 teraz je znalazłam ale juz podjeliśmy decyzję, że będziemy mieć z haftem moja mama nam zrobi mam nadzieję wymyslimy tylko wzór i kolory i do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
kingadaw Re: poduszeczki na obraczki 01.04.07, 10:44 Po co to jest??? pytam na poważnie!!! Moze to kwestia regionu ( ja małopolskie), ale czyż obrączki nie ma na tacy ksiądz? u was ksiądz święci te obrączki na tej poduszeczce i potem je z niej zdejmuje?? Po co kupować jakiś badziew za pół stówy który bedzie leżał gdzieś na dnie szafy? No sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
gatta26 Re: poduszeczki na obraczki 01.04.07, 10:56 Dokładnie to samo pytanie ciśnie mi się na usta... U nas obrączki sa u księdza na tacy i nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: poduszeczki na obraczki 01.04.07, 11:23 Jak to po co? Żeby było jak na amerykańskich filmach, gdzie przed parą młodą idzie słodkie dziecię z poduszeczką z obrączkami i jest tak słooodko... Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: poduszeczki na obraczki 01.04.07, 12:23 u nas ze względu, że rodzina z ameryki a poza tym dzieci są chętne do niesienia obrączek więc poduszka musi być Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: poduszeczki na obraczki 01.04.07, 20:24 My bedziemy miec poduszeczke bo inna wersja byla, ze swiadek wyjmie obraczki w odpowiednim momencie z kieszeni. I ta wersja wcale nam sie nie podobala. Poza tym nie ufamy swiadkowi, ze ich nie zgubi. Bedziemy miec za to bratanka narzeczonego z obraczkami. A poduszeczke szyje sama wiec nie kosztuje mnie wiele. Za material i dodatki zaplacilam niecale 3 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
agawia84 Nasza tak wygląda: 01.04.07, 12:39 img265.imageshack.us/my.php?image=demetrios933003ig6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: poduszeczki na obraczki 01.04.07, 20:00 Ja nie mam poduszeczki, mam wiklinową muszelkę, wyściełaną w środku materiałem ecru. Mozna ja zamknąć, więc po ślubie zostanie szkatułką na biżuterię Nie mam, niestety, fotki, ale można je znaleźc w sklepach z dekoracjami ślubnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: :))) 01.04.07, 21:19 A dlaczego jestem złosliwa? Przepraszam, ze nie mam fotki Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Do memphis90 02.04.07, 19:02 Przepraszam, nie chodzi mi o Ciebie.Mam na mysli inne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
kingadaw Re: Do memphis90 03.04.07, 09:12 > nie chodzi mi o Ciebie.Mam na mysli inne osoby. O mnie Ci chodzi??? Nie zapytałam ze złośliości, tylko z ciekawości. Poza tym uważam, że takie poduszeczki to trend amerykański, tak samo jak sypanie płatków róż, 3 lub 4 druhny (???), prowadzenie do ołtarza przez ojców, braci itd i rzucanie bukietem (zamiast welonem). Takie jest moje zdanie. Może to kwestia Waszego regionu, że dzieci niosą te poduszki (???), a jeśli nie ma dziecka takiego w rodzinie, to najmujecie??? Jesli już, to jak jedna z forumowiczek zaproponowała w szkatułce, ale poduszka??? To nie procesja z feretronami... Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Do memphis90 03.04.07, 09:23 szkatułka? jakoś tego nie widzę inna sytuacja, gdy młodzi mają dziecko/dzieci wtedy, aby to także był ich dzień, można je wciągną w organizację czy właśnie dać jakieś zadanie u nas Mały będzie miał poduszeczkę - babcia uszyje i będzie przed nami niósł obrączki Mała obok niego będzie niosła bukiecik płatków nie będzie, kto by to sprzątał tato też prowadzić do ołtarza nie będzie, bo mieszkam z partnerem, jestem już mamą druhny - mnie się nie podoba ta ilość Odpowiedz Link Zgłoś
anusiaczek87 Re: Do memphis90 03.04.07, 10:43 a ja nie mam w rodzinie dzieci do niesienia obraczek, jak wiec to rozwiazac? Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Do memphis90 03.04.07, 10:54 to niestety nie będziesz miała dziecka niosącego obrączki nam na przykład nie podchodzi to, żeby świadek miał obrączki w kieszeni wolimy dziecko niosące na poduszce obrączki Odpowiedz Link Zgłoś
kingadaw Re: Do memphis90 03.04.07, 11:14 to przed śluben zanieście je do zakrystii żeby leżały sobie na tacy przez całą mszę św.. A jak ktoś nei ma dziecka do niesienia to powinien pomyśleć wypożyczalni dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
kaasiaz Re: poduszeczki na obraczki 03.04.07, 11:59 dużo osób teraz chce mieć poduszeczke z obrączkami i żeby najlepiej małe dziecko z rodziny niosło...niby fajne ale na jednym ślubie dziecko stało w pierwszym rzędzie z rodzicami no i poszło w odpowiednim momencie do państwa młodych..gdybym nie wiedziała że tak ma być to nawet bym nie zauważyła tego...u mnie nie będzie poduszeczki tylko obrączki będą u księdza. co do poduszeczek to dużo ładnych ale białych widziałam w salonach ona. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś