ziompolka 30.05.07, 08:34 I jak z Waszymi przygotowaniami dziewczyny? Zapinacie już wszystko powoli na ostatni guzik?Godzina "0" się zbliża... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaimikolaj Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 08:37 AAAAAA, mamy mnóstwo roboty, poza tym prace i studia. Ale pocieszam się, ze to cztery tygodni i trzy dni, a nie łyse cztery Odpowiedz Link Zgłoś
jul_an Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 08:55 ja też się dołączę. 30 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 09:37 Piękną datę wybrałyśmy dziewczynki prawda? sukienki jeszcze nie odebrałam, butów do niej nie kupiłam, na poprawiny nie mam sukienki, bo w większości z nich wyglądam, jakbym miała 15 lat obrączki nam robią, ale coś długo, nie mam też winietek na stoły i tylko na szczęście kościół załatwiony tak jak trzeba hehs życie jest tak czy tak piekne Odpowiedz Link Zgłoś
parasolka11 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 10:02 no u nas też jeszcze duuużo rzeczy do załatwienia ale na pewno się uda pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 11:22 To widzę, że jestem mocno do przodu Właściwie zostały mi tylko kwiaty, druga wizyta w poradni małżeńskiej, zgłoszenie świadków w usc, ale to i tak tydzień przed slubem ma być. No i spowiedź przedślubna, ale tego też nie przyspieszę Powodzenia dziewczyny, cztery tygodnie to dużo czasu Ja się tylko martwię, że to szybko zleci, szybko będzie po ślubie i pozostanie żal, że już po wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
parasolka11 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 11:34 o rany! a my jeszcze ani razu w poradni nie byliśmy wyrobimy się? Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 11:38 My byliśmy w poradni w kwiatniu i drugie spotkanie nam zrobił po niecałym miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
ziompolka Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 11:39 My juz prawie wszystko. Zostały kwiaty, spowiedź i ustalenie menu, ale to w przyszłym tygodniu. A jutro jedziemy zamówić alkohol i tort. Sukienka się szyje, obrączki tez juz są, także u nas teraz to już tylko z górki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja4 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 12:21 my także 30 czerwiec juz wszystko mamy zalatwione-Prawie - wybór menu za 2 tygodnie, kupic kamizelke dla młodego no i ciasto dla gości na koniec wesela i tyle ah no i przestac sie denerwowac jak to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
magda7710 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 12:54 My też się dołaczamy 30 czerwca godzina 18.00 Magda i Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka22 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 13:18 My mamy już prawie wszystko załatwione Mam urwanie głowy,a chyba tydzień przed ślubem bronie swoją prace licencjacką,więc na brak wolnego czasu nie narzekam a swego przyszłego męża zobacze dopiero za 4 tygodnie,bo od roku pracuje za granicą Ostatni miesiąc wolności!!! Pozdrawiam serdecznie dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
dodaa84 do promyczek 30.05.07, 13:39 napisałaś zgłosić świadków w usc? my byliśmy w usc i nie zgłaszaliśmy świadków. nie wiedziałam, że coś takiego sie robi, czy to może w przypadku ślubu cywilnego? my mamy o dziwo juz większość rzeczy zrobionych. zostało kupić alkohol, zrobić winietki, kupić kamizelkę i musznik dla N. aha i lista utworów, ale to robi mój N samodzielnie drażni mnie tylko to, że nie mam teraz spokoju ze względu na studia i dopiero na tydzień przed będę wolna. czas leci niesamowicie szybko, niedługo będziemy przesiadywac na forum młodziutkie mężatki!!! albo dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: do promyczek 30.05.07, 17:20 Bierzemy osobo cywilny, dlatego trzeba ich osobno zgłosić. Ot, taka dodatkowa formalność i utrudnienie. Chcieliśmy od razu, ale pani nie chciała się zgodzić, "bo zawsze może sie coś zmienić". Nie dotarł do niej argument, że jak się zmieni, to dopiero wtedy przyjdziemy drugi raz Odpowiedz Link Zgłoś
dodaa84 Re: do promyczek 30.05.07, 20:45 a można spytać dlaczego bierzecie osobno cywilny i kościelny? Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: do promyczek 30.05.07, 20:58 dodaa84 napisała: > a można spytać dlaczego bierzecie osobno cywilny i kościelny? Często jestem o to pytana na forum. Prawie zawsze, kiedy napiszę to w jakimś wątku I w sumie nigdy do końca nie wiem, co odpowiedzieć... W głównej mierze wynika to z rodzinnych tradycji, tak to juz u nas zawsze było, że osobno. Poza tym chcieliśmy się z Narzeczonym nacieszyć tym dniem, przeżyć całość "dwukrotnie" No i jeszcze taka rzecz, że w sumie to dwie różne rzeczy, dwa śluby. Jeden przed państwem, drugi przed Bogiem. Uważam, że warto to zróżnicować. Niektórzy znajomi śmieją się ze mnie, że to pewnie dlatego, że chciałam mieć dwie sukienki. I nie powiem, to też jest jakiś plus całej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
dodaa84 Re: do promyczek 30.05.07, 21:22 w sumie ciekawe, fajne podejście powiem szczerze, że ponieważ jest teraz ślub konkordatowy, to ja nawet nie pomyślałam o takiej ewentualności, aby brać dwa sluby ale dwie sukienki to rzeczywiście duży plus) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś