Dodaj do ulubionych

kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet?

06.05.07, 22:57
Witam, witamsmile

potrzebna mi Wasza radasmile totalnie nie mam pomyslu na bukiet...
kiecka wyglada tak:
images21.fotosik.pl/158/9cb125c137f9c5fe.jpg
material, z ktorego jest uszyta:
w mocnym sloncu: images21.fotosik.pl/259/e2ffd3a0f380c31e.jpg
w domu: images22.fotosik.pl/106/e7dd3410ddf6345f.jpg

materialy, z ktorych jest wykonane bizuteria:
images20.fotosik.pl/313/aebd292b35165fc3.jpg
Nie pokazuje gotowej bizuterii bo prawa wlasnosci nie zostaly jeszcze
przekazanewink a nie chcialabym naruszac praw autorki. Mam nadzieje, ze Kati
Plachecka nie bedzie mi mila za zle,ze opublikowalalm to zdjecie.

No i wlasnie co z bukietem? Zanim kupilam sukienke myslalam o rowno scietych
cantadeskach w kremowym kolorze ale teraz wydaje mi sie, ze nie beda pasowaly
a przede wszystkim, ze to wszystko razem byloby zbt monotonne.
Nadal mysle, ze cantadeski beda ok do kiecki ale totalnie nie wiem jaki kolor.
Znalazlam cos pomaranczowego:
images22.fotosik.pl/106/11dc93bdaed57124.jpg
ale przyznaje,ze pomaranczowy to nie jest moj kolor a moze sie zdarzyc,ze
bede miec we wlosach kwiatek z bukietu.

A co myslicie o takim
kolorze :images21.fotosik.pl/259/c9c3fd30874b01c0.jpg

images22.fotosik.pl/106/271503dba7f3c4c4.jpg
Jezeli macie jakies pomysly badz uwagi, prosze smialosmile Bede wdziecznasmile
Chlop mi wyjechal na kilka dni a ja w zwiazku z tym,ze mam kupe pracy to
siedze w necie i zastanawiam sie nad kolorem kwiatkowwink Czy jest ktos na tym
forum, kto lubi niedziele??? jezeli tak to ja prosze o porade jak cieszyc sie
niedzielnym wieczorem,ktorego szczerze nienawidzewink

Obserwuj wątek
    • mayagaramond Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 06.05.07, 23:15
      Witamy w klubie samotnych sercwink Moj w pracy na dyzurze...

Sukienka jest super. Kremowe nie, zleje sie wszystko. Ja to sie srednio znam na
      kwiatach, ale poszukalabym czegos innego niz te niesmiertelne canta-deskiwink To
      sa bardzo ladne kwiaty, ale mi sie do Twojej sukienki widzi cos innego.
      Oryginalniejszego, nie urwanego z choinkiwink Ale niestety nie sprecyzuje
      bardziej... Moze mam6lat pomoze?

Uwielbiam fiolet.
      • lifesurfer Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 06.05.07, 23:23
        ech, wlasnie do niego dzwonilam. Ogladal w hotelu Gwiezdne Wojny, korzysta bo w
        domu TV nie mamysmile

A co do bukietu... no nic innego nie przychodzi mi do glowy, wzystkie inne
        bukiety wydaja mi sie za 'strojne'.
    • eva_luna2 Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 06.05.07, 23:21
      ja tez mam bizuterie od Kati P i rowniew w tym zestawieniusmile bukiet ten
      fioletowy pasowalby chyba choc dla mnie idealne byloby bordo w prostym
      bukiecie, np. z kalii
      • lifesurfer Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 06.05.07, 23:26
        o, a masz juz ja w domu? chetnie zobacze zdjecia. Moze mamy podobne zestawysmile
        • eva_luna2 Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 06.05.07, 23:28
          plachecka.com/boutique/?p=productsMore&iProduct=164&sName=Komplet-bizuterii-slubnej-Ecru-i-stare-zloto
          to moj komplecik (tak go sobie umarzylam a Kati moja wizje wykonalasmile
          • eva_luna2 Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 06.05.07, 23:29
            naszyjnik nie jest tak dlugi jak wyglada na tej szyi. W rzeczywistosci ladnie
            oplata szyje (ta krótsza czesc)
            • lifesurfer Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 06.05.07, 23:33
              bardzo ladnesmile zwlaszcza kolczyki. Moja bizuterie odbieram po koniec maja,
              wrzuce wtedy zdjecia na forum.
              • mapi9 Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 06.05.07, 23:48
                jak się nazywaja te pomarańczowe kwiaty? chyba się zdecyduję na bukiet z nich
    • gioseppe apropos bizuterii 07.05.07, 08:36
      suknia jest biala?
      czy kremowa?
      a te perły sa biale? bo mi na takie wygladaja a ja wlasnie nie moge znalezc
      białych perelek tego typu.
      bede wdzieczna jesli zapytasz kati o to gdzie je kupuje?
      • kati_p Re: apropos bizuterii 07.05.07, 22:31
        Nie, one są ecru smile
        • gioseppe Re: apropos bizuterii 08.05.07, 08:48
          kurcze, do banii
          a widzialas gdzies tak biale zeby mozna bylo z nich zrobić naszyjnik na BIAŁEJ
          wstazeczce z satyny?

bo wszystkie mi doslownie wpadaja w krem
    • ewciaaaa1 Linea Raffaelli 07.05.07, 14:22
      Witam, kiecka jest rewelka! sama chciałam przymierzyć kilka sukni Linei
      Raffaelli, ale niestety nie ma mnie w Polsce, wiec szyć raczej nie dam rady, a
      na kupno to chyba są trochę za drogie. Poza tym suknie tej projektantki są takie
      świetne, ze nawet jak oglądałam katalog z zeszłego roku to nie umiałam sie
      zdecydować-oczywiście było to tylko palcem po monitorze, bo tutaj a Anglii
      ciężka sprawa z jakimiś ładnymi sukniami. Tutaj raczej jest moda na wielkie
      suknie typu Cindarella i nawet samo powiedzenie, ktore ostatnio uslyszalam mówi:
      "Here comes the bride big and fat"... chyba samo mówi za siebie
      szkoda, ze nie wypada zmieniać strojów w ciągu wieczora, bo chyba bym zmieniła z
      5 razy z sukniami od tej projektantkiwink

pozdrawiamsmile
      • lifesurfer Re: Linea Raffaelli 07.05.07, 19:44
        Perly sa kremowe, sukienka nie jest ani biala ani kremowa. Kawalki materialu
        wkleilam w pierwszym poscie. Z tego co pamietam, Kati mowila, ze zamawia
        materialy za granica, na pewno krysztalki svarowskiego a co do perel nie jestem
        pewna.

Dziewczyny a co z tym bukietem... wczoraj spedzilam kilka godzin ogladajac
        bukiety z linkow podanych przez Siog i oprocz tych dwoch, ktore wkleilam
        powyzej nic innego nie wpadlo mi w oko. Moze Wy macie jakies pomysly? Mam6lat
        zagladasz tu jeszcze? bede b.wdzieczna za fachowa poradesmile
        • mriz75 Re: Linea Raffaelli 07.05.07, 22:10
          kwiaciarniaflora.com.pl/slubroze.php
          szukałabym kwiatów o podonym kształcie jakie są w sukni- mi się podoba 2241
        • eva_luna2 Re: Linea Raffaelli 07.05.07, 22:22
          a co powiesz na to? www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f2d8a269067e7ca.html
          • lifesurfer Re: Linea Raffaelli 08.05.07, 08:32
            no wlasnie o czyms takim myslalamsmile dieki za zdjecie, jezeli macie jeszcze
            jakies pomysly to prosze wklejajcie. Mam dzis wazna rozmowe w sprawie pracy
            wieczorem wiec trzymajcie kciukismile
            milego dnia
            • agacik10 Re: Linea Raffaelli 08.05.07, 12:01
              cześć Lifesufer smile
              najbardziej podoba mi się propozycja z bordowych kalii ta wyżej wklejona smile
              A nie myślałaś o storczykach? też są eleganckie i myślę, że mogłyby pasować...
              powodzenia wieczorem na rozmowie życzę wink
    • mindzka Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 09.05.07, 09:20
      witaj lifesurfersmile kiecka super!!!! Napisz PROSZE ile kosztowała bo sama bym
      sobie kupiła no i ile sie czeka? A co do bukietu: te bordowe kalie rewelacja!
      • lusia701 To nie kalje ! 09.05.07, 09:48
        kalje daje sie na pogrzeg , kwiaty o których piszecie to Candedyski smile
        • lifesurfer Re: To nie kalje ! 09.05.07, 10:04
          jak sie juz czepiamy to nie zadne Candadeski (nie wiem skad to wzielas) tylko
          Cantadeskiasmile

sukienka kosztowala sporo (jak na moj gust) ale mysle, ze bylo warto.
          Najwiekszym problemem jednak dla mnie bylo to, ze musialam kupic ja w
          warszawie...
          • lifesurfer Re: To nie kalje ! 09.05.07, 10:06
            powiedziala co wiedziala, Cantedeskia oczywisciesmile chociaz ja jestem ekonomista
            i na kwiatkach sie nie znam, moze sie myle. Dzis zrobilam sobie wagary i siedze
            w domusmile Male wyrzuty sumienia sa ale jaka to przyjemnosc gdy za oknem szarugasmile
            • elemelek27 Re: do lifesurfer 09.05.07, 10:45
              Mojej znajomej strasznie się podobają suknie Linea Raffaelli. Coś w sobie mają
              choć troszkę nie w moim typie.
              • lifesurfer Re: do lifesurfer 09.05.07, 11:32
                wiesz co, ja jestem zdania, ze te kiecki albo podobaja sie bardzo albo nie
                podobaja sie wcale. Jak tylko znalazlam kolekcje Linei nie zastanawialam sie
                juz nad zadna inna sukienka. Mi z kolei praktycznie w ogole nie podobaja mi sie
                klasyczne sukienki, nie mowiac juz o bezach. Ale wychodze z zalozenia,ze
                degustibus...
    • kongool Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 09.05.07, 11:54
      A czy szyjesz może w Atelier Juda-Pietkiewicz? Ja tam szyję (inną kieckę), ale
      też mam takie dwie próbki materiałów.
      • lifesurfer Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 09.05.07, 12:01
        sukienke zamawialam w salonie tylko ona, niestety sa jedynym przedstawicielem
        linei w polsce. A te dwie probki to ten sam material. Pierwsze zdjecie
        przedstawia go w mocnym sloncu a drugie jest zrobione w domu, gdy za oknem nie
        bylo slonecznie.
    • lifesurfer Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 13.05.07, 21:24
      znalazlam jeszcze trzy ciekawe bukiety. Co Wy na to:

images20.fotosik.pl/340/d7673e64b19a53ca.jpg
      images21.fotosik.pl/286/eeff8eb2342fd2eb.jpg
      images21.fotosik.pl/285/888a02bf3f867d9d.jpg
      pozdrawiam i zycze milej koncowki niedzielismile
      • eva_luna2 Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 13.05.07, 21:26
        ten z laczonych kalii jest przesliczny
        • lifesurfer Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 13.05.07, 21:36
          wlasciwie to wszystkie mi sie podobaja, ale ciekawi mnie to zielone cos w
          drugim i trzecim bukiecie. nie wiem co to za stwor ale wyglada ciekawiesmile
          • eva_luna2 Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 13.05.07, 21:45
            decydujesz sie na te pogrzebowe kwiaty?wink ja na 100%, najbardziej mi sie
            podobaja (choc mam w planie swoja wiazanke po slubie polozyc na grobie mojej
            siostry wiec rodzaj kwiata akurat...)
            • eva_luna2 Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 13.05.07, 21:46
              a wydaje mi sie ze to 'zielone' w 2 i 3 to storczyk/ orchidea (nie rozróziam ich
              sad)
            • lifesurfer Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 13.05.07, 21:57
              ojej, ale pojechalaswink takiego czarnego humoru to nawet ja nie mamsmile wiesz co,
              pomimo krytycznych tutaj opini co do fioletowych kwiatkow to nadal mi sie
              podobaja i nie specjalnie kojarza mi sie z pogrzebem (jak juz to z adwentem a
              dla mnie to taki czas radosnego oczekiwania na swieta i przyjazd do Polskismile

Kazda opinia z forum jest dla mnie o tyle cenna, ze jest obiektywna i wydaje mi
              sie,ze czasem dziewczyny maja fajne pomysly. a na tyle juz kojarze poszczegolne
              forumki, ze wiem ktorymi opiniami mam sie kierowacsmile
              • eva_luna2 Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 13.05.07, 22:05
                prawda jest taka, ze mnie rowniez te kwiaty bardzo sie podobaja i juz dawno
                przestaly byc kwiatami pogrzebowymi (z tego co wiem to ostatnio bardzo modny
                kwiat slubny...). A czy bylyby to roze, czy gerbery to i tak zamierzam zaniesc
                je na grob siostry
                • lifesurfer Re: kiecka jest, bizuteria tez, jaki bukiet? 13.05.07, 22:09
                  wiem o co Ci chodzilo ale i tak zabrzmialo to troche jak z montego pythona.
                  Ale mily gest z Twojej strony, mysle,ze to dobry pomysl. moze i my tak zrobimy
                  u kogos kto juz nie moze byc na naszym slubie a byl dla nas bardzo bliski...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka