Dodaj do ulubionych

suknia jestem przyłamana ślub za tydz

19.05.07, 22:24
Cześć!!
na Wrocławskim nikt nie chce ze mną gadać tu poprzynudzam smile
Mam wesele i ślub za tydzień a suknia..nie wiem co z nią będzie. Powoli
zaczynam nienawidzić salonu, w którym kupuję i sprzedających tam panienek.
Chciałabym się was zapytać czy jak wam dopasowywano suknie była przy tym
krawcowa?? W Lisa Ferera we Wrocławiu tego się nie praktykuje. Wczoraj miałam
odebrać suknię. Wg . sprzedających idealnie dopasowaną jednak wg mojej
świadkowej i mnie niekoniecznie. Pani ledwo mi suknię dopieła a na łopakach
miałam koszmarne wałki –a jestem dość szczupła 175 roz. 36. Prosiłam
sprzedającą żeby obiektywnie doradziła co z tym zrobić ale ona nie widziała
problemu. Dobrze , ze do sklepu weszła kolejna klientka i potwierdziła ze
moje plecy wyglądają tragicznie. Pani zgodziła się poszerzyć 1,5 cm
(oczywiście nie zmierzyła mnie). Kolejna przymiarka we wtorek –a ślub w
sobotę –KOLEJNY STRES
Obserwuj wątek
    • figula5 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 19.05.07, 22:28
      Na Twoim miejscu skontaktowałabym sie z kierownikiem lub włascicielem salonu i
      poprosiła o wyjaśnienie sytuacji. Bo takie rzeczy nie powinny sie dziac tydzien
      przed slubem. I wcale Ci sie nie dziwie, ze jestes zła i zlestreowana. Rzycze
      powodzenia.
      • demonia2 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 19.05.07, 22:38
        Poczekam do wtorku.Podczas tej przymiarki cały czs miałam wrażenie, że to może
        ja cuduję..ale gdy moje watpliwości potwierdziła obca osoba przestałam się wahać
        • aatenna24 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 19.05.07, 22:55
          Jejku nawet mnie nie strasz...Ja tez zamówiłam suknie w jednym z salonów Lisa
          Ferrera (Rzeszów), ale tam nawet jak zamawiałam suknie (w grudniu ub. roku) to
          była krawcowa.Moja suknie bedzie napewno do zwezenia w talii i w biodrach, w
          momencie zamawiania krawcowa razem z pania sprzedawczynia omawiały to przy
          mnie, takze jestem mocno zaskoczona tym co piszesz...Koniecznie poproś o
          wyjasnienia, bo to bardzo dziwne, ze nie maja tam krawcowej do przeróbek.Życze
          powodzenia.Pozdrawiam
          • anula789 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 19.05.07, 23:07
            A ile czekalas na suknie w Rzeszowie, bo ja tez zamierzam tam zamowic.
            • ocha80 rzeszów 19.05.07, 23:22
              hej anula, ja też zamawiam w rzeszowie w "impresji" (za D.H. Ameryka).
              Zamówiłam w trakcie długiego weekendu majowego - pierwsza przymiarka - 23
              czerwca - nie wiem, kiedy odiór.
              Pozdr.

mój suwaczek
              • anula789 Re: rzeszów 19.05.07, 23:50
                Ja mam slub 15 wrzesnia,ale w Polsce bede dopiero pod koniec czerwca,i wtedy
                bede miala mozliwosc, zeby mnie zmierzyli itd... Wiem, ze dziewczyny czekaja od
                3-cy w gore, ale mam nadzieje, uda mi sie wyprosic wczesniejszy termin...
                Dlatego pytam tak orientacyjnie.
                • anula789 Re: rzeszów 19.05.07, 23:51
                  A jesli moge wiedziec to ktora suknie zamowilas?
          • demonia2 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 20.05.07, 09:26
            krawcowa jest ale wirtualna smile tzn. nie pojawia się przy przymiarce. A
            przydałaby się bo sprzedająca na początku mi wmawiała, że nie radziła by mi
            poszerzać bo automatycznie cała suknia musi byś poszerzana (chciałam tylko ok.
            2 cm w klatce) potem jednak się zgodziła i teraz naprawdę nie wiem jaki będzie
            efekt
    • aatenna24 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 19.05.07, 22:58
      P.S A suknie masz śliczna smile)
    • olesia221 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 19.05.07, 23:03
      Moja kuzynka miała identyczną sytuację w tym właśnie salonie!zamówiła gorset w
      rozmiarze 38,pani która tam pracuje oczywiśie albo źle zapisała, albo wogóle
      była pijana..kiedy ją przymierzała,również tydzień przed ślubem okazało się, że
      jest stanowczo za mały!I podobnie jak Tobie próbowała wciskać na siłę i udawać
      że wszystko jest ok.W końcu kiedy wiadomo było że nic nie da się zrobić coś
      pokombinowała, nie wiem czy brała w tym udział krawcowa,poluzowała nieco gorset
      i kuzynka jakoś się dopieła..ale rewelacyjnie to niestety nie wyglądałosad
      • aatenna24 Re: do olesia221 19.05.07, 23:09
        Ale w tym salonie tzn. we Wrocławiu czy w Lisa Ferrera w innym miescie???Bo
        moja przymiarka za tydzien i teraz to sie zestresowałam...
        • olesia221 Re: do olesia221 19.05.07, 23:11
          W salonie Lisa Ferrera we Wrocławiu
          • maraxela Re: do olesia221 20.05.07, 00:53
            to ten przy tym duzym placu gdzie kiedys byl klub w podziemiach chyba sie zwal
            radio kolor????
            • demonia2 Re: do olesia221 20.05.07, 09:21
              nie nie na sienkiewicza za ogrodem botanicznym
    • agawia84 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 20.05.07, 01:57
      Kurcze to faktycznie masz problem! Ja zamawiałam swoją suknię w Lisa Ferrera w
      Lublinie i jestem bardzo zadowolona. Suknię zamawiałam w styczniu i miałam
      czekać 4 miesiące, ale już po trzech zadzwoniono do mnie z salonu, że suknia
      już jest i na mnie czeka. Pojechałam na pierwszą miarę i była nie jedna a dwie
      krawcowe! Suknia leżała świetnie, trzeba ją było jedynie skrócić. Obydwie panie
      klęcząc na kolanach przez 1,5 h starannie skracały suknię warstwa po warstwie.
      Po tygodniu była druga miara. Tym razem była tylko jedna krawcowa ale to
      dlatego, że była to niedziela, normalnie są dwie panie. Ostatnia przymiarka
      sukni, wszycie poduszek smile i gotowe! Suknia już wisi w domu! A do ślubu jeszcze
      1,5 miesiąca. Ale twoja sytuacja to jakieś nieporozumienie. Jak można zaprosić
      dziewczynę na miarę i żeby nie było przy tym krawcowej!?!?!? Głowa do góry! Mam
      nadzieję, że po poszerzeniu sukinia nie straci fasonu i będziesz nie tylko
      świtnie wyglądać ale też dobrze czuć!
      Trzymam kciuki i pozdrawiam!

img185.imageshack.us/my.php?image=pierwszamiara007yf8.jpg
      img256.imageshack.us/my.php?image=pierwszamiara010lg3.jpg
      img185.imageshack.us/my.php?image=pierwszamiara006ta0.jpg
      • agawia84 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 20.05.07, 02:13
        mój suwaczek <a href="suwaczki.waszslub.pl/waszslub.php?d=2007063000400430"
        target="_blank"> mój suwaczek </a>
    • gatta26 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 20.05.07, 10:05
      No to się lekko załamałam! Ja też zamówiłam suknię w Lisa ferrera we Wrocławiu.
      Pierwszą przymiarkę mam mieć po 25.07.2007r. Nawet nie zapytałam czy przy
      przymiarce będzie krawcowa, bo uważałam to za oczywiste!!! I teraz mam zgryz, bo
      już się stresuję, że coś będzie nie tak. W sumie na kilku forach czytałam opinie
      o tym salonie i na negatywa nigdy nie trafiłam.
      • demonia2 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 20.05.07, 10:43
        nie załamuj się, poczekajmy do wtorku. Może ja trochę za ostro reaguje bo to
        tak mało czasu ..i ogólnie jestem już dość spięta. Napiszę we wtorek jak to
        się skończyło mam nadzieje, że będzie ok.! A jak pisałam wyżej krawcową
        oczywiście mają tylko nie jest obecna przy przymiarkach (suknia jest jej
        dowożona)
        • gatta26 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 20.05.07, 11:24
          Mam nadzieję, że wszystko będzie OK i obydwie suknie będziemy miały dopasowane
          jak trzeba smile. W każdym razie daj znać we wtorek albo na forum albo na maila
          gazetowego. Z tego co widzę na fotce, to obsługiwała nas ta sama pani smile.
    • lubna Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 20.05.07, 10:47
      Mam nadzieję, że wszystko się uda i suknia będzie piękna i dopasowana,
      choćbny tylko na oko. Tak naprawdę nie ona jest najwazniejsza tego dnia,
      ale Wy i Wasza radość, i miłość. Moja suknia też nie była najlepiej dopasowana,
      ale kiedy ruszyłam na ślub, to nie myślałam o sukni do następnego
      dnia. I dobrze, bo aż do kolan jest szaro-buro-czarna smile Powodzenia!
    • korridda Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 20.05.07, 21:05
      Oj jak lisa ferera to niedobrze...

Też miałam ich sukienkę 3046 i miałam z nimi same problemy. Pisała o tym w

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=42727958&a=42727958
      Ostatecznie dali jakiś rabat i gratisowe welony. Podejście do klienta - zero!
      • olajla Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 21.05.07, 09:41
        Dziewczyny, a czy któraą z Was ma jakies pozytwyne doświadczenia z salonem
        Susan Blanche z ul. Kijowskiej w Warszawie? On też mają kolekcję Demetrios i
        Cosmobella.
        • yariska83 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 21.05.07, 12:26
          Kupowalam tam swoja suknie i jestem zadowolona. Na miejscu jest krawcowa i robi
          poprawki do skutku. Polecam
          • olajla Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 21.05.07, 12:36
            Dzięki Kochana. Odbieram tam swoja suknie w połowie sierpnia. Przerażaja mnie
            te forumowe opowieści. Niestety jak widać nie ma żadnej gwrancji i w zasadzie
            każdej z nas moze się "coś" przytrafić.
            Pozdrawiam
          • myssza2 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 22.05.07, 20:26
            ale kiedy je robi? ja mam przyjść na 2 tyg przed ślubem - a suknię wypożyczam
            na 4 dni wcześniej wiec tak na prawdę an poprawki ma 10 dni starczy to? a
            jeszcze muszę dodać że mam zamiar byś w ok 16 tyg ciazy kiedy te 10 dni może
            przynieśc ogromna roznicę!
          • daissy6 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 23.05.07, 11:12
            jadę tam dzisiaj na przymiarkę, napiszę jutro jak byłosmile))ale wiem że suknia już
            jest i czeka na mniesmile))
            • daissy6 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 23.05.07, 21:05
              byłam, przymierzyłam, wyglądam super, suknia jest tylko lekko do skrócenia, 1
              czerwca odbiór, polecam ten salon, przymierzałam w pośpiechu z braku czasu, ale
              jestem strasznie zadowolona, wyglądam bombowo, obsługa miła , krawcowa podpięła
              gdzie ma skrócić i w ogóle....jeszcze jestem pod wrażeniem...doczekać się nie
              mogęsmile))))))))))))
    • listek_a Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 21.05.07, 11:54
      No to mnie teraz załamałas. Ja mam kupiona suknie, ale chce jechac do nich,
      zeby mi ją dopasowały... Bylam w tym salonie i panie były miłe i pomocne.
      Powiedziały ze zrobia to bez problemy, mam sie zgłosic 10 dni przed slubem...
      Teraz juz nie wiem co robic sad
      • warszawianka_slubna Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 21.05.07, 12:18
        nie wiadomo co jest dobre: czy kupowanie suknii tuz przed ślubem - ale z
        ryzykiem,ze cos bedzie nie tak po przeróbkach czy na długo przed...A jak
        przytyjemy albo schudniemy? ech...
    • czarodziejkakubusia Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 21.05.07, 14:21
      U mnie nie było takich problemów.Na każdej przymiarce była pani,która od
      początku do końca szyła sukienkę,halkę,bolerko.Bardzo miła,profesjonalna,gdy ją
      o coś pytałam związanego ze ślubem,suknią,weselem-doradzała.Gdy coś źle
      leżało,zazwyczaj sama widziała,że trzeba poprawić.Jestem bardzo zadowolona i
      suknia znakomicie się układa.Jeśli masz rozmiar 36,to jesteś drobna i suknia
      powinna pięknie na Tobie leżeć.Życzę,aby było wszystko oksmile
    • listek_a chciałam tylko przypomnieć, że 22.05.07, 14:16
      czekamy jutro na relacje z dzisiejszej przymiarkismile
      Powodzenia, oby wszystko poszło dobrze!
      • demonia2 wszystko ok-niepotrzebne nerwy 22.05.07, 21:08
        witam!!! Wszystko skończyło się pięknie. Suknia dopasowana, panie
        przemiłe ..chyba poniosły mnie przedślubne nerwy smileSORRY, że was zestresowałam,
        niestety załapałam się do kategorii potwornych panien młodych. Życze wam
        wszystkim samych pozytywnych doświadczeń z sukniami. Moja wisi niedaleko i
        czeka na sobotni występ.
        Co do sukni jestem wreszcie spokojna...teraz kolejny stres pogoda(ma być 33
        stopnie)..ale tego nie zmienię smile
        Acha dzięki za słowa otuchy!
        • lena063 Re: wszystko ok-niepotrzebne nerwy 23.05.07, 09:36
          Cieszę się i w takim razie pozostaje mi życzyć wszystkiego co naj... dobrej
          zabawy, mało stresusmile
          Pozdrawiam smile
    • gatta26 Re: suknia jestem przyłamana ślub za tydz 23.05.07, 10:11
      Uffff smile. Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia i pięknego ślubu!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka