Dodaj do ulubionych

Podróż poślubna

25.05.07, 13:34
dziewczyny wybieracie sie po ślubie gdzies w podróż?? mcie moze jakies
ciekawe propozycje ( nie za drogie), mamy problemy z urlopami myslelismy
nawet o krotkim wypadzie nad nasze morze lub w góry moze macie jakies
propozycje
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tezromantyczka Re: Podróż poślubna 25.05.07, 14:12
      My spędzimy weekend w Amsterdamie, a na dłuższą podróż poślubną wybieramy się
      dopiero w maju przyszłego roku - wcześniej nie ma szans na urlop sad

Może wyskoczycie do jakiegoś miasta w Europie na weekend? Praga, Lizbona,
      Barcelona?
      • emisia21 Re: Podróż poślubna 25.05.07, 14:13
        a mogłabys napisac jakies szczegoly o tym wypadzie do Amsterdamu?
        dzieki
        • tezromantyczka Re: Podróż poślubna 25.05.07, 18:59
          Hmmm...szczegóły są mało romantyczne, bo tak się składa, że w dzień po ślubie
          mój ukochany wyjeżdża na 2-tygodniowe szkolenie do Holandii. W związku z tym
          zdecydowaliśmy, że na weekend do niego przyjadę.
      • monitchka26 Re: Podróż poślubna 25.05.07, 14:13
        My na tydzień jedziemy do Tunezji. Jeśli macie kilka dni tylko to polecam
        Paryżsmile
    • szpilorek Re: Podróż poślubna 25.05.07, 15:46
      My jedziemy na Malediwy, podroz marzen.Juz nie mozemy sie doczekac.
      • slona28 Re: Podróż poślubna 26.05.07, 17:56
        też się zdecydowalismy na Malediwy smile kiedy lecicie? prawdopodobnie u nas to
        będzie wrzesień/październik. A... i wybieramy opcję z Niemiec (znacznie taniej).
    • pannax29 Re: Podróż poślubna 25.05.07, 15:49
      my na Kube. polecam Ci Hiszpanie, niedroga a piekna. tylko teraz moze tam byc
      goraco. nie wiem czy Ci to nie przeszkadza.
      sa fajne promocje z biletami lotniczymi w super cenie, zobacz gdzie jeszcze ie
      byliscie...

jak sie kochacie to w kazdym miejscu bedzie cudownie, to podroz poslubna...
      jedyna taka w zyciu smile)))
      • fruzia01 Re: Podróż poślubna 25.05.07, 15:55
        A ja polecam Bornholm - cudowna spokojna wysepka, akurat na kilka dni
        • mirimar Re: Podróż poślubna 29.05.07, 10:02
          Przyłączam się - Bornholm jest idealny. Cisza, spokój. A jeśli jeszcze lubicie
          wycieczki rowerowe - rewelacjasmile
      • tezromantyczka Re: Podróż poślubna 25.05.07, 19:00
        Kuba jest tańsza od Hiszpanii przecież. To cena biletów lotnicznych tak bardzo
        podnosi cały koszt.
      • nionczka Re: Podróż poślubna 25.05.07, 21:36
        W Hiszpanii teraz jest zimno i leje. W kilku miejscach nawet byly powodzie i
        lód! W Polsce skarzycie sie na upal a ja w Hiszpanii chodze w sweterku pod
        cienka kurteczke i z parasolem!

Chyba, ze wybierzecie sie na wyspy Kanaryjskie. Tam ponoc jest ladnie. Lece za
        dwa tygodnie sluzbowo smile.
        • tezromantyczka Re: Podróż poślubna 26.05.07, 13:44
          Wyspy Kanaryjskie to fajne miejsce dla młodzieży, ale niekoniecznie na podróż
          poślubną. Ja bym im raczej sugerowała jakąś grecką wyspę, np. Santorini.
          • nionczka Re: Podróż poślubna 26.05.07, 16:43
            Wyspy Kanaryjskie sa bardzo zroznicowane. Nawet w obrebie danej wyspy. Male
            wyspy (El Hierro, La Gomera, La Palma) sa calkiem spokojne podobnie jak
            niektore czesci duzych wysp. Wystarczy unikac kurortów obleganych przez
            anglojezycznych turystów i mlodziez. Na kazdej wyspie sa romantyczne, spokojne
            miejsca, ktore wybieraja nowozency, pary z niemowletami, etc. i takie gdzie
            huczna zabawa trwa przez 24 h.
    • umber82 Re: Podróż poślubna 25.05.07, 16:49
      a my rocznicę naszego slubu spędzimy na naszej podróży poslubnej na Teneryfie 2
      tyg smile wcześniej nie było szans na urlopsad

Już się nie mogę doczeaćsmile Natomiast po slubie, od razu na 2 dzień pojechaliśmy
      do Zakopanego smile było psiejsko czarodziejsko hmmm
    • memphis90 Re: Podróż poślubna 25.05.07, 20:34
      Zarezerwujcie sobie urlop i poszukajcie last minute. Ja byłam na Krecie- 2 tyg.
      z wyżywieniem i przelotem za 900zł. Nad Bałtykiem zapłacicie więcej za tydzień
      pobytusmile
      • tezromantyczka Re: Podróż poślubna 26.05.07, 13:44
        A ile gwiazdek miał hotel przy takiej cenie?
        • memphis90 Re: Podróż poślubna 26.05.07, 17:46
          Chyba 3*. Wiem, brzmi to dosć przerażająco, ale ja nie mam hotelowi nic do
          zarzucenia. Sprzatanie codziennie albo co drugi dzien, wymiana ręczników,
          klimatyzacja w cenie, basen przy hotelu, na balkonie stoliczki i krzesełka,
          ogólnie czysto, schludnie, meble w pokojach nowe. Jedyny minus to prysznic- nie
          miał zasłonki. Z tym, że to dotyczy Grecji, w Egipcie czy Turcji nie ma co
          patrzeć na hotele 3*.
          • funkykitek Re: Podróż poślubna 26.05.07, 23:30
            Mieliśmy dwie podróże. Ślub był 29.04. 2006 a dzień później pojechaliśmy do
            Gdańska - Brzeźna. Nocowalismy 5 dni w akademiku Poliechniki. Było wspaniale.
            Mam słabośc do wybrzeża i zaraziłam nią męża.
            11 maja polecielismy na Gran Canarię, na tydzień. San Agustin, hotel IFA
            Interclub Atlantic. Niby all inclusiv i darowanemu koniowi nie spogląda się w
            zęby, ale strasznie się rozczarowaliśmy. Gdyby nie wypożyczenie auta i
            wycieczka po wyspie, byłoby nieciekawie. Kurort w najgorszym tego słowa
            znaczeniu, wulkaniczna plaża, 90% turystów z Niemiec. No i wszystko
            organizowane pod nich. Jedzenie w hotelu - wolę zapomnieć. Kompletna nuda i
            komercja.
            Oboje stwierdzilismy potem, ze lepiej byłoby zostać dłużej w Gdańsku.
      • emisia21 Re: Podróż poślubna 28.05.07, 10:13
        gdzie mozna znalezc taka atrakcyjna oferte? w Last minute? za taka cene, az nie
        moge uwierzyc
      • gwiazdeczka79 Re: Podróż poślubna 28.05.07, 21:39
        z jakiego biura podróży byłaś na Krecie???
    • emilkab2 Re: Podróż poślubna 27.05.07, 08:10
      Zależy od pory roku smile My chcieliśmy do Egiptu na rejs, ale w lipcu będa straszne upały, więc odpada. Pomysł z kupnem oferty lastminute jest fajny, moi znajomi pojechali do Frankfurtu (nad Menem) i na lotnisku kupili sobie wycieczkę na Dominikanę. Lecieli 2-3 godziny potem, zapłacili 3/4 mniej niż w normalnej ofercie w Polsce. Na tydzień.
      • maraxela Re: Podróż poślubna 28.05.07, 21:45
        ja bylam na rejscie w tamtym roku wlasnie 1 lipca i wcale nie tak goraco na
        serio dalo sie spokojnie wytrzymac zwiedza sie od samego rana a upaly spedza
        sie saczac drinki na pokladzie podziwiajac wpaniala panorame i kapiac sie w
        basenie na gornym pokladnie
    • sisigma Re: Podróż poślubna 28.05.07, 10:27
      U nas też problem z urlopem sad bardo chcieliśmy w góry, ale niczego na razie nie
      możemy zaplanować... buuuu
      Dlatego jeśli nie dostaniemy urlopów, żeby zorganizować porządny wypad -
      wybieramy się do najbliższych urokliwych zakątków jakie tu mamy - Roztocze lub
      Świętokrzyskie. Jak będizemy razem to wszędzie będzie pięknie smile
      Jeśli zdecdujecie się na last minute - to zawsze pomyślcie o opcji rezerwowej i
      zastanówcie się, dlaczego oni nie sprzedali dotąd tej oferty. można trafić
      wspaniale, ale też kiepsko i zamiast cieszyć się tym czasem walczyć z hotelem,
      biurem itp. o godziwe warunki i jak najszybszy powrót...

• skarbun Re: Podróż poślubna 28.05.07, 16:20
      nasz ostatni pomysl - ekipa znajomych z plecakami do Chile - baardzo korci smile)
      a z drugiej strony tez korci jakis romantico wyjazd tylko we dwoje i byczenie
      sie na plazy w cieplym kraju
      ale jesli wypali Chile to pewnie nie bedziemy sie zastanawiac smile
    • emisia21 Re: Podróż poślubna 29.05.07, 09:47
      hej,
      wlasnie wczoraj z moim narzeczonym znalezlismy oferte Last Minute wycieczka na
      Krete (7 dni) za 999zł/osobe. W tym jest wliczone wyzywienie ( sniadania i
      obiadokolacje, pokoj 2-osobowy, przelot samolotem itd) co o tym sadzicie, mam
      nadzieje ze sie zalapiemy bo zostaly juz tylko 3 pokoje ale dzis zamierzamy
      wplacic pieniążki
      pozdrawiam
      • gwiazdeczka79 do emisi21! 29.05.07, 10:46
        z jakiego biura podróży i kiedy lecicie?my tez szukamy,ale na październik
        dopiero...
        • emisia21 Re: do emisi21! 29.05.07, 12:26
          kurcze moj N zalatwial i dokladnie nie wiem lecimy 13 czerwca
    • mrowka05052007 Re: Podróż poślubna 29.05.07, 12:19
      nie byliśmy. z dwóch powodów: M. nie miałby tyle urlopu, żeby gdzieś wyjechać,
      i z powodu finansów.
      Ale teraz gdyby wszystko miało się wydarzyć jeszcze raz - to wyjechalibyśmy
      nawet za ostatnie pieniądze i biorąc bezpłatny urlop.
      Nie chodzi o chwile bycia tylko we dwoje - bo to mamy nawet teraz, ale o ...
      odpoczynek!
      Dla mnie (i dla M. też) kilka dni przed ślubem to było istne wariactwo!
      Chodziliśmy spać o 1,2 w nocy, wstawaliśmy z samego rana... Nawet w piątek
      przed ślubem mieliśmy niezłą bieganinę... Samo wesele też jest imprezą, która
      owszem jest niezapomniana i mija bardzo szybko, ale po niej przychodzi
      zmęczenie.
      Spałam może dwie godziny (mąż nieco dłużej) i na poprawinach od czasu do czasu
      szukałam chwili odpoczynku w ... kuchni. Z godziny na godzinę czułam jak opadam
      z sił: nie miałam już sił tańczyć, nogi odmawiały posłuszeństwa...
      nie myślcie tylko że narzekam! - nie zamieniłabym tego weekendu za nic na
      świecie!
      W poniedziałek wróciliśmy do domu (wielkie rozpakowywanie), we wtorek - sesja
      plenerowa, w środę... Środa miałą być dniem przeznaczonym na odpoczynek,
      okazała się dniem biegania i walki z urzędnikami (wymiana dokumentów,
      wymeldowania, przemeldowanai...). W czwartek juz do pracy.
      Podobno jak przyszłam - wyglądąłm jak cień człowieka (tez mi komplement, co?).
      Byłam padnięta! Zupełnie nie miaąłm ani siły, ani ochoty do pracy.
      Docghodzenie do siebie zajęło mi tydzień - po tym czasie przestałam odczuwac
      ból nóg i wydawało mi się, że wreszcie się wyspałam.
      Teraz wiem, że byłoby super gdybyśmy mieli chociaz dwa dni urlopu więcej i
      gdzieś wyjechali.
      Dlatego nawawiam wszystkich do tego bardzo mocno! Nie chodzi o zostanie w domu -
      bo wówczas będziecie biegac i załatwiac papierkowe sprawy. Wyjedźcie jeśli
      tylko możecie i ODPOCZNIJCIE!!!
    • marta.pio Turcja 29.05.07, 12:54
      własnie wróciliśmy z narzeczonym z Turcji, co prawda nie podróż poślubna, ale
      podróżsmile
      Biuro podróży Triada, tydzień, all inclusive, 2 osoby - niecałe 2600 zł. Hotel
      3,5 gwiazdki - wróciliśmy zachwyceni. Byliśmy w Alanyi, na wybrzeżu, miejsce
      piękne, hotel super, takiej obsługi nie widziałam nigdzie. Wszyscy mili,
      serdeczni, nie zdążyło się podnieść papierosa do ust, już był kelner z
      zapalniczką. Pyszne jedzenie i bardzo dużo (na obiad kilka dań gorących do
      wyboru, ok. 10 rodzajów ciast o przystawkach i innych dodatkach nie wspomnę), w
      cenie napoje (cola, sprite etc., napoje owocowe) i alkohole lokalne (wódka,
      raki, gin, piwo, wino białe i czerwone), w hotelu czysto, my mieliśmy apartament
      2-pokojowy z kuchnią. Ogólnie totalny relaks i lenistwo. Hotel nazywa się Club
      Big Blue, bardzo dużo rodzin z dziećmi więc jeśli komuś to przeszkadza to nie
      polecam. Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni z wycieczki. Polecam Turcję
      zwłaszcza w maju bo jeszcze jest przed sezonem, nie ma za dużo turystów i można
      spokojnie wypoczywać.
    • malaa9 Re: Podróż poślubna turcja 29.05.07, 15:48
      my tez bylismy w Turcji, Side hotel golf *** Standard niemiecki więc
      bylo super, i wszystko w cenie , naprawde warto tam pojechac,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka