Dodaj do ulubionych

Obiad weselny-menu

19.04.07, 13:54
Wybraliśmy lokal a teraz idziemy uzgodnić menu. Na co zwrócić uwagę?
Zaproponowano nam zupę, danie główne, deser oraz 8-10 przystawek. Liczba
przystawek w zależności od ceny.
Planujemy przyjęcie na kilka godzin, chcielibyśmy zakończyć je krótko po północy.
Czy zamawiać na wszelki wypadek jeszcze jedno danie główne do wyboru? Jak
przeliczyć ilość przystawek?

Obserwuj wątek
    • bajsarka Re: Obiad weselny-menu 19.04.07, 14:10
      My zamawiamy kolację na ciepło tak na zakończenie przyjęcia.
    • yariska83 Re: Obiad weselny-menu 19.04.07, 14:13
      My dodatkowo wzielismy jeszcze jeden cieply posilek i tort na zakonczenie.
    • sisigma Re: Obiad weselny-menu 20.04.07, 11:03
      Czy 100 złotych z daniem głównym i ośmioma przystawkami na ciepło i na zimno
      oraz alkoholem to dużo czy mało? Za wynajem nie płacimy, nie płacimy też
      zaliczki. Co myślicie?
      • dagps Re: Obiad weselny-menu 20.04.07, 11:06
        zalezy gdzie ale to chyba dobra cena

u nas dodatkowo jest drugie cieple danie i napoje bez ograniczen, ciasto, tort,
        ale placimy dodatkowo za alkohol, tyle ze u nas bedzie go bardzo malo i tylko wino
      • lankal84 Re: Obiad weselny-menu 20.04.07, 11:09
        moim zdaniem sporo szczeze ja mialam za 80 zl od talerzyka wesele do 6 nad ranem
        dan cieplych bylo chyba 7 do tego przystawki tort 3 pietrowy z fajerwerkami czy
        tam ogniami takimi wielkimi
        za sale placilam oddzielnie
        do 12 1 cieple danie to za malo zawsze na spamym pocztaku jest podawanych kilka
        cieplych dan po sobie pozniej goscie juz tak nie jedza te zimne przytsawki to sa
        tyl;ko tak naprawde dekoracja i zastawieniem stolu z ktorej korzytsa 40% gosci

na twoim miejscu zrezygnowalabym z takiej ilosci pzystawek na rzecz jescze 1
        cieplego dania
    • ashton Re: Obiad weselny-menu 20.04.07, 11:11
      Za dużo przyssawek!!! Spokojnie 3-4 wystarczą, a za to drugie ciepłe danie.
      • lankal84 Re: Obiad weselny-menu 20.04.07, 11:17
        wlansie jecsez jets wazne o ktorej bedziecie w tym lokalu bo jezeli 7 to za malo
        jets tych dan cieplych ludzie beda glodni
        moim zdaniem ze 3 cieple dania by sie przydaly tak sobie pomyslalam
        na wejscie jakis rosol/flaki z drugim daniem i co do 12 o pustym zoladku??
        potem by podali kolo 21 nastepne danie jakies zapychajace moze z kluskami
        slaskimi jakas karkowka w sosie i po 23 kolejne cieple danie no i na koniec
        przyjecia tort
        twoje przyjecie trwa okolo 5 h krocej niz takie zwykle weselicho wiec tych dan
        musi byc troche chyba ze napiszesz na zaproszeniu zeby ludzie przyszli najedzeni
        same przystawki nie wystarcza bo co oni maga podac jajka faszerowane rybe w
        galarecie itp po trochu zeby zapelnic stol
        przemysl to
        • sisigma Re: Obiad weselny-menu 20.04.07, 16:29
          Wśród tych przekąsek mają być mięsa pieczone i faszerowane ryby i drób. Do tego
          ryby i wędliny z dodatkami. Raczej z tych "lepszy sort" czyli nie ryba w
          galarecie ale łosoś w sosie kaparowym, pstrąg nadziewany i tego typu wynalazki,
          więc nie byłaby to taka zupełnie standardowa garmażerka. Wybraliśmy restaurację
          a nie lokal weselny czy catering i wybieramy dania z karty. Ślub planujemy
          najwcześniej na 17, ale nawet później, czyli 18 - 19 też wchodzi w grę. Trzeba
          liczyć ok godziny na ślub i ok godziny na życzenia i zbieranie się, więc
          przyjęcie zaczynałoby się ok. 20 a nawet 21.
          Na pewno taniej i więcej byłoby z kateringiem - ale chyba bardziej zalezy nam na
          jakości a nie ilości.
          Nie wiem czy ten sposób się sprawdzi - jakie są wasze doswiadczenia? Ja akurat
          chadzałam zazwyczaj na wielkie wesela więc nie mam porównania.
          • ashton Re: Obiad weselny-menu 20.04.07, 16:36
            Czyli w sumie nie więcej niż 5 godzin przyjęcia? No góra 6. Czyli tak jak ja
            miałam. Na początek zupa plus drugie danie. Drugi gorący posiłek powiedzmy po 3
            godzinach i wystarczy na gorąco. Uparcie twierdzę że przystawek za dużo - jak
            będą mięsa pieczone i ryby faszerowane, to bym już nie wrzucała wędlin tylko
            jakieś sałatki zamiast...
            • sisigma Re: Obiad weselny-menu 20.04.07, 22:07
              Dzięki za uwagi smile
              Czy możesz powiedzieć jaki koszt talerzyka był u Ciebie?
              Bo ta cena wydaje mi się dość wysoka... chociaż już sama nie wiem. Za 40 czy 50
              złotych nie znajdziemy... a to by odpowiadało proporcjom ceny obiadu do
              wesela...z drugiej strony chyba nie ma sensu robienie całonocnego wesela na 30
              osób... wkurzają mnie takie dylematy...uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka