Dodaj do ulubionych

4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie?

19.04.07, 10:38
Właśnie zastanawiamy się nad podróżą ale że nigdy nie wyjeżdzaliśmy nie wiemy
co i jak i gdzie wink
Dziewczyny gdzie wy jedziecie? Z jakiego biura? I jeżeli nie macie nic
przeciwko możecie napisać cenę?
My myślimy o Egipcie na 2 tyg... ale co z tego wyniknie się okaże...
Obserwuj wątek
    • wanesska Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 10:40
      My Tunezja, 2 tyg, koszt 7900. Biuro Scan Holiday.
      • sampai7 Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 11:05
        o rany!!!!!!za tyle do tunezji??????????nigdy!!!!!!!dolozysz 3 tys i jestescie
        na jamajce!!!!!porazka jak dla mniesad
        • wanesska Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 11:09
          No niestety tych 3 tys. wiecej nie mamy. Pewnie, ze wolelibysmy na jamajke, czy
          malediwy.. Ale na podroz mozemy przeznaczyc tyle pieniedzy i juz.
      • kasia-k Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 20.04.07, 12:04
        o rany

kochana to chyba kupiliście ofertę "katalogową" bez żadnej promocji

Tunezja to wydatek 1700-3000 od osoby
        z założeniem że te 3000 to już super 5* All inclusive Hotel typ[owo
        snobistyczny gdzie Polaków raczej nie uswiadczysz

Tunezja to w tej chwili najtańszy kierunek podróżowania smile
        a za cenę 7900 to spokojnie można sobie pojechać gdzieś dalej i "ekskluzywniej"

przykro mi ale chyba ktoś Was nabił w butelke
    • kamelia04.08.2007 Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 10:50
      jedziemy do wenecji, pomysł mojego pięknego ukochanego, ja dobrze się czuję
      wsród zabytków z historią niż leżąc plackiem na plaży.
    • kingadaw Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 12:33
      Nigdzie nie jedziemy. Po weselu będziemy delikatnie mówiąc spłukani...

Jak byłam na stypendium we Włoszech i narzeczony do mnie przyjechał a parę dni.
      Pojechaliśmy do Wenecji i Florencji - to była nasza podróż przedślubna smile
    • sziwer Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 13:39
      My do Egiptu właśnie. Wylot 7.08 z alfa star. Koszt 5000 - all incl, 2 tyg
      • monitchka1 Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 13:59
        Turcja na tydzień, all incl, wyjazd 15 sierpnia, 4000zł.
        • siusia484 Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 14:18
          My jedziemy na Dominikanę, do Punta Cana, jedna z dziesięciu najpiękniejszych
          plaż na świecie, klimat tropikalny, all inclusive za 5000 tys od osoby za dwa
          tygodnie w hotelu 5* SPA, mamy jacuzzi w pokoju i pełne spa w cenie. Myśleliśmy
          najpierw o Egipcie lub Tunezji ale wycieczka na dwa tygodnie to ok. 3,5 tys. od
          osoby + jakaś kasa na wycieczki, a tu za 5 tys. mamy podróż marzeń w dosłownie
          wszystko w cenie. Myślimy jeszcze nad wyspą Zielonego Przylądka jest extra i
          3,200 od osoby.
          • aniolek263 siusia 19.04.07, 14:41
            Możesz podać jakieś namiary na biuro??Hotel??
          • wanesska Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 15:41
            siusia484: czy jedziecie do tego hotelu: Ocean Bavaro SPA & Beach Resort ??
      • misumi do sziwer 19.04.07, 14:59
        wyjeżdzaliscie już z tego biura? Bo róznie to bywa z tymi biurami. A oferta
        naprawde atrakcyjna. Skąd lecicie i gdzie dokładnie?
        • gina100 Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 15:17
          Widze ze wiekszosc raczej preferuje zorganizowane wycieczki i all inclusive. Co
          bardzo mnie dziwi bo wtedy wlasciwie bedziecie organiczeni do jedzenia i picia
          (najczesciej b. nieciekawego) oferowanego przez organizatora. Ja bylam na
          zorgnizowanych wycieczkach z 4 roznymi biurami i wlascie te tansze i mnie znane
          bardziej sie sprawdzily niz te drogie i niby z renomom. Dziwia mnie te wysokie
          ceny Waszych wycieczek np. do Tunezji. Egipt, Tunezja czy Turcja to raczej te
          wyjazdy z nizszej polki wiec za te cene mozna pojechac gdzies w bardziej
          oryginalne i ciekawe miejsce gdzie oprocz plazy jest jeszcze co zwiedzac
          (chociazby Wlochy).
          My nie jedziemy z biurem podrozy. Nasza podroz poslubna to bedzie Azja.
          Polecam. Bylam juz kilkakrotnie. A oprocz wiekszego wydatku na bilet (choc
          czesto sa specjalne oferty) na miejscu zycie niewiele kosztuje i za male
          pieniazki mozna sie plawic w luksusach na naprawde cudownych wysepkach.
          • monitchka1 Re: Do Gina 100 19.04.07, 15:19
            Jak organizujecie taki wyjazd?? Zaciekawiłaś mnie z tą Azją.
            • kingadaw Re: Do Gina 100 19.04.07, 15:25
              właśnie, napisz cos więcej
              • gina100 Re: Do Gina 100 19.04.07, 15:47
                Heja
                Nie mam teraz za duzo czasu na pisanie wiec tylko po krotce. Polowa sukcesu
                zalezy od kupna biletu. Lecimy najpierw do Singapuru a pozniej z tamtad rundka
                przez Malezje i z powrotem. Wewnatrz poruszamy sie autobusami, samolotami,
                samochodami - zalezy gdzie na co i jaka oferte udalo sie znalesc. W tym roku na
                wyprzedazy zimowej KLM (jeszcze w zeszlym roku zdobylismy bilety) dostalismy
                bilety do Singapuru przez Amsterdam za jakies 500 EUR od osoby (dokladnie nie
                pamietam). Pare lat temu na tej samej trasie placilam za bilet w specjalnej
                ofercie z BA jakos podobnie w obie strony ale moje kolezankii znalazly sporo
                taniej. Trzeba szukac i szukac i polowac a mozna znalezc. Kiedys tez
                wyszperalysmy z kolezanka bilety dla niej i jej meza do Tajlandi bodajze z
                Finair za okolo 1500 PLN w obie strony. I bilet lotniczy to jest wlasnie glowny
                wydatek.
                Pozniej trzeba szperac i szperac w internecie i szukac ofert na miejscu. Naogol
                robimy kilka rezerwacji ale sporo szukamy na miejscu. Np. 4 lata temu
                zrobilismy rundke Singapur a dalej Malezja: Malaka, Kuala Lumpur i Penang. A
                teraz chcemy zwiedzic Malezje z drugiej strony - przeciwne wybrzeze. Duzo info
                jest tez na forach turystycznych gazety. Jak ktos jest zainteresowany
                konkretnymi namiarami na hotele etc. to moge odszukac w necie te w ktorych
                bylam. Mozna tez pozwiedzac rozne wysepki i tam wykupic np. 3 dniowe pakiety.
                Naogol maja juz wliczone wyzywienie, pobyt, transfery autem, wycieczki. Cos
                takiego jest np. tutaj (choc teraz ceny moga byc ciut wyzsze bo w maju jest
                przerwa w szole i zaczyna sie sezon):
                www.pinganchorage.com.my/
                Aha, i jeszcze zakupy sa tam b.tanie a oryginalnych rzeczy mnostwo. Tak samo
                jak jedzenie, ktore jest po prostu pyszne....Ahhh nie moge sie juz doczekac.
        • sziwer Re: do sziwer 20.04.07, 11:59
          Ciocia byla w lipcu na wycieczce objazdowej z tego biura. Była bardzo
          zadowolona. Mam tez kolezanke w biurze podrozy na Teneryfie i powiedziala że ok.
          Alfa Star specjalizuje się głównie w Egipcie, więc specjalnie sie nie boje. Ale
          nie jechalam jeszcze nigdzie z tym biurem. Lecimy z Warszawy do Sharm, holet
          dreams Beach vacations.
    • ana_11 Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 15:30
      mnie marzy się Meksyk, ale na własną rękę, żeby trochę pozwiedzać, wynająć
      samochód i zobaczyć coś więcej niż hotelowy basen. Nawet zapisałam się w lutym
      na kurs hiszpańskiego smile pojedziemy pewnie dopiero po okresie huraganów czyli
      przełom października/listopada
      • frida_a Tidad ,Exim tours 19.04.07, 23:04
        w/w biura polecam , byłam z nimi w Tunezji i Egipcie , na Sky Holidey sie krótka
        mówieć "przejechała" dwa tygodnie przed wylotem odwołali wyjazd ponoć nie mogli
        sie z przewoźnikiem dogadac , w sumie zyskałam bo płaciłam w dolarach i zwracali
        mi po wyższym kursie smile ale biuro ok, solidnie przelało pieniążki .
        A co do podróży może to mało atrakcyjne ale chciałabym poleciec do Grecji ..

pozdraiwam
    • anusiaczek87 Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 15:39
      nam sie marzy jezdzenie kabrioletem (najlepiej Saabem) przez cale Wlochy, ale
      to tylko marzenie..
      • kingadpl Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 16:14
        Mexico... 1.10... 8000 za dwie osoby ultra all in 5* hotel..
    • agacia902 Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 18:53
      Hej. My jedziemy w Biesczady we wrześniusmile
      • nehema2889762 Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 19:01
        jeszcze nie wiem gdzie jedziemy ale na pewno nie all inclusive - dla mnie to
        jakos taka wersja "na łatwizne" a juz smieje sie do rozpuku jak ktos mi opowiada
        ze byl w takim a takim panstwie i 90% czasu spedzil w obrebie "getta" hotelowego
        - zalamac rece
        natomiast bardzo bym chciala zaczac podrozowac tak na wlasna reke jak pisze
        jedna forumka ale na poczatek wybiore chyba europe ..
    • margheritas Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 19:45
      a my do CHORWACJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nic się nie umywa przy niej!
      • nehema2889762 Re: 4-08-2007 gdzie w podróż jedziecie? 19.04.07, 21:38
        z biura czy na wlasna reke? ja rozwazalam CZarnogore tongue_out
        • siusia484 Re: Dominikana 19.04.07, 22:36
          Hej. Jeśli chodzi o Dominikanę, to jedziemy z biura BonVoyage, jest to biuro
          sprawdzone, oferty są bardzo atrakcyjne, ponieważ mają oferty z niemieckich biur
          podróży. My mamy wylot z Berlina. Hotel nazywa się Grand Palladium Resort & Spa
          5*. Podaję zainteresowanym linka do tej wycieczki. A jeśli chodzi o Azję, to już
          byłam, teraz chcemy tropiki, a bierzemy AllInclusive ponieważ podczas podróży
          chcemy leżeć plackiem na plaży i być tylko dla siebie.
          www.bonvoyage.pl/page.php?id=427
    • bb90 4-08-2007 :))))))))) 20.04.07, 11:34
      my w podróż poślubną na 2 tyg do Ustki smile, w poniedziałek zaraz po ślubie.
      cena odpowiednio niższa wink
      jedziemy samochodem pożyczonym od rodzinki i w zasadzie choć zakwaterowanie
      zrobiliśmy sobie w Ustce to mamy zamiar pozwiedzać generalnie wybrzeże,
      postacerować to tu to tam, pobyć sami..
      ...oczywiście, o ile w ogóle wyjdziemy z pokoju hotelowego........ smile wyjazd
      gdziekolwiek drożej (do Azji, Afryki, Europy itp itd) byłby dla nas w związku z
      tym bez sensu wink Najpierw szykaliśmy czegoś w ogóle na odludziu, ale niestety
      standard domków letniskowych w Polsce często odbiega od pożądanego.
      pzdr!
      • bb90 Re: 4-08-2007 :))))))))) 20.04.07, 11:36
        jejjjku, nie mogę się już doczekać kiedy poślubię swojego Mężczyznę......
        wreszcie cały czas ze sobą, już na zawsze

zresztą same to samo czujecie wink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka