21.05.07, 12:58
Hej dziewczyny no inie tylko wink
Jak załatwiacie sprawę dojazdu z Kościoła do sali weselnej no i potem z tejże
sali do domu???? Wesele robię w centrum Warszawy więc każdy powinien sobie
poradzić z powrotem do domu no i z Kościoła do sali - ale czy wypada zostawiać
gości tak samopas - radzcie sobie sami? mam im powiedzieć. A z drugiej strony
juz nie mam kasy na organizację taksowek czy busiku. No i nie wiem co
zrobić... A Wy jak to organizujecie??
Obserwuj wątek
    • bajsarka Re: dojazd 21.05.07, 13:41
      Zależy jak daleko jest kościół od sali. Moi znajomi robili wesele i z kościoła
      każdy szedł spacerkiem do sali-jakieś 10min. (wyłączając oczywiście starsze
      osoby).
      Jeżeli sala jest daleko od kościoła, to powinnaś zapewnić gościom nie
      zmotoryzowanym dojazd. Przecież mogą nie wiedzieć gdze ta sala jest, po drugie
      może nie mają kasy na taxi. A powrót do domu to goście sami sobie organizują.
    • strzygula Re: dojazd 21.05.07, 14:03
      u nas bedzie busik. do sali mamy jakies 20-30km
    • kasia-k Re: dojazd 21.05.07, 14:07
      moim zdaniem w dobrym tonie jest zapewnienie transportu na linii kościół-sala
    • nessie1161 Re: dojazd 21.05.07, 14:53
      My zamówimy busa lub kilka busów z kościola na salę weselną i przy
      potwierdzaniu listy obecnych będziemy informować, że jest taka możliwość.
      Chodzi o to, żeby nikt nie musial przymusowo powstrzymywac się od wypicia lamki
      wina, bo prowadzi. Jeśli chodzi o powrót to zostawiamy to gościom. Wesele jest
      w Krakowie, goście sa albo z Krakowa, a Ci spoza mają zapewniony nocleg w
      mieście, więc taksówki nie wyniosą dużo, jesli jedną pojadą 3-4 osoby.
    • obrzezna Re: dojazd 21.05.07, 14:54
      Dzięki wielkie! Chyba podzwonie po ludziach i popytam się kto autkiem będzie i
      postaram się poupychać wszystkich po samochodach a reszcie zamówimy taksówki.
      Czyli mówicie że powrotem z imprezy się nie przejmować? No ale w końcu trudno
      każdego do domu zawozić smile))
    • agnrek Re: dojazd 21.05.07, 15:48
      My 1/3 gości mieliśmy nocujących, mogli się meldowac w hotelu od 12.00 w dniu
      ślubu. Na pół godziny przed ślubem zabrał ich z hotelu autobus miejski MZA z
      wypisanymi naszymi imionami i zawiózł do kościoła. Po ślubie zabrał wszystkich
      gości na wesele (nie każdy "miejscowy" miał samochód). Po weselu każdy wracał
      taksówką na własny koszt, wesele było w Warszawie, każdy wychodził o innej
      godzinie.
      • obrzezna Re: dojazd 21.05.07, 15:57
        O rany a jak Ci sie udało załatwić autobus????
        • agnrek Re: dojazd 19.06.07, 16:50
          Wynajmują w obrębie Warszawy:
          www.mza.waw.pl/wynajem_autob.html
    • mrr3 Re: dojazd 19.06.07, 11:56
      ja wiozlam gosci busikiem i autobusikiem 20 km do minogi. fajnie sie zlozylo bo
      firma transportowa byla z okolic i praktycznie byli na telefon, kto chcial to
      jechal - dzwonilo sie i w 15 min byli na miejscu. szukajcie sobie takiego
      rozwiazania bo jest bardzo wygodne
    • nessie1161 Re: dojazd 19.06.07, 16:48
      Mamy zamiar zorganizowac busa lub dwa w zależności od ilości osób chętnych z
      kościola na salę weselną. W ten sposób nie będzie osób, które nie będą mogly
      wypić lamki szampana bo prowadzą, poza tym część naszych gosci jest
      niezmotoryzowana i nie chcemy by musieli jechac taksówkami na salę weselną.
      Natomiast jeśli chodzi o powrót to rodzina będzie nocowala u naszych rodziców,
      w najgorszym razie niepijący wujek zaoferowal się, że kogos odwiezie gdyby
      chcial wrócić wczesniej (np. babcię), a reszta będzie wracać na wlasną rekę.
      Sala jest w Krakowie, taksówka nie wychodzi drogo jesli jadą 3-4 soby.
    • zuzia_8 Re: dojazd 19.06.07, 16:51
      ja mam 5 minut spacerkiem. Nawet dla starszych osób nie będzie to problem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka