pl_cebo 14.04.07, 22:26 Oczywiście moja druga połowa była buntownikiem za młodu .....i teraz szukamy możliwości- do września max. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mroczna_dama Re: Gdzie w Wa-wie bierzmowanie? 15.04.07, 21:05 Przygotowania do bierzmowania- polecam kościół św. Boboli na Rakowieckiej- miałam 5 spotkań i dostałam skierowanie na bierzmowanie. Ja robiłam w Katedrze Praskiej- są co tydzień w piątek o 17 Odpowiedz Link Zgłoś
anka2356 Re: Gdzie w Wa-wie bierzmowanie? 15.04.07, 21:13 Ja właśnie kończę kurs przygotowawczy w kościele Św.Anny na Krakowskim Przedmieściu. Miało być 10 spotkań, ale było mniej. Bardzo fajnie prowadzony- przekonał mnie na nowo do Kościoła, choć wydawało mi się to niemożliwe . prowadzi młody ksiądz- Ks. Dariusz. Polecam. Po kursie można być bierzmowanym albo na specjalnie organizowanym dla kursantów bierzmowaniu, albo dostać skierowanie na plac Trzech Krzyży, gdzie bierzmowanie jest co piątek (chyba bez pierwszego piątku). Odpowiedz Link Zgłoś
skarbeczek polecam michalitów... 15.04.07, 21:38 przygotowanie prowadzi starszy ksiądz, ale bardzo sympatyczny i ciekawie mówi. Z pasją. Byłam jak to nazywa "osobą towarzyszącą" i nie żałuję czasu spędzonego na tych spotkaniach. Miało ich być 5 i egzamin, ale mój N. już na trzecim dostal zaświadczenie bez odpytywania jak to mówił ks. Mieczysław "z paciorków" ) szczerze polecam, warto ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: polecam michalitów... 21.05.07, 20:01 czyli parafię MB Królowej Aniołów Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: polecam michalitów... 21.05.07, 20:06 na Bemowie mój N jest właśnie po kursie u ks. Mieczysława Odpowiedz Link Zgłoś
forumslubne skierowanie??? 16.05.07, 12:49 skierowanie na bierzmowanie? A jak takie coś wygląda? Co tam jest napisane? Pytam z ciekawości bo my czegos takiego nie mieliśmy... hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k PL. Trzech Krzyży 21.05.07, 20:05 Czy ktoś miał tam bierzmowanie Jak wyglądają tam sprawy formalne Skierowanie dla mojego N już mamy Czy świadek musi mieć zaświadczenie z chrztu lub bierzmowania? Czy świadek musi miec zaświadczenie o odbyciu spowiedzi? czy są jakieś opłaty? jeżeli tak to jakie? Rozumiem że trzeba się zgłosić przed 18 do dolnego kościoła ........tak? Jak wyglada cała procedura poprzedzająca bierzmowanie. Wybieramy sie w ten pitek i nie chcemy odejść z kwitkiem Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: PL. Trzech Krzyży 21.05.07, 20:15 no tak poszukałam i znalazłam odpowiednią, już istniejąca wypoeidź dla zainteresowanych tematem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=58273281&a=58531658 Odpowiedz Link Zgłoś