Dodaj do ulubionych

30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc

30.05.07, 08:34
I jak z Waszymi przygotowaniami dziewczyny? Zapinacie już wszystko powoli na
ostatni guzik?smileGodzina "0" się zbliża...
Obserwuj wątek
    • magdaimikolaj Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 08:37
      AAAAAA, mamy mnóstwo roboty, poza tym prace i studia.
      Ale pocieszam się, ze to cztery tygodni i trzy dni, a nie łyse cztery smile
    • jul_an Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 08:55
      ja też się dołączę. 30 czerwca.
      • nati.82 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 09:37
        Piękną datę wybrałyśmy dziewczynki prawda?wink sukienki jeszcze nie odebrałam,
        butów do niej nie kupiłam, na poprawiny nie mam sukienki, bo w większości z
        nich wyglądam, jakbym miała 15 latwink obrączki nam robią, ale coś długo, nie
        mam też winietek na stoły i tylko na szczęście kościół załatwiony tak jak
        trzebawink hehs życie jest tak czy tak pieknesmile
    • parasolka11 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 10:02
      no u nas też jeszcze duuużo rzeczy do załatwienia
      ale na pewno się udasmile
      pozdrawiam serdeczniesmile
    • promyczek_k Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 11:22
      To widzę, że jestem mocno do przodu wink
      Właściwie zostały mi tylko kwiaty, druga wizyta w poradni małżeńskiej,
      zgłoszenie świadków w usc, ale to i tak tydzień przed slubem ma być. No i
      spowiedź przedślubna, ale tego też nie przyspieszę wink

Powodzenia dziewczyny, cztery tygodnie to dużo czasu smile Ja się tylko martwię, że
      to szybko zleci, szybko będzie po ślubie i pozostanie żal, że już po wszystkim... smile
      • parasolka11 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 11:34
        o rany!
        a my jeszcze ani razu w poradni nie byliśmysad
        wyrobimy się?
        • nati.82 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 11:38
          My byliśmy w poradni w kwiatniu i drugie spotkanie nam zrobił po niecałym
          miesiącu.
        • ziompolka Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 11:39
          My juz prawie wszystko. Zostały kwiaty, spowiedź i ustalenie menu, ale to w
          przyszłym tygodniu. A jutro jedziemy zamówić alkohol i tort. Sukienka się
          szyje, obrączki tez juz są, także u nas teraz to już tylko z górkismile

Pozdrawiam
          • ambrozja4 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 12:21
            my także 30 czerwiec smile
            juz wszystko mamy zalatwione-Prawie -big_grin wybór menu za 2 tygodnie, kupic
            kamizelke dla młodego smile no i ciasto dla gości na koniec wesela i tyle ah no i
            przestac sie denerwowac jak to bedzie big_grin
    • magda7710 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 12:54
      My też się dołaczamy 30 czerwca godzina 18.00 Magda i Przemeksmile
    • kobietka22 Re: 30 - czerwcówki!!! Został równiutki miesiąc 30.05.07, 13:18
      My mamy już prawie wszystko załatwione smile Mam urwanie głowy,a chyba tydzień
      przed ślubem bronie swoją prace licencjacką,więc na brak wolnego czasu nie
      narzekam smilea swego przyszłego męża zobacze dopiero za 4 tygodnie,bo od roku
      pracuje za granicą smile Ostatni miesiąc wolności!!!
      Pozdrawiam serdecznie dziewczynkismile
    • dodaa84 do promyczek 30.05.07, 13:39
      napisałaś zgłosić świadków w usc? my byliśmy w usc i nie zgłaszaliśmy świadków.
      nie wiedziałam, że coś takiego sie robi, czy to może w przypadku ślubu
      cywilnego?

my mamy o dziwo juz większość rzeczy zrobionych. zostało kupić alkohol, zrobić
      winietki, kupić kamizelkę i musznik dla N. aha i lista utworów, ale to robi mój
      N samodzielniesmile

drażni mnie tylko to, że nie mam teraz spokoju ze względu na studia i dopiero
      na tydzień przed będę wolna. czas leci niesamowicie szybko, niedługo będziemy
      przesiadywac na forum młodziutkie mężatkismile!!! albo dzieckosmile
      • promyczek_k Re: do promyczek 30.05.07, 17:20
        Bierzemy osobo cywilny, dlatego trzeba ich osobno zgłosić. Ot, taka dodatkowa
        formalność i utrudnienie. Chcieliśmy od razu, ale pani nie chciała się zgodzić,
        "bo zawsze może sie coś zmienić". Nie dotarł do niej argument, że jak się
        zmieni, to dopiero wtedy przyjdziemy drugi raz smile
        • dodaa84 Re: do promyczek 30.05.07, 20:45
          a można spytać dlaczego bierzecie osobno cywilny i kościelny?smile
          • promyczek_k Re: do promyczek 30.05.07, 20:58
            dodaa84 napisała:

> a można spytać dlaczego bierzecie osobno cywilny i kościelny?smile

Często jestem o to pytana na forum. Prawie zawsze, kiedy napiszę to w jakimś
            wątku smile I w sumie nigdy do końca nie wiem, co odpowiedzieć... W głównej mierze
            wynika to z rodzinnych tradycji, tak to juz u nas zawsze było, że osobno. Poza
            tym chcieliśmy się z Narzeczonym nacieszyć tym dniem, przeżyć całość
            "dwukrotnie" smile
            No i jeszcze taka rzecz, że w sumie to dwie różne rzeczy, dwa śluby. Jeden przed
            państwem, drugi przed Bogiem. Uważam, że warto to zróżnicować.
            Niektórzy znajomi śmieją się ze mnie, że to pewnie dlatego, że chciałam mieć
            dwie sukienki. I nie powiem, to też jest jakiś plus całej sytuacji smile
            • dodaa84 Re: do promyczek 30.05.07, 21:22
              w sumie ciekawe, fajne podejściesmile powiem szczerze, że ponieważ jest teraz ślub
              konkordatowy, to ja nawet nie pomyślałam o takiej ewentualności, aby brać dwa
              slubysmile ale dwie sukienki to rzeczywiście duży plussmile) pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka