kommer 30.04.07, 12:00 oczywiście oprócz wódki i wina. Czy można kupic np piwo w butelkach, i podawac butelki gościom do stołu, czy może lepiej zainstalowac beczkę i każdy sobi podejdzie i naleje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meg_2 Re: piwo na weselu 30.04.07, 12:05 My prawdopodobnie kupimy beczkę i wynajmiemy maszynerię. Radziliśmy się kilku osób również takich, które są związane z branżą weselną i wszyscy mówią o piwie z nalewaka, który najlepiej postawić koło stołu wiejskiego (jeśli taki będzie) Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: piwo na weselu 30.04.07, 12:18 Piwa na weselu u nas raczej nie bedzie.Nie chcemy przykrych niespodzienek w zwiazku z mieszaniem alkoholi. mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
elemelek27 Re: piwo na weselu 30.04.07, 12:25 Popieram. Piwo na weselu nie jest dobrym pomysłem - tak mi powiedziała właścicielka "naszej" sali weselnej. ZASADA NIEMIESZANIA ALKOHOLI!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wilde3 Re: piwo na weselu 30.04.07, 13:24 uwazam ze 1 piwo po obiedzie nie zaszkodzi(tak na dobre trawienie), a jak ktos bedzie chcial pomieszać trunki to i tak to zrobi bez wzgledu czy to piwo bedzie czy tez nie. Jeszcze nie wiemy czy nedzie piwo lane czy tez butelkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: piwo na weselu 30.04.07, 12:29 na poczatek szampan-wino musujace, potem wdka oraz wino, jak jeszcze dojdzie piwo, to mieszanka wybuchowa, nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gina100 Re: piwo na weselu 30.04.07, 13:29 Bez przesady. Goscie nie sa malymi dziecmi i jak ktos ma problemy z kontrolowaniem sie to i tak pomiesza co bedzie chcial i tak sie upije. A jak jest goraco to wiele osob chetnie by wypilo piwko. Nie kazdy lubi wodke czy nawet wino. I chyba warto dac gosciom wybor. Chyba lepiej jednak kupic beczke z calym sprzetem bo wtedy piwo bedzie zimne. Moze nie byc mozliwosci przechowania w lodowce wszystkich tych butelek a wiadomo cieple piwo... I chyba wyjdzie taniej jedna beczka niz iles tam butelek. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: piwo na weselu 30.04.07, 13:36 piwo na dobre trawienie :-o ? nigdy w życiu by mi to nie przyszło do głowy. chyba raczej kieliszek czystej u nas piwa chyba nie będzie, wyszliśmy z założenia o niemieszaniu alkoholi. ale może jeszcze tto rozważymy, jako dodatek do "stołu polskiego"... Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: piwo na weselu 30.04.07, 14:19 > piwo na dobre trawienie :-o ? nigdy w życiu by mi to nie przyszło do głowy. > chyba raczej kieliszek czystej Właśnie nie, piwo jest świetne przy tłustych daniach Ja miałam dystrybutor z piwem w sali tanecznej, która miała wyjście na ogródek restauracyjny, do stołu podana była wódka i wino. O dziwo, to własnie piwa zeszło mi najwięcej - może dlatego, że DJ znał się na swojej robocie, parkiet był zajęty non-stop, i prawie wszyscy tancerze, zamiast lecieć do stołu po picie, brali to piwko i szli ochłonąć na ogródek. Odpowiedz Link Zgłoś
stewe_griffin Re: piwo na weselu 30.04.07, 14:33 u nas raczej piwa nie będzie.. no może rozważymy Guinessa w niewielkich ilościach w barze Odpowiedz Link Zgłoś
mloda2008 Re: piwo na weselu 30.04.07, 14:41 U Nas na pewno będzie piwko. bierzemy pod uwagę tylko opcję lanego piwa bo butelki nie będą zbyt dobrze wyglądały. a kiedy jest bardzo ciepły dzień, to zimnego piwka idzie baaardzo dużo. Poza tym są amatorzy różnych trunków i każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
manaro Re: piwo na weselu 06.05.07, 12:48 popieram goście to nie małe dieci i na pewno kazdy wie co moze a czego nie powinien mieszac ze soba, zaufajcie troszke swoim goscia to przeciez dorosli ludzie i w koncu przyszli na wasze wesele i wieze ze nie chca nam zrobic przykrosci (tak mysle o swoich gosciach). U nas bedzie piwko zimniutkie oczywiscie, ale tylko w drugi dzień. to bardzo dobry pomysl zaczac drugi dzien zabawy wlasnie od zimnego piwka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kocurki_dwa Re: piwo na weselu 30.04.07, 16:58 Tak, my będziemy mieć piwo Myślałam bardziej o Butelkowych (puszki psują wystrój i wyglądają lepiej na grillu) A co do beczki to zapytaj lepiej czy maja dystrybutor w restauracji bo nasza np nie ma.Piwko myślę że jest dobre nie każdy lubi wódkę.Ja postawię sobie winko greckie nie mam zamiaru pić wódki której i tak nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
maga801 Re: piwo na weselu 30.04.07, 17:01 my mieliśmy piwko, "wyszło" niemal całe. Gości mieliśmy takich, którzy pili raczej wino, ale gdy wyszli do ogrodu (upalna noc), chetnie wypili piwo. Nic się nie wymieszało, kulturka Odpowiedz Link Zgłoś
kassiekk Re: piwo na weselu 30.04.07, 20:03 u nas bedzie piwo lane z pipy ( beczki)ale tylko na drugi dzien tak na poczatek to moze ze dwie beczki 60 litrowe do obiadku jak tam kto bedzie chcial Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: piwo na weselu 30.04.07, 20:21 u nas rowniez bedzie piwo, poniewaz polowa gosci wlasnie pije piwo i dlatego nie mamy zamiaru nikogo zmuszac do picia wodki ale nie o tym mialo byc na poczatku chcielismy z beczki, ale trzeba bylo zaplacic osobno klenerowi za nalewanie (samoobsluga przy takiej ilosci nie przejdzie) wobec czego zamawiamy butelkowe Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: piwo na weselu 30.04.07, 21:07 ja bylam na takim weselu gdzie byla beczka piwa i sprawdzalo sie to znakomicie.goscie raczej nie mieszali i nie bylo zadnych niespodzianek.to bylo wesele kolezanki mojego chlopaka.panna mloda bardzo dobrze znala sie z moim nazyczonym i poprosila go aby zajal sie przy okazji nalewaniem piwa- jako ze to byla dobra kumpela a on dla niej zadna rodzina nie bylo problemu zbey sie tym zajal-ja mu zreszta pomagalam i inni mlodzi znajomi nienalezacy do rodziny.moze czesc osob na taka ropozycje by sie obrazila no ale na weselu kolezanki sie nie odmawia i wcale nie czulismy sie jak kelnerzy ani unosilismy sie duma-czego sie nie robie dla dobrej kumpeli.moze i wy poproscie jakiegos dorego kolege o tego rodzaju pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
progress04 Re: piwo na weselu 04.05.07, 22:32 ja tez byłam na weselach z piwem i żadnych "niespodzianek" nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Piwo to dobry pomysł 05.05.07, 06:36 Byłam kiedyś wprawdzie nie na weselu, ale na poprawinach, gdzie stała beczka z piwem i robiło ono furorę. Goście sobie sami nalewali. Jeszcze jedno - są osoby mało trunkowe, które nie pijają nic prócz piwa. Sama do takich należę i jeśli na imprezie gdzie nie mogę sobie sama nic dokupić nie ma piwa to mam do wyboru przyjść z własnym albo siedzieć o suchym pysku. Odpowiedz Link Zgłoś
malvinauk Re: piwo na weselu 05.05.07, 09:48 NIGDY PIWA,bo ?? bylam na weselu u kolezanki.Piwo bylo podawane z nalewaka,a ze ptrzy sali byl sloczny orgodek z widokiem na jezioro, prawie wszyscy goscie ZAMIAST SIE BAWIC NA SALI< PILI PIWKO NA ZEWNATRZ......impreza skonczyla sie po 2 w nocy i jak to potem okreslil kamerzysta..nie mial co nagrywac... Wiec piwo zepsulo cala zabawe weselna.... NIE NIE I NIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszek1903 Re: piwo na weselu 05.05.07, 11:43 u nas bedzie piwo w butelkach, ale napewno nie z beczki. bylam na jednym gdzie wlasnie stala beczka i nie wszyscy potrafili trfaic w kubek wiec po jakims czasie wokol bylo narolewane piwo, wszystko sie lepilo a do tego bardzo bylo czuc ten odor z piwa.... a piwo na weselu dobra rzecz, dajmy gosciom wybor! Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: piwo na weselu 05.05.07, 11:52 A moze wlasnie goscie bawili sie w ten sposob? Pijac piwo na dworze? Nie kazdy lubi tanczyc i szalec do bialego rana. Jesli mam wybierac pomiedzy ogrodkiem z widokiem na jezioro i parkietem, spedze cale wesele wlasnie w ogrodku. I bede wspominac takie wesele jako baradzo udane. Moze ci goscie tez tak wspominaja tamto wesele? ze dzieki piwku w ogrodku swietnie sie bawili? Odpowiedz Link Zgłoś
kubutkowa Re: piwo na weselu 05.05.07, 21:24 Zdecydowanie rollbar z piwem a nie butelki. U nas tez bedzie, slub 14 lipca wiec pewnie bedzie gorąco, takze na tarasie bedzie mozna zapalic, napic sie piwka i ochlodzic.Juz nie moge sie doczekac Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc piwo- bardzo zły pomysł! 05.05.07, 22:09 ostrzegam, wódka wino + piwko i nie umiejący racjonalnie sobie dawkować alkoholi goście= katastrofa zwyczajnie ludziska sie popiją Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: piwo na weselu 05.05.07, 22:24 kurcze, nie rozumiem argumentu, że piwa nie będzie bo goście pomieszają alkohole i się upiją. To może nie należy stawiać żadnego alkoholu, w końcu wódką też można się upić. Zakladamy, ze nasi goscie to duże dzieci i wiedzą najlepiej co pić, w jakich ilościach i czy mieszac. Moj N wogole nie pije wódki, wino czasem w małych ilościach natomiast lubi piwko. Bardzo czesto na weselach z kumplami pija TYLKO piwko, bo po prostu nie maja ochoty na wodke. Na naszym weselu oczywiscie piwka nie zabraknie, bedzie z nalewaka. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: piwo na weselu 06.05.07, 09:07 chodzi o to,że piwo + wódka= mieszanka wybuchowa i goście szybciej sie zważą poza tym efekt tej mieszaniny na nastepny dzien bedzie zdecydowanie boleśniejszy niz jak by pili alkohol jednego rodzaju. I dlatego lepiej jest za wczasu unikać takiego problemu. Każdy robi jak chce, ja osobiście będę unikała takiej mieszaniny. Odpowiedz Link Zgłoś