Dodaj do ulubionych

Program dla Warszawy Partii Demokratycznej

02.09.05, 00:23
Partia demokratyczna...nikt na nia nie glosuje a GW sie o nich rozpisuje :D
Obserwuj wątek
    • zawad Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej 02.09.05, 01:30
      Ja na nią głosuję
      • Gość: stefan Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 01:57
        Pan na nią nie głosujesz - pan do niej należysz. To primo. A secundo -
        PeDeraści kasy z budżetu nie dostają - ale UW tak. Bo UW istnieje - chyba że
        ktoś pokaże mi dokument świadczący o wyrejestrowaniu jej ze spisu partii - oraz
        idącą za tym rezygnację/zwrot fundusz otrzymanych z budżetu.
      • kriss67 Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej 02.09.05, 12:03
        Cześc Zawad:) Nie tylko zagłosujesz na PD. Znam jeszcze sporo innych osób
        Pozdrawiam z warszawskiego Bródna
        Krzysztof
        ps. Wdowciec trenerem na Legii, tfu - Dziadów, jak to ty mawiasz. Co sądzisz o
        tym?
    • Gość: Zegrzyński Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 06:57
      >Partia demokratyczna...nikt na nia nie glosuje a GW sie o nich rozpisuje :D
      Kogo tylko nie popiera GW ten szybkciutko spada w notowaniach i idzie na dno.
      Nie wiem dlaczego tak jest ale tak jest.
    • vtec_z Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej 02.09.05, 07:56
      piiik napisał:

> Partia demokratyczna...nikt na nia nie glosuje

Drugi głos dla demokratów!
      • Gość: konik na biegunach Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 08:44
        Pekne ze smiechu kanapowa partyjka a udaje lidera w rankingach.
        PD jest skazana na niebyt, ona ma tylu zwolennikow co czlonkow.
        • vtec_z Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej 02.09.05, 21:42
          Gość portalu: konik na biegunach napisał(a):

> PD (...) ma tylu zwolennikow co czlonkow.

Właśnie, że nie. Wiem, że co najmniej dwóch zwolenników więcej niż członków :-)
    • remb Re: Zmarnowane głosy, poza tym nie mogę wybaczyć 02.09.05, 09:38
      premierowi Mazowieckiego tego, że wpuścił do siebie Hausnera i Belkę. To gwóźdź
      do trumny. U Frasyniuka mnie nic nie zdziwi ale, że reszta dawnej opozycyjnej
      inteligencji w PD na to pozwoliła to aż kręci mnie w żoładku.
    • Gość: mk Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.cst.tpsa.pl 02.09.05, 11:27
      TAK- Jedna z nielicznych partia rozsądnych ludzi.
      • Gość: bruja Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.aster.pl 02.09.05, 12:03
        a ja właśnie dlatego będę głosować na PD, że nie robią sobie pseudoreklamy na
        forum, nie wypisują "głosuj na kandydata X, bo jest faworytem Warszawiaków,
        internautów, młodych, zdrowych itd".
        Nie obrażają też innych kandydatów.
        Po prostu mają klasę, której innym brak.
        • wydra10 Ja też n/t 02.09.05, 12:11
          • Gość: leopold Re: Ja też n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:53
            A ja nie będę na nią głosował.
            • alex.4 Re: Ja też n/t 12.09.05, 19:00
              leopoldzie tylko twoja strata:)
              ja będę głosował na PD
        • Gość: carllos Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:24
          vtec_z: wyciagasz zbyt daleko idace wnioski. To ze znasz dwie osoby, ktore nie
          sa czlonkami PD a na nia glosuja, wcale nie swiadczy o tym, ze glosuje na nia
          wiecej osob niz PD ma czlonkow, poniewaz niektorzy czlonkowie maja zapewne tyle
          przyzwoitosci, zeby nie glosowac na komuchow.

bruja: partia Bubla tez nie robi sobie reklamy na forum. Iliasz tez nie - czy
          to Twoim zdaniem swiadczy o klasie? Absurd. Zaraz powiesz, ze o klasie swiadczy
          minimalne poparcie jakim cieszy sie PD. Coz Bubel ma zblizone.

Klasa polega na tym, zeby np. przeciwstawic sie zbrodniczemu systemowi
          komunistycznemu i budowac wolna niezalezna Polske, a nie jak cos sie nie udaje
          zaraz kolaborowac z bylymi PZPRowcami, ktorzy swoje majatki i uklady zbudowali
          na krzywdzie i krwi obywateli, ktorymi, jako wladza mieli sie opiekowac.

Dlatego jeszcze raz apeluje do Warszawiakow o nie marnowanie swojego glosu na
          partie i partyjki, ktore nic na polskiej scenie politycznej nie znacza!
          Oddajcie glos na partie zmian - Platforme Obywatelska i na prawdziwych ludzi z
          klasa - dr. Grzegorza Kostrzewe-Zorbasa!
          • Gość: Nie bede logowac! Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.09.05, 23:14
            Gość portalu: carllos napisał(a):

>dr. Grzegorza Kostrzewe-Zorbasa!

Grek Zorbas? Juz go widzialem, ale to byl dramat..
          • rafal.ferber Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej 03.09.05, 12:36
            :)
          • vtec_z Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej 03.09.05, 22:10
            Zorbasa oglądałem przez 4 lata w liceum. Wystarczy mi!
          • strega17 Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej 05.09.05, 16:34
            Tak carllos.
            PO ma taką klasę jak i jej zwolennicy.
            Nazywają kolaborantami ludzi, dzięki którym teraz żyją w wolnym kraju...
            Jak taki siusiumajtek może coś takiego pisać?

Myśle, że panu Zorbasowi wstyd, że ma takich zwolenników jak ty.
            Już w innym wątku prosiłam, ąbyście przekonali mnie do głosowania na Pana
            Zorbasa racjonalnymi argumentami, ale wtedy cisza była...
            Widać umiecie tylko innych wyzywać od komuchów.
      • Gość: - Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 16:21
        -
    • Gość: marian Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:13
      PD ma jakiś konkretny program przynajmniej, ale dzisiaj argumenty się nie liczą.
      Powinni oskarżać, pluć, szukać haków i teczek, nadymać policzki- mieliby sukces
      gwarantowany.
      • Gość: stefan Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:31
        Chyba się popłaczę z litości. Tacy uczciwi, że odmawiają dostępu do teczek.
        Własnych. A tak swoją drogą na ile bardziej PeDeraści mają konkretny progran
        niż Platforma? Może zamiast zwykłego pie..nia ktoś z PeDałów napisałby o
        konkretach?
        • Gość: marian Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:00
          To Unia Wolnosci przygotowala ustawe o lustracji, kolego. PD jest za lustracja,
          ale nie w takiej formie jaka proponuje Giertych.
      • Gość: carllos Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 09:52
        PD ma, a raczej mialo, bo sie nie udalo, taki program, zeby utrzymac srodowisko
        ordynackiej, komuchow i skompromitowanych solidarnosciowcow-kolaborantow przy
        wladzy, lub chociazby przy kasie z budzetu panstwa dla partii. Pozatym
        pokrzyczeli troche, pooburzali sie, pomoralizowali i to by bylo na tyle ;)
    • Gość: Aleksander Gazeta Wyborcza a Partia Demokratyczna IP: *.lot.pl 03.09.05, 09:07
      To oczywiste, że Gazeta Wyborcza będzie popierać Partię Demokratyczną. Większość
      członków tej partii, podobnie jak Unii Wolności jest przecież pochodzenia
      żydowskiego. Więc pan Adam Michnik po prostu popiera swoich. Uprzedzając kolejne
      komentarze dodam, iż nie jestem antysemitą.
      • Gość: marian Re: Gazeta Wyborcza a Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:01
        Ciekawe, czemu zawsze antysemici po wygloszeniu swoich pogladow, podkreslaja, że
        nie sa antysemitami. Ja jestem liberalem i sie tego nie wstydze.
    • jaa_ga Co Wy komentujecie??? Przecież temat jest inny:)) 03.09.05, 15:45
      Kliknijcie w link "przeczytaj komentowany artykuł",
      a sami zobaczycie :)))
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2897347.html
      "Kto będzie rządził Warszawą po Lechu Kaczyńskim"
      :)))
      • jaa_ga Re: Usterka usunięta:) 03.09.05, 16:35
        Nie ma już w tym wątku żadnego artykułu
        • kunce Re: Usterka usunięta:) zatem główne punkty program 10.09.05, 16:34
          1. Warszawa na prawach województwa
          2. Samodzielność dzielnic
          3. Zwiększenie dotacji do budowy metra
          4. Uporządkowanie własności gruntów
          5. Zmniejszenie opłat za wieczyste użytkowanie gruntów
          6. Ustawa o odszkodowaniach za znacjonalizowane grunty
          7. Zwiększenie dopłat do oświaty
          8. Ustawa o mecenacie państwa dla twórczości artystycznej im
          kulturalnej

Ostatnie punkty dotyczą Warszawy jak i kilku innych miast - ośrodków
          akademickich bęących jednoczesnie śilnymi ośrodkami kultury,

A przede wszystkim:
          zabezpieczyc interesy Warszawy i regionu w Narodowym Planie Rozwoju!!
          Bo nie ma uzgodnionej strategii działania, co grozi utrata kilku milionów
          złotych z pomocy UE i wielu tysięcy miejsc pracy.
          Odpowiadają za to zarówno partie lewicy, jak i prawicy.
          • Gość: Lelekl Programy można pisać piękne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 18:02
            Totalna większośc jednak nie wierzy w ich realizację przez Frasyniuka,
            Mazowieckiego, Hausnera no i Bochniarz. Wasz czas już minął. Weżcie się do
            normalnej uczciwej roboty albo na emerytury
            • alex.4 Re: Programy można pisać piękne 11.09.05, 15:38
              PD ie tylko potrafi pisać piekne programy, ale także je realizuje... i tym się
              rózni od komnkurencji:)
            • ssshelll Re: Programy można pisać piękne 11.09.05, 19:46
              Szkopuł tkwi w tym, że oni zaczęli od uczciwej pracy. A na jużna pewno pani
              Bochniarz! Przecież ta pani osiągnęła wielki sukces w polskim biznesie. Wole,
              żeby za polityke brali sięludzie, którzy zrobili jużkariere i mają
              zapewnionąprzyszłość, bo są mniej pazerni i nie kradną, jak większośćw obecnym
              rządzie. Mamy doskonały przykład Arnolda Schwarzenegera w Kaliforni.
              • Gość: Barry Re: Programy można pisać piękne IP: *.foo.org / *.centercorporation.pl 12.09.05, 17:49
                Ale ze Schwarzeneggera w Kalifornii wszyscy się śmieją! Raczej nie spełnił
                nadziei, które w nim pokładali wyborcy. Natomiast co do PD - tej partii brakuje
                skuteczności, a więc tego, czego w pierwszym rzędzie oczekujemy od polityków.
                Ta partia jest lepszym materiałem na inteligencki klub dyskusyjny, niż na
                organizację polityczną, z istoty rzeczy dążącą do zdobycia i utrzymania władzy.
                I dlatego nie można motywować chęci głosowania na PD "klasą" - w sensie poziomu
                osobistej kultury - jej czołowych członków. To nie jest kryterium polityczne.
                Dodatkowo niedookreślony charakter PD potwierdza przyjęta przez nią nazwa. Czy
                ma ona sugerować istnienie monopolu PD na demokrację? Nazwy innych partii
                lepiej oddają charakter ideologiczny i pomysł na rządzenie.
    • Gość: a Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.05, 18:03
      W koncu to rodzina, nie? Np. do senatu z Warszawy startuje Andrzej
      Wielowieyski, ktorego corka Dominika jest dziennikarka dzialu politycznego
      GW :) No to opisuja co moga.
      • Gość: Subotic Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej IP: 193.0.117.* 10.09.05, 19:41
        Pani Subotic zona Machowskiego (wiceburmistrz z ramienia Po, były szef regionu
        PO) pracuje w Rzeczpospolitej. Dlatego Rzeczpospolita jest za PO...
        • alex.4 Re: Program dla Warszawy Partii Demokratycznej 12.09.05, 15:24
          Tak samo telewizja publiczna jest kontrolowana przez członka PO J. Dworaka. Nie
          dziwnę więc że w TVP nie mówią o prawyborach które PO z kretesem przegrywa
          tylko o sondażach prowadzonych przez telefon czyli niereprezentatywnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka