Dodaj do ulubionych

Szukam Lokalu na 14.07 b.r. Slask i okolice

28.05.07, 19:49
Jestesmy totalnie zdegustowani naszym lokalem,
jeszcze nie podpisalismy umowy, sprawa sie wlecze w nieskonczone, wciaz
czegos zapominaja, zle wpisuja, doliczaja nam jakies ukryte koszta...
Zmeczeni jestesmy ta sytuacja,

Gdybyscie slyszeli o jakims wolnym lokalu na 40 osob na Slasku lub w okolicy,
dajcie znac, PROSZE...
Obserwuj wątek
    • bozena.dp Re: Szukam Lokalu na 14.07 b.r. Slask i okolice 28.05.07, 19:54
      a skąd jesteście? i w jakich okolicach (dokładniej) szukacie tego lokalu?
      • wegierka111 Re: Szukam Lokalu na 14.07 b.r. Slask i okolice 28.05.07, 20:30
        Dwa tygodnie temu byłam na weselu w okolicach Dąbrowy Górniczej. Restauracja i
        klub "Catamaran" www.catamaran.pl/ - położony bardzo malowniczo nad
        jeziorem Pogoria.
        • videobeta Re: Szukam Lokalu na 14.07 b.r. Slask i okolice 28.05.07, 22:41
          Podaj skąd jesteście a ja postaram się coś Wam znaleźć.

Marcus
          videobeta.com/
    • nesca77 Caly 29.05.07, 12:18
      Witajcie!
      Dziekuje Wam bardzo za pomoc.
      Jestem z Katowic ale cala nasza rodzina bedzie w Krakowie lub beda przejezdzac
      przez Krakow. Fotograf i limuzyna tez jest stamtad.
      Ja jestem z Katowic. Mamy niby zarezerwowane Promnice ale sposob w jaki zaczeto
      nas tam traktowac bardzo nas zniesmaczyl, i najchetniej zmienilibysmy lokal.
      Zaczeli doliczac nam jakies ukryte koszta, ktore dopiero teraz wychodza na jaw.
      Umawialismy sie zupelnie inaczej, co innego nam proponowano a teraz zadaja od
      nas dodatkowych oplat.
      To juz zaczyna nas przerastac. stac nas na wystawne wesele ale chcemy jak kazdy
      byc traktowani fair.
      • videobeta Re: Caly 29.05.07, 12:49
        Promnice, Promnice, Promnice....mówisz min o korkowym?
        Czyli de facto wesele masz k/Tychów bo Promnice to praktycznie Tychy.
        Co do ekskluzywnych miejsc to podaję:

-Dworek u Szczepańskich w Woszczycach k/ Żor
        -Zajazd Zabrzański w Zabrzu
        -Hotel Sylvia w Sośnicowicach
        -Pałac Wiśniewskich w Piekarach Śląskich
        -Elita w Tychach
        -Pałac w Świerklańcu
        -Hotel Piramida w Tychach

Po za tym sprawdź:
        - Karczma Pod Jemiołą w Ćwiklicach k/Pszczyny
        - Dama Pik w Pszczynie,
        - Wrzos w Tychach
        - Polonez Książęcy w Tychach
        - Polonez w Tychach
        - KIM w K-cach Kostuchnie - mają 3 sale
        - Pod Sikorką w Kobiórze k/Tychów
        - Stara Poczta w Tychach
        - Zajazd Axel w Bieruniu Nowym
        - Colloseum w Tychach
        - Niken w Mikołowie
        - Mocca doro w Mikołowie
        - Gostyniec w Gostyni
        - U Przewoźnika w Tychach

A także w Hotelcach np. Corona i Aros w Tychach - tam też robią wesela.

Jak coś pisz meila ze strony....3mam za Twój sukces i powodzenie...

Marcus
        videobeta.com/
        • gina28 Re: Caly 29.05.07, 21:29
          Zalezy, co dla kogo znaczy "ekskluzywny"... Piramida jest brzydka i tandetna, a
          Elita jak świetlica z kiczowatym ogródkiem i plastikowa fontanną. Wrzos przy
          samej drodze szybkiego ruchu, i choć wnętrze, przynam, ładne, to jednak bez
          charakteru.
          • videobeta Do Gina 28... 29.05.07, 22:54
            Nesca77 - poprosiła o pomoc w wyborze lokalu co też kilku z nas uczyniło.

Ty pisząc o Piramidzie,Wrzosie i Elicie pojechałaś po nich tak jakbyś była z
            konkurencji i wcalę się nie zdziwie jak tak jest.Czemu piszesz o Elicie że ma
            kiczowaty ogród?! Czemu wprowadzasz Młodych w błąd pisząc takie bzdury?!
            Twoja wypowiedź nie służyła radą i pomocą dla Nesca77, lecz wyłącznie
            krytyką....wyluzuj Gina28!!!!

Marcus
            videobeta.com/
      • agajac Re: Caly 29.05.07, 13:21
        Jedna z moich klientek ze Śląska ma przyjecie w Stodole u Wrochema. Lokal ponoć
        bardzo ekskluzywny, to są okolice chyba Tarnowskich Gór. W Krakowie teraz ciężko
        będzie coś znaleźć z klasą na ten termin. Może Witkowa Chata? Byłem tam kilka
        tygodni temu na polsko-irlandzkim weselu, było naprawdę bardzo miło, ale chyba
        to lokal na większą liczbę gości. W każdym razie - trzymam kciuki! smile Powodzenia!
    • folavril mocca d'oro Mikołów 29.05.07, 13:27
      nie wiem czy będa miec wolne terminy, ale my w seszłą sobotę mieliśmy tam
      wesele, brak mi słów żeby to wszystko opisać. 151 zł od osoby
      • videobeta Do Jacka... 29.05.07, 15:09
        Drogi Jacku...mówisz o " Gospodzie u Wrochema " w Tarnowskich Górach....zamonij
        o wolnych terminach. Lokal....górna półka Śląska. Cena z tego co kojarzę ok.
        180-220zł za osobę, a loka oblegany z 2-letnim wyprzedzeniem.Ale zapytać warto.

Pozdrawiam zaprzyjaźnioną Fotopracownię.....

Marcus
        videobeta.com/
        • agajac Re: Do Jacka... 29.05.07, 15:33
          Tak, miałem ten lokal na myśli. Ja wiem, że pewnie zajęte, ale o tej porze
          znaleźć coś wolnego na lipiec to cud. Dlatego cudu warto szukać i pytać wszędzie! smile
          Pozdrawiam również!
    • pink75 Re: Szukam Lokalu na 14.07 b.r. Slask i okolice 30.05.07, 00:05
      Tia, też chciałam Promnice i też odpadłam po tym jak podali ceny za napoje
      bezalkoholowe i korkowe.
      Moje wesele odbyło się w 3 czerwca ub.r. (kurcze, to już prawie rok, jak ten
      czas leci big_grin) w hotelu Aros w Tychach i byłam bardzo zadowolona. Polecam
    • nesca77 Dziekuje Wam! 30.05.07, 00:26
      Dziekuje Wam slicznie za pomoc!

Widze na stronie, ze Palac Kawalera ma jakims cudem wolny ten termin.

Videobeta czy dysponujesz moze jakims zdjeciem sali w ktorej odbywaja sie
      wesela?

Moze ktos z Was wie cos wiecej na temat tego obiektu? Jak cenowo? Jakie
      jedzenie?

Promnice postepuja z nami bardzo nie fair - przelknelismy fakt wysokiego menu,
      wysokiej ceny za napoje (60zl od osoby) i korkowego. Ale oni nie maja dosyc.
      Doliczyli sobie 6 butelek wina za 100zl do obiadu, ale my ich wczesniej
      poinformowalismy, ze przyniesiemy wlasny alkohol.

Menu bylo skonstruowane w ten sposob, ze powitalny szampan wygladal ze jest
      pozycja w menu - okazuje sie ze za to powitalne wino musujace musimy zaplacic
      100 zl za butelke, czyli juz 600zl + 360zl =960zl dodatkowo.

Nastepnym razem dowiadujemy sie ze musimy zaplacic 300 zl za dekoracje, ktore
      mialy pozostac w naszej gestii,
      kolejny mail - jesli chcemy przedluzyc zabawe to po godz.3.00 pobierana jest
      oplata 300zl za godzine -przelknelismy to i mozemy skonczyc wesele o 3.00, na
      ta decyzje dostalismy kolejnego maila z kolejna nowa pozycja do zaplaty 150zl
      za kazda godzine wesela....

Juz przeszli samych siebie. Tym bardziej, ze oferta jaka nam przeslali nie
      zawierala tych dodatkowych pozycji. Przylecielismy specjalnie z Dubaju zeby
      sfinalizowac wszystkie umowy, spotykalismy sie z kazdym z kim podpisalismy badz
      chcielismy podpisac umowe. Podczas tego spotkania zapewniono nas ze nie ma
      oplaty za wynajem sali oraz apartament jest gratis przy przyjeciach powyzej
      10.000zl (samo jedzenie i napoje).

Wyslalam im ostatniego mocnego w slowa i fakty maila, nie wiem jaka bedzie ich
      odpowiedz, jezeli sobie przypomna co nam obiecywali i przejrza maile w ktorych
      ustalilismy mnostwo rzeczy, i nas w koncu przeprosza i zaczna zachowywac sie po
      doroslemu, moze sie jeszcze zlamiemy ale jak beda twardo stac w wyciaganiu z
      nas kolejnych tysiecy to wole zrobic przyjecie w ogrodzie.

Dziekuje Wam jeszcze raz!
      • videobeta Do Nesca77............ 30.05.07, 13:31
        Niestety nie mam zdjęć z sali weselnej, gdyż dotychczas nie byłem tam na weselu
        jedynie na pokazach mody ślubnej salonu KSYMENA z Tąpkowic.
        Sale oraz wystrój wygląda bardzo ładnie, ciekawe miejsca do zdjęć, bardzo dużo
        młodych par robi tam śluby.
        Co do postępowania szefostwa Promnic w stosunku do Was to smutno się robi jak
        się to czyta.
        Takim postępowaniem na pewno nie zyskają klientów!!!
        PS. Proponuję abyście umówili się telefonicznie z dyrekcją zameczku i udali się
        na osobiste spotkanie celem wyjaśnienia szczegółów umowy i wesele. Jadąc tam
        proponuję zaopatrzyć się w wydruki korespondencji meilowej po między Wami a
        zameczkiem.
        Czytając Twoją wypowiedź dochodzę po raz steny do wniosku.....LUDZIE CZYTAJCIE
        UMOWY!!!!Nie raz powtarzałem Młodym.....czytajcie co pospisujecie, a jak macie
        wątpliwości....to proste....przed podpisaniem umowy poproście o wzór i za
        jedyne 50zł -100zł u dobrego prawnika "wypunktujecie" wszystkie
        nieprawidłowości.A tym bardziej jak robicie wesela w ekskluzywnych miejscach
        płacąc często za wesele od 10.000zł w górę....
        Podsumowując....3mam za Was!!! Jak coś pisz na meila ze strony.

Marcus
        videobeta.com/
      • mrr3 Re: Dziekuje Wam! 19.06.07, 11:51
        Czesc, Zobacz sobie jeszcze na Pałac Minoga - ja tez mialam pare gosci z katowic
        a sama jestem z Krakowa i fajnie sie to złożyło bo mogli spokojnie dojechac.
        Obsluga przemila.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka