Dodaj do ulubionych

prezent ślubny dla brata

29.04.07, 20:22
Mam problem z pomysłem na prezen ślubny dla brata. Nie chcę dawać pieniędzy
tylko jakąś miłą czy śmieszną pamiątkę. Tylko co tak naprawdę pasuje na
prezent taki "od siostry". Chciałabym żeby był ciekawy i niepowtarzalny.
Macie może jakieś ciekawe pomysły? Myślę że cenowo to max 500zł.
Obserwuj wątek
    • a.bc Re: prezent ślubny dla brata 29.04.07, 21:02
      hm ja bym na twoim miejscu zapytała brata o to co chce dostać, wydaje mi się,że
      prezent od ciebie powinien byc konkretny.
    • michal_powolny1 Re: prezent ślubny dla brata 30.04.07, 00:45
      Przeszukaj domowe archiwa-jego rysunki, zeszyty,zdjęcia i wkomponuj to w album-
      księgę. Miła radosna pamiątka. Koszt na pewno nie większy niż 300 złotych.
      Można tam wklić pierwszy mandat, pierwszy bilet na samodzielny wyjazd, tego
      typu rzeczy.
      • karmela77 Re: prezent ślubny dla brata 30.04.07, 14:58
        Ale to chyba ma być prezent dla obojga, a nie tylko dla brata...?
        • michal_powolny1 Re: prezent ślubny dla brata 30.04.07, 22:05
          A dlaczego nie? Symboliczny album na zakończenie pewnego etapu życia.
    • kamelia04.08.2007 Re: prezent ślubny dla brata 30.04.07, 12:43
      lepiej z nim porozmawiaj i zapytaj co chce, szkoda byłoby wydać 500 zł na cos
      co sie nikomu nie przyda. za takie pieniądze prezent powinien być przemyslany,
      a nie jakis suwenir
    • kacha95 Re: prezent ślubny dla brata 01.05.07, 09:28
      ivi jeśli jestes z warszawy bądź okolic, a twój brat choć trochę lubi gotować
      (albo nawet wcale zawsze to moze byc nauka) polecm ci wykupić młodym kurs
      gotowanie u Kurta Schellera, jest to coś niesamowitegosmile my otrymaliśmy taki
      prezent od naszych świadków i jest to chyba najwspanialszy prezent smile a jaki
      ubaw potem na kursie smile (koszt w granicach 400 PLN z dwie osoby)
      • ivi84 hmm... 04.05.07, 23:36
        Trochę dziwnie byłoby mi pytać się brata co chce dostać, wolałabym tak "z
        zaskoczenia" wink

pomysł kacha95 jest fajny (obydwoje lubią gotować), ale po pierwsze nie jestem
        świadkiem na ich ślubie, no i chciałabym coś bardziej pamiatkowego, tak mi się
        wydaje. A ten kurs wydaje się taki..ulotny? (jeszcze to przemyśle)

Wiem że marzy mu się porządne akwarium, ale co mu po nim jak niedługo po ślubie
        zamierzają jechać za granicę do pracy, a co z rybkami i ect? I wogóle to głupi
        prezent na ślub.

Może ktoś jeszcze podrzuci jakiś pomysł, zaczynacie mnie inspirować!
        • kacha95 Re: hmm... 05.05.07, 07:20
          podpowiem ci, że swiadkowie po prostu byli naszym rodzeństwem smile
          prezent wcale nie ulotny i chyba najbardziej sie z niego ucieszyliśmysmile a
          poniewaz lubimy gotowac była to dla nas wielka frajda iść na taki kurs (na tym
          kursie jest naprawe fajnie i zabawnie wszyscy razem wspópracują i etc.)a jak
          ktoś nas się pytał co dostaliśmy w prezencie - zawsze na pierwszym miejscu
          wymianiany był kurs wink
          • ursus_arctos kacha95- dzieki wielkie! 05.05.07, 13:09
            ...szukalam pomyslu na prezent dla przyjaciolki i juz mam smile super sprawa!
            napisz cos wiecej- jak dlugi byl ten kurs (weekend/ jeden dzien) i ktory
            mieliscie? ogladam strone akademii i wybor jest spory...
            • kacha95 Re: kacha95- dzieki wielkie! 05.05.07, 17:26
              oo cieszę się, że mogłam pomóc smile sprawa naprawdę super smile my kurs mieliśmy
              ważny cały rok na dowolnie wybraną kuchnie(czyli to my zdecydowaliśmy na, który
              kurs idziemy nie było to narzucone z góry)wybraliśmy kuchnię meksykańską, kursy
              zazwyczaj odbywaja się w poniedziałki od godziny 18 i trwają do 3-4 godzin, w
              tym czasie wykonuje sie do 5 dań i po zrobieniu każdego pałaszujemy to co
              wspólnie zrobiliśmy, jest tak fajna atmosfera, że ja wybieram sie już na
              kolejny kurs wink
            • ivi84 kurs 10.05.07, 09:25
              Gdzie mogę znaleść ofertę taki kursów? Pisałaś ursus_arctos o jakiejś akademii? moge prosić o jakiś link?

A jesli chodzi o karafkę, to coś podobnego, ale oficjalnie im zrobię, czyli ozdobię kieliszki od szampana, które stłuczą na szczęście, więc szkło-odpada.
        • kacha95 Re: hmm... 05.05.07, 07:27
          fajnym pezentem może być piękna karafka z alkoholem własnego wyrobu (np. jakaś
          nalewka) równie efektowny prezent a karfka dekoracyjna np. taka:
          www.cech-art.com/product_info.php/products_id/9 lub taka
          www.swiatszkla.pl/category35/product319/product_info.html
          albo taka www.swiatszkla.pl/category35/product324/product_info.html
    • vobi Re: prezent ślubny dla brata 05.05.07, 18:00
      Ivi, chcialabym tylko zwrocic uwage na fakt, ze prezenty typu "pamiatka ktora im bedzie o mnie przypominala" najczesciej zagracaja mieszkanie nowozencow i sa wyciagane na swiatlo dzienne tylko kiedy ich ofiarodawca ma sie pojawic na wizyte....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka