Dodaj do ulubionych

piwo na weselu

30.04.07, 12:00
oczywiście oprócz wódki i wina. Czy można kupic np piwo w butelkach, i
podawac butelki gościom do stołu, czy może lepiej zainstalowac beczkę i każdy
sobi podejdzie i naleje?
Obserwuj wątek
    • meg_2 Re: piwo na weselu 30.04.07, 12:05
      My prawdopodobnie kupimy beczkę i wynajmiemy maszynerię. Radziliśmy się kilku
      osób również takich, które są związane z branżą weselną i wszyscy mówią o piwie
      z nalewaka, który najlepiej postawić koło stołu wiejskiego (jeśli taki będzie)
      • ma-la Re: piwo na weselu 30.04.07, 12:18
        Piwa na weselu u nas raczej nie bedzie.Nie chcemy przykrych niespodzienek w
        zwiazku z mieszaniem alkoholi.
        mój suwaczek
        • elemelek27 Re: piwo na weselu 30.04.07, 12:25
          Popieram. Piwo na weselu nie jest dobrym pomysłem - tak mi powiedziała
          właścicielka "naszej" sali weselnej. ZASADA NIEMIESZANIA ALKOHOLI!!!!!!!
      • wilde3 Re: piwo na weselu 30.04.07, 13:24
        uwazam ze 1 piwo po obiedzie nie zaszkodzi(tak na dobre trawienie), a jak ktos
        bedzie chcial pomieszać trunki to i tak to zrobi bez wzgledu czy to piwo bedzie
        czy tez nie. Jeszcze nie wiemy czy nedzie piwo lane czy tez butelkowe.
    • kamelia04.08.2007 Re: piwo na weselu 30.04.07, 12:29
      na poczatek szampan-wino musujace, potem wdka oraz wino, jak jeszcze dojdzie
      piwo, to mieszanka wybuchowa, nie polecam
      • gina100 Re: piwo na weselu 30.04.07, 13:29
        Bez przesady. Goscie nie sa malymi dziecmi i jak ktos ma problemy z
        kontrolowaniem sie to i tak pomiesza co bedzie chcial i tak sie upije. A jak
        jest goraco to wiele osob chetnie by wypilo piwko. Nie kazdy lubi wodke czy
        nawet wino. I chyba warto dac gosciom wybor.
        Chyba lepiej jednak kupic beczke z calym sprzetem bo wtedy piwo bedzie zimne.
        Moze nie byc mozliwosci przechowania w lodowce wszystkich tych butelek a
        wiadomo cieple piwo... I chyba wyjdzie taniej jedna beczka niz iles tam butelek.
        • katia.seitz Re: piwo na weselu 30.04.07, 13:36
          piwo na dobre trawienie :-o ? nigdy w życiu by mi to nie przyszło do głowy.
          chyba raczej kieliszek czystej wink
          u nas piwa chyba nie będzie, wyszliśmy z założenia o niemieszaniu alkoholi. ale
          może jeszcze tto rozważymy, jako dodatek do "stołu polskiego"...
          • emka_waw Re: piwo na weselu 30.04.07, 14:19
            > piwo na dobre trawienie :-o ? nigdy w życiu by mi to nie przyszło do głowy.
            > chyba raczej kieliszek czystej wink

Właśnie nie, piwo jest świetne przy tłustych daniach smile

Ja miałam dystrybutor z piwem w sali tanecznej, która miała wyjście na ogródek
            restauracyjny, do stołu podana była wódka i wino. O dziwo, to własnie piwa
            zeszło mi najwięcej - może dlatego, że DJ znał się na swojej robocie, parkiet
            był zajęty non-stop, i prawie wszyscy tancerze, zamiast lecieć do stołu po
            picie, brali to piwko i szli ochłonąć na ogródek.
            • stewe_griffin Re: piwo na weselu 30.04.07, 14:33
              u nas raczej piwa nie będzie.. no może rozważymy Guinessa w niewielkich
              ilościach w barze smile
              • mloda2008 Re: piwo na weselu 30.04.07, 14:41
                U Nas na pewno będzie piwko. bierzemy pod uwagę tylko opcję lanego piwa bo
                butelki nie będą zbyt dobrze wyglądały. a kiedy jest bardzo ciepły dzień, to
                zimnego piwka idzie baaardzo dużo. Poza tym są amatorzy różnych trunków i każdy
                powinien znaleźć coś dla siebie.
        • manaro Re: piwo na weselu 06.05.07, 12:48
          popieram goście to nie małe dieci i na pewno kazdy wie co moze a czego nie
          powinien mieszac ze soba, zaufajcie troszke swoim goscia to przeciez dorosli
          ludzie i w koncu przyszli na wasze wesele i wieze ze nie chca nam zrobic
          przykrosci (tak mysle o swoich gosciach). U nas bedzie piwko zimniutkie
          oczywiscie, ale tylko w drugi dzień. to bardzo dobry pomysl zaczac drugi dzien
          zabawy wlasnie od zimnego piwka. pozdrawiam
    • kocurki_dwa Re: piwo na weselu 30.04.07, 16:58
      Tak, my będziemy mieć piwo Myślałam bardziej o Butelkowych (puszki psują
      wystrój i wyglądają lepiej na grillu)
      A co do beczki to zapytaj lepiej czy maja dystrybutor w restauracji bo nasza np
      nie ma.Piwko myślę że jest dobre nie każdy lubi wódkę.Ja postawię sobie winko
      greckie nie mam zamiaru pić wódki której i tak nie lubię
    • maga801 Re: piwo na weselu 30.04.07, 17:01
      my mieliśmy piwko, "wyszło" niemal całe. Gości mieliśmy takich, którzy pili
      raczej wino, ale gdy wyszli do ogrodu (upalna noc), chetnie wypili piwo. Nic
      się nie wymieszało, kulturka
      • epox123 Re: piwo na weselu 30.04.07, 19:46
        u nas będzie piwo butelkowe
        • kassiekk Re: piwo na weselu 30.04.07, 20:03
          u nas bedzie piwo lane z pipy ( beczki)ale tylko na drugi dzien tak na poczatek
          to moze ze dwie beczki 60 litrowe do obiadku jak tam kto bedzie chcial
          • kaskahh Re: piwo na weselu 30.04.07, 20:21
            u nas rowniez bedzie piwo, poniewaz polowa gosci wlasnie pije piwo i dlatego nie
            mamy zamiaru nikogo zmuszac do picia wodki
            ale nie o tym mialo byc

na poczatku chcielismy z beczki, ale trzeba bylo zaplacic osobno klenerowi za
            nalewanie (samoobsluga przy takiej ilosci nie przejdzie)
            wobec czego zamawiamy butelkowe
            • maraxela Re: piwo na weselu 30.04.07, 21:07
              ja bylam na takim weselu gdzie byla beczka piwa i sprawdzalo sie to
              znakomicie.goscie raczej nie mieszali i nie bylo zadnych niespodzianek.to bylo
              wesele kolezanki mojego chlopaka.panna mloda bardzo dobrze znala sie z moim
              nazyczonym i poprosila go aby zajal sie przy okazji nalewaniem piwa- jako ze to
              byla dobra kumpela a on dla niej zadna rodzina nie bylo problemu zbey sie tym
              zajal-ja mu zreszta pomagalam i inni mlodzi znajomi nienalezacy do rodziny.moze
              czesc osob na taka ropozycje by sie obrazila no ale na weselu kolezanki sie nie
              odmawia i wcale nie czulismy sie jak kelnerzy ani unosilismy sie duma-czego sie
              nie robie dla dobrej kumpeli.moze i wy poproscie jakiegos dorego kolege o tego
              rodzaju pomoc.
              • progress04 Re: piwo na weselu 04.05.07, 22:32
                ja tez byłam na weselach z piwem i żadnych "niespodzianek" nie było.
    • denea Piwo to dobry pomysł 05.05.07, 06:36
      Byłam kiedyś wprawdzie nie na weselu, ale na poprawinach, gdzie stała beczka z
      piwem i robiło ono furorę. Goście sobie sami nalewali.
      Jeszcze jedno - są osoby mało trunkowe, które nie pijają nic prócz piwa. Sama
      do takich należę i jeśli na imprezie gdzie nie mogę sobie sama nic dokupić nie
      ma piwa to mam do wyboru przyjść z własnym albo siedzieć o suchym pysku.
    • malvinauk Re: piwo na weselu 05.05.07, 09:48
      NIGDY PIWA,bo ??
      bylam na weselu u kolezanki.Piwo bylo podawane z nalewaka,a ze ptrzy sali byl
      sloczny orgodek z widokiem na jezioro, prawie wszyscy goscie ZAMIAST SIE BAWIC
      NA SALI< PILI PIWKO NA ZEWNATRZ......impreza skonczyla sie po 2 w nocy i jak to
      potem okreslil kamerzysta..nie mial co nagrywac...
      Wiec piwo zepsulo cala zabawe weselna....

NIE NIE I NIE !!!!
      • kfiatuszek1903 Re: piwo na weselu 05.05.07, 11:43
        u nas bedzie piwo w butelkach, ale napewno nie z beczki. bylam na jednym gdzie
        wlasnie stala beczka i nie wszyscy potrafili trfaic w kubek smile wiec po jakims
        czasie wokol bylo narolewane piwo, wszystko sie lepilo a do tego bardzo bylo
        czuc ten odor z piwa....
        a piwo na weselu dobra rzecz, dajmy gosciom wybor!
      • nionczka Re: piwo na weselu 05.05.07, 11:52
        A moze wlasnie goscie bawili sie w ten sposob? Pijac piwo na dworze? Nie kazdy
        lubi tanczyc i szalec do bialego rana. Jesli mam wybierac pomiedzy ogrodkiem z
        widokiem na jezioro i parkietem, spedze cale wesele wlasnie w ogrodku. I bede
        wspominac takie wesele jako baradzo udane. Moze ci goscie tez tak wspominaja
        tamto wesele? ze dzieki piwku w ogrodku swietnie sie bawili?
    • kubutkowa Re: piwo na weselu 05.05.07, 21:24
      Zdecydowanie rollbar z piwem a nie butelki. U nas tez bedzie, slub 14 lipca
      wiec pewnie bedzie gorąco, takze na tarasie bedzie mozna zapalic, napic sie
      piwka i ochlodzic.Juz nie moge sie doczekac
      • a.bc piwo- bardzo zły pomysł! 05.05.07, 22:09
        ostrzegam, wódka wino + piwko i nie umiejący racjonalnie sobie dawkować
        alkoholi goście= katastrofa
        zwyczajnie ludziska sie popiją
    • eva_luna2 Re: piwo na weselu 05.05.07, 22:24
      kurcze, nie rozumiem argumentu, że piwa nie będzie bo goście pomieszają alkohole
      i się upiją. To może nie należy stawiać żadnego alkoholu, w końcu wódką też
      można się upić. Zakladamy, ze nasi goscie to duże dzieci i wiedzą najlepiej co
      pić, w jakich ilościach i czy mieszac.

Moj N wogole nie pije wódki, wino czasem w małych ilościach natomiast lubi
      piwko. Bardzo czesto na weselach z kumplami pija TYLKO piwko, bo po prostu nie
      maja ochoty na wodke. Na naszym weselu oczywiscie piwka nie zabraknie, bedzie z
      nalewaka.
      • a.bc Re: piwo na weselu 06.05.07, 09:07
        chodzi o to,że piwo + wódka= mieszanka wybuchowa i goście szybciej sie zważąsmile
        poza tym efekt tej mieszaniny na nastepny dzien bedzie zdecydowanie
        boleśniejszy niz jak by pili alkohol jednego rodzaju.
        I dlatego lepiej jest za wczasu unikać takiego problemu.
        Każdy robi jak chce, ja osobiście będę unikała takiej mieszaniny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka